Written by AbangNara | May 21st, 2019

Pejam celik, pejam celik, Hari Raya Aidilfitri dah nak tiba dah. Pasti ramai di kalangan pembaca BeautifulNara yang bercadang nak berhari raya dengan kereta baru, tetapi pening kepala tak tahu macam mana nak jual kereta yang sedia ada kan?

carsome

Memang banyak masalah yang timbul apabila kita ingin menjual kereta. Ia bukanlah satu proses yang mudah. Boleh stress dibuatnya. Antara masalah-masalah yang sering dihadapi ialah:-

TAK TAHU MANA NAK MULA

Sekiranya ini kali pertama anda menjual kereta, pastinya anda keliru dan tidak tahu di mana nak bermula. Ada sesetengah yang buat iklan di suratkhabar, ada yang upload di Facebook, ada yang mintak kawan tolong jualkan dan sebagainya.

KENA TIPU

Perkara yang paling ditakuti ketika menjual kereta tidak lain tidak bukan ialah ditipu. Duit pun tak dapat, kereta pun ghaib entah ke mana. Hal ini sering terjadi apabila kita memberikan kepercayaan 100% kepada kawan-kawan atau diperdayakan oleh “scammer” yang berleluasa di laman web “listing”.

VALUE RENDAH SANGAT

Amat menyedihkan apabila kereta kita dinilai dengan harga yang amat rendah, sekaligus menyebabkan kita kerugian. Masalah ini sering terjadi apabila kita nampak seperti terdesak, tidak pandai tawar-menawar dan diambil kesempatan oleh dealer atau si pembeli.

LAMBAT

Apabila proses penjualan selesai, kita pastinya mahukan wang dengan segera, lebih-lebih lagi bila Aidilfitri semakin hampir. Bolehlah gunakan duit tersebut untuk shopping raya pulak. Sayangnya, memang lambat duit akan tiba ke tangan kita. Silap-silap boleh mengambil masa 3 bulan. Raya Aidilfitri pun dah habis dah.

CARSOME ADALAH PENYELESAIANNYA

carsome

Jika anda ingin menjual kereta tanpa memeningkan kepala, www.carsome.my adalah laman web yang harus dituju. Penjualan kereta menerusi Carsome amatlah mudah kerana ia adalah CEPAT, ADIL dan PERCUMA. Paling best, Carsome sekarang mengadakan promosi bersempena sempena di mana kita boleh dapat duit raya ekstra sebanyak RM500 apabila menjual kereta kita sehingga 30 Jun 2019 menerusi platform Carsome.

carsome

Hanya ada 3 syarat yang perlu dipatuhi untuk anda membawa pulang ekstra RM500 ini (selain daripada duit hasil jualan kereta anda) iaitu:-

1. Kereta mesti dijual secara direct kepada Carsome dan bukannya menggunakan platform bidding.
2. Nilai transaksi sekurang-kurangnya RM15,000
3. Tawaran sah untuk kereta milik peribadi sahaja.

carsome

antara kelebihan-kelebihan bila anda menjual kereta anda dengan Carsome

TERUJA? IKUTI 3 LANGKAH MUDAH INI

1. Isikan butiran kereta dan maklumat peribadi anda di www.carsome.my. Jangan lupa untuk pilih tarikh dan tempat untuk melakukan pemeriksaan kereta.
2. Bawa kereta anda ke tempat pemeriksaan pada tarikh yang anda telah pilih. Pihak Carsome akan melakukan 162-point-check yang mengambil masa 15-30 minit. Selepas itu mereka akan menyediakan laporan beserta nilai harga kereta anda.
3. Sekiranya anda bersetuju dengan harga yang ditawarkan, anda boleh menerima tawaran tersebut dan melakukan transaksi on the spot. Kalau tak bersetuju, anda boleh jual kereta anda secara “bidding”.

*** Tiada sebarang caj dikenakan untuk pemeriksaan, kertas kerja dan juga transaksi. Semuanya adalah FREE OF CHARGE.

carsome

4 langkah mudah untuk menjual kereta anda di Carsome

Ha jadi tunggu apa lagi? Inilah tempat terbaik untuk menjual kereta anda, sekaligus memastikan anda dapat berhari raya dengan lebih tenang tanpa sebarang masalah. Siap boleh dapat duit raya RM500 lagi tue. Lepaslah untuk buat duit minyak balik kampung nanti dengan kereta baru. Layari www.carsome.my atau isi borang dibawah agar anda tidak terlepas peluang keemasan ini.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Leave a Comment

Optional