Written by serenity | December 29th, 2017

Jarak usia antara mereka 17 tahun, namun Ahya Rosli mengakui sedang mengenali hari budi penerbit drama Datuk A. Aida. Hubungan itu semakin disemarakkan apabila mereka mengerjakan umrah bersama baru-baru ini.mStar Online melaporkan, Ahya, 30, dan A. Aida, 47, sudah lama berkenalan tapi baru saja mesra seperti sekarang.

Dia seorang yang positif, kuat bekerja dan penyayang. Dia juga baik dengan keluarga saya.

Kami sudah kenal lama tapi sejak pergi umrah bersama-sama baru betul-betul rapat. Boleh dikatakan kami masih dalam proses mengenali hati budi masing-masing.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Bukan itu saja, Ahya tidak menolak jika ditakdirkan berjodohan dengan wanita itu.

Kalau sudah jodoh saya terima sahaja, Allah itu maha mengetahui. Apa salahnya, keluarga saya juga sukakan dia.

Perbezaan umur bukan masalah, ia hanya perbezaan pengalaman sahaja. Cuma tentang anak itu perlu juga difikirkan.

Kalau diperhatikan, wajah A. Aida tidak nampak berusia pun, dan sesuai bergandingan dengan Ahya. Kalau hati dah suka, keluarga pun bagi lampu hijau, apa salahnya mereka bersatu, kan? – beautifulnara.com

32 responses to Ahya Rosli Tak Tolak Jodoh Dengan A. Aida, Faktor Usia Bukan Penghalang

  1. miss rara says:

    bang nara, terkejutlah iklan insidious tuuu. huwaaaa

    4

    0
  2. jamal says:

    aida tu kan kaya mesti la si kelentik rindu (Ahya) ni nak x kira la tua pun…….aku pun xtau si kelentik rindu ni keje apa…..brlakon pun x, model pun x……adik bradik glemer pun sbb byk buat video ghairah je…..si kakak dok tunjuk bontot je si kelentik rindu ni dok tayang body je…….

    35

    0
    • baby boo says:

      exactly! baru nak komen bnda yg sama.
      hensem pun idak, blakon pun idok, tapi dikeluarkan kat gosip retis malaysia dah kenapeeee.

      20

      0
      • Miss Unibes says:

        Bukan dia ni kerja macam boifren si Sajat ke? Eh entahlah. Yg penting dia ni personal trainer si Zulin Aziz waktu nak kurus dulu. Eh entahlah.

        5

        0
    • Anyn says:

      Dekat ig si ahya ni ada gmbr normah… Aku komen kt situ kelentik mak dia color apa. Coklat…pink ke hitam. Ahya blok aku. Tau pulak sensitif bila org kait kelentik mak dia. Padan muka.

      1

      10
  3. nok gebuzzz says:

    blom ape2 dah belaga t***k…A.aida pon mcm sesuatu sgt…mmg sesuai la masuk dlm family ahya…masing2 mulut longkang…

    16

    0
  4. Anonymous says:

    What happen Ahya n Zulin Aziz? Bukan diaorg an item ke? Kesian Zulin…keciwa lagi

    16

    0
  5. Anonymous says:

    Tahniah..jap lg ahya blh pngkat datin lah..

    23

    0
  6. Anonymous says:

    Kuasa duit mengatasi segalanya. Asal bahagia. Semoga jodoh berpanjangan yg laki jgn hanya menumpang kesenangan cari harta sendiri ok

    17

    1
    • Anonymous says:

      lelaki zaman sekarang dah lain, cari kesenangan dari pompuan yg berduit

      23

      0
    • Suasuwei says:

      Ini zaman najib, zaman lelaki bising nak bayar duit hantaran, bising pasal perempuan malas masak…tapi x bising bini
      penat bekerja , xbising bini bayar semua, x bising langsung kena suap makan minum mcm biawak hidup. Zaman sekarang lelaki pandang kau kerja apa…bawa kereta apa…dah ada rumah atau belum….

      44

      0
  7. Cik Bunga says:

    hurm.. rambut A.aida tu ori ke palsu… ??? nampak kejung semacam je,,, xberalun… heheheh…
    #sajetanya

    14

    0
  8. Anonymous says:

    amboi..siap rangkul pinggang lagi..try hard tahan nafas ke kak??kalo perut tu berlapis2 pun xde mslh kak oiii…duit mengatasi segalanya..kbaiiii

    12

    0
  9. anon says:

    Cuba Mak Jan umur 47 tahun anak 5 …
    duduk rumah flat 2 bilik …
    kau nak tak kawin ngan dia ??
    Kata usia bukan masalah kan ?….

    38

    0
  10. Sayabukandato says:

    Zulin cantik 500x ganda lg tp siapalah kita utk menidakkan jodoh org..doakan yg baik2

    7

    1
  11. intan says:

    npe x jd ngn zulin?

    3

    0
  12. Anonymous says:

    Hmmm. Kenapa aku tak pernah tau kewujudan mereka ini? Siapa tak kenal deme ni angkat tangan sikitt ?

    12

    0
  13. Dakdak says:

    Hmmm. Kenapa aku tak pernah tau kewujudan mereka ini? Siapa tak kenal deme ni angkat tangan sikitt ?

    11

    0
  14. Yayaya says:

    Ahya ni ada girlpren la. Selalu nampak kat ig story girlpren dia tu. Baru je pegi koh samui sekali

    3

    0
  15. Jgntunjuksgtdiritubodoh says:

    Aida awang ni muka dah repair lah..cuba google..dulu muka lain..haishhh..

    11

    0
  16. Dadidu says:

    Muka Aida A yg cucuk2 dan dagu tu dah dekat nak sama ngan muka Safiey Illias pulak dah..

    1

    0
  17. Anonymous says:

    A.Aida ni dia punya taste memang org sempoi2 gini ke? Dia memang kuat keja tapi pasal dia kuat keja tu buat dia jadi queen control. Lihat semua laki dia yg terdahulu…sorang pun tak bertahan

    1

    0
    • Kakfake says:

      Kuat kerja kena ke dia ni. Kaki kikis Ada la. . Siapa perangkap ameng sampai kena penjara dulu Heng jeng jeng. . Berapa banyak kikis laki peg polis Tu bg modal kat dia sampai buka production. .lps kikis tinggal la . .skrg mewah Cari pucuk muda

      2

      0
  18. Anonymous says:

    susah nak bersangka baik zaman skrg ni ahaha.
    kalau betul menikah nnt hargai la A.Aida tu bebaik ya Ahya..

    0

    0
  19. melati says:

    Ni salah sorang , “Lelaki yg nk Pau Sport Rim kapcai….tu jewwww “

    0

    1
  20. Ali says:

    Baru lepas balik umrah dah tak jaga batas. Xde rase malu ke walau sekelumit dgn keluarga. *facepalm*

    2

    0
  21. aku says:

    mata duitan ni……

    0

    0
  22. Jiwa Terbang says:

    kalau dah jodoh…
    tapi entah kenapa aku rasa “sesuatu” sgt bila ahya ni dok mengendeng kat aida.
    kalau ada jodoh mereka, tak lama lepas tu nanti adalah tu keluar drama yg si ahya ni jadi hero wp kayu. apa nak heran, bini sendiri punya production house kan…..

    0

    0