Written by AbangNara | September 12th, 2018

Salah satu hobi Abang Nara ketika masa lapang ialah melayan Instagram. Seronok tengok gambar-gambar yang dikongsikan oleh para “Instafemes” ini. Terasa seperti kita menjadi sebahagian daripada hidup mereka. Tengah syok tekan butang “LIKE”, Abang Nara terperasan yang “Instafemes-Instafemes” ini semuanya menggunakan GIF (gambar bergerak) yang comel-comel, unik dan menarik di dalam gambar/video mereka. Antaranya:-

 

 

View this post on Instagram

 

Haaa, Mawar tahu mesti ada yang tak tahu ayat ayat tertentu dalam Bahasa Kelate kan? Apa kata join Mawar dan @rafyaakob belajar kecek Bahasa Kelate! You guys can also share with #MawaRaf your spirit as #MalaysianMade too. Just use these cute Gifs by searching “DigiLah” on Gifs? and show your Malaysianesss~!

A post shared by MAWAR RASHID (@mawarashid) on

image

image

Smart kan GIF-GIF nie semua? Abang Nara tertanya-tanya mana diorang jumpa GIF yang sangat awesome ini. Kaji punya kaji, rupanya GIF-GIF ini telah dikeluarkan oleh Digi bersempena dengan Sambutan Hari Kemerdekaan kita baru-baru ini. Ia adalah sebagai satu simbol kebanggaan kita selaku rakyat Malaysia yang berbilang kaum tetapi hidup dalam aman damai dengan pelbagai slang bahasa, budaya dan juga makanan.

Ia adalah #MalaysianMade untuk kita, Malaysian.

Smart kan GIF-GIF nie semua? Abang Nara tertanya-tanya mana diorang jumpa GIF yang sangat awesome ini. Kaji punya kaji, rupanya GIF-GIF ini telah dikeluarkan oleh Digi bersempena dengan Sambutan Hari Kemerdekaan kita baru-baru ini.

Ia adalah sebagai satu simbol kebanggaan kita selaku rakyat Malaysia yang berbilang kaum tetapi hidup dalam aman damai dengan pelbagai slang bahasa, budaya dan juga makanan. Ia adalah #MalaysianMade untuk kita, Malaysian.

image

Korang mesti excited dan teringin nak guna GIF-GIF yang comel dan menarik nie kan? Senang je caranya. Cuma perlu pergi ke Instagram/Whatsapp/Facebook masing-masing dan tekan butang “emoticon”.

Lepas tue pergi ke pilihan “GIF” dan search “digilah”. Nanti akan keluar pelbagai GIF-GIF yang boleh korang gunakan ketika upload gambar/video ke laman sosial. Confirm lebih best dan lebih cool!!!

image

image

Bersempena dengan sambutan Hari Kebangsaan Malaysia yang ke 61 baru-baru ini, Digi juga telah melancarkan satu video yang menyelitkan pelbagai kejayaan yang telah dikecapi oleh rakyat Malaysia. Korang WAJIB tengok video ini kerana ia pasti akan membuatkan anda rasa bangga menjadi seorang Malaysian.

Selamat Hari Kebangsaan dan juga selamat Hari Malaysia Abang Nara ucapkan kepada semua pembaca BeautifulNara. Semoga kita selaku rakyat Malaysia akan terus membanggakan negara kita, Malaysia di mata dunia.

TAGS:
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Leave a Comment

Optional