April 6th, 2020

Dikala segelintir artis merasa sedih pendapatan mereka terjejas kerana krisis COVID-19 dan meminta bantuan khas kerajaan, pelawak Man Raja Lawak pula tampil mendermakan sebahagian wang kemenangannya sebanyak RM50,000.

ali puteh dikecam komen kerja amal man raja lawak

Bagaimanapun, Man baru-baru ini meminta orang ramai tidak terlalu memuji perbuatannya itu kerana bimbang ia dilihat mulia di mata manusia tapi sia-sia di sisi Allah SWT.

Namun, tidak semua pihak yang faham niat murninya. Baru-baru ini, pelawak Ali Puteh telah menegur Man agar lebih baik untuk membuat amal kebajikan dalam senyap dan tidak perlu dihebahkan.

ali puteh dikecam komen kerja amal man raja lawak

Teguran Ali itu sekaligus menimbulkan rasa kurang senang di kalangan netizen sehingga tercetusnya pergaduhan di antara Ali dan peminat Man di ruangan komen.

Seperi yang dijangka, Ali nampaknya tidak berdiam diri dan tampil mempertahankan dirinya. Dia membalas kecaman netizen dengan nada tidak berpuas hati serta agak kasar dan sekaligus membuatkan dia terus dihentam teruk.

ali puteh komen kerja amal man ali puteh man raja lawak ali puteh komen kerja amal man raja lawak

Mungkin selepas ini Ali boleh membalas komen dengan cara yang lebih berhemah dan jangan mudah melatah. Tidak perlu bertindak agresif dan terus berbalah kerana ia hanya satu perkara yang sia-sia sahaja. Kenalah jaga imej sebagai seorang artis.


9 responses to “Ali Puteh Dikecam Teruk Komen Kerja Amal Man Raja Lawak”

  1. Anonymous says:

    Tgk gaya ali ni agk panas baran orgnya?

  2. Azim A Hamid says:

    Lebih2 plak. Artis ni role model tau, apa yg korang buat, sedikit sebanyak akan menarik perhatian peminat.. Kalau korang buat amal, lps tu post ke apa, xsemestinya menunjuk. Heh.. Ptt ada kan episode aliputeh ni kat bila hati dah hitam legam berkerak kuping2.. Asik nak dengki je kat org. Dha tinggi sangat ke ilmu tu sampai nak ckp sombong mcm tu.. Kdg2 org yg tinggi ilmu pun xmcm dia ni.. Eeee.. Meluat lar.

  3. Abg Mail says:

    Nak jer aku kentut telor banjo bawang kat lubang hidung ali poyo ni

  4. minah jambu say STAY AT HOME !! says:

    buat amalan salah tak buat orang mengata…ini terpulang pada diri masing2 n tak boleh di paksa jugak..hak masing2 lebih baik diam dudok di rumah n STAY AT HOME !!!! ada duit tu derma sikit2 yg lain tu simpan untok masa depan keluarga dn anak2 ingat ! susah tkda orang tolong…

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...