Written by Bella | March 27th, 2018

Adik kepada Neelofa iaitu Ameera Khan ataupun lebih dikenali sebagai Instafamous Little Miss Khan tampil mohon maaf kerana memperlekehkan telefon pintar jenama Samsung seperti dalam sebuah video yang viral sebelum ini. Antara ayat Ameera yang mendapat kecaman netizen ialah “Samsung? Eww”.

Sedar ramai yang tersinggung dengan isu terbabit, Ameera menjelaskan beliau tidak fikir dan sedar apa yang keluar dari mulutnya ketika itu serta terlalu selesa berada di hadapan kamera.

Ameera juga menegaskan beliau tidak pernah berniat untuk menimbulkan kemarahan orang ramai.

Walaupun kita tidak suka dengan sesuatu jenama, janganlah tunjuk sangat rasa itu. Harapnya Ameera akan lebih berhati-hati ketika menjawab soalan ataupun berkata-kata selepas ini. Janganlah hanya dikenali kerana kontroversi sahaja kan?

125 responses to Adik Neelofa Tampil Mohon Maaf Isu Perlekehkan Samsung

  1. lofake says:

    nanti pakai tasbih digital….everything will be okay. hahaha

    211

    0
    • petani says:

      normal lah tu buat dulu baru minta maaf. kena kutuk salahkan bawang2.
      padahal bawang2 tak berdosa sekelumit pun. bawang2 hanyalah kategori sayur. alangkah seronok jika menanam bawang2… boleh diambil sahaja di belakang halaman rumah?

      55

      2
      • Bigger C*nt Than Yours says:

        There are more crap in your mouth than a public toilet, Miss Khan.
        K bye.

        105

        0
        • Anonymous says:

          @lofake…you win the internet today!!! lol

          18

          0
        • Mat Sahdo says:

          maaf off topik. tang mana muka kylie jenner ni wey? aku tengok mcm cik auwww je.

          45

          0
        • Big sister of onion says:

          Chill je dik.. akk nk bgtau kau. Akak pengguna Samsung n xterkesan lngsung ngn apa yg kluar Dr mulut kau dik. Sbb bg akk kau bukan lah sape2 yg berpengaruh smpi kata2 boleh menjunankan sebuah roket Dr Angkasa. Pd kak bawang, kau hnyalah seorang budak pompuan kecik yg sedng mbingkt dewasa yg sdng menikmati nikmat hidup di dunia hasil Dr kekayaan keluarga kau dik. U just a tiny little girl yg masih Blum tahu sepak terajang hidup ni dik. Kau juga hanyalah budak perempuan cantik Dr kluarga Kaya yg mmm…akk Tak Tau lah ape klebihan dn bakat kau. Akk pun xtau apa aura positive yg ad pd kau yg dpt mmbntu masyarakat.bak kata kawan2 bawang akk, u are no one dik. So xperlu lh minta maaf coz u are just a sweet little girl yg belum matang Dan akal pun belum sempurna. Pengalaman hidup pun cetek. Kebihaksabaan pun belum nmpk. Chill je ye sayang. Biasalah budak kecik ckp merapu. Mulut dulu otak. Biasalah tu…

          1

          0
        • Anonymous says:

          Betul ke ada terbaca dia dpt warning letter drp HQ Samsung? Minta pencerahan…

          21

          0
        • Anonymous says:

          Please lah. Adik-beradik sama je yg satu kejar harta dunia hingga lupa kat mana dia berpesta. Malaysia bukan London…yg satu lagi ego, blahsk dan angkuh. Inikah sifat2 perempuan TN contoh yg di agung oleh pemerintah dan rakyat Malaysia?

          37

          0
        • Apaje says:

          Tk pulak eww eww kn brand hp kakak dia promote.

          4

          0
        • Anonymous says:

          Aku x sokong memana artis tp kekdg aku rs melampau yg komen2 ni. Bahasa kasar 1 hal. Kaitkan adik beradik mak bapak pulak tu. Korang cakap dia teruk, aku rasa korang pun sama teruk. Adik beradik korang pun mungkin jenis yg suka condemn maki hamun org. Mungkin mak bapak korang pun ajar memaki hamun, benci dkt org. Bdk ni mmg spoilt brat tp korang pun sama rosak. Mencaci je kejenya.

          2

          8
      • Anonymous says:

        Neelofa and her family are getting more and more funnier everyday….

        97

        0
      • Ex-fan says:

        Family Lopak ni mana reti hormat orang? Tengok lah kakak dia waktu Upiak kt Meletop. Boleh hina orang tetamu tanpa rasa malu atau bersalah. Padahal tauke tudung tu. Kat situ boleh nampak la mentaliti yang jenis angkuh dan bitchy ni..

        67

        0
        • Anonymous says:

          Perli Fazura …lupa?!!

          32

          0
        • Ex-fan......tard says:

          syurganya kamoo

          2

          5
        • Benggong kau says:

          Little miss Cunt… Kyle Jenner wanabbe zero talen Snobish Potty mouth Paki-bred tranny face with bitchy attitude. Enough said.

          18

          1
        • Benggong kau says:

          Little miss Cunt… Kyle Jenner wanabbe zero talent snobbish Potty mouth Paki-bred tranny face with bitchy attitude. A total disgrace to your family. Enough said

          2

          2
      • Anonymous says:

        La mati2 aku pikir adik lopa tu umur 20 something. Rupanya dia masih budak. cepat betul muka dia mengalami proses kepakimakkan!

        31

        0
      • Ihatemisskhan says:

        Fuck u little cunt. Brainless kid!

        5

        1
      • Anonymous says:

        yess normal mcm neelofa..hehehehe buat issue dulu, lepas org kutuk-kutuk, baru minta maaf..

        7

        0
    • Anonymous says:

      just like her zouk sister….surprised? :(

      60

      0
      • Puteri Umno says:

        Just like Nara…even she takes a crap in the public it is still okay. Thats why they behaving like this because Beautifulnara allows this kind of behaviour. Nara is part of the problem. Now it is time for them to taste their own medicines. Let them eventually end up like Azwan Ali.

        36

        0
      • Anonymous says:

        Xpayah lah nak maafkan. Mohon banned je dua beradik ni. Makin hari makin teruk pangai selebriti kite. Xsesuai djadikan idola anak muda.

        29

        -1
    • FAzura says:

      Komen ni paling win! LOL

      11

      0
    • pramugari says:

      maaf diterima. sekarang..ko pergi beli tiket mas sehala dan penuju ke pakistan!!!

      67

      0
      • Anonymous says:

        kalau dpt kt puak kashmir atau taliban..dah lama kena rejam dgn batu bata dia ni. membongak je kerja…

        24

        0
    • Anonymous says:

      kenapala orang yang tanya tu x tanya Oppo ke Iphone? nak tau jugak apa reaksi netizen dan kakak dia. huhu..

      12

      0
      • Jiran says:

        Dia mana heran wei. Sedangkan pasal SPM pun dia boleh hina. Konon ambik O-level. Padahal kakak2 dia ambil SPM kot. Si Little Bitch ni memang berlagak. Malu mak ayah dapat anak attitude problem macam ni. Kalau aku mmm lama dah aku hantar ke sekolah pondok kasi bukak mata hati tu..

        31

        0
    • Anyn says:

      Harap tetek je besar hampa adik beradik. Dulu kak dia dpt la jgk kawin dato, skrg dpt sharnaz je lpas menjanda…. You see, standard depa ni besa2 je… Fattah amin you win.

      33

      0
    • Anonymous says:

      Muka tuaaa

      9

      0
    • Anonymous says:

      Muka tuaaa eee!

      3

      0
    • tak suka org ria' & takabbur says:

      normal mcm neelofa…hehehehe..buat issue dulu, selepas tak tahan dikutuk, baru minta maaf… konon telah dikotak katik kan..pooodaaaa

      4

      0
    • ITA says:

      LIL MISS KHAN PERANGAI SEBIJIK MCM KAK DIA. NI CONFIRM TUAN PENASIHAT IS KAK DIA LAH..ADIK BERADIK BENGONG. MASA BUAT X PIKIR. DAH BUAT..DAH KENA KECAM LAST2..AYAT MCM BIASA LAH MINTAK MAAF. AKU X SUKA ADIK BERADIK NI. PERANGAI BURUK PIANG X SUDAH!!!

      2

      0
    • boikot Nelopak Hijabitch says:

      penungang agama..

      0

      0
  2. hurmmm says:

    Next gossip…dia hanya “Adik Neelofa”..bukan sape sape..bukan artis..

    26

    0
    • MissLittleTruthC*nt says:

      habis you komen buat apa sini aunty? pergi la kupas bawang2 kt dapur tu..

      -1

      14
    • Che ah says:

      Eh eh yang minta maap ni kau nak up pula yaaa.. Besar punya cover korang kat bn ni kan. Kalau puak2 nelofa ni memang kau tutup habis baik kan. Jangan nak bias sangat la. Kalau agak2 nak tutup aib artis, xnak orang kecam sangat, baik kau jual blog ni atau kau jaga aib semua artis juga. Post yang elok2 baik2. Tak bias

      29

      0
  3. Ketua Perwakilan Bawang BN says:

    kakak ko tak kasi tasbih digital ke? sangsi pulak aku…
    ok lah, lain kali cakap guna otak bukan guna c*nt ye.

    23

    0
  4. Miss Lea says:

    bimbo baru nk up…. paham2 je lah.

    22

    -1
  5. Anonymous says:

    ingatka little miskin..kbye

    6

    0
  6. prihatin says:

    adik beradik sama jek…..”i clearly wasnt thinking”… tu la nk kata bodoh ko marah…tp ni lah pikir tak pakai otak. Nasib baik x ckp.. “netizen jeles sb dia pakai Iphone”. sama tahap vagang ngan kakak dia eh…

    32

    0
  7. Amuk9x says:

    Bkn dlu pernah gune samsung corby ke hahaha. Zaman2 nk mngenal smartphone hahaha.x baik tau..

    11

    0
  8. Euwww says:

    you and your sis neelofa… aint going to fool us twice ….. next?

    39

    0
  9. Anonymous says:

    bloody fool…melati mana?

    9

    0
  10. Anonymous says:

    ewwwww…you again cunt? :(((

    8

    0
  11. Anonymous says:

    Bagus english dia..kbye..

    2

    8
    • Anonymous says:

      Kalau masuk international school sampai umor 18 dan English std sekolah rendah, itu pelik. Ni kira biasa la

      15

      0
  12. mak cute says:

    dia ni retis ke…org kenal ko bab lopak je…dtg asal kuarga biasa2…lately ni la baru jd OKB dah nak membongak…

    17

    0
  13. Anonymous says:

    neelofa and her sister should go hiding for 6 months.

    21

    0
  14. fan anzalna says:

    kecik2 dah nak jadi bitch. ni lah dia…

    12

    0
  15. Anonymous says:

    kylie jenner malaysia weiiii….hahaha

    2

    3
    • Anonymous says:

      jgn laa ko anggap gitu… kylie jenis pompuan murah kang mendapat badi beranak anak luar nikah… smpi laa ni tak kawin2… beradik jenner ni dpt ank takde suami… kang jd kt lopak jgk nnti… yg berlaki sorang jer nabila jer… yg lain jd bitches pepek murah… si lopak tu tetek dh jatuh rege murah skrg….

      2

      0
  16. mak c kina says:

    ko memang cakap xpenah fikir dlu pun…aku xfaham kenapa instafemes ni wujud…klu perangai semenggah xpe la jugak..ada la benda yg aku nk bangga kan

    5

    0
  17. melati says:

    Sama lah , ko dgn Neelofa..Ameera ni dia anggap IPHONE ni mcm Tuhan dia rege pun RM5,999…tu yg dia ingat Mahal tu..!!! Neelofa : Tudung terjual lapan belas helai jer , tapi citer terjual sampai Juta2…Meniaga tudung RM50 juta..hmmmm , dua beradik ni keturunan Misekin tapi ingat dia kaya..!!! Motif..Ameera ni pakai IPHONE RM6K mcm dia lah paling kaya RM6K , tu mcm TUHAN Ameera lah, sebab tu dia inagt org yg pakai Samsung TUHAN lain sebab tu dia perlekeh kan…..waakakakakakakaka ..sama lah dua beradik ni ..Sorang IPHONE RM6K anggap mcm TUHAN dia , sorang lagi Tudung terjual 18 belas helai jer tapi anggap terjual juta2 …!!!! Balik Kelantan lagi baguiii 2 beradik ni , jadi Mangkok Jamban kt Tandas awam..hmmmmmm

    0

    0
  18. Pikio pikio says:

    Kalau dah sering kena kritik ko gi dissapear dan duduk diam diam jap. Otherwise you will receive more. negative comments.

    Note; Aku pun tahu cakap omputih ya.

    9

    0
  19. hjk says:

    ko gn kakak ko sama je perangai. asal skit mintak maaf, senang wat keje, bab perlekehkan orang, perlekehkan agama bg la kt korang adik bradik

    32

    0
  20. Gorges says:

    You need to take time off to be more matured.

    16

    -1
  21. Anonymous says:

    Bebudak lg..biasalh ckp jujur..dia tk suka jenama Samsung terus je ckp eeeww….adik aku baya dia ni..kalau ckp mmg terang terus..laju je tk fikir keliling..selalu mak tegur jugak..itulh sikap bebudak…straight forward.. transparency..

    5

    2
  22. jurgen klopp says:

    nak kata lawa…xlawa pon..ngeri aku tgk.
    pastu cm bodoh pulak.

    16

    0
  23. Sisterhanat says:

    lepas buat salah mintak maaf . lepastu teruk berlagak dan riak lagi lepastu mintak maaf . dia bukan retis pun BN tak payahla beria sangat nak update cite pasal dia . next !!!

    10

    0
  24. Anonymous says:

    Aritu kutuk lepasan SPM…skrg kutuk SAMSUNg…poyolah minah ni. Kalau x suka dan dan nak kritik sekali pun..x yahlah viralkan…ckao sorang2 udah ler.Perasan bagus…Klau semua x kena pegi balik Bangla ler..tempat bapak ko tu. Dtg sini tunjuk semua pandai…

    23

    0
  25. Anonymous says:

    perangai sama….lepas beberapa hari br sedor kebodohan sendiri….

    7

    0
  26. LMK says:

    Kalau dah kaya sangat ni dik LMK dan terikut ikut sangat dgn di Kylie Jenner dari segala segi, apa salahnya ko surgery terus dagu ko yang terkeluar bawah tu daripada menghanjingkan samsung. Apa la sangat surgery dagu terkeluar tu daripada di bandingkan dengan duit duit ko. Takat kasut yeezy palsu 12k pun mampu, surgery dagu terkeluar takkan tak mampu dik

    4

    1
  27. pakimak says:

    hmmm.. tak lawak pon. menyebuk aje.

    3

    0
  28. Anonymous says:

    Typical spoiled brat.. jenis x reti budi bahasa.

    17

    0
  29. Anonymous says:

    dia jual makeup skrg ni..sbb tu la gigih minta maaf. it is all about business…

    18

    0
  30. Anonymous says:

    Another bimbo in real life selain sakinah.

    7

    0
  31. Elle says:

    Yeah clearly you wasnt thinking well sebab you pun tak suka membaca euwww hate books sebab tu bimbo. Should put ur nickname as little miss bimbo baru sesuai.

    10

    0
  32. Anonymous says:

    Bimbo nasik lemak 6.54 sen

    2

    0
  33. Anonymous says:

    katanya samsung nk saman…boleh kompirm tak? anyone???

    11

    0
  34. Anonymous says:

    Kakak buat salah.. Minta maaf. Adik buat salah.. Minta maaf. Lps tu buat pulak kontroversi lg.. Lps tu mintak maaf lagi.. Ehh.. Bpe kali daa?? Hdop mmg sng klo semua bnda boleh selesai dgn minta maaf.. Lps tu xde pun nk mnyesal. Muhasabah lah korang!!!

    10

    0
  35. Hajjah Zoo says:

    Dasar x ambek SPM!!
    :(((

    5

    0
  36. Anonymous says:

    maaaff…..maaaafff……maaaaff…
    dahlah….stop it. Syorkan solat taubat, jaga solat 5 waktu…..dan belajarlah akhlak. Ayah dia kaya boleh hantar belajar sekolah international tahfiz…..org yg buat salah pasti jemu nak buat salah

    2

    0
  37. anonymous says:

    why so plump this girl just 18 only but like what … so mak mak

    3

    0
  38. Anonymous says:

    Bila Dajjal mula hampir. Kafir pun dijadikan idola…

    1

    0
  39. mak aku says:

    Euwwwww,Kelantan pengotor

    4

    0
  40. Yusof Azami says:

    skrg org yg baik akan difitnah org yg jahat akan disanjung dibela.

    4

    0
  41. Anonymous says:

    Nara ni kena beli dengan neelofa ke..

    4

    0
  42. Anonymous says:

    aku tgk adik fasha sanda tu lagi lawa.. xder pon perangai mcm beradik paki ni bimbo… anak2 keling ni desparate sgt nk famous asek buat perangai2 bodoh to seek attention

    4

    0
  43. Kota Bharu gal says:

    Pasir Mas? Euwwww….where’s that?

    Don’t get offended Pasir Mas gal! I was just being candid in front of the camera!

    7

    0
  44. Noname says:

    dulu2 maki2 netizen kluar bodo bagai…lps tu masuk so call international school kutuk skolah gomen…lps tu psl samsung eww..terbaru ..spm..what a joke..
    Dato Shah Rukh Khan yg terkenal merata dunia..handsome..kaya raya pn lagi down to earth Miiss Khan…level cultural shock cm aliff Shukri..

    8

    0
  45. Eewww says:

    Eeewwww.. Muka die lama2 tgk da macam laki pun yea.. Apa yg org2 suke n sanjung beno family kim k tu yea?? Boleh tlng terangkan????

    3

    0
  46. Anonymous says:

    Little Miss Khan ni nak keluar cosmetic products kan? Kita boikot je product dia ni dasar riak spoilt brat kid. Menyampah

    7

    0
  47. Anonymous says:

    Takde ke cerita pasal bekas cikgu dia ni dedah sikap sebenar little miss cunt ni dulu time sekolah?

    1

    0
  48. Anonymous says:

    This stupid kiddo thinks shes above everyone lol new money

    4

    0
  49. U says:

    One word SAMPAH

    2

    0
  50. wat de says:

    not a fan of her or her sister…tapi sejak bila rakyat malaysia ni jadi kuat sentap?? EVERYONE HAS AN OPINION. takkan la korg x pernah ckp eww kat satu bende yg korg x suka or x gemar? why does she have to say sorry?? aku nyampah ngan adik beradik dia tapi aku x rasa dia patut mintak maap for giving an honest review. chill ahhhh

    2

    10
    • Anonymous says:

      aku tak rasa dia bagi review but more to look down on the brand itself.
      Review mostly started with pros and cons, yg dia terus keluar statement “ewww”.
      That was really a harsh statement.

      10

      0
    • Comel says:

      Kat BN ni ramai user samsung kot wakakakaka ewwww

      1

      0
  51. Insan Biasa says:

    Orang-orang yang selalu mencetuskan masalah atau kontroversi dalam dunia ni ada 2 jenis je. Tak kira kau artis atau orang biasa. Pertama, orang yang selalu buat masalah but end up dia jadi orang yang lebih baik dan terima teguran orang lain atau jenis yang kedua, orang yang bermasalah dan terus melakukan kesalahan walaupun telah diberi peringatan dan teguran. Kita tak tahu pengakhiran seseorang tu. Jadi, masing-masing kena beringat. Semoga mereka ini tidak tergolong di kalangan orang yang jenis kedua.

    2

    0
  52. Che Tah says:

    Budak ni klu ambik SPM mesti fail BM…
    Confirm2 dah jenis xpaham bahasa…
    Sebab tu la awal2 lagi dia dah meng’anjing’kan SPM tu..
    eeeeuuuwwwww…..

    2

    0
  53. Anonymous says:

    die da x sekolah kat international school tu lagi, sekarang dah home schooling. org malas nak baca buku, ko ingat sempat kejar standard int. subject tu semua? lagilaa nak suruh amek spm, mau habis fail semua kang.

    4

    0
  54. Mat Ronggeng says:

    You can express your opinion but if you do it publicly to the masses, then it is an issue. Rumours has it she received a letter from Samsung thus the public apology was made. Else… She couldn’t be bothered because she is just an attention seeker looking for any kind of publicity good or bad… Pathetic !! Sad spoilt brat with zero sensitivity.
    Again she knew that her sister’s Zouk turban has been boycotted by the public. Thus she is afraid the same thing will happen to her merchandise. Kylie wannabe…. Too bad International school didn’t teach her Asian values and her family didn’t teach her manners.

    15

    0
  55. Anonymous says:

    satu keluarga sejenis riak n bongkak

    3

    0
  56. melati says:

    “Aduiii Komen saya kena Delete ker?” pasal Ameera ni pakai IPHONE RM6K trus dia buat IPHONE tu Tuhan dia , sebab tu kalo org pakai Samsung dia anggap org Munafik..!!! begitu lah keturunan Manusia Misekin tapi perasan kaya ..!! Phone rege RM6K..tu mcm org kaya jer pakai lah..!!! saya jamin Iphone tu bayar bulan2 yg Ameera pakai..!!! sama lah dgn kakak Ameera ni , Tudung terjual 18 helai jer tapi citer sampai RM50 juta..wakakaakakaka…!!! tak tahu lah perasaan Mak Bapak mereka.? Malu nya..!!!..(Kalau Saya jadi Parent Mereka , dh terjun KLCC ) …hmmmm

    2

    0
  57. melati says:

    “Aduiii Komen saya kena Delete ker?” pasal Ameera ni pakai IPHONE RM6K trus dia buat IPHONE tu Tuhan dia , sebab tu kalo org pakai Samsung dia anggap org Munafik..!!! begitu lah keturunan Manusia Misekin tapi perasan kaya ..!! Phone rege RM6K..tu mcm org kaya jer pakai lah..!!! saya jamin Iphone tu bayar bulan2 yg Ameera pakai..!!! sama lah dgn kakak Ameera ni , Tudung terjual 18 helai jer tapi citer sampai RM50 juta..wakakaakakaka…!!! tak tahu lah perasaan Mak Bapak mereka.? Malu nya..!!!..(Kalau Saya jadi Parents Mereka , dh terjun KLCC ) …hmmmm

    0

    0
  58. melati says:

    Pembetulan Parents, sebelom ..kimak2 yg selalu cari salah org baik saya betul kan typo dulu…wakakakaaa

    0

    1
  59. sakit mata says:

    Little Miss Khan??? Eeewwww…pleaseeeeee

    0

    0
  60. Anonymous says:

    Baju lover dia pakai tu xleh jarang lg ke??

    0

    0
  61. Anonymous says:

    jenis2 bodoh tak berani amik spm… pilih amik a level but result pon tak seberapa.. harap tau ckp eng jer tu pon sbb sekolah int school.. bab academic dia low grade hokey.. she not able to catch up..

    0

    0
  62. Anonymous says:

    kesian dia ni muka tua… xde seri… mata aku sedap lagi tgk adik fasha
    spm xde.. a level pon ke laut
    patut lah mak dia terdesak nk tangkap org kaya jer… dpt anak2 lousy bole hidup kt industri hiburan jer dgn kutukan.. jenis xmalu plak tu

    1

    0
  63. grumpydrive says:

    Tudung Neelofa?
    Or
    Tudung jalan TAR takde brand?
    Tudung Neelofa?! .. Eww what are you talking about.. Tudung jalanan of course..

    0

    0
  64. boikot Nelopak Hijabitch says:

    keturunan bajet lawo. abg Ipar bajet taiko.. hal org lain sebuk nak membawang. bila fmly sendiri buat hal, kecut telor, menyorok dlm gua gamaknye….lopak tuh makin singkat tudong,sml tgok pakai cap dah… hadoii, tuh style CT nurhaliza dulu2 lah wehhhh…..copy style org kerrr… org makin lama makin labuh tudung, ini sebaliknye…

    0

    0
  65. joshua says:

    ATTENTION SEEKER, JUST LIKE HER SISTER LOPAK….Menyampah betol dgn anak beranak ni. Dia org ni sengaja mencari publisiti murahan sb nak masuk paper, jgn dilayan sngt keluarga mengada2 ni. Uwweeekkk

    0

    0
  66. Embun pagi says:

    Huuh..ramai ya yg sakit hati..lopa jugak yg masuk rezeki…dh kamu semua yg kasi jln.

    0

    0
  67. bawang merah says:

    Derrr..Ckp x pk panjang..Beauty without brain

    0

    0

Leave a Comment

Optional