Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Aina Abdul Jawab Kontroversi Persembahan Gaun Bermandi Darah

aina abdul konsep bunuh diri

Meskipun sangat menarik dan penuh emosi mengungkap segala maksud tersirat, persembahan penyanyi, Aina Abdul menerusi lagu Sumpah pada Anugerah Juara Lagu ke 34 mengundang kritikan dan kontroversi.

aina abdul konsep bunuh diri

Advertisement

Gimik persembahan Aina yang mengenakan gaun putih, bermain dengan emosi dan drama dimana darah keluar membuak-buak bermula dari leher membasahi gaun yang dipakai tidak dinafikan memukau penonton. Namun, ada pihak yang mendakwa ia  seakan mengetengahkan konsep bunuh diri.

Enggan pelbagai spekulasi liar terus timbul, Aina tampil menjelaskan persembahannya itu adalah simbolik kepada hancurnya hati seorang wanita. Ia kekecewaan yang ditanggung wanita selepas melukai hati insan tersayang.

Simbolik hancurnya hati seorang wanita

aina abdul aina abdul

Terdahulu, Persatuan Peduli Mental Malaysia (MIASA) menyifatkan persembahan di mana aksi penyanyi itu menikam dadanya sehingga darah keluar membasahi pakaiannya dianggap keterlaluan dan melanggar peraturan. Malah, ada juga pihak mendakwa Aina membawa mesej yang salah kepada penonton dan boleh mengganggu emosi individu yang mempunyai masalah mental, mendorong mereka yang mungkin mengalami tekanan perasaan untuk menamatkan riwayat mereka.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

5 Comments

  1. Lala

    February 11, 2020 at 10:22 am

    Bagi sy, semuanya bormal… Mmg sesuai dengan lagunya.. Mesej dia mmg sampai…Hampir nangis juga la…

  2. Makcik

    February 11, 2020 at 8:31 am

    Apsal I rasa ok je. Boleh faham je maksud dia.

  3. Anonymous

    February 10, 2020 at 5:14 pm

    nampak seram, macam pocong berdiri atas pentas dgn kain kapan berlambak2

  4. Virus chinta

    February 10, 2020 at 1:05 pm

    Ye betul tu kannn. Saya dan anak pun saksikan ajl..tapi mcm pelik tengok costume dia..belum lg tengok dari keluar, sy dah tukar Chanel…baju pun dh cam seram.

  5. ChickFlick

    February 10, 2020 at 9:29 am

    Hati? Then kenapa bleeding berlambak2 start dari leher?? Byk pulak tu bkn sikit huwaaaa seram.

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top