Aidil Batal Permohonan Cerai, Mahukan Rita Pindah Rumah Sebagai Tanda Taat

Hiburan

Aidil Batal Permohonan Cerai, Mahukan Rita Pindah Rumah Sebagai Tanda Taat

Akhirnya berita gembira tiba jua untuk Rita Rudaini yang sangat tabah menempuh segala ranjau dalam rumah tangganya. Hari ini, di Mahkamah Rendah Syariah Shah Alam, Aidil Zafuan telah pun menarik balik permohonan cerai yang dilakukan sebelum ini dan memohon Rita untuk berpindah ke rumahnya sebagai tanda taat setia.

rita aidil

Advertisement

Ahmad Nazib Johari , selaku peguam Aidil berkata:-

Anak guam saya telah memfailkan notis dengan alasan permohonan di bawah Seksyen 47 enakmen itu tidak boleh digunakan kerana Rita tidak bersetuju untuk bercerai ketika kes berkenaan disebut pada 30 April lalu. Aidil pula menuntut untuk berdamai dan tinggal bersama demi anak-anak dan jika kedua-dua mereka melantik ahli keluarga masing-masing bagi menyelesaikan masalah, dia bimbang, situasi berkenaan menjadi lebih buruk. Berdasarkan kepada alasan ini, anak guam saya memutuskan untuk membatalkan permohonan bercerai terhadap isterinya.

Sementara itu Aidil yang ditemu di luar mahkamah telah berkata:-

Meminta sebab adalah tanda dia (Rita Rudaini) tidak mahu bercerai & saya tarik balik. Saya juga menuntut dia dan anak anak untuk berpindah ke rumah saya di USJ 1 sebagai tanda taat & setia kepada suami.

Ini adalah satu berita gembira untuk Rita Rudaini dan anak-anak. Diharap dengan jalan penyelesaian ini, Aidil, Rita dan anak-anak akan duduk sebumbung dan kembali mesra seperti dulu. Abang Nara doakan agar hubungan mereka selepas ini tidak lagi berantakan. Kredit info Mstar dan RotiKaya.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

226 Comments

  1. azis

    May 17, 2012 at 2:14 pm

    buang yg keruh ambil yg jernih,manusia tiada yg sempurna melainkan allah.rita dan adil selepas ni jgnlah menceritakan hal r/tangga kepada media.buangkan ego masing2.perbaiki sikap masing2.

  2. juli

    May 17, 2012 at 12:52 pm

    pempuan skang..ni bkn bodoh ke apa. tapi klu btl2 nak selesaikan mslh, salah sorang kena mengalah. klu tak mengalah, sume ni mmg tak setel smpai bila2. kita tau aidil yang kuar dari rumah, tp ingt aidil masih lagi suami rita. rita kena la dgr cakap suami. klu rita tak nak jgk, takde gunanya la depa b’sama, bek cerai jer….
    dlm hal ni sbnrnya dua2 slh..dua2 ego dan degil. pdhal benda ni tak mendatangkan keuntungan pn…menambahkan lagi mslh adalah. kang senang apa2 hal jd kemudian, rita boleh bgtau mahkamah dia dh ikut perintah aidil tp aidil still tak nak berubah. so nnt takde la timbul plak isu taat/derhaka/nusyuz bagai. aku pn ada gak mslh dengan mertua tp aku still lg balik umah dia (stiap kali blk kmpg, msti duk umah mertua even umah aku 10 min je dr umah dia).

    • Anonymous

      May 18, 2012 at 11:56 am

      takkanlah tengah-tengah dok geli-geli terus lari keluar rumah kan……hahahahaha mestilah ada sebab…..kannnnnnnnnnnnnn

  3. sunshine

    May 17, 2012 at 11:49 am

    rase lea sangat bila baca tajuk.. Alhamdulillah…….
    mungkin ade faktor2 lain yang mnyebabkan Aidil jadi camtu
    but maybe this is last chance… kalau buat lagi, better Rita kuatkan semangat, bercerai la dgn Aidil ni

    • Anonymous

      May 18, 2012 at 11:59 am

      dah elok kata tarik balik permohonan cerai tu, pompuan tu pun patut tutup sajalah mulut tu kalau betul nak berbaik semula. Jaga mulut sikit………….tapi kalau nak cerai pun rasanya ok gak la kalau dah mulut macam longkang tu. Tapi kesian kat anak-anak

    • naily

      May 18, 2012 at 9:01 pm

      MULUT Anonymous PUN MCM LONGKANG SBB MENGATA RITA..HEEHEH 2×5 amikk KAU

  4. redhot

    May 17, 2012 at 11:45 am

    Rasa nya Rita patut ikut kata suami, ingat lah, si isteri tak boleh derhaka tau. janganlah degil sangat. dah elok lah si suami nak berbaik2..Rita kena ingat, baik buruknya suami diri sendiri jugak. sudah2lah buka aib masing2. ingatlah anak2 tu. sepatutnya Rita pun kena berusaha utk memulihkan hubungan dgn suami dan juga keluarga mertua..Rita lebih matang dari Aidil, lebih berusia, kena bersabar dan berusaha untuk membimbing Aidil. rasanya tak salah kalau isteri membimbing suami kan..bersama2 lah berusaha membina keluarga bahagia.

  5. lady

    May 17, 2012 at 11:39 am

    Bila gaduh tayang & heboh semalaya siap nak bercerai berai, tp bila rindu rase nak berbaik rujuk semula!mmg lah bagus tak jd cerai tp dah meluat tgk dia org ber2 memasing ade kepale angin & batu tak nak mengalah tp ape pun rita kau tue takat menyewa jerk kat damansara aidil dah bli rmh kat usj tue ddk jerk lah kau sbg isteri syurga kau bwh tapak kaki suami tak kire ape jd pun, ker kau tak nak keluar dr kawasan “damansara” yg konon2 kelasss sgt tue?nak jd mcm scha?dia tue sah2 rmh sendiri klu nak berlagak pun.aidil plak lepas nie p belajar agama sket baru blh bimbing keluarga dgn lbh baik.

Loading...