Akademi Bola Sepak Negara Yang Terletak Di Gambang, Pahang

Trending

Akademi Bola Sepak Negara Yang Terletak Di Gambang, Pahang

Akademi Bolasepak Negara yang terletak di Gambang, Pahang ini mempunyai 11 padang untuk latihan. Semua padang rata dan cantik sesuai untuk meningkatkan prestasi pemain baru. Rumput bermuda yang mempunyai piawaian yang tinggi. Akademi ini akan digunakan untuk melahirkan lebih 20 ribu barisan pelapis bolasepak negara dari seluruh negeri. Ini merupakan satu lagi inisiatif daripada kerajaan malaysia untuk meningkatkan mutu bolasepak negara. Tenaga pengajar dari luar negara mungkin akan diambil untuk melatih budak2 ini tentang basic bola sepak yang betul seawal usia 10 tahun. Projek ini bernilai RM20 juta dan yang pasti ini merupakan pelan jangka panjang, bukannya pelan jangka pendek ,jadi tidak perlu timbul soal membazir duit rakyat atau apa, 10 tahun akan datang korang jugak yang nak tengok player malaysia main kat EPL. betul tak?

akedemik bola sepak malaysia di pahang

Advertisement

Sumber: Syamil

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

14 Comments

  1. Alias

    April 20, 2014 at 2:50 pm

    tuan
    saya gru sekolah randah, kami ada mengendalikan murid dibawah 12 tahun. tuan bagaimana cara hendak munubuhkan akademi dibawah pihaktuan yang mana, sya ada dengan bahawa akan mengadakan satu daerah satu akademi. mintak penjelasan segera.

  2. siti nirwana abdullah

    April 12, 2014 at 11:49 am

    Sya ingin tahu apa syarat kelayakan untuk anak-anak yang ingin mendaftar di akademi ini..?

  3. faizal

    April 10, 2014 at 10:06 pm

    Kalau umur 18 thn bole daftar masuk akademi ini tak

  4. ramlah

    April 10, 2014 at 5:11 pm

    apakah syarat-syarat untuk anak-anak mendaftar di akademi bolasepak negara. mohon penjelasan. terima kasih

  5. Zeezan

    December 28, 2013 at 6:59 pm

    Tuan sy dari kelab kid united , sebuah kelab bolasepak bawah 12 tahun di Temerloh yg berdafar dgn suruhanhaya sukan (Rosa), mohon dari pihak tuan utk membawa pemain2 sy membuat lawaran ke Akademik ini dan juga mohon dari tuan utk Friendly dgn pelatih di Akademik ni bagi kategori bawah 8 10 dan 12 tahun.Harap pihak tuan dapat menerima permohonan saya itu.Boleh hubungi saya Zeezan – 0199530947

    Sekian.

    Zeezan
    Presiden Kelab Kids United

Loading...