May 20th, 2013

Agak menyedihkan sebenarnya perkara yang sedang terjadi antara Afiq Muiz dan ibunya. Semalam Afiq telah keluar di Melodi dan bercakap mengenai kontroversi ini. Sayangnya Abang Nara tak sempat menonton kerana keluar pergi kenduri.

afiq muiz

Namun begitu, di dalam Pancaindera semalam, Afiq Muiz telah berkongsi 2 buah SMS yang telah dihantar oleh ibunya. Agak kasar juga bunyi SMS tersebut. Nama yang tertera di dalam SMS tersebut ialah “Mamy umie” dan SMSnya seperti di bawah:-

SMS 1: Kau tunggu balasan allah, hari ni dia bagi kau senang, esok lusa kalau dia nak cacat kan kau atau apa saja, tiada yang dapat melarangnya, aku cuma nak ingatkan kau sebelum terlambat.

SMS 2: Kau yang pilih jalan jahanam. Maka jahanam la kau. Mati kau mati dengan azab. Aku x akan ampun dosa kau.

Abang Nara tergamam sebenarnya membaca SMS ibu Afiq ini. Kata-kat seorang ibu itu adalah doa. Walaupun amarah menguasai diri, kenalah berhati dengan kata-kata yang dikeluarkan. Ini soal masa depan anak sendiri. Kalau hidup Afiq memang jahanam betul-betul suatu hari nanti, anda juga yang akan menyesal.

ibu afiq muiz

Semoga Afiq dan ibunya akan dapat mencari jalan penyelesaian secepat mungkin. Buat masa ini, janganlah keluarkan sebarang kenyataan menerusi media. Lebih baik bertentang mata untuk menyelesaikan masalah anda. Apa pula pendapat anda?


Comments are closed.

Loading...