Written by Bella | August 20th, 2018

Nama pelakon dan penyanyi Aliff Aziz sekali lagi menjadi kontroversi hangat apabila beliau didakwa menipu dan enggan memulangkan kembali wang yang dipinjam dari seorang usahawan muda.

Menerusi satu kenyataan di Facebook Rashidi Ramli, Aliff beberapa kali merayu untuk meminjam duit daripadanya dan berjanji akan mempromosikan produk wangian individu itu dalam tempoh lapan minggu di akaun Instagramnya.

Merasa kasihan dengan keadaan Aliff yang sangat terdesak, usahawan tersebut meminjamkan ribuan ringgit kepada artis tersebut. Malangnya, Aliff tidak menunaikan janji yang telah dibuat dan boleh pula memutarbelitkan kenyataan beliau sebelum ini.

Apa yang didakwa oleh Rashidi bukanlah sekadar cakap kosong sahaja, beliau ada menyertakan bukti mesej perbualan mereka di WhatsApp serta slip transaksi pemindahan wang ke dalam akaun Aliff.

Bukan Rashidi seorang sahaj ditipu, malah beberapa rakannya termasuk pihak pengurus acara turut menjadi mangsa penipuan Aliff. Ketia itu Aliff dijemput sebagai artis jemputan namun pada saat akhir beliau telah membatalkannya dan menyebabkan pihak pengurusan acara itu megalami kerugian.

Adakah segala dakwaan ini benar? Betul ke Aliff sangat terdesak sehingga terpaksa menipu. Kami harap beliau dapat tampil memberikan penjelasan lanjut mengenainya.

Sumber Berita : Facebook Rashidi Ramli

26 responses to Aliff Aziz Didakwa Menipu Dan Songlap Duit?

  1. Anonymous says:

    merecik tgok alif..homai

    1

    13
  2. g says:

    lately kan dia ada je dpt tawaran berlakon x kan smpi poket kosong kot??

    7

    0
    • Anonymous says:

      perangai dia dari dulu kan mcm tu… malas selalu dtg lmbt smpi ramai pengarah banned dia… dah laa lmbt pastu baru nk hafal… mcm2 kes tipu org…

      sejak kes dia dgn afifah lah yg tiba2 buat nama dia naik balik… sbb bini tgh pantang org tak kenal jd kesian… si laki dpt job balik… si bini duk canang nk jd juruckp cara2 bersabar…. laki bini same jer tak abis2 amik kesempatan sana sini.. asek2 org lain yg dpt nama buruk gara2 tempias lakibini.. sbb modal kesian ade anak

      17

      0
  3. yess ptptn aku dh clear says:

    siap cakap pinjam hari ni esok boleh bayar kalau rashidi tu tak percaya. serupa xyah pinjam. kalau bende ni betul, aliff ni mmg kaki songlap la.

    6

    1
  4. Dia says:

    Alif Aziz is out, dah banyak contoh negatif yg beliau tunjukan pada public, never trust him…salah satu ciri ciri org munafik ialah apabila berjanji dia memungkiri.

    26

    0
  5. Anonymous says:

    Alif terlalu banyak makan gula. Tu yg bnyak org percaya. Sama juga dgn kisah c afifah tu. Bnyk janji manis. Pandai putar belit. Last2 smua org yg percaya dgn dia gigit jari.

    3

    1
  6. btabahla la wife says:

    tak hairan la klu betul. dia ni kan mmg dr dulu troublemaker. kesian dkt wife & anak.

    5

    1
  7. lilo says:

    Mcm ni ke modus operandi penipuan? G event, jmpe usahawan2 muda baru nk up.. pastu bgtahu diri dlm masalah.. minta bg dia job buat paid review.. janji 8 buat 1.. pastu duit dh masuk, tros kwn tu kne blue tick.. Tlg la jgn aniaya org. kesian la kat org2 muda yg nk cari rezeki utk bangunkan bisnes dorg dari zero.

    18

    0
  8. wekkkkkkk says:

    bini si bella mana, bella mana, kasi gaduh sikit sama laki ko, jgn pandai gaduh dgn org lain je. Laki hang buat taik, x kan ko diam.
    Laki ko mkn duit org, pas tu belikan susu utk minum, makanaan utk di makan anak2 , ko x takut ke jdi drh daging, nnti anak tu besr x jadi org.

    10

    0
  9. bibik_cun says:

    snang je. suruh die dok diam2 kt Spura. jd retis kt sane je laa!!!

    8

    0
  10. haihh says:

    bukan dia ni sorang jer yang sweet talker mcm tu…berlambak..yang pompuan pn ade perangai mcm dia ni…tak takut ke neraka jahanam..

    0

    0
  11. sabun wangi says:

    macam melepaskan anjing tersepit so lepas ni semua beware la ye jumpa alif tolong samak mulut dia

    1

    1
  12. Benci alipp tenuk says:

    Mcm² la tenuk sekor ni bosan aku dgn dia ni asyik buat masalah memanjang je tak malu ke tenuk?

    Pukul bini – kaki disko – playboy – pencuri – penipu – kaki belit – acah kacak – belakon soft porn suka sentuh² tenung²

    Puiituihh!

    4

    0
    • Anonymous says:

      kalau mcm ni perangai, mmg x layak dpt ic merah atau biru utk jadi warganegara malaysia, duduklah singapura tu, hrp imigresn, polis ambil perhatian.

      4

      1
  13. Anonymous says:

    Singapore pun tk hinginkan rakyat penipu mcm dia..memang asal singapura..tapi tabiat dia ni tk kira datg dari mana pun..kt malaysia pun ramai jugak yg penipu. Ramai jugk artis2 yg pembohong penipu
    Ini soal diri sendiri yg tk betul..

    8

    1
  14. Alifbatha says:

    I think pengadu ni belum habis bayar seperi yang Alif Minta…so he post 1 saja ikut rate IG nya. Apa pon since bro tu bayar sebahagian duit waktu Alif terdesak sampai merayu bagi. Tak salah bagi extra promotion.

    3

    0
  15. Anonymous says:

    padan muka m alif ckp putar belit muka pun macam ikan belit..

    0

    1
  16. meetomato says:

    not suprised at all si budak aliff ni…mmg bermasalah dr mula lagi.

    1

    0
  17. NazeNaze says:

    Tak serik2 lagi si Aliff ni ya.. Since tau dia ni pernah mencuri haritu terus tak minat dengan dia.. Perangai tak seindah wajah.. What goes around comes around! Just wait & see!! Perangai serupa tahi.. Oops

    0

    0

Leave a Comment

Optional