Aidil Batal Permohonan Cerai, Mahukan Rita Pindah Rumah Sebagai Tanda Taat

Hiburan

Aidil Batal Permohonan Cerai, Mahukan Rita Pindah Rumah Sebagai Tanda Taat

Akhirnya berita gembira tiba jua untuk Rita Rudaini yang sangat tabah menempuh segala ranjau dalam rumah tangganya. Hari ini, di Mahkamah Rendah Syariah Shah Alam, Aidil Zafuan telah pun menarik balik permohonan cerai yang dilakukan sebelum ini dan memohon Rita untuk berpindah ke rumahnya sebagai tanda taat setia.

rita aidil

Advertisement

Ahmad Nazib Johari , selaku peguam Aidil berkata:-

Anak guam saya telah memfailkan notis dengan alasan permohonan di bawah Seksyen 47 enakmen itu tidak boleh digunakan kerana Rita tidak bersetuju untuk bercerai ketika kes berkenaan disebut pada 30 April lalu. Aidil pula menuntut untuk berdamai dan tinggal bersama demi anak-anak dan jika kedua-dua mereka melantik ahli keluarga masing-masing bagi menyelesaikan masalah, dia bimbang, situasi berkenaan menjadi lebih buruk. Berdasarkan kepada alasan ini, anak guam saya memutuskan untuk membatalkan permohonan bercerai terhadap isterinya.

Sementara itu Aidil yang ditemu di luar mahkamah telah berkata:-

Meminta sebab adalah tanda dia (Rita Rudaini) tidak mahu bercerai & saya tarik balik. Saya juga menuntut dia dan anak anak untuk berpindah ke rumah saya di USJ 1 sebagai tanda taat & setia kepada suami.

Ini adalah satu berita gembira untuk Rita Rudaini dan anak-anak. Diharap dengan jalan penyelesaian ini, Aidil, Rita dan anak-anak akan duduk sebumbung dan kembali mesra seperti dulu. Abang Nara doakan agar hubungan mereka selepas ini tidak lagi berantakan. Kredit info Mstar dan RotiKaya.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

226 Comments

  1. Anonymous

    May 18, 2012 at 11:55 am

    ramai yang tak kawen dok komen sini hahahahahahaha…………apa yang kita tahu tentang cerita diaorang ni hanya 5% saja, so tak layak rasanya orang lain nak judge apa yang berlaku. Yang pompuan tu pun melalak tak kat paper tak habis-habis, eloklah tu………….boleh faham la sebab apa dia cerai first time dulu, dan mungkin untuk kali kedua pulak hahahahahahahahahahaha

  2. @IRIS

    May 18, 2012 at 9:28 am

    aidil ade udang d sebalik batu….ape punye lelaki jenis cmni….lari tggl ank bini, cerai gne sms, nk cerai tp xde state reason and last2 suh isteri kembali taat….giler ke ape c aidil neh….ko la jantan plh b****h pnh aku jmpe….seriously!!!

    to kak rita…pikir masak2 utk hdp bersama dgn lelaki cmtu….mmg demi anak2 tp aku dpt rse ape yg aidil wt ny cm x ikhlas jew……..

  3. Anonymous

    May 18, 2012 at 1:12 am

    Amboiii filler!

  4. aku

    May 17, 2012 at 8:52 pm

    Rita bukan xmo cerai..tp nk cerai kena state reason..mcm nikah adeprosedure yer..even nikah kat Siam, still ikut prosedure Islam tp salah disisi undang2 mesia..klo cerai,kena bg sebab untuk rekod..cerai kt negara mana pon sama jak..kena bg reason..omputih cerai pon bg sebab(xsefahaman, curang bla bla)..npe lak si Aidil nk kata Ritaxmo cerai..
    cerai mang xbek dari segi agama tp drdok nnt gaduh lagi, buka aib masing2..dosa yg berulang2..anak2 da makin besar..umopon da tua..so,cerai je la..Aidil tu lalang..angin stop, die pon stop..

  5. aku

    May 17, 2012 at 8:45 pm

    FITNAH AK: 1-AIDIL XDAKWET NK BAYAR TUNTUTAN NAFKAH
    2-AYU XLAKU SBB KES NIH..SO TUKAR PLAN B
    MEMANG LA CERAI XBEK DISISI ISLAM TP DR JD LAGI MCM NIH…MASING2 DOK BUKA AIB..DOSA YANG DIULANG2.ANAK2PON JS PSYCHO GAK (SBB MAKIN BESAR MAKIN DA FAHAM)…BEK CERAI…

Loading...