Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Ali Puteh Dikecam Teruk Komen Kerja Amal Man Raja Lawak

ali puteh dikecam komen kerja amal man raja lawak

Dikala segelintir artis merasa sedih pendapatan mereka terjejas kerana krisis COVID-19 dan meminta bantuan khas kerajaan, pelawak Man Raja Lawak pula tampil mendermakan sebahagian wang kemenangannya sebanyak RM50,000.

ali puteh dikecam komen kerja amal man raja lawak

Advertisement

Bagaimanapun, Man baru-baru ini meminta orang ramai tidak terlalu memuji perbuatannya itu kerana bimbang ia dilihat mulia di mata manusia tapi sia-sia di sisi Allah SWT.

Namun, tidak semua pihak yang faham niat murninya. Baru-baru ini, pelawak Ali Puteh telah menegur Man agar lebih baik untuk membuat amal kebajikan dalam senyap dan tidak perlu dihebahkan.

ali puteh dikecam komen kerja amal man raja lawak

Teguran Ali itu sekaligus menimbulkan rasa kurang senang di kalangan netizen sehingga tercetusnya pergaduhan di antara Ali dan peminat Man di ruangan komen.

Advertisement

Seperi yang dijangka, Ali nampaknya tidak berdiam diri dan tampil mempertahankan dirinya. Dia membalas kecaman netizen dengan nada tidak berpuas hati serta agak kasar dan sekaligus membuatkan dia terus dihentam teruk.

ali puteh komen kerja amal man ali puteh man raja lawak ali puteh komen kerja amal man raja lawak

Mungkin selepas ini Ali boleh membalas komen dengan cara yang lebih berhemah dan jangan mudah melatah. Tidak perlu bertindak agresif dan terus berbalah kerana ia hanya satu perkara yang sia-sia sahaja. Kenalah jaga imej sebagai seorang artis.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

9 Comments

  1. Anonymous

    April 7, 2020 at 11:24 am

    Tgk gaya ali ni agk panas baran orgnya?

  2. Azim A Hamid

    April 7, 2020 at 1:34 am

    Lebih2 plak. Artis ni role model tau, apa yg korang buat, sedikit sebanyak akan menarik perhatian peminat.. Kalau korang buat amal, lps tu post ke apa, xsemestinya menunjuk. Heh.. Ptt ada kan episode aliputeh ni kat bila hati dah hitam legam berkerak kuping2.. Asik nak dengki je kat org. Dha tinggi sangat ke ilmu tu sampai nak ckp sombong mcm tu.. Kdg2 org yg tinggi ilmu pun xmcm dia ni.. Eeee.. Meluat lar.

  3. Abg Mail

    April 6, 2020 at 7:15 pm

    Nak jer aku kentut telor banjo bawang kat lubang hidung ali poyo ni

  4. minah jambu say STAY AT HOME !!

    April 6, 2020 at 5:49 pm

    buat amalan salah tak buat orang mengata…ini terpulang pada diri masing2 n tak boleh di paksa jugak..hak masing2 lebih baik diam dudok di rumah n STAY AT HOME !!!! ada duit tu derma sikit2 yg lain tu simpan untok masa depan keluarga dn anak2 ingat ! susah tkda orang tolong…

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top