Written by Bella | July 2nd, 2018

Adik lelaki kepada Elfira Loy iaitu Ezzrin Loy turut dikenali ramai juga sebagai pelakon dan kini menjadi dambaan para wanita diluar sana yang terpikat dengan rupa parasnya. Aktif di Instagram, Ezzrin tidak dinafikan sering menjaga penampilannya sebagai seorang jejaka macho. Heh..

Bagaimanapun, beliau dianggap berlagak oleh netizen apabila memuat naik foto di Insta Story dimana beliau melabelkan setiap aksesori berjenama mahal dan mewah yang digayakannya daripada hujung rambut sehinggalah hujung kaki.

Netizen mempersoalkan motif Ezzrin perlu terlalu ‘show off’ dan memberitahu setiap jenama yang beliau pakai. Adakah untuk nampak ‘cool’?

Sebagai seorang Instafamous juga, siapa tahu mungkin Ezzrin mendapat tajaan ataupun perlu ‘review’ setiap barangan tersebut untuk tujuan promosi semata-mata? Cuba untuk positif. Emm..

39 responses to Adik Elfira Loy Dikatakan Berlagak, Beritahu Setiap Barang Berjenama Yang Dipakai

  1. tak kesah says:

    klu dari usaha sendiri , ber ‘BALOI’ kot tunjuk riak tu semua

    7

    3
    • Pok De says:

      Tak dapat nak bayangkan tahap ke-riak-kannya kalau dia sekaya Alif Syukri..

      15

      0
    • Anonymous says:

      Golongan bimbo ni. Dekat instagram memang golongan bimbo xde otak suka show off barang2 branded yang diaorg pakai. Golongan macam ni selalunya materialistic. Biar papa asalkan bergaya. Aku ramai je kawan macam ni. Nak berkawan ngan diaorg pun malu sebab muka je handsome tapi xde otak. Sekarang aku cuba menjauhi golongan camni. Baik aku kawan ngan gadis kampung je. At least diaorg x mengada dan shallow macam golongan bimbo. Kalau hasil titik peluh sendiri ok gak. Ni setiap hujung bulan pinjam duit aku lol

      27

      0
    • Anonymous says:

      POYOOOOOOOOOO

      1

      0
  2. feldegast says:

    H & M tu cap ayam je dik. Level2 Giant je.
    Ada banyak local brand yang lagi berkualiti dari H & M tu.

    31

    1
    • Chohkri Tulis. says:

      Tu second class brand la. Lebih kpd street wear. Tetap de kualiti n popular tapi utk level street wear. David Beckham n rmai artis lua pnah jd model dia. Brand ni same level dgn Uniqlo, G Shock & Zara.

      Gucci & Versace tu first class brand. Lebih kpd fesyen elegan.

      Ko xleh samekn level brand lua dgn local. Sbb memang jauh beza. Brikan brand street wear tmpatan lbih kualiti dr brand lua? Xde sbenarnya. Sbb diaorg xde teknologi hasil baju sendiri. Kbykkn amik baju murah luar pastu jahit nama sendiri. Ni hakikat ok.

      Xyah ckap brand street wear. Brand mcm Rizalman pn pkai kain lua.

      Nak Duck n Neelofar org kita n org lua rmai pkai pn susah lg. Diaorg x smpai 10 thn dtubuhkn. Brand2 lebih 30-40 thn br jd mcm skarang.

      1

      0
    • Anoni says:

      Down aku baca komen yg ini

      4

      0
    • que says:

      LOL h&m Giant abah kau. kampung nya hengkau feldagas!

      0

      0
  3. Baby Pian says:

    budak baru nak up jadi retis …

    2

    0
  4. Anonymous says:

    dah sendu begini lah

    5

    0
  5. kreuk says:

    Yang aku nampak, baju, seluar, kasut. biasa je takde nampak apa pun unik designnya. mahal sb brand je.
    alah, kau pakai apa pun masa hidup, mati nanti sudahnya kain kapan semua sama je.

    18

    0
  6. wekkkkkkk says:

    sudah lessss 80% lah tu.

    16

    0
  7. wekkkkkkk says:

    ala…mahal2 pun, kalau masuk tandaspun tetap tak bukak…

    4

    0
  8. kakikucinghitam says:

    brg mahal ni kalau nk pakai kena ada aura… kaya mcmana pun, kalau xda aura, xnmpk gah pun pakai.. mcm alif shukri, x nmpk aura pun dia pakai brg2 mahal dia tu.. rosmah pun sama.. xnmpk aura sbb tu orgterkejut dgr harga brg2 dia juta2.. sbb nmpk biasa je dia pakai…. kalau ada aura mcm princess aminah frm Johor tu.. pakai tshrt pagoda pun nmpk class.. baju nikah polos simple pun nmpk class…

    58

    0
    • Anonymous says:

      u fikir dri mana dtg nyer aliff..dri mana dtg nya rosmah…ada perbezaan dgn princess tu.

      3

      1
      • Pekerja Gomen says:

        Tak semestinya princess baru nampak kellassss….
        Ko tgk sedara mara ko sudah la….
        Ada yg mmg nampak kellllassss tak kira mcm mana dia dress up..
        Ada yang susah payah bgtau dia pakai jam jenama apa…. kasut jenama apa… tp ko tetap nampak dia takde kellas….

        33

        0
    • shopia lorren says:

      Setuju sgt2..tiap2 org ada aura tersendiri..karishma tu yg x dpt dibeli..

      7

      0
    • hamba sahaya says:

      tak perlu jadi princess pun. sajat, safiey elias, fazura, siti nurhaliza, nabil ahmad, kategori orang biasa ja. muka pun besa ja. tapi pakai apa pun tetap nampak class. so tak perlu jadi handsome or cantik pun nak nampak stylo.

      1

      10
      • Hahahahaha says:

        Maknenya..kena popular dulu baru nmpk klas lh ye.
        Bagi pbdgn mata sayalh kn..
        Tak prlu jdi prince or princesss…nk nmpk klas.
        Klau org tu dh mmg bergaya serba serbi..ada serba serbi…yg tak cntik dn handsomepun nmpk klas .

        Tpi hrpkn pkaian je jenama..rmhpun sewa…kereta pun sempot mengah nk byr..buat hape.

        1

        0
      • Anonymous says:

        fazura ja aku setuju..safiey? nabil? aaahh?

        7

        2
      • Hot stuff says:

        Hahahaha….perli kan?? Sbb nama yg disebut tu srmua kg.com

        0

        0
    • Anonymous says:

      fazura too…pakai biasa tp mcm mahal ..padahal baju biasa

      7

      2
      • aku says:

        boleh bgtau aku apa yg fazura pakai x mahal? sbb aku tgk semua brg yg dia pkai pun branded..cumanya baju & tudung dia je yg murah, tp jual mahal..hahahaaa

        4

        0
  9. Minah membawang says:

    Alaa..dgn hrpn brand yg die tag tu akn amk die sbg duta/model laa nti..tu pn xtau motif die..nk slhkn plak die,die da tntula retis wpn sendu..org biase pn heboh nk tag2 brand pe die pkai..lg nyampah tgk

    3

    0
  10. Anonymous says:

    switch off siakkk

    1

    5
  11. minah senget says:

    berjenama pun x payah kot nak label semua.. bg yg berkemampuan x pa la,tp yg hanya beli ikut kemmpuan dan bundle ja ni mesti terasa gak kan. yang pasti esok2 bila nak dikapankan hanya berkain putih,wangian cendana n atar ja.

    1

    0
  12. Anonymous says:

    Patutlah emaknya nak menantu kaya raya nak supply anak2 barang branded dia ni tafiz kah hafal 30 juz quran

    5

    0
  13. spendo belube says:

    Boh jenama spendo etek

    1

    0
  14. Anonymous says:

    takpe la nak, hakak tak mampu tunjukkan semua itu , hakak cuma mampu nabung kat ASB jer

    1

    0
  15. Anonymous says:

    Bakal dot penyakit Kak Rosy Rosmary

    1

    0
  16. johnny bravo says:

    Takyah lah nak kutuk dia lbh2, sekurang2nya dia masih muda lagi……makcik rozita che wan yg dah tua tapi tak sedar diri pun duk asek menunjuk2 seme bende

    2

    6
  17. adaakukesah says:

    show off.. kalau tak, kakak nya pun 2X5..kalau tak, tak da nya nk cita beli makeup sampai 10k….muka nya macam tu jugaaa…kening tu tebaii mcm bukit jugaaa…gutu jaa mukaa…

    5

    1
  18. biarlah dia bagitau.. 1 je dik..sbb ko pakai mcm x de beza..ingat bli kat bundle..
    tu dia bg tau brands aper…

    but serious dek..x de beza..k bye

    8

    0
  19. mak cute says:

    sakai bkn pada artis je org biasa pun rmi do…yg baru2 nak kenal brand…abis di hashtag sumer brand…nak bgtau dia pkai branded..segala tok nenek brand dia nak tayang…x cukup tu paper bag pun letak dpn biler nak bgmbor…kesian tgk org cmni…

    3

    0
  20. aiskrim coklat says:

    I’m sorry, who is this again??

    2

    1

Leave a Comment

Optional