Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Aeril Zafrel Didakwa Tidak Sensitif Dengan Isu Kehilangan Peserta Larian?

Pelakon Aeril Zafrel dikenali sebagai seorang yang suka bergurau dan ada kalanya ia berkaitan dengan isu semasa yang viral.

Advertisement

Namun, muat naik beliau kali ini mendapat kecaman netizen yang mendakwa beliau tidak sensitif dengan isu kehilangan peserta larian, Mohammad Ashraf  yang sehingga hari ini masih kekal misteri.

Aeril memuat naik foto gambarnya seakan-akan di belakang hutan dengan membuat bulatan-bulatan kecil seperti ingin menunjukkan sesuatu.

Advertisement

Gurauan Aeril itu tidak boleh diterima oleh netizen yang menganggap beliau ingin mencari publisiti murahan dan langsung tidak memikirkan perasaan keluarga Ashraf ketika ini. Dalam erti kata lain, bergurau tidak kena dengan situasi.

Difahamkan, Aeril  sengaja memuat naik gambar itu memerli ragam netizen di Malaysia yang selalu ingin mengaitkan unsur mistik dalam semua perkara dan terlalu percayakan alam ghaib.

Tidak dinafikan, mungkin juga sindiran ini kurang sesuai dengan masanya, ramai yang masih risau dan terkesan dengan kehilangan Ashraf. Apa-apa pun, jom kita berdoa agar Ashraf dapat ditemukan segera.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

14 Comments

  1. pakatunhancing

    April 5, 2019 at 4:54 pm

    ESAH…KO NI JENDUL KE BENDUL

  2. Anonymous

    April 5, 2019 at 4:05 pm

    ok2.. aeril ne nak sindir netizen lah eh.. since ada bulat2 kt pic acap, ramai je yg lain yg komen bnda yg sm dibuat dek dak aeril ne.. p amik pic sndr n then bulat2 mcm tu.. aseny, pic awal yg dbulat2 tu just nk share apa yg dia mungkin nmpk tp kita tk nmpk.. yg mmg tk nmpk mcm aku ne ha mmg apa ke benda bulat2 ne.. takde apa pun.. but those who can really see thru those pics mgkn boleh mmbantu pasukan mencari acap.. who knows? cuma tk setuju je dgn golongan yg tk nmpk mcm aku ne ha mempermain2kan usaha utk yg boleh nampak tu.. pity u la aeril.. org lain buat tk kena kecam.. time ko buat kena kecam pulak.. u r one public figure.. next time b4 nk post apa2 pk lah wht if aku d tmpat skian2, org lain post perkara mcm ne.. wht will i feel..

  3. esah jendul

    April 5, 2019 at 3:18 pm

    menyampak plak tgk retis yg attention seeker x reti jg perasaan org…jgn sok jd kat family ko dah ye…bodoh tu jgn tunjuk sgt…dr suka jd meluat tgk….

    • pakatunhancing

      April 5, 2019 at 4:47 pm

      ESAH…KO NI JENDUL KE BENDUL

  4. Anonymous

    April 5, 2019 at 2:42 pm

    BIARKAN SI LUNCAI TERJUN DGN LABU2NYA…ALLAH BELUM NK DUGA DIA NI..DH KENA BARU PADAN MUKA.

    • Anonymous

      April 5, 2019 at 5:20 pm

      Bodohnya yg dislike aku..ni semua geng luncai zafrel ketot..

    • s

      April 7, 2019 at 3:30 pm

      Batak like laa ko ni. Sejenis netizen bongok jugak laa ni.

  5. Anonymous

    April 5, 2019 at 2:36 pm

    Netizen kan kebanyakkan bodoh. Kalau tengok kat fb tu ade yg desperate zoom. Bila kau da zoom siap imagination kau mmg lah kau nampak yg pelik2 sbb otak kau dah set. Yang betul2 yg boleh nampak aku tak kesah sbb aku tau mmg ade je org yg boleh nampak. Yg acah2 then bodohkan orang tu yg maksud si aeril ni

    • Anonymous

      April 5, 2019 at 5:01 pm

      Betul. Netizen yg zoom2 mcm Dato’ Vida tu dan imagine pelik2 tu lagi x jaga perasaan keluarga mangsa. Aku sokong ape aeril buat.

Loading...
To Top