June 18th, 2019

Sekali lagi nama penyanyi Aliff Aziz dihimpit kontroversi selepas terpalit dengan dakwaan mencuri sejumlah wang milik seorang pelakon Indonesia, Raja Yunika Putri ketika berada dalam sebuah kelab malam di Clarke Quay Singapura pada 7 Jun lalu.

aliff aziz didakwa di mahkamah singapura

Menerusi laporan di portal Indonesia, Haluan Kepri, Yunika berkata dia mengesyaki Aliff megambil wangnya ketika dia membuat bayaran di kaunter.

Saya menyedari wang (dolar Singapura dan Rupiah) hilang selepas kembali ke tempat duduk semasa membuat bayaran di kaunter. Saya tinggalkan beg mengandungi wang dan barang berharga di tempat duduk.

Sudah pasti saya mengesyaki dia yang mengambilnya kerana tinggalkan beg di tempat duduk bersamanya. Saya ada memberitahunya mahu melaporkan kepada polis, namun dia mencabar saya supaya terus melaporkannya.

Yunika berkata, dia sudah melaporkan kejadian ini kepada polis Singapura dan kini kes tersebut dikendalikan oleh polis republik itu. Malah, nama Aliff juga jelas tertera dalam laporan polis yang dibuat oleh Yunika.

Sejauh mana kesahihan berita ini tidaklah kami ketahui. Kami harap Aliff dapat segera tampil memberikan penjelasan agar tiada lagi sebarang spekulasi liar terus tercetus.

Sumber Berita : Astro Gempak & Haluan Kepri


63 responses to “Aliff Aziz Dituduh Curi Duit Artis Indonesia Di Kelab Malam?”

 1. Anonymous says:

  Duduk sana la brader, xyah masok sini lgi semak la ko ni cibai

 2. Hehehe says:

  Pencuri rupanya. Pak Jib suka la dan macai2nye!!

 3. Anonymous says:

  saya ada survey, nak tanya berapa size palir/konek normal bagi lelaki? paling kecil dan paling besar berapa inci? dan besar berapa mm? tolong saya yang ingin tahu

 4. Hambeko says:

  Sebab itu la dia nk rjuk blik dgn bella kot..xda sumber duit…kja dh la xder..

 5. Anonymous says:

  simpati pada ibubapanya..

Loading...