November 20th, 2017

Teka-teki mengenai berita pernikahan Fattah Amin dan Fazura mungkin sudah terjawab apabila ada sumber melalui portal Utusan Online mengesahkan pasangan tersebut telah selamat diijabkabulkan pada 14 November lalu jam 12.30 tengah malam dama sebuah majlis tertutup di kediaman nenek Fazura hanya dengan sekali lafaz. Pasangan ini dinikahkan oleh abang kandung Fazura sendiri.

Untuk pengetahuan anda, memang benar Fattah dan Fazura merancang untuk bernikah di Tanah Suci Makkah tetapi menghadapi beberapa masalah. Mereka bertunang pada 13 November lalu.

Benar, mereka telah dinikahkan dalam suasana sederhana sekitar pukul 12.30 malam pada tarikh itu dengan abang sulung Fazura sendiri menjadi wali pernikahan adiknya itu. Mereka bukan berkahwin dalam keadaan tergesa-gesa sebagaimana yang dianggap setengah pihak, sebaliknya memiĀ­lih untuk mempercepatkan majlis tersebut beberapa hari lebih awal.

Perancangan untuk bernikah sudah dibuat sekitar tiga minggu lalu. Ikut perancangan mereka akan bernikah di Tanah Suci tetapi ia tidak boleh dijalankan di sana. Oleh itu, pada hari pertunangan mereka pada 13 November lalu, keluarga telah membuat keputusan untuk pernikahan dipercepatkan beberapa hari sebelum Fattah dan Fazura bersama keluarga berlepas untuk mengerjakan umrah.

Terdahulu, pihak pengurusan Fattah menafikan berita beliau sudah berkahwin dengan Fazura dan menjelaskan majlis yang berlangsung di kediaman nenek aktres tersebut adalah kenduri doa selamat bersempena dengan pemergian mereka ke Makkah bagi mengerjakan umrah.

Fattah dan Fazura berjanji akan mengadakan satu sidang media khas bagi menjawab segala persoalan tentang status hubungan mereka pada 23 November ini.

Sumber Berita : Utusan Online


Comments are closed.

Loading...