Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Adibah Noor Tunjuk Minat Ajar Bahasa Inggeris Di DidikTV

Sebelum ini, penyanyi popular Adibah Noor telah menegur sebutan bahasa Inggeris seorang menteri dan mendapat perhatian ramai.

Terbaru, Adibah Noor menyatakan minatnya untuk mengajar subjek bahasa Inggeris selepas pihak kerajaan akan membuka saluran DidikTV Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM).

Advertisement

Hasratnya itu dinyatakan di Twitter miliknya yang turut menyatakan dia memiliki Ijazah Sarjana Muda (dengan kepujian) dalam pengajaran bahasa Inggeris sebagai bahasa kedua.

Saya nak offer (tawar) diri kepada @KemPendidikan, untuk jadi perantara yang ‘mengajar’ bahasa Inggeris di Didiktv, boleh? – Tulisnya.

Bagaimanapun perkongsian Adibah Noor ini mungkin telah dipadam selepas mendapat 19,500 like.

Untuk pengetahuan korang, siaran DidikTV ini telah bermula pada hari Rabu 17 Februari 2021 dan boleh ditonton di saluran 107 MYTV atau saluran 147 di Astro ataupun saluran ntv7 di TV Unifi.

Anak-anak boleh memulakan pembelajaran seawal jam 7 pagi hingga 12 tengah malam setiap hari. Semoga usaha baik ini dapat diteruskan.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

3 Comments

  1. Anonymous

    February 22, 2021 at 11:09 am

    semakin tak malu si adibah ni.ye tau ko tu takde job masa ni tapi jangan di offer diri tu macam desperate sangat. lain lah kalau netizen yang buat recommendation ke apa. save some face lah. respect yourself. jangan nampak sangat sendu

    • tecit

      February 22, 2021 at 2:20 pm

      netizen ade yg buat recommendation kt die buat tutor ke gitu. tp tulah dibah ni mcm xreti2 plak. submit la cv ke ape ke sijil ke dekat kementerian pendidikan ke. the hell. die nk jln sng je sbb die bajet retisss. still i think she needs helps in this. n guidance.

  2. Anonymous

    February 22, 2021 at 8:55 am

    aritu die baru cakap risau mco tade job. sebab tu kot die duk kecoh2 kat twitter supaya orang perasan kat die pastu bagi job

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top
x
Puasa Barakah Bersama