Written by Bella | May 20th, 2019

Jika anda pengikut setia drama tempatan, pastinya anda tahu Alif Satar kini sedang hangat menerusi watak Zafran menerusi drama Pia yang ditayangkan di TV3. Watak itu mendapat perhatian ramai sehingga ada yang mengecam Alif.

Namun, isteri Alif iaitu Shadila Halid mendedahkan sikap suaminya memang jauh berbeza dari watak Zafran. Alif seorang suami yang baik, tidak pernah naik tangan mahupun meninggalkan perkara wajib dalam agama. Seorang ketua keluarga yang baik.

Shadila meminta agar netizen tidak keliru antara Alif Satar, Zafran ataupun mana-mana individu lain.

Wah, bertuah sungguh isteri Alif mempunyai seorang suami yang baik dan penyayang. Semoga mereka kekal sehingga ke jannah.

28 responses to Alif Tidak Pernah Pukul Saya, Tidak Tinggal Solat Dan Puasa – Isteri Alif Satar

  1. burit says:

    he is a good man.

  2. minah jambu say NO to drugs says:

    lov aliff satar semoga di murahkn rezeki dan di lindungi Allah selalu..

  3. Anonymous says:

    memang lah..siapa nk ngaku Suami berak tgh jalan….mesti lah suami baik….budak sekolah pun ckp camni……hihihi..sori ..gurau jerrr

  4. AK2.O says:

    Aliff ni orang nye sangat humble…cuma wife dia ni jenis memang suke angkat laki…Ingat lagi masa dia nak jual stroller tu..Promo yang kondisi stroller ni mantap macam Alif satar…Tapi..simpan sket lah cik kak..Yang xpromo laki pun kene sondol..ini pulak ko promo kebaikan laki ko..memang la laki ko xmelayan..tapi fitrah lelaki kan..siapa yang tahu..Lagi pulak ko lagi berumur dari alif…Cukup cukuplah tu…Bercerita sangat kang..jadi riak pulak…

    • 45 tahun says:

      Aku rasa dia tak riak…hanya berkata yg benar & she’s proud of him for the actual him. Hanya berpada2….Alhamdulillah for her unlike my own husband….tak solat, tak puasa, tak berzakat, tak hormat bulan puasa, tak boleh ditegur, tiada keimanan…Astarfirullahalazim, semoga diberi taufik & hidayah sebelum terlambat. Salam Ramadhan.

      • Anonymous says:

        Klau bnar pun..perlu ke nk citer. Ckp jelh..suami saya saya je yg tahu kebaikn dia. Klau ada kjhtan dia..hanya dia yg tahu dan mgkn saya juga tahu..sbb jika diblkng saya dia buat yg jht saya tak tahu..tpi saya ykin dia tak buat dan saya percaya dia 90% stakat ini.
        Jika nk bahagia harus tiada syak wasangka dan terima seadanya kerana kita hanya hamba Allah mesti ada kekurangan.
        Mna tahu..suami u ni ada sifat atau tabiat tersendiri..mcm diri kita juga..anda tahu kekuragan diri sendiri.

        • 45 tahun says:

          Itulah kenyataan yg aku lalui selama 17 tahun., & masih doa yg terbaik. Tak cemburu pun…tapi Alhamdulillah tumpang bahagia, especially bulan baik ni kan.

    • Anonymous says:

      Negative!

    • loyarbaru says:

      laki dia…biarlah…sesekali puji suami apa salahnya…aku tak rasa pun dia riak..ko je yg sentap..

  5. anon says:

    dah dah lah tu ..x kan isteri yg nama suaminya Alif mmg sejenis BERECERITA je di media sosial ..muahakakakakakakakakak

  6. PakMaTempeh says:

    Ni pun nak habaq *tangan kat bahu mata tgk kipas siling.

  7. Anonymous says:

    Klau bnar pun..perlu ke nk citer. Ckp jelh..suami saya saya je yg tahu kebaikn dia. Klau ada kjhtan dia..hanya dia yg tahu dan mgkn saya juga tahu..sbb jika diblkng saya dia buat yg jht saya tak tahu..tpi saya ykin dia tak buat dan saya percaya dia 90% stakat ini.
    Jika nk bahagia harus tiada syak wasangka dan terima seadanya kerana kita hanya hamba Allah mesti ada kekurangan.
    Mna tahu..suami u ni ada sifat atau tabiat tersendiri..mcm diri kita juga..anda tahu kekuragan diri sendiri.

  8. Riri says:

    Melayu dan show off berpisah tiada

  9. _FS_ says:

    first time komen dekat sini…

    Alhamdulilah.. suka sgt tengok lelaki yg jenis Family Man ini.. moga hubungan Alif Satar & Isterinya kekal hingga ke Jannah.. Amin YRB

  10. Anonymous says:

    alhamdulillah. memuji suami.hanya dia yg tahu keburukan suaminya tapi masih memuji. Semoga Allah memberi kebaikan kpdnya.

  11. Anonymous says:

    jgn di canang2 bahagia… jgn dipuji pasangan ter over… byk kes akhirnya cerai
    relax chill sudaaa… sume nk cerita nak media social

  12. peace yo says:

    mmg alif satar very good guy before married lagi, mmg baik dan no kontrovesi, tapi jgn lah terlalu canang kebahagian sgt, kan bagus if reporter tanya, blh jwp “alhamduillah character alif sebenar jauh beza dgn character zafran, zafran itu cuma lakonan, semoga Alif tetap seperti ini, menjadi suami dan ayah yg tetap dalam iman dan kasih sayang” so kalau ditakdirkan mendapat ujian yg x disangka2 x ada lah netizen berkata2

  13. 123 says:

    don’t ppl know how to differentiate between reality and acting?? Why did she need to convince bersungguh2 tat alif is an angel? I almost feel that she’s trying too hard! Poor thing…

  14. Lila says:

    Jgn expose kebaikan suami sgt, nanti ada penyondol.hehe better safe than sorry.

  15. Anon says:

    I still praying that Alif and Siti Nana ade jodoh..don’t know why….but they are so sweet~~

  16. bong cit says:

    laki ko mmg ok sumer org tau tp x perlu kot nk citer x tinggal solat puasa…tu antara dia dgn tuhan la…puji jgn smpi melambung sgt kak non

Tinggalkan Komen Anda Di Sini