“Aku Hodoh Sekelip Mata” – Nak Kulit Putih, Wanita Ikut Cakap Kawan Buat ‘Whitening Drip’ Hidap Kanser

Kehidupan

“Aku Hodoh Sekelip Mata” – Nak Kulit Putih, Wanita Ikut Cakap Kawan Buat ‘Whitening Drip’ Hidap Kanser

Gara-gara mengimpikan kulit yang cerah dan gebu, seorang wanita terpaksa menerima hakikat apabila dia disahkan menghidap kanser.

Itu yang dikongsikan olehnya menerusi TikTok baru-baru ini, tentang kisahnya yang termakan kata-kata seorang rakan untuk membuat ‘whitening drip’.

Advertisement

Wanita berkenaan menggunakan laman sosial itu untuk berkongsi pengalaman peribadinya sebelum ini yang obses mahukan kulit putih.

Menerusi rakaman itu, wanita terbabit turut menunjukkan beberapa gambar dirinya sebelum dan selepas dia menerima suntikan.

Dari seorang cantik di usia 40 an. Aku jadi hodoh sekelip mata.”

@ladyvin_official

Jangan jap whitening drip ini nasihat ku buat kalian #cancersurvivor #cancerfighter #fyp

? Dear Diary – liriiklagu

Menjengah ke ruangan komen, ramai memberikan respon masing-masing dan ada yang berterima kasih kepadanya kerana memberikan ‘warning’ agar tidak ramai yang tertipu.

Segelintir netizen berkongsikan kisah yang lebih kurang sama kerana melakukan suntikan sebegitu.

Ada yang berkata bahawa memiliki kulit gelap juga cantik dan setiap orang perlulah yakin dengan diri sendiri.

Produk kosmetik beracun
11 bulan lalu

KKM Sahkan Ada Racun Berjadual, Ini Senarai 3 Produk Kosmetik Yang Diharamkan Penggunaan Dan Penjualan

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : TikTok

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

7 Comments

  1. Unknown

    April 12, 2022 at 11:08 am

    US Food & Administration (FDA) pun dah pernah bagi warning statement. Melakukan whitening/placenta or any kind relate melalui kaedah injection (veins) adalah dilarang sama sekali penggunaannya. Even nak buat injection kat saloon spa kecantikan five star ke or pergi ke klinik sekalipun. Manufacture Industry cosmetic yg mengedar tidak menghuraikan secara jelas kandung Ingredients yang digunakan malah penjualan produk ini boleh didapati dgn mudah dan penjualan produk ini juga tidak memerlukan menjalani pemeriksaan utk kelulusan. Masudnya sesiapa pun boleh menjual dan mengedar produk spt ini. Kematian dan kanser di Amerika telah direkodkan. Pengguna tidak akan dilindungi didalam akta hak pengguna kerana produk tersebut tidak pernah di lisenkan .. ilegal.

  2. Anonymous

    April 11, 2022 at 11:54 am

    Tak payah gaduh2 yang pasti benda yg unnatural mmg ada side effects. mild or severe, long term or short term yang pasti mmg aderr. Even ubat doc bagi pon ada long term effect kalo amik lama2. Owner beauty clinic takyah meroyan.

  3. Anonymous

    April 11, 2022 at 9:01 am

    maybe dia dah ada genetic cancer (inherited from parent) jugak so 10% dah ada risk kena cancer. unhealthy lifestyle, pemakanan, environment sekarang sangat lah tidak sihat dan boleh menyumbang untuk kena cancer.

  4. Anonymous

    April 10, 2022 at 1:52 pm

    igt sel kanser boleh terhasil dari whitening drip ke? kalau ckp rosakkan liver or kidney, maybe aku caya lg kot2 bhn2 tu x boleh diproses oleh organ. tapi cancerrrrrrr… sel cancer tu asalnya mcm sel badan lain jgk, tp dia terlebih hyper.. tanpa whitening drip pun sel boleh hyper. jgn ponteng kelas len kali.

Loading...