Aidil Zafuan Nafi Tidak Jenguk Anak, Akan Beri Hak Penjagaan Pada Rita

Aidil Zafuan Nafi Tidak Jenguk Anak, Akan Beri Hak Penjagaan Pada Rita

Selama ini Aidil Zafuan tidak banyak memberikan kenyataan tentang perkahwinannya yang dikatakan bermasalah dengan dengan Rita Rudaini. Bagaimanapun, dia telah dipetik oleh Berita Harian sebagai berkata:-

Memang saya ada failkan sesuatu (permohonan cerai) melalui peguam di Mahkamah Petaling Jaya. Saya pun sudah maklumkan dengan dia (Rita) mengenai perkara itu dan Rita meminta supaya dipercepatkan.

Saya serahkan kepada peguam menguruskan perkara itu.

Dia yang kini beraksi dengan pasukan Tentera dalam saingan Liga Malaysia turut memberitahu, sudah memaklumkan mengenai perkara itu kepada Rita melalui SMS.

Namun, bekas pemain bola sepak Negeri Sembilan itu menafikan dakwaan Rita yang mengatakan dia mengabaikan tanggungjawab keluarga terutama dua anaknya, Airit Rayyan Rizqin, 3 dan Airit Rafqa Arjuna, 11 bulan.

Saya terkejut apabila dia (Rita) mengatakan saya tidak menjenguk anak-anak. Semuanya tidak benar. Minggu lalu saya baru pulang, malah setiap hari saya menghantar SMS kepadanya bertanyakan khabar anak tetapi dia (Rita) tidak balas.

Saya masih waras dan tidak akan meninggalkan mereka (anak-anak) begitu saja, saya tahu akan tanggungjawab sebagai bapa mereka.

Dalam satu laporan berbeza oleh Media Hiburan, dalam nada suara yang bergetar, Aidil turut berkata akan menyerahkan hak penjagaan anak-anak pada Rita kerana anak lebih rapat dengan ibu mereka:-

Saya masih bapa kepada anak-anak saya dan saya akan jalan tanggungjawab saya sebagai seorang bapa.

Advertisement

Pun begitu, jika hak penjagaan diserahkan kepada Rita, Aidil berharap agar dia turut diberi kebebasan untuk bertemu dan bermalam dengan anak-anaknya bila-bila masa tanpa syarat.

***

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

383 Comments

  1. NasPI

    April 17, 2012 at 4:53 pm

    Fikirlah masak-masak dulu. Masa marah ni, semua kita ingat dan lihat yang buruk aje, cubalah toleh kembali kebaikan masing-masing yang telah pasangan berikan kepada kita. Ingatlah anak-anak, kesianlah mereka. Anak-anak tetap inginkan keluarga yang bahagia, mereka mahukan Abah dan Ibu ada bersama, tinggal bersama dan akan sayu bila membandingkan diri mereka tidak sama dengan anak-anak yang lain. Cubalah cari satu titik keserasian yang ada yang boleh meleraikan kekusutan dan berdoalah kepada Allah supaya diberikan kebahgiaan. Hanya orang-orang yang pernah mengharungi perceraian saja yang tahu hakikatnya betapa deritanya perasaan. Percayalah berumahtangga tidah sentiasa bahagia, tapi yang harus ada adalah menerima pasangan kita seadanya dan sentiasa bertolak ansur. Anggaplah kesusahan yang dilalui adalah dugaan daripadaNya semata dan harus sentiasa bersabar.

  2. Aidil Zafuan si bodow

    April 17, 2012 at 2:59 pm

    laki bengong memamg camtu..takde rasa bertanggungjawab kat anak-anak and isteri..masa nak dulu kemain lagi ke sempadan sanggup bersusah payah bersama..tak salah i kes dorg ni start dari masa dapat Rayyan lagi..pastu alih-alih dapat sorg lagi anak..si Arjuna..tak tau la ape yg si Zafuan ni pandang kat kak Rita sampaikan dah ada dua orang anak pun sanggup nak becerai-berai lagi..fikir la Zafuan..anak tu nanti dah besar sure perlukan kasih-sayang seorang ayah..cuba fikir kalau mak bapak awak (Zafuan) bercerai..agak-agak ape jadi kat awak skrg?awak bersyukur kan sebab mak bapak awak tak becerai and now awak nak jadikan anak-anak awak-waris awak tu mangsa semua ni..kemon laa..dont be childish..masalah semua orang ada masalah..try to settle it tanpa ada campur tangan org ketiga..this is your life that your choose before.kawin kat Siam tak sah sanggup..dah dapat dua orang anak secara sah dan HALAL nak becerai plak..manusia manusia..takpenah puas.. to kak Rita: dont be sad..tiada apa yg kekal di dunia ini..hanya akhirat yg kekal abadi..keep smiling kak! love u!

  3. zbm

    April 17, 2012 at 10:41 am

    oooooo..cam tu ke???? bomohkan anak suruh bercerai n duk celah ketiak dia boleh plok!!!anok2 dok minum air kencing setan n duk fap2 betina2 yg semua haram tu x menjadi ek!!!!yelah…bertuhankan setan,yg buruk2 tu menjadilah tp nk menjadi baik x bolehlah sbb setan x suka…hehehehe

  4. Jeng jeng jeng

    April 17, 2012 at 10:27 am

    Salu nyer footballer2 ni kalau check in kat hotel, mlm2 mesti bawa ppuan naik atas. Tak kira yg dah kawin & bujang.First dia org memang suruh ppuan naik lift dulu. Aku dulu2 perrnah kerja htl. kalau midnite shift time dia org ada friendly match kt tmpt aku, salu jer nampak dia org bawa. Kalau tengok dari gaya, minah yg salu dia org gohead ni mesti yg seksi. Minum arak memang ada, tak dinafikan…Tapi bkn semua footballer..

  5. marianne

    April 16, 2012 at 11:48 pm

    Aidil lelaki tak matang dan mak bapak dia serta Zakuan dan Bodoh tu? siapa ? bini dia tu memang sekongkol. Bukan nak menasihatkan anak yang tak matang tu tapi hasut lagi suruh cerai. Keluarga Aidil ni kuat berbomoh ada lah sumber2 yg dipercayai. Aidil ni mmang tak ada telor, nak cerai pun pakai sms. Kalau kau tu jantan yg tulin,matang, ada otak kau tak buat semua ni. Bersemuka lah dgn Rita. Rita insyaallah adalah hikmah disebalik kejadian ini. I doa kan yg terbaik untuk you, insyaallah

    • family aidil busuk ati

      April 17, 2012 at 8:27 am

      ye la…dh ada rmai jgk yg ckp fmly aidil ni cmtu…ade yg dr taman tu jgk..n jiran2 dowg…..tp ntah la…..ade jgk ye mak bapak n ank branak pkai bomoh smate-mate nk bdoh kan ank…ye la..nk ank ade dpn mate..ikot ckp mcm lembu..jadah la sume tu…..lembu pon dh cerdik cket skrg…patut la..sis rita ade bgth…aidil sndri kantoi bgth dia dh trlalu ikot n dgr ckp mak bpak & fmly dia…siap mntk maaf kat sis rita n disaksikan oleh mak rita sndri…..haiii…ape lah trok benar kluarge dowg ni……busuk ati btol…

Loading...