Written by Bella | June 7th, 2017

Status sebagai isteri orang serta ingin menjaga hati ibu mertuanya yang gemar menonton drama lakonannya, pelakon Maria Farida kini lebih selektif dalam memilih sesuatu watak ketika berlakon. Maria tidak mahu kelihatan terlalu seksi ataupun menggoda.

Sekarang ini saya tak boleh main ambil apa saja watak terutama karakter terlalu seksi atau menggoda. Saya perlu tapis dan tak boleh sesuka hati terima watak ditawarkan.

Sebenarnya, suami saya cukup sporting dan dia juga tak pernah cakap apa-apa. Tapi saya rasa kena jaga hati mertua kerana mereka selalu juga tengok drama lakonan saya.

Berbicara mengenai perkahwinannya pula, Maria meluahkan rasa syukur kerana kehidupannya bersama suami Datuk Rahman Shakur semakin bahagia meskipun menghadapi beberapa kontroversi yang melibatkan bekas isteri suaminya itu sebelum ini.

Terdahulu, Maria mengambil tindakan undang-undang terhadap bekas isteri suaminya, Hadijah Mohamed Mokhtar  ataupun lebih dikenali sebagai Karen Rahman dan anak perempuannya, Nur Shazleen Anis Mohd Yusoff atas dakwaan memfitnah dan mengganggu  kehidupan peribadinya.

Karen dan Nur Shazleen turut membuat saman balas terhadap Maria sebanyak RM5 juta kerana mendakwa pelakon itu membuat kenyataan media berunsur fitnah.

Sumber Berita : Sinar Harian

25 responses to Akui Mertua Tonton Drama Lakonannya : Maria Farida Elak Terlalu Seksi Dan Menggoda

  1. tarzan says:

    orang utan pun kalau berduit n ada title datuk….(lengkapkan sendiri)

    14

    0
    • Anonymous says:

      pompuan tua berlagak muda ni kaaa…malas nk komen pepanjang.
      semoga diturunkan hidayah dr langit. ok baiii.

      7

      0
      • Zasss says:

        Tau pulak takut dgn mak mertua nak jaga hati bagai. Dengan Allah?

        15

        0
        • rakyat masih berpikiran kolot ke? says:

          ni jenis mak mertua tak sporting.. mak mertua ni mana paham apa itu dunia retis.. mak mertua ni dulu tak terpikir pun nak test market jadi retis dulu.. tak sangka pulak menantu jiwa seni.. ko rasa?? seni ni luas.. ko memasak pun ada seni okay.. setiap orang ada style masing-masing, taste masing-masing.. pilihan di tangan engkau untuk kawal emosi kau.. ada ke patut ko masih bermentaliti kolot menghina retis?? well tak boleh salahkan you sebab you bukan jiwa seni and buta seni.. sekian bebelan aku terhadap masyarakat yang buta perut tak menghargai apa itu seni.. dulu diorang spm dapat straight a ke, orang suruh study malas, tapi ada masa pulak menyusahkan hidup orang.. bilalah malaysia nak ada pemenang hadiah nobel entah..

          0

          0
    • noha says:

      penah jmp maria farida ni dpn2..mmg lawa beb..putihh gilee…gebusss
      tak tawu la die injit ape smpi blh jd putih gilee.. tp mmg cun beb body die..mawu tak si tua ni tpikat..haha..aku yg pmpuan tgk pun..rse mcm geram..haha

      7

      3
      • wekkkkkkk says:

        yg tua laki ni terpikat dgn ulur duit la, blaja bagai mewah2…itula cara ayat dia…tanya lak.
        cer kalau handsome mcm adik ko yg lelaki tu ( muda dlm 27-35 thn) ada kt sebelah maria f dn cuba nk pikat, tapi terfikirkan duit x ada, ah x payahla.

        2

        1
    • b says:

      maka si Jane pun akan cari tarzan…dn tarzan pun kawen, lpas tu (lengkapkan pulak)..

      1

      0
  2. maria mercedez says:

    aritu janda ex somi dia ad post kt ig dia bgtau bekas mak pak mertua dia da lame meninggal …xtau la kot klu mak pak mertua si maria parida ni tgk dia blakon dr alam len ahahha..mne 1 betul pon ak xtau..sorg ckp da meninggal sorg ckp ad lg..tgk somi maria parida skrg pon da tua sgt..

    8

    1
  3. Anonymous says:

    ya allah, selamatkan lah mulut aku drp carutan….amin.

    13

    0
  4. wekkkkkkk says:

    rambut tak pernah hitam, memanjg color, dari muda dan nak bercucu dh.
    ..anak rmbut tu mesti hitamkan, bukan pink, lantaklah hei..aku sebut pink.

    3

    0
  5. Courts Mammoth says:

    Bila nak insaf nih………
    .
    .
    .
    soalan utk diri aku..haha

    7

    0
  6. Anonymous says:

    Jadi siapa menang kes? Sibuk nak tahu..

    2

    0
  7. haihhh says:

    kesian suami..

    2

    1
    • b says:

      kesian ke apa nyer..
      Allah dh bagi tau masa laki mahu dilahrkan dulu, bahawa besar nnti ko akan byk duit, jadi bahagikan pendapatan itu kepada org lain jugk..x kiralah bini 1, bini 2, bini 3 dn selainya. Jika x mau, maka masa lahir tu akan mati terus sbb ingkar dgn perintah Allah.
      Jadi MF ni lh salah satu tggugjwb dia…kena bagi duit.

      0

      3
  8. bosandgnartistmsia says:

    dia ni, berlakon mcm kayu..harapkan sexy aje laa, jual badan

    kesian dgn rahman tu..jadi husband, fail..jadi bapa pun fail..bekas isteri dan isteri skrg dah serupa pekerja lorong pakaiannya..kesian mak bapak dia jugak..haihh

    4

    1
  9. Anonymous says:

    x abes citer beromen citer nak berhot..pose ke x nara?

    1

    0
  10. anakheitechpadu says:

    Allah sentiasa perati..xkira la hang blakon drama ka..blakon filem ka..hang dok men fifa kat mah pn Allah perati..

    3

    0
  11. Anonymous says:

    Dari watak berlakon ke kehidupan real pompuan ni sentiasa jadi pengoda. Siap caras laki kawan baik lagi. Memang real lakonan dia ni,

    5

    1
  12. Zul says:

    SUAMI DIA BUKAN DATO ATAU DATUK YA…

    6

    0
  13. bibik says:

    ape la rahsia putih dia ni.

    http://farm3.static.flickr.com/2769/4109734654_055499de85_o.jpg

    dulu biasa je ^

    0

    0

Leave a Comment

Optional