Written by Bella | October 16th, 2019

Umum mengetahui pelakon cantik, Nelydia Senrose sudah mendirikan rumah tangga dengan, Hafez Halimi pada April lalu. Tidak dinafikan hubungan Hafeez dan keluarga isterinya begitu akrab dan mesra sekali.

uqasha senrose peluk cium adik ipar

Bagaimanapun, kecoh di media sosial apabila viral video Uqasha Senrose dengan selamba berpelukan mesra dan mencium pipi adik iparnya itu.

 

 

Rata-rata netizen mengkritik kelakuan Uqasha itu yang dianggap tidak menjaga batas pergaulan dengan ipar-duai, bukan mahram. Malah, riak wajah Nelydia juga seakan-akan tidak selesa dengan tindakan kakaknya itu.

“Kena jaga batas, esok-esok kebas

suami adiknya”

uqasha senrose peluk cium adik iparuqasha senrose cium suami nelydiauqasha senroseuqasha senrose nelydia senrosenelydia senrosesuami nelydia senroseMungkin sudah terbiasa sebegitu dan tiada niat lain disebaliknya. Tak apa lah, harapnya selepas ini Uqasha boleh memperbaiki diri dan tindak-tanduknya agar tidak menimbulkan fitnah.

Sumber Berita : Forum CARI

29 responses to Aksi Selamba Uqasha Senrose Peluk Cium Adik Ipar Dikritik Netizen

  1. Anonymous says:

    gelilah….cium adik ipar lelaki

  2. Dian says:

    Takkan la jahil sgt taktau hukum hakam langsung.. kalau ye pn sporting sgt.. geli kot nk cium ipar lain jantina..

  3. Sadis says:

    Ni semua asal boleh je
    . Kau tenguk je la suku sakat keluarga dia ni, semua otak tigasuku… Asal dapat celup kira ok lah.. Beauty without brain… Ni kalau adik keluar, mau dia masuk pintu belakang… Tenguk dia mengenyam dgn Shanas pun dah cukup… Betina miang

  4. ApaApaJeLah Labu says:

    Aku x pelik pun diorang laga2 pipi tu sebab retis punya life mmg camgitu kot…they are more to western life…tapi yang aku x paham tu, nape perlu ko cium tangan adik ipar ko? dia ADIK IPAR ko sis…bkn laki ko atau ABANG IPAR ko pun..Aduhaiiiii la mek weihhhh..

  5. Anonymous says:

    Masuk lah ruangan ‘Cari Forum’ dot com dot my…lebih terkini..mcm2 gosip ada.

  6. jurgen klopp says:

    doggy je trus kat situ baru nmpk mesra

  7. Anonymous says:

    aku pun fikir benda sama. bila google baru tahu uqasha umur 27 adik ipar dia umur 35. tapi still takperlu salam pun sebenarnya

  8. snow says:

    aku rasa si uqasha nie seorang yg gatal..mengedik..dengan semua jantan..

  9. ukasha2... says:

    hmm kte ble blk kpg btemu ipar mmg tdung kt kepala jela.klu 5 ari 5 ari la kt kepala betudung. dri pagi smpai mlm. nseb ade bilik. bru bkk tudung. wlpn bbju tshirt stil btudung. segan ade abg ipar laki. salam mmg xla..

  10. mak pak says:

    jnis xksh org laki dok pgg mne. nk pgg tetek pn klu kapel pgg jela. cm tu ayt dia. hmmm lantak ko la.. takat pgg2 cium tu bnd basic.

  11. Anon says:

    Nelydia’s face more like “aduh, dia ni rakam pulak nnt viral” rather than “apahal cium tangan laga pipi husband aku” hahaha

  12. Anonymous says:

    Sharing is caring.retis Indon dan siam buat mcm itu. Ok lah tu retis malaysia ikut supaya nampak moden.
    Tu lah gunanya buka tudung supaya semua terbuka

  13. anonymous says:

    ‘adik ipar’ la sangat ….kerassss batang pelirr ,mesti berhasrat nak kongkek dgn kak ipar

  14. cing says:

    mungkin adik ipar tu lagi tua dari dia.

  15. Anonymous says:

    Kelantanese..lagi truk dr budaya org Pantai Barat n Johorean…aku igt mostly Kelantanese sopan2..( sbb negeri Serambi Mekah dan 35 tahun di bwh PAS..tp lebih teruk

    1. Neelofa ( pejuang Freemason dan iluminati secara halus di sebalik nma Islam
    2. Ruhainies dh mcm laki bini dgn tunang dan ngada2
    3. Dato Vida dgn perangai x senonohnya…

    Adussss…

  16. Neutral says:

    Aku bukan la nak menangkan uq. Kalau ikut hukum agama ye la mmg sah le tak bole. Tp dia pun bukan bertudung pun..family pun bukan alim sgt berlakon pun pegang2. So apadehal dia wat gitu kat ghumah ye dak?.
    Dia x cium pipi pun.. cuma laga pipi. Salam cium tgn adik ipar..tp umur adik ipar dia lg tua dari dia. So uq mcm hormat la kat adik ipar based pada umur..bukan pada pangkat. Dia pun mesti lama dah kenal lelaki tu. Tu jelah dari pemerhatian aku tgk. Mcm lebih pada family bonding. So next time dah bole la ambek perhatian sikit ye uq.. mata memerhati..jgn la up video yg mendatangkan kecaman. Moga uq dpt jodoh yg dpt membimbing ke jalan yang diredhoi Allah s.w.t

  17. Akak KanTin says:

    Dia cium tangan sebabnye..Mereka ni akan ciom tangan ahli keluarga suku sakat yang lebih umor dari mereka…Dia orang tak ikot pangkat..tapi ikot umor…Maybe orang kelantan macam tu kot..Sebabnye..abang aku kawen dengan orang kelantan..Aku beza 2 tahun dari wife abang aku..So bila salam..dia yang ciom tangan aku…Lepastu dia pun salam suami aku ciom tangan..itu pun suami aku dah pesan tak payah la salam dia..pastu siap ciom tangan lagi…Tapi setiap kali jumpa dia tetap nak salam..Maybe orang sana dah biasa macam tu kot…

  18. Anonymous says:

    Masa parti bujang tu dah nampak sudah pe… adik iparnya tu. Setakat ciym2 tu tak ada hal bagi orang siam.
    Agama itu letak tepi yg penting boleh sharing retis kan kawin sekejap je

  19. Anonymous says:

    Ruhainies orang Penangla

  20. Naturel says:

    Ye dia bukan bertudung tp dia muslim kan. Kalo KAFIR tu lantak dia lah.xde nya bukak tudung terus halal salam cium laga pipi macam takde agama. Alim x alim bukan soalnya. Dah dia pon bodoh buat jugak tanggung je lah dosa. Bodoh nye la kenyataan ko ni.. please lahhhh

  21. Duhhh says:

    Huish scary sungguh imaginasi ko ni dik. Ngeriii

  22. Papo jela says:

    Kannnn..aku pon rase gitu..

  23. Anonymous says:

    bila mak bapak tak beri didikan agama secukupnya pada anak2..sampai tak kenal halal dan haram.#sedih

  24. Elliza Razak says:

    PERANGAI UQASHA INI DAH SERUPA DENGAN BETINA JALANG

  25. Akak KanTin says:

    Ramai je sebenarnya golongan artis dan orang2 yang hidup ala kebaratan ni macam ni..Tapi tak ditunjuk kan je..ok lagi laa kira ipar duai..ade je yang best friend boleh kiss pipi n peluk2 asben best friend sendiri..Sebelum ni kecoh asben nor danish peluk betty adik umie aida..Lagi 1 scha al yahya berlaga pipi dengan makeup artis jantan(Boscoryzal) tu..tak nak pulak di viralkan ek..masa tu neelofa share kat ig stories…awal ashaari pun dah biasa hidup macam tu..dia pun tak kesah scha berlaga pipi dengn jantan lain…

  26. korok says:

    moden la katakan smpi batas muhrim pun xtau…selamba ko cium ipar…yg lawak muka nelydia cam nak hempuk je ungka tu…

  27. eeuuwww says:

    mesti bau kepam kan kepala kau

  28. Anonymous says:

    owh ruhainies kelantanese ke ? x tahu pulak

  29. Anonymous says:

    hahahaha yang ni aku setuju. tak rasa ni first time si uqasha buat macam tu. sebab tgk cari suami nelydia pun mcm biasa je buat. tak de muka terkejut ke apa. huhuhu

Tinggalkan Komen Anda Di Sini