Written by AbangNara | August 18th, 2014

Ah~~ Setiap kali Rita Rudaini ditemuramah oleh mana-mana media, pasti akan terkeluar cerita kurang enak mengenai bekas suaminya, Aidil Zafuan. Abang Nara tidak mahu menyebelahi mana-mana pihak. Mungkin ini cara Rita mencuri perhatian Aidil agar memberikan sedikit tumpuan kepada anak-anaknya. Iyerlah, kalau tak diberitahu kepada media, mungkin Aidil akan buat tak tahu sehingga bila-bila, lebih-lebih lagi sejak mendapat isteri baru.

rita rudaini

Selaku seorang ayah kepada 2 orang anak, Aidil wajib menyediakan persiapan raya buat kedua-dua mereka. Tak kisahlah walaupun Rita mampu untuk membeli baju raya. Sebagai ayah, ia sudah menjadi tanggungjawab. Sedih juga apabila mendapat tahu sehingga ke hari ini Aidil masih tidak memberikan wang belanja. Kata Rita:-

Kalau ditanya sama ada anak-anak ada beraya bersama bapa mereka, saya memang malas hendak jawab sebenarnya kerana tidak mahu timbul kontroversi. Namun begitu, saya berasa sangat kecewa dengan sikapnya itu.

Sehingga kini dia langsung tidak memberi duit belanja atau persiapan raya untuk anak-anak. Saya bukanlah hendak berkira kerana masih lagi mampu, tetapi itu merupakan tanggungjawabnya sebagai seorang bapa.

Saya tidak pernah halang kalau dia hendak beraya dengan Rayyan dan Qaqa, tetapi saya berasa sangat kasihan dan kerap menangis apabila mengenangkan nasib anak-anak.

Selepas cerita mengenai komunikasi antara saya dan Aidil menerusi aplikasi WhatsApp dan WeChat disekat oleh isterinya, Zarema tersebar ke pengetahuan umum, dia langsung tidak menghubungi saya lagi sehinggalah pada malam raya tempoh hari.

rita rudaini

Hmmmm. Harap-harap Aidil membaca apa yang dikatakan oleh Rita ini. Kita masih lagi di bulan Syawal. Belum terlambat untuk bawak anak-anak membeli baju raya. Dapat sehelai dua t-shirt untuk digayakan ketika pergi ‘open house’ pun jadilah. Kesian kat anak-anak. Lagi kasihan sebab masih tak dapat beraya dengan ayah sendiri. Luangkanlah sedikit masa. Tak gitu? Info asal Kosmo.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

83 responses to Aidil Tak Bagi Duit Persiapan Raya Untuk Anak-Anak – Rita Rudaini

  1. Babe says:

    first!!! hahaha

    0

    0
    • Ngok jugak janda ni yer... says:

      Woi perempuan… udah2 lah tu…

      Ngko bawak jer lah kes ngko ke mahkamah… berhenti nak malukan orang la… hidup asyik nak cerita hal buruk orang kat media jer… cari perhatian betul la ngko ni… patut kena cerai pun… dah berlaki pon masih buat perangai kurang kasih sayang…

      0

      0
      • Zira Rachel Berey says:

        Perempuan mmg dah melampau la.. Tak habis2 lagi citer pasal x-husband, ke gila talak? Zira rasa Kalau mcm ni laa.. Mungkin sampai ke tua kot dia akan berbunyi … Masyarakat dan muak , dari simpati jadi menyampah pulak

        0

        0
        • Yahudi says:

          Seriously , Rita just get over it , you really annoying , AND you such a bitch , pls stfu , and just continue your life , boleh tk sambut sederhana saja ? tak habes2 meroyan psl duet duet duet ! dasar mata duetan !! and wartawan pls la , jgn tanya pasal aidil kat rita lg !! menyampah !!

          0

          0
        • dua2 Aidil dan Rita sama bangang. dah muak dgn ko punya raih simpati, Rita. dapat duit ko buat parti birthday anak besar2 kat McD. tak reti berjimat. baik duit tu derma kat Gaza.

          0

          0
  2. Jari says:

    Next!! Boringlah baca cite janda meroyan nih… kalau betul aidil tak bagi pun bosan jugak … cite lain ade??

    0

    0
  3. bulan says:

    Hai Jari.,,,,kalau boring watpa comen,…boringlah kau nie

    0

    0
  4. Aida233 says:

    Kepada RR, sudah2lah tu kondem bekas suami. Anggap saja la dia tak wujud. Anggap saja bapa kepada anak2 tu dah mati.

    Kalau betul Aidil syg dan ikhlas terhadap kebajikan anak2, dia akan buat apa saja tanpa perlu disuruh.

    0

    0
    • shaz says:

      Betul3….same case macam my sister…husband dia kawen lain dekat sempadan…balik je terus ceraikan kakak saya…kakak saya ada anak seorang hasil perkahwinan dengan my ex bro in law ni….sejak kawen baru, terus tak jenguk anak buah saya ni sampai la sekarang (3 tahun dah)…kakak saya pun anggap ex husband dia dah k.o dah kot and dia pun tak harap sgt ex bro in law ni datang jenguk anak sebab dah maklum sangat dah dengan perangai dia….

      0

      0
      • Aida233 says:

        May your sister stay strong. Jgn hiraukan cakap2 orang. Anak akan membesar dgn lebih baik jika ibu atau bapanya jiwa aman dan tenang (walaupun ibu dan bapa telah bercerai) berbanding dgn hidup dalam keluarga yg haru biru.

        0

        0
        • shaz says:

          Thanks Aida233….Alhamdulillah, my sister’s better than ever now…dia rasa lebih tenang tanpa ex husband dia, cuma kadang2 macam yang RR rasa jugakla skg ni, kesian pada anak je…saya sendiri pun kadang2 gugur air mata tengok wajah anak buah tu…membesar tanpa kasih sayang ayah yang tak pernah peduli kewujudan dia…. :'( :'(

          0

          0
    • yna macaspac says:

      yup… stop la cerita psl ex husband u.. u mampu untuk besarkan anak sendiri… kalau dia ada tanggungjawab, insyallah 1 hari nanti dia akan sedar.. kalau tidak, tu antara dia dengan tuhan laa.. sebab kalau u duk bercerita pun, dia tetap mcm tu… lama kelamaan org akan fed up dengar cerita ni…

      0

      0
      • jj says:

        pihak media dok p tanya terus la jawab…cuba pihak media x tanya sah2 x jawab…hehehe…tanya benda lain n jgn sentuh isu tu mmg dia x jawab ler…

        0

        0
  5. lia says:

    whatever la..

    0

    0
  6. Laniaz Ameraz says:

    Aidil takut duit tu pergi untuk beli satu lagi beg Chanel atau LV..

    0

    0
    • Orkid Indah says:

      @Laniaz …. awak ni sampai hati fitnah org sampai mcm tu skali …. klu tak suka rita pun …. adalah belas ehsan & kesiankan anak2 dia. Mrk berdua itu bkn ank rita shj tp ank kpd aidil juga … dia perjuangkn nasib ank2 dia … Fitnah itu dosanya lbh besar dr membunuh …. awk suka makan daging saudara kamu sndri ? Klu rasa Kemurkaan Allah swt itu Tdk Memberi Kesan Besar bg awk … Silalah lakukan apa yg awk lakukan skrang ini … Nauzubillah min zalik …

      0

      0
      • Rita bila dpt duit, plz la jgn nak bermewah sgt. fikir duit tu utk kegunaan masa depan anak. ramai lg ibu tunggal yg lebih teruk nasib mereka sampai terpaksa bergantung pada jabatan kebajikan. Rita ni ada rupa tapi tolong la bila kawin nanti, peliharalah rumahtangga tu dgn sebaik2nya. jgn tau nk kawin je. restore the balance. awak tu dah 2 kali janda so harap sedarlah diri daripada asyik nk canang satu dunia yg awak tu mangsa keadaan. dah muak dah. kesian anak tu je.

        0

        0
  7. miss wanny says:

    Teruskan bersuara Rita! Jgn biar dia suka suki abaikan tggungjawab.. Da tua2 nnt br nk terhegeh cari anak.. Abaikan cemuhan masyarakat demi kebajikan anak2 u! Klu dengan cara nih u blh ajar lelaki tu !! Go!!

    0

    0
  8. kokakola says:

    Apahal nk salah rita plak. Tak suka tak yah baca…tak yah komen. Kalau kena diri sendiri…adik ke…kakak ke….baru ada akaiiii….

    0

    0
  9. nina says:

    Teruskan pejuangkan nasib anak.. Mahkamah ke media ke. Lantaklah lelain yg x suka, bukannya dorang faham penat lelah diharungi oleh single mother. Kita mana tahu kalau rita dah exhaust semua cara yg lain..kot kot ni je tinggal cara nk dptkan perhatian bapak kpd anak2 rita. Sedap je yg lain ckp psl move on.. Tuntut tanggungjwb x bererti x move on ye…tanggungjawab forever akan remain as kewajipan yg perlu ditunaikan.

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Rita ni lawa. Rasanya ramai lelaki yang sanggup jadikan Rita isteri mereka. Cari la seorang ayah yang bertanggung jawab untuk anak2. Yang boleh bimbing dan beri kasih sayang pada Rita dan anak2. Cuma jangan la kebas suami orang pulak. Nanti kebahgiaan yang diharapkan, kacau bilau yang dapat. Daripada tunggu si Aidil tu macam buah tak jatuh, lebih baik cari papa baru untuk anak2. Tak berbaloi pun sebab Aidil dah terikat dengan isteri baru yang queen control. At least anak2 dapat juga kasih sayang dari papa baru mereka. Tengok la nanti bila anak2 dah besar dan dah tau perangai ayah mereka. Masa tu jangan pulak Aidil terhegeh2 cari anak macam si AC Mizal tu.

    0

    0
  11. noda darish says:

    if she keep her mouth shut and relax, she would have a better respect.you can’t blame all on the ex husbands (bukan husband ye, husbands -plural)

    kalau orang nak buka aib kita nanti susah pulak, apapun berbaik kepada al-quran.tak payah kita nak lantang tetapi tenang kerana setiap perbuatan kita baik atau buruk sekecil zarah pun dilihat allah.

    0

    0
  12. Lestari says:

    Pelik.aidil tak pernah ker bwk anak2 jumpa isteri baru? Bermalam dirumah?
    Suami aku dulu pun duda.but still lepas kahwin anak2 suami
    Selalu dtg bermalam dirumah aku on weekend and cuti sekolah.
    Dan sekarang, anak2 suami duduk terus dengan kitorang.
    Aku selalu pegang satu bnda ni.suami kena jalan tgjwp sebagai bapa.bagi nafkah
    Anak2.kalau aku sekat dia dri bg duit nafkah, aku takut sebab aku nantii, suami aku masuk neraka dgn2 aku sekali.
    Btw, its just my 2 cents.

    0

    0
    • love says:

      Mslhnya rita nk ker bg anak2 dia bmlm dgn aidil..ada jer prempuan jns x suka anak2 dia bkongsi ksih gn org lain..lbh2 lg dah bcerai..korg pnh dgr x aidil bwk ank2 dorg nie jumpe mak bpak aidil..slalu x dgr ank2 dorg nie slalu gn fmly rita jer..kdg2 jgn nmpk slh laki jer..kaji jugak prngai pompuan zmn skrg..wlau pon aku prmpuan..tapi x d nfi kn perempuan skrg smua bnda nk dia jer d dahulukn..nk hak dia n fmly dia jer tjaga..fmly laki dia x ambik kira plk..cucu nak jumpe atuk nenek pon susah..nie plk nk bg bmlm gn bapak dia n bini baru bekas laki dia..mau x tdo mlm dok pikir bukan2..kang anak2 tersuka plk mak tiri baru..xke berbulu..lau nk bnda nie selesai n x berbunyi sng jer..rita tu dulu kne blapang dada..syg mcm mana pon dia kt ank dia..akui la jgk aidil tu bapak dorg gak..bg la ruang dorg nk bmesra2..bkn skdr tmpt utk mtk duit jer..bkn skdr jumpe kjp2..kne ada pngawasan..tu bapak dia..pndai la dia jge..skrg dah ada mak tiri..biar kn dia bgilir jge..dah dia nk kwin sgt gn lelaki dah ada ank kn..kne la bkorban..lau dia jge elok alhamdulillah..lau x elok. .ambik tindakan. .sng kn..blpang la dada..tgok abby abadi dulu dia pon kecoh gak..tp lpas dia redha smuanya..smua ok..fmly bsatu dan baik smula..nora danish pon sme..ambik la ikhtibar bnda elok..dorg lg lau nk kira skit hati laki kne rmpas..rita bknya zarema rmpas..bnda dah bcerai kn..apa nk dendam..dah xde jodoh..kata syg ank..sbb tu dok pong pang pong kt media ckp itu ini psl aidil..nk bg aidil sdr..sbnrnya bkn cmtu ya..lau nk bnda jd elok..jge la aib sesama sndri..dok berbincg..sme2 mgalah..baru la ank2 bhgia..yg peminat plk..ofcoz la sblhkn rita sbb dia yg nmpk dok24 jam gn ank..nk bg smgt x slh kwn2 tp bg la smgt positif..jgn keruhkn kdaan..jgn maki org tu org ni..kdg2 lau kita bnyk bunyi pon lme2 org kata kita yg bmslh..sbb asyik nmpk org jer slh..diri sndri x cermin..tgok bini aidil..ckp la apa pon psl dia dia diam jer..dia yakin gn suami dia..ykin gn rumhtangga dia..senyum jer..positif jer..keluarga dia pon jns org baik2..skrg mkin rmai yg suka dia..knapa..sbb aura positif..apa yg kita tunjuk itu lah yg yg org nmpk..itulah yg org nilai..cari la kbhgian jgn cr mslh..baru hdup tenang..

      0

      0
    • Anon says:

      tula yg pelik si bini Aidil tu takda hati perut..takpa lg, yg orang2 tua yg berakal baik belah bini org belah Aidil pn tak reti nak nasihatkan si ZZ tu ke? come la ZZ kau dh dpt AZ kau kena la terima anak2 dia jgak. takkan nk pisahkn terus bapa dgn anak kot, ko dh nyanggup nk jadi bini duda, kau kenalah terima segalanya ttg AZ tu termsuk anak2 dia.

      0

      0
  13. Aien says:

    Salam,

    Anak itu amanah Allah. Jahat mana pun isteri tanggungjawab anak hukumnya WAJIB ke atas seorang bapa. Di akhirat nanti ini yg akan dipersoalkan. Peringatan buat kita semua wahai kaum isteri, ibu, suami & ayah..

    0

    0
  14. syaz says:

    kak rita…moga kak rita tabah…kes kita sama…anak diabaikan…for me…biar mereka jawab di padang masyar nti…lgpun tkkn senang mana pun hidup mereka sbb abaikan amanah ALLAH ni…balasan utk ayah yng tidak bertanggungjwab, biarlah ALLAH yng menghukumnya…cuma kita sbg ummi jgn plak biarkan anak2 membenci ayah mereka…jgn kita jadi mcm merekA..jom..kita didik anak2 kita agar menjadi anak yng cemerlang dunia akhirat..

    0

    0
  15. Heip says:

    Nafkah itu Wajib but srsly malam raya baru msg tanya khabar? Ingat apa? Anak darah daging awk tu anak patung ke?

    Rasa simpati lah sikit.

    0

    0
  16. ikan says:

    udah le. renti la ngumpat psl ex. bukan die heran pun. die tengah seronok nak dpt anak baru. ko bela jela anak ko sendiri2, biar diorang tau kisah bapak diorang yang taktau tanggungjawab tu. aku dulu pun mcm tu, bile aku dh besar dah keje tetiba dtg cari. aku ok je ngan dia tp gitu2 jela.

    0

    0
  17. Mat K says:

    Nampak sangat kau ni jahat.

    0

    0
    • ritagilemeroyan says:

      Bile orang tu nak jmpe dulu ko sekat2. macam anak2 tu ko pnye sorang. pastu bile die xdtg2 ko plak meroyan. aku tak paham la ko jandagile

      Nampak sangat ko sbnrnye mmg xkan biarkan aidil bahagia kan? ko akan menghantui die sampai bile2 kan? let say la ko buat cani sebab sedih anak2 xde bapak. kalau ko da sedih sgt dah kenape dulu ko halang dorang jumpe? ko nak tanam dulu benih2 benci anak2 ko kat bapak dorang kan? bagi dorang membesar dengan xde bapak. supaya nt da besa dorang akan salahkan bapak dorang je kan?

      Cube buat cam era tu. serah anak bwh jagaan bapak. kan senang. aidil pon xlepas tanggungjawab. ko pon conform xkan biarkan anak ko rase xber ibu.

      0

      0
  18. sokong RR says:

    biar aidil jwb jer kt akhirat nti sbb abaikan tngungjawab…dia tgh sonok dgn duniawi dia..kt akhirat nti dia tau la nasib dia..ank2 dia tuntut kt dia..jgn ingt dh bcerai aidil ni nk abaikan tgungjwb dia..pada yg nk mngutuk rita tu kte xde kt tmpt dia..cube kna batang hdung sdri tgk meroyan ker x korang..

    0

    0
  19. aku janda 89 says:

    rita kita serupa,yg beza anak i pompuan,dh 4tahun i bekerja keras membesarkan amanah Allah ni,Alhamdulillah next year i masukkan anak i kat sekolah Pasti,i bangga walaupun diusia muda i mampu sekolahkan dia,…sesen pun i x minta nafkah dari bekas suami,bimbang dia menuntut penjagaan anak,bg i biar khilangan lelaki x bertanggungjawab dari kehilangan anak yg kita mengandungkan 9 bulan….btw kita kena kuat semangat,minta kekuatan dari Allah…

    0

    0
    • Anonymous says:

      salam.u sebaya i dah janda?semoga tabah menjalani hidup.i ni smpi skang bf pon xda.bkn apa.scary tgk laki zmn skang.housemet i dh 30 thn x kawen.bkn xda org nak.tp yg nak kt die stok2 laki org. semua plak tu. mmg housemate i ni cantik la.die kata kalo nak kawen dh lama die kawen.tp die stilll ada akal utk fikir. jantan2 haprak ni siap mengaku bujang lg.yg sorg plak bini tgh pantang.ada sorg lg baru kawen. jdk pompuan ni kena extra careful. sbb pompuan slalu jadik mgsa fitnah.to @akujanda89, i pray you dgn anak you hidup bahagia.inshaallah

      0

      0
  20. Anonymous says:

    Rita buat camni demi anak2 dia..bila anak2 dah besar nanti inilah bukti perjuangan mamanya untuk hak-hak mereka…inilah perngorbanan paling besar dari seorang ibu untut anak2..sanggup menghadapi segala cemuhan org di sekeliling..semoga anak-anak bila besar nanti akan lebih tahu menghargai jasa mama mereka yang terpaksa menelan segala umpat keji, kata nista orang demi masa depan dan hak mereka berdua…Semoga Rita dan anak2 sentiasa di bawah lindungan Allah.

    0

    0
    • whatever says:

      Aku paling benci dengan orang hipokrit mcm rita ni tau. dlm insta kemain up gamba oztajah2 je. ha! sape jahat dapat balasan la ape la. macam die tu innocent sgt! heyy pempwan kalau ko tu baik sgt g pakai tudung laaaabab*** tengok zarema tu. pas kawen xyah suroh2 pandai tutup aurat!

      xpayah nak ayat cliche2 sangat laaaa belom sampai taufik hidayah ape mendee. pirrraaahhhh

      0

      0
  21. Kepochi kepochiii says:

    tak habis2 si rita ni dgn tuntutan duit. Duit duit duit duitt !!! independent la sikit. nampak sgt lemah sbb terlalu mengharap kt bekas suami. Kalau keluar cerita kt media mst pasal duit/nafkah/aidil. tk habis2. cerita la benda lain. yang dok canang aib bekas suami tu buat gapo. patot la kene tinggal. mulut jahat sangat. Go and get a life la. anggap je si aidil tu dah mati. Kalau betul die sayang anak2 hang tu die takkan buat gini kt hang anak beranak. Pikiaqq sikit. akai ada??

    0

    0
    • redmerah says:

      Saya sokong apa yg Rita buat..ini bukan semata2 tentang duit tp TANGGUNGJAWAB! Hang tu yng kena pikiaq ckit.. klu ko ni lelaki, hah BELAJAR hargai seorg isteri yang da bertarung nyawa lahirkan anak utk ko. JANGAN jadi mcm Aidil..menabur benih rajin..jgnya x.. tapi klu ko ni pompuan, x kena kat batang hidung, senanglah nak ckp Rita ni x tau berusaha sdri.. Jgn jd pompuan lemah. tak kawen lg x pe..menjanda x pe..tp jgn sbb takut menjanda…takut kena tinggal sampai sanggup jadi bini murahan?!! hoh! mmg isteri kena hormat lelaki tp agak2 la..laki da jenis bgtu, nak hormat buat pa?????

      0

      0
  22. Anonymous says:

    Buruk betul perangai aidil ni yek… mak bapak dia x tahu malu ke??//

    0

    0
  23. naruto says:

    ak memule sian tgk RR ni sbb ex dye wt cmtu kt dye n anak2..
    tp makin lame makin jemu plak dgn perangai dye x habeh2 cite sal duet duet duet sedangkan dl dye pernah ckp x eran law ex dye xbg nafkah pun sbb dye lebih dr mampu nk sara anak dye..
    cukup2 la RR..Law jantan tu x bg duet tu biar dye jwb ngn Allah nnt..ko duk dendiam je xpyh canang sane sini..rezeki anak2 tu ade..
    ak phm perasaan ko sbb mak ak pun dl cm ko gk.ayah ak sesen pun xpernah bg duet dr ak bayi smpai da 25 tahun ni..dtg tgk pun xde tp mak ak rilex je.xde nk canang sane sini dan setakat ni xpernah lg kami kekurangan pape..still survive smpai skng ngn bahagia n jayanye!Alhamdulillah, brsyukur dgn ape y kite ade..

    0

    0
  24. Nurliyana says:

    Aiyooo,,,move on lah… bosan lah dengar cerita yang sama every there and then.. tak malu ker. No wonder Aidil leave you.. ‘

    0

    0
    • redmerah says:

      awak ni pompuan tp blh gak ckp ni..huhu…kena kat btg hidung baru tahu.. rita tu bkn x mampu..rita tu bkn nak sgt duit aidil tu..tp dia mahu mcm tu sbb dia syg kan anak2..sy tetap sokong rita..

      0

      0
  25. Nurliyaba says:

    And takda citer lain ker Rita..duit3. Aku ada 2 boys.. minta SIMPANG dapat menantu macam pempuan ni

    0

    0
  26. 2posen says:

    Kalau aku pon aku canang. dah ex husband mencanang kebahagian bagai……. anak2 dilupakan. elok plak nk tambah anak lg. macammana la agaknya nak adil. apa yang dia bagi kat anak baru boleh ke bagi jugak kat anak yg sedia ada. dia tuntut sebab hak. berapa ramai punya pompuan yang kerja keras besarkan anak bila laki buat derk xreti bg nafkah…..laki dok berjoli sakan tambah ada bini baru plak. ingat…dunia sementara…. dlm kubur nanti ditanya tanggungjawab didunia dah langsai ke. jangan lupa… ada hari tua juga dimana… kita bukan mengharapkan duit anak2..tetapi kasih sayang anak2….. bagi aku rita mampu…. sbb dia still je bagi anak dia makan,pakai semampu dia.. xde la smp memintak sana sini walopun nafkah anak2 dah tertunggak berzaman smp kena naik court baru nak langsai (ataupun xlangsai lagi)… tapi kita kena fikir jugak….. mmg tu anak2 anak2 dia…. dah la jarang jumpa… nafkah pun berat…. tugas dia lagi berat… nak jaga anak2, cari makan untuk anak2 at the same time kena pujuk anak2 xlupa kat bapak diaorang wlopun sbnrnye mcm chipsmore je bpak deme ni (as per rita statement). apa pun aku setuju. HAK tetap HAK. biarlah dia perjuangkan hak anak2. naik court naik dah. benda xsettle jugak. so biarlah kat dia nk pkai media ke, surat ke, mogok ke. sebab apa yang diperjuangkan itu…memang HAK anak2 diaorang.

    0

    0
  27. Shamil says:

    lepas baca satu persatu komen i can conclude that no wonder lah ramai jantan tak bertanggungjawab kat Malaysia. bila jantan tak nak bertanggungjawab perempuan harus just move on usahakan sendiri untuk jaga & besarkan anak. well, that’s correct too but at the same time kaum2 yang nama jantan nie (bukan lelaki) harus jugak di beri pengajaran.
    tak sokong. sometimes ada kes yang siap dengan perintah mahkamah pun still ada jantan yang berani larikan diri…terus ghaib tak dapat dikesan..

    0

    0
  28. myra says:

    Rita why don’t you just mintak nafkah kat ur ex in private n gi la mengadu kat mahkamah ke ape ke…banyak lg care…dengan sebar cani ko dapat ape…habuk pon tarak….tau nak mengaibkan ex hubby je …

    0

    0
    • redmerah says:

      lelaki mcm ni haruskah kita simpan aibnya????? mahkamah dah bg arahan..ada lelaki tu ikut??bermcm2 alsan dia bg tp utk bini baru, semua ok jer. yg psl rita ni, wartawan da sibok nak tya, klu rita jwb no komen adakah wartawan akan berhenti bertya..tak….diaorng akn tya sehingga mereka dpt apa yg diaorg nak. ntah2 rita ckp ckit jer..wartawan bg panjang2 kan lg ayat tu. well…sy sokong apa yg rita buat….

      0

      0
  29. Nurliyana says:

    LOL!! bulan..my boys are merely a men..I muda trang2 lagi..hahahah…(serius lawak)

    0

    0
  30. Nurliyana says:

    dont worry..my boys are about RR’s son age.(bulan..seriously u are such a joker) but I am not a hot single mother like RR. Seriously, what she is doing is just showing how bad her inner is. Even if Aidil is wrong, say he is really wrong, there are so many channel for her to use..and the best channel is SOLAT & DOA. Ni x asyik buka aib orang tu memanjang. Macamana Allah nak tolong..dah lah RR..move on. Hak tetap hak, one day, it will be given to you. Honestly..dulu memang kesian kat u but now… thumb down..

    0

    0
  31. Anonymous says:

    kesiann… sabaq no RR

    0

    0
  32. redmerah says:

    bgmna la perasaan aidil tu erk bila menghadapi karenah zarema mengandung..bini ngandung ni byk karenahnya..adakah dia akan bahagia melayan tanpa teringat sdkit pun bgmna ex wife dia ngandung 2 anknya dulu..yg x pernah dia beri perhatian..adakah akan terdetik rasa bersalah n kasihannya pada ex wife n anak2nya itu? oh…x dpt sy bygkan bgmana seorg bapa blh lupa akan anak2 yg sah2 ada darahnya mengalir..adakah dia akan ingat bgmna terujanya dia mendapat anak pertama dahulu? tidakkah dia rasa bersalah dgn anak2nya dgn ex wife tu bila dia mengabaikan mereka tp teruja menantu kelahiran baru dr bini baru..oh…adakah dia punya perasaan atau perasaan itu semata2 hanya utk dirinya sdri??????/

    0

    0
  33. Joyan Bandar says:

    Alah! biar la rita. yang dok komen kondem rita ni tak pernah lalui apa yang rita rasa. salah seorang ahli keluarga Joyah pernah merasai apa yang rita rasa. yang dok komen kutuk rita ni mungkin peminat tergar aidil dan kerabat2 dorang, guna macam2 nama. tak pun Andaru kesepian minat aidil. Kesian.

    0

    0
  34. Linda rahiman says:

    Akhirnya terbongkar la jgk yg celebrity pun ada yg pokai .
    Nk bayar duit nafkah anak.,
    Hahahhahahha
    Utk KAK RITA, i hope u stay positive ok .
    Insya allah ada rezki u diluar sana kak .

    0

    0
  35. badang says:

    rit janda hot…errmmm masih bergetah sexy…perrrgggghhhhh….she kinky

    0

    0
  36. bulan says:

    Nurliyana,actually you are a Jocker.Nampak sangat you nie meroyan lebih dari RR.(hahhahah).

    0

    0
  37. bob says:

    Tak tau la apa lagi masalah cik puan Rita ni. Dia kata dia takde masalah kalau Aidil nak jumpa dgn anak2 dia. BETUL KE???? Mungkin juga Aidil ada msm minta nak jumpa dengan anak2 tapi dinafikan haknya oleh cik puan Rita. Lama-lama rasanya masyarakat sekeliling dah muak dengan isu ni. Kadang kala orang boleh kata macam nak menagih publisiti murahan. Kalau betul bagai dikata harap ikut la saluran yang betul. Hentikan membuka aib diri sendiri dan bekas pasangan di media sosial.

    0

    0
  38. nurcahaya says:

    korg x duk tmpt korg x rasa ape yg ditanggung..
    kita org luar ambik semua ni sbg iktibar n pedoman..
    saya da lalui sama mcm rita..
    mcmane peritnya bila suami wat endah x endah pasal kuarga..terutama time peknen..
    bukan senang nk besarkan anak sorg2..
    semua atas bahu sendiri..
    sakit demam anak kene urus sorg…
    jangan senang ckp je…

    0

    0
  39. N bukan nama sebenar says:

    Aih, lawa beg Rita yg merah tu. Harga beribu tuu. Klu ayah dia degil nak bagi duit, awak tu pn mampu aje mewahkan anak dengan duit sendiri. Berdoa je lah aidil sedar satu hari nnt. Dosa yg dia buat bukan awak yg tanggung rita. Usahalah mendidik anak jadi org yg soleh dan solehah.

    0

    0
  40. gigi besi says:

    takpe kak rita…janji allah tu pasti….cuma cepat n lambat je….arine ko ambik laki org…esok lusa laki ko plk kne ambik….xsbr nk tgok zarema gigi besi tu jadi janda

    0

    0
  41. rosmerah says:

    Patot la takot nk kasi nafkah….nanti cek kak ni beli bag chanel. Alahai cek kak ni berlumba-lumba nak show off beg Chanel dier. Branded la sangat

    0

    0
    • Fitnah says:

      handbag channel saya gred AAA aje uolls. Tolong jangan fitnah saya. Saya pentingkan nafkah anak-anak saya aje. Hahahha.

      0

      0
  42. pretz says:

    aik?? knp rita nak kene diam? igt nie zaman jepon ke pompuan blh diperkotak-katikkan?? hak wanita dah terbukti n jelas dlm Islam, tp lelaki je buat2 x tau. spatutnya masak, basuh baju, cari nafkah tu sume keje lelaki! tp atas dasar sayang la si isteri masak, basuh baju, jaga anak n lain2.. tp x d hargai pun. sampai duit psiapan sambut raya pun x amik tau, ape citer?? x salah rita bersuara utk pertahankan hak dia. come on rita!

    0

    0
  43. Puteri says:

    rita mampu menyara anak2 dia @ x itu bkn psoalannya. soalannye skrg, mana peginya tggungjawab bapak kpd anak2 dia??????????

    0

    0
  44. Jiji says:

    sepertinya dia masih sayang kepada bekas suaminya..cuma ego mengakui kesilapan, sukar meminta maaf dan memaafkan sehingg berlaku perceraian..

    0

    0
  45. terry says:

    bg aku si rita ny LOSERRRRRR…dlu aku kesian..skrg..jmpe media.cite pasal laki..ko bajet ko x blh tepon ex laki ko..ape..kedit xde?xblh tepon..ko xreti anta surat?x pndai menulis ke ape..sikit2..cte pasal laki..menci btl aku pempuan cm ny…org lain xde pon pumpang cm ko..mntak simpati je lebey..aku rase c rita ny dh meroyan la..kesiannn..

    0

    0
    • AIN*DD says:

      ko tu yg loser…tggu la nasib ko t cmne…jgn kata2 ko makan diri ko balik..hahahaha…ingat2 la…xsllunya kite selesa ape yg kite ade skrg…selamat beramal yek terry…

      0

      0
  46. sMaShEd PuMpKiN says:

    Salam sayang kepada rita…

    saya tahu kisah saya tak sehebat kisah rita tapi sedikit sebanyak saya punya pengalaman berkahwin dan tidak diberi nafkah…

    saya sedang dalam proses cerai dan sesungguhnya cerai ini jalan terbaik buat saya kerana tidak lagi mampu menanggung suami yang tidak memberi nafkah dan hutang piutang lain…

    rita…
    dalam saya mengharungi keadaan ini saya pernah berfikir untuk bertarung habis habisan…ada yang menasihatkan saya agar ambil peguam untuk menuntut semua hak saya dari nafkah tertunggak selama 6 tahun serta hutang suami pada saya yang dah mencecah puluhan ribu ringgit…saya fikir benar itu hak saya, saya harus dapatkan semua biar kalah jadi abu menang jadi arang…kalau boleh biar sampai si dia muflis… biar sampai dia tak mampu nak beli beras walau sekampit… ye… itulah perasaan saya kerana saya terluka dan saya tahu hak saya tidak ditunaikan…

    tapi rita…ape yang saya dapat kalau saya terus bertarung?… yang pastinye perang ini tidak membahagiakan saya… malah saya terus terluka kerana terpaksa terus berhadapan dengan orang yang tidak bertanggungjawab.. sesungguhnya kalau dia tidak mahu bertanggungjawab, tidak takkan bertanggungjawab… tak payah la dicanang sana dan sini… rita pun tahu dan mungkin hanya rita yang tahu…

    soal hak anak-anak dan hak rita sendiri jangan la risau… kalau rita tak boleh halalkan pun hak rita… Allah kan ada… kalau dia tak boleh bayar hak di dunia di akhirat pasti ditimbang… di akhirat nanti dia masih perlu membayar… tak perlu rasenya nak meminta2 lagi… masanya akan tiba bila hak kita dipulangkan pada kita…mungkin pada saat kita benar2 memerlukan… Allah maha adil… jangan lupa tu…

    saya mohon pada rita…lupakan… teruskan hidup… kalau terus mengejar nanti rita akan terus terluka… sry la kalau kata2 saya mengguris sesiapa.. saya bercakap melalui pengalaman… sekian..

    0

    0
  47. Ashy says:

    Rupa paras memang sangat cantik…kalau lah peribadi anda pun cantik..untungnya..alahai Rita……….

    0

    0
  48. hot says:

    rita bkn nak heboh2 kat media..dah wartawan tanya..jawab jer la sejujurnya..takan nak bg tau aidil bg nafkah lebih dari yg dituntut kot..sebagai perempuan jgn nak tunjuk sgt lemah..sbb tu kat Malaysia ni bnyk sgt kes suami tak bg nafkah kat anak lps cerai sbb asyik2 cakap, aku redha,tak per la,jwp kan padang..pls la ajar sikit lelaki dayus mcm aidil tu..Rita mmg mampu,tp bkn semua benda kita bleh beli dengan duit..

    0

    0
  49. seefoo says:

    keluar ja news pasal rita dgn ex-laki dia mesti pasal duit. balik2 pasal duit. yes duit segalanya dalam dunia hari ni tapi menyampah la kalau balik2 pasal duit. kalau nak keadilan kita pun kena adil, kalau nak benda betul kita pun kena betul. kalau nak Aidil (duit dia) kena share anak2 dia jugak. rita ni sanggup ka biar anak2 beraya dgn ex-laki dia? pikir2kan….

    0

    0
  50. Kpd kak rita
    Kak nasib kak same dgn my mom, yg mjaga kami 2 beradik sejak kecik lagi, bezanya cuma kak rita mjaga ank lelaki, my maom mjage kami yg dua2 pmpuan hihi.. tapi kisah kami lg sedih, abah tinggalkan kami sejak umur sy 2taun, kak saya plak umur dy 4taun, mama sakit time tu sejak abh tggalkan kmi, opah dgn atok yg jage, tapi kami rase bsyukur, gembira dengan takdir allah, sebab saya pcaya de hikmah nya.. bygkan saya tak pernah jmpa, gmbr abah jgn ckap la, mmg tiada lgsung, mgkin my mom buang or simpan, sy xpnah ambil tahu.. anak kak rita masih boleh mlihat, bjmpe, bmanja dengan papa dyorg, sepatut yer kak bbangga dpt mlihat dyorg jmpe or lihat papa dyorg, kak rita sepatuy yer bsyukur dgn takdir Kak, my mom, atok n opah xpernah minta or nak bawak kes nie ke mahkamah, sebab dyorg ikhlas mjaga dan mberi kasih syg sepenuh yer kepd saye n kak saya.. sepatutnya dyorg xbhak pon nak jaga kami, mhkin dyorg boleh antar kami ke rumah ank yatim.. tp degn hasil titiknpeluk dyirg koje siang mlm semata2 ingin mlihat saya dgn kak saya hidup selasa.. kak rita jgn bharap sgt pada janji2 lelaki, mereka mulut je manis..kak byk hasil dr duta, produk kak, xpyh bkira dgn ank2 Kak, biarla bkas suami Kak tu, di akhirat dy xboleh lari, dunia boleh la dy main tarik tali kak..cuma kami akan susah bila nak kawin kne cari wali.. saya sentiasa doakan abh saya sentiasa happy dengan khidupan dy walaupon saya xpernah kenal dy, kasih syg dia pon saya xpernah dapat, cukuplah allah gntikan kasih syg atok n opah kpada saya, my mom mmg hebat dimata kami , sebab sentiase mberi semangat n kekuatan kpd kami, saya suke lihat mom sy kuat, tabah, sabar.. mom saya xpernah lemah di depan kami.. harap kak rita pon mcm tu, thankk

    0

    0
  51. Hanez Suraya says:

    Menyampah pulak aku baca cite pompuan ni tah habis2 mintak duit ex laki. Wei, kalau kau miskin sangat pulangkan anak tu suruh laki kau jaga habis cite.

    0

    0
    • lerai says:

      Apa yang dia mintak tu adalah duit hak anak 2 dia.,,,,,,yang kau meroyan lebih nie apasal…..kau nie kaum keramat Aidil ke ZZ?? The two Gila glem families

      0

      0
  52. Anonymous says:

    Saya peminat rita.selama ni pun saya sokong semua kenyataan rita.tapi cukup la kot rita buat statement pasal aidil.biar je dia dengan life dia.kalau dia tak bagi nafkah itu antara dia dengan tuhan.saya yakin rita mampu jaga anak2 sendiri tanpa harapkan aidil.saya kesiankan rita n akan lebih respect kalau rita move on tanpa babitkan aidil.

    0

    0
  53. pisang goreng says:

    Tak abis2 rita ni..bosan!!!

    0

    0