Written by Bella | October 27th, 2017

Ahli perniagaan berdarah kacukan Melayu-Inggeris yang dikatakan sedang rapat dengan Emma Maembong iaitu Datuk Salim Rahman menafikan khabar angin beliau mempunyai hubungan istimewa dan sudah pun melamar Emma. Datuk Salim memberitahu beliau baru sahaja  beberapa bulan berkenalan dengan Emma.

Saya rapat dengan dia dan keluarganya boleh dikatakan seperti “family friend” dan mengenali dia daripada abang iparnya.  Namun belum ada hubungan istimewa jauh lagi sudah melamar dia seperti di dakwa. Kami tidak pernah keluar berdua, jika keluar pun secara beramai-ramai dengan ahli keluarga lain atau dengan kawan-kawan yang rapat.

Ada juga dakwaan mengatakan Datuk Salim turut menemani Emma ke Sabah apabila foto mereka berdua di karnival Mood Republik di Kota Kinabalu hangat diperkatakan sehingga ia kurang disenangi oleh peminat Emma dan Kamal Adli dan timbul juga pelbagai spekulasi yang mengelirukan.

Saya tidak menemani Emma ke Sabah, sebaliknya saya terlibat dengan karnival berkenaan juga.

Terdahulu, Emma membuat satu pengakuan mengejut apabila mengesahkan beliau sudah putus cinta bersama Kamal dan mengaitkan Zahirah Macwilson dalam perhubungan mereka. Selepas itu, Zahirah pula tampil mendedahkan segala mesej perbualan beliau dan Kamal menerusi WhatsApp kerana namanya dipetik lelaki itu untuk memberi alasan kepada Emma, sedangkan mereka tidak ada apa-apa hubungan.

Sumber Berita : mStar Online

25 responses to Ahli Perniagaan Nafi Sudah Lamar Emma Maembong

  1. nok gebuzzz says:

    terima jer la ema oi..yg penting bukan laki org,drpd tggu lelaki yg konon2 ansem pas tu ada hati nak nak jadi playboy..

    19

    0
  2. Apeapejelah says:

    Tak ada cerita lain ke dia ni??? Bila timbul cerita pasal emma je, mesti berkaitan dengan lelaki. Tak ada ke cerita pasal pencapaian dlm bidang lakonan dia ke, or mcm mana dia memahami dan mendalami watak utk projek terbaru ke. Asyik2 berkaitan pasal lelaki. Lakonan pun so-so je. Cuba la baiki mutu lakonan dan lps tu grab peluang2 berlakon dlm drama or filem yg boleh tonjolkan lakonan tu. Biarlah bakat dan karier anda yg berkata-kata dari hal2 peribadi yg menampakkan anda ni mcm budak-budak.

    12

    0
    • ema says:

      what do you expect from a talentless celebrity like me?klo nak join un talk forum3 bisnes2 bg talk ke event2 mcm si lopak emq sekolah pon xhbis.berlakon pon bkn ada job mana klo mike ang tu offer sekali 2 setaun tu adala..pastu itu pun korang kutuk kata kayu.pdhl bkn ema xusaha dalami watak.mcm lastyear berlakon kimci ngn aiman hakim tu ema give my all punye la siap berpelok wlaupun bertudung semata2 nk jayakan watak haram gagal filem tu.berapa kerat je dtg tgk.puihhh…
      dhla emmma pon bosan dh hdop mcmni elok emma kawen .tp nk kwen bkn sng kurang2 nk dato emma mnixblood kan.ni lepas penat mancing dptla dato mamak anak 2 neh.xpela duda pn ema kebas jela
      tggu la dia hbis edah dgn bini dia dlu bru 2 mggu cerai.emq pn xnk la runtohkn rmhtangga org klo rmh banglo boleh ema pertimbangkn.lgpn kami kenal bru sebulan lebih rilek2 dlu

      0

      0
  3. Moomo says:

    Yeayyy kalau betul akhir nya ada yg melamar emma. Sian emma nak mengharapkan si kamal adli tu tak tahu bila, itu orang kata lambat lambat kang jodoh terlepas. Congrats emma!

    3

    3
  4. Liloppop says:

    Inilah dikatakan kalau lambat jodoh terlepas. Congrats emma! Nak tunggu kamal entah bila

    4

    1
  5. Yusy says:

    TAPi yang penting jangan laki orang tauu.. tengok tengok sikit dato dari mana tu takut dah berbini bukan apa, kalau buleh jangan merosakkan atau menyakitkan hati wanita lain kan. Lelaki ni biasa la time susah , isteri lah yang akan hadap and setia dengan kau tapi bila senang terus lelaki tetiba jadi rambang mata. Apapun i doa kan yg terbaik buat mu okay emma..

    3

    0
  6. prihatin says:

    patut la meroyan2 je keje dia pompuan ni…. dia dh ada jantan lain rupanya.. biasalah buat hal cari salah org terus bole putus… cuba buat cite lain leh tk… kalau psl pompuan ni x de lain mesti kes psl jantan je….

    6

    2
  7. Didi says:

    Rupanya dh ada org lain..semua org kena kencing dgn minah ni..haha..acah2 innocent konon

    8

    3
  8. elle says:

    choiii dah ade spare part patut ler

    5

    0
  9. kakak kamal says:

    Go..go..Emma..nk brcinta je buat pe..x ada masa depan kahwin je dgn datuk ni OK jgk..nk tunggu apa dh putus kan dgn kamal..peduli org ckp..

    3

    2
    • abang long fadhil says:

      Aku cukup rimas kalau brcinta lelama ni..paling baik setahun ada serasi lps tu buat keputusan kahwin..tu sb jgn brcinta kalau x de duit..
      Dpt je kerja 20%gaji simpan utk kshwin..kalau talk nk enjoy lh..

      Elok lh kau kahwin cepat Emma sementara saham laku ni

      1

      2
  10. aku says:

    Takde ke laki2 mna yg trdesak nak cari bini?aku syorkan g pinang emma kesian dia dari couple dgn zizan tak habis2 sal kahwin2..dah kemaruk sngat nak kahwin ke camne?wartawan yg keluar gosip sal emma ni aku nak tanya tak bosan ke asyik duk layan cerita budak2 nak kahwin…tolonglah kalau asyik duk desak kahwin2 laki mna pun give up…ce ko letak tepi sat sal kahwin jgn gelojoh sngat prcaya pda jodoh ada ada takde takde…dah tahu merugikan couple lama2 tak payah lah couple emma oii…fokus je pda kerja lakonan ko tu dah smpai masa ada lah tu jodoh ko…tak yah nak nampak murahan sngat asyik dipermainkan lelaki aje ko ni…ce matang lah sikit…huhuhu

    2

    0
  11. anonymous says:

    haa ini baru ok ada rupa ada harta tak mcm si kamal tu otak selut dan nmpak mcm malas mandi,muka oily and mcm busuk

    1

    1
  12. boo emma says:

    dah ada laki lain..patut la..

    2

    0
  13. Anonymous says:

    ingat aku je rasa mcm tu. btol la si kamal adli tu aku malas tgk alau dia berlakon…serabut & tak kemas. biar tak hensem dari busuk mcm tu

    2

    0
  14. muakdenganemmamaembong says:

    muak la weh pasal dia ni, xpernah habes.

    1

    0
  15. bukansiapa2 says:

    Pandai si Emma ni ek, nak tutup buruk diri.. petik nama Zahirah! So, nampak buruknya pada Kamal. Tapi… Kesian lah ex wife Dato ni.. tak boleh nak bukak cerita pasal emma ngan Dato S. Haha! Jom makan pop corn.

    4

    0
  16. melati says:

    Dato..??? jp pikir, huhuhuhuhuhhu…

    0

    0
  17. makcikbawangputihsedap says:

    KEJAP BREAK OFF DGN KAMAL ADLI TUP TUP ADA JANTAN LAIN.. DATO gituwwww! hahaha nampak sangat la pandang wang ringgit

    1

    0
  18. BunnyLynBaLokBaru says:

    frankly speaking..emma ni jenis perempuan yg tidak mengkaji salah silah diri..selalu play victim n feeling suci..emma plisss la ko dulu sebelum jadi artis pun mcm mana tahap social ko..pastu ko nak lelaki mcm kejar sgt kat ko..nak tgu org kaya dato or anak dato mmg xpilih ko la..ramai lagi perempuan yg bagus2..patot nye ko bersyukur la ada org nak sayang ko walopun xkaya..

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Senang ckp emma ni bkn wanita dambaan lelaki pun….x tau kat mana kurangnye…igt dlu dia rapat dgn adk dato fadli…smp org igt dyorg bercinta tup2 adk dato fadzli tu pilih mawar rashid…mungkin emma kena mandi aura tujuh bunga pilihan hati dinda…

    0

    0

Leave a Comment

Optional