November 21st, 2017

Pelawak dan pengacara Nabil Ahmad nampaknya kali ini sudah tidak boleh menahan rasa bengang dan kecewanya apabila gaya pengacaraannya ditegur sekali lagi oleh Chef Wan menerusi akaun Instagramnya.

Nabil menyifatkan tindakan Chef Wan yang membuat teguran secara terbuka itu tidak profesional dan seolah-olah sengaja mahu memalukan dirinya.

Rasanya sebelum ini tiada orang yang membalas kritikannya, jadi saya ambil peluang untuk menjawab menerusi Instagram #nabilzira. Saya bukan geram tetapi kapsyen yang dimuat naiknya itu membuka ruang untuk netizen menghina saya.

Adakah wajar dia menuduh saya menjadi penyebab kepada masalah sosial dalam kalangan kanak-kanak seperti yang dibangkitkannya? Tindakannya itu membuatkan saya malu, apatah lagi saya ada ibu bapa dan anak-anak yang membaca kritikan tersebut.

Terdahulu, Chef Wan menganggap Nabil kurang ajar apabila menyampuk setiap kali juri ingin memberikan komen kepada peserta Gegar Vaganza 2017. Malah, tindakan Nabil yang mengusik dan mengajuk percakapan juri adalah sesuatu yang menjengkelkan dan khuatir ia mampu memberikan impak negatif kepada kanak-kanak yang turut menonton rancangan tersebut.

Pada pendapat kami, mungkin Chef Wan tidak mempunyai sebarang niat untuk memalukan Nabil ataupun Jihan tetapi cuma meminta mereka untuk memberikan sedikit ruang bagi juri untuk menyatakan pendapat  mereka agar  peserta GV 2017 dapat memperbaiki kelemahan mereka. Apa pula pendapat anda?

Sumber Berita : Utusan Online


Comments are closed.

Loading...