Written by Bella | November 20th, 2017

Teka-teki mengenai berita pernikahan Fattah Amin dan Fazura mungkin sudah terjawab apabila ada sumber melalui portal Utusan Online mengesahkan pasangan tersebut telah selamat diijabkabulkan pada 14 November lalu jam 12.30 tengah malam dama sebuah majlis tertutup di kediaman nenek Fazura hanya dengan sekali lafaz. Pasangan ini dinikahkan oleh abang kandung Fazura sendiri.

Untuk pengetahuan anda, memang benar Fattah dan Fazura merancang untuk bernikah di Tanah Suci Makkah tetapi menghadapi beberapa masalah. Mereka bertunang pada 13 November lalu.

Benar, mereka telah dinikahkan dalam suasana sederhana sekitar pukul 12.30 malam pada tarikh itu dengan abang sulung Fazura sendiri menjadi wali pernikahan adiknya itu. Mereka bukan berkahwin dalam keadaan tergesa-gesa sebagaimana yang dianggap setengah pihak, sebaliknya memi­lih untuk mempercepatkan majlis tersebut beberapa hari lebih awal.

Perancangan untuk bernikah sudah dibuat sekitar tiga minggu lalu. Ikut perancangan mereka akan bernikah di Tanah Suci tetapi ia tidak boleh dijalankan di sana. Oleh itu, pada hari pertunangan mereka pada 13 November lalu, keluarga telah membuat keputusan untuk pernikahan dipercepatkan beberapa hari sebelum Fattah dan Fazura bersama keluarga berlepas untuk mengerjakan umrah.

Terdahulu, pihak pengurusan Fattah menafikan berita beliau sudah berkahwin dengan Fazura dan menjelaskan majlis yang berlangsung di kediaman nenek aktres tersebut adalah kenduri doa selamat bersempena dengan pemergian mereka ke Makkah bagi mengerjakan umrah.

Fattah dan Fazura berjanji akan mengadakan satu sidang media khas bagi menjawab segala persoalan tentang status hubungan mereka pada 23 November ini.

Sumber Berita : Utusan Online

85 responses to Ada Sumber Sahkan Fattah Amin Dan Fazura Sudah Bernikah 14 November Lalu

  1. Anonymous says:

    Yeahhhh

    25

    0
  2. Anonymous says:

    Tunggu je lh dia org umumkn sendiri..dh x berapa hari lg..nk gosip lg..sibuk betul..pelik

    34

    0
    • Anonymous says:

      yang nak bergossip tu tahan lagi…yang peliknya tu si polan kepoci syer benda p&c tu apahal?? nak tumpang limelite fattzura pun agak2 laa…biar la dorang cerita sendiri…looser!

      17

      0
  3. nok gebuzzz says:

    sabar la…tunggu la dyorg balik umrah..kan dah ckp nak buat pc nnty…
    kalau betul bagus la…jodoh dyorg,just doakan yg baik2.

    18

    0
  4. Anonymous says:

    Alhamdulillah kalau betullll…. Kalau xbetul pun xpe..

    21

    1
  5. Umr says:

    Kalo btul Alhamdulillah
    Lopak pegi mamp

    8

    19
    • Akak Peah says:

      Alhamdullillah dah ok sgt..mdoakan kebaikkancun sgt….tapi bila ngko mdoakan yg buruk2 buat lopak tue trus terkesima akak dik..klau x suka x apa..cuma jgn doakan yg buruk..mcm mana nk minta maaf nanti..terampunkah..pkr2kan lah..

      30

      0
    • jangan biadab says:

      Kalau ia pun kau suka Fatah Fazura jgnlh ckp nk mamp kn si lofa plk..apa dosa dia smpai marah org mcm tu.. Umr 9.02am jaga mulut kau sikit

      16

      0
    • Anonymous says:

      Alhamdulillah kalau betul.
      Tapi tak perlu la nak sebut perkataan ‘mamp’ tu ye dik.
      Artis tu pun takde nak kacau awk and da ada life dia sendiri.

      P/S: jangan terlalu taksub dgn favourite artis sampai nak kumpul dosa pula

      18

      0
    • Anonymous says:

      Sudah2 lah kaitkan Lofa tu. Yg kau marah sgt dkt Lofa tu dah kenapa? Ada Lofa keluar statement maki Fattah & Fazura ke?

      10

      0
      • gudbye lobenak says:

        x yah lah nk act2 innocent..
        org nyampah kat lopa pon psl2 fans2 dia la yg benak..byk sgt mkn dedak..
        dok komen nm lopa lg kt ig fattah..
        dasar shameless..
        bkn reti nk tegur peminat sndiri..
        5 million sampah!

        1

        0
  6. VooDoo Diva says:

    Alhamdulillah… maybe derang punya focus time tu nak gi Mekah kot. That’s why malas nak layan byk2 soalan kalau announce fasal kahwin time tu. Wallahu’alam. Anyway, congratulations Fattzura!

    31

    0
  7. meluat rimas says:

    alaaaaaaa rimass aq… dulu dgn lopak tak abeh2 , tak benti2 cite psal meka… ni dgn fazz pun…alaaaaaaa benak pala otak baca… gosip tu kalau sekali sekala tak apa lah, ni dah hr2 tayang cite ko , tak nak baca mcm ne dah terpampang kat sana sini , bukak tu terpampang, bukak ni terpampang…sejenis manusia nak org cerita pasal dia jeeee… ehhh ghimassss

    7

    17
  8. Cleopatra says:

    Alhamdulillah, kalau betul tahniah lah kepada Fattah dan juga Fazura, kedua-duanya memang sama cantik sama padan and for me age is not the big deal anymore nowadays…oh ye btw nanti boleh la Rizalman buat kan kerudung style alas meja pulak untuk faz sempena resepsi nanti, satu kerja pulak si Rizalman nak kena travel the world, masuk museum and palace bagai, buat textile research semata nak buat “alas meja” tak gitu Datuk Rizalman?? kikikiki

    p/s: kat ikea pun berlambak alas meja kbai hahaha

    5

    9
  9. Anonymous says:

    Baguslah kalau betul nasib Fata kawin dgb KimK tua….. pelihara Rakan2 KimK tua baik2 biar kimk balik2 x jadi bertuah dpt perangkap Fatah….. tahnia KimK

    3

    22
    • Anonymous says:

      Kurang ajar

      2

      2
    • tuluz says:

      elok mulut kau di cuci dgn klorok dik…..
      ingat setiap manusia ada kisah silam sama ada baik atau buruk kisah silam itu hanya Allah saja yg tau ……. mungkin pengakhiran kisah silam itu akan ada pengakhiran yang baik….ingat Allah Maha Perancang yang adil.

      6

      0
    • fans lopak kimak says:

      kimk2 pon kurg2 dh nk kawin..
      bkn mcm lopak kertu kau tu..
      dasar perangai kimak..

      0

      0
  10. Taylor says:

    nikah 12.30 malam or typo error.

    2

    0
    • nikah koboi says:

      Maklum je nikah rahsia2 nk tutup2 bagai.. tu yg buat tgh mlm buta..gesa2 tu yg x de nmpk surat permohonan nikah..entah mcm nikah koboi je kata org dulu2..dh mcm org kg aku dulu bila kena tangkap basah jam tu jgk..mlm ke.. dinihari ke..panggil tok imam nikahkn..yg pelik tok imam dtg dan jayakn acara nikah tu..undang2 dulu kn mudah bkn mcm sekarang..

      5

      14
      • Anonymous says:

        Tak sabar nak berjimak dkt mekah la tu. Itu yg tergesa nak kahwin sblm pegi. Dah jadi timbul fitnah. Tak boleh ke kahwin elok2, announce properly dkt org. Suruh peminat doakan baik2 tp bila buat benda baik senyap2.

        1

        20
        • RitaSingle says:

          Itu hak dorg…dorg nk wat camtu biar lab dorg. Yg awak brcakap komen kat sini msti xtau ketaksuban peminat lopatah yg sggup buat ape je. Dorg ni dh wat mcm2 ,,,,caci maki , ugut , sebar fitnah pasal fazura fattah. Sape je yg tahan. Mgkin dorg bernikah scara rahsia ni utk memudahkan urusan mereka…klu dorg announce tarikh sekian sekian,,,tak mustahil majlis dorg akan disabotaj oleh pihak2 tertentu yg mmg cube memecahbelahkan dorg….doakan yg terbaik utk dorg dah la…. :)

          21

          0
        • VooDoo Diva says:

          Husnuzon sikit boleh tak, jahanam :)

          1

          1
        • fans sp lah ni kuat mkn dedak says:

          berjimak butoh kau!
          nie pe citer org tu br tunang..
          x memsl dh jd fitnah..
          opss..lupa…ko mmg dh trbiasa mkn dedak cmnie kn…? :)
          spesies b**i kuat menyondol jd camnilah!

          0

          0
      • minah jambu suka sahara yaakop says:

        cukop la setakat famili terdekat aje yg tau dorang ni nikah..tk payah nak kasitau korang2 semua nk buat happe ..! janji fatah fazura dh sah bernikah ha sudah la ape nak bising2 lagi…! dh suka sama suka tkan nak tungu sampai 7 or 8 taon baru nak datang merisek macm satu artis jantan ni dh nak naik basi da belom jugak datang meisek..lov fatah very the gntlman..ape orang nak cakap..cakp lah yg penting dh nikah…

        11

        0
      • Anonymous says:

        ni bukan nikah rahsia.. kalau nikah rahsia kahwin nya dekat siam.. hehehe

        Harap-harap awak berpuas hati dengan komen awak..keluarkan lagi caci maki dan sakit dalam hati awak.. supaya mereka yang difitnah mendapat kebaikan daripada Allah swt..

        1

        0
  11. Anonymous says:

    Jika benar, tahniah fazura and fattah.
    Yang lain jangan dengki tak baik.

    6

    0
  12. eila says:

    Alhamdulilah dapat agak juga mereka dah bernikah kerana di sana bnyk gambar2 termasuk yg kandid menunjukkan mereka sentiasa bersama. Tugas suami melindungi isteri, semoga kalian berbahagia, abaikan komen2 negatif kerana yg menentukan kebahagiaan adalah diri kalian sendiri. Moga sentiasa penuh cinta dan kasih syg.

    16

    0
  13. peace says:

    alhamdulillah kalau betul..wartawan & media please leave them alone..maaflah..english sy teruk tp nak jugak cakap..kbaii

    8

    0
  14. haihh says:

    kalu betul alhamdulillah…tu la jodoh..fazura dolu2 kawan ngan ank raja..tak de jodoh..jodhnya ngan fatah amin..

    3

    0
  15. Mat Ronggeng says:

    Macam tak sahih je berita ni. Not dah check kat pejabat agama tiada permohonan nikah….

    5

    1
    • Anonymous says:

      nikah dlm drama je kot….pelikkan…blh pulak lepas nikah tu wlpn xde permohonan kat pej agama…klu btl mmg laa nk kne pej agama ni..mentang2 diorg artis x ikut law pn xpe…cb klu org bese2 y buat mau dikata nikah x sah…hahahaha…

      5

      1
      • damai says:

        sape ckp x blh. akad nikah ada kan ada 6, pengantin prmp lelaki, kadi yg menikahkan (terpulang nikahkan tu bapa prmp or sape yg ada ilmu agama yg tinggi with bacaan yg baik), wali, saksi, dan mas kahwin, dah halal pun. Cuma mungkin nanti balik umrah baru nak register kot, untuk mempermudahkan mrk tunailkan ibadah umroh, just wait 23/11 ajalah, if btl alhamduillah, if x hampok kan aja ke2 kepala mrk, habis cerita

        3

        0
      • Anonymous says:

        nikah masih sah.. mcm org nikah kat thailand, cuma perlu daftar lah di malaysia..

        0

        0
  16. MerakSekampung says:

    Pejabat agama dah sahkan tiada permohonan nikah dibuat oleh mereka. kenapa masih ada isu sebegini? tak ada gosip lain ke? masyarakat kita dah tak ada kerja lain. asyik isu yang sama je orang pun dah bosan weh. sampah !

    10

    0
  17. sepaun says:

    kalau betul, alhamdulillah.. moga berkekalan selamanya :) trend baru ni nikah kul 12.30am :)

    3

    0
  18. melati says:

    Malas nk amik tahu…..(Byk Teka Teki) Dua2 gi terjun KLCC !!!!

    4

    2
  19. F&F says:

    Aku still tak sangka, lol. But seriously tahniah! And bagus la Fattah Amin bersedia nak kahwin walaupon tgh femes

    3

    0
  20. Anonymous says:

    Aku pun Lega kalau diorang da kawin. Tak kesah la senyap2 atau heboh2. Aku peminat faz. Harap lepas NI diorng hentikan serangn peribadi kpd faz.

    5

    0
    • Kiah propa says:

      Betul.. Peminat diorang sebenarnya x kisah pn..doakan yg baik2 sudah.. Yg menyibuk n buntot panas ni yg anti fattzura je…

      6

      1
  21. Sapa2 aje says:

    Kan dlm tu dah bgtau plan nk nikah kat Mekah.tp xdpt..thats y diorg nikah before pergi Mekah. Yelah xsedap lah beribadat kat sana kalo bukan mahram. Lgpon kalo heboh nk nikah nantikang ade plak org lain yg muncul..mcm bcuti kat Koh Samui.. ‘dont make me change ur plan’

    27

    0
    • Dancewithme says:

      Kannnn….sgtlah x malu wat plan camtu. Jgn la ketara sgt nk kacau ex bf 2 bulan tu. Dh rejek nk kejar anak raja last2 dedua x dpt. Ape pun kita doa yg terbaik utk semua org :)

      4

      0
  22. Pok Sidang says:

    Aku respek ngn Fattah sbb dia nak kahwin semasa nama dia tgh kemuncak. Lg pon dia muda lg…dah nk bina masjid. Dan plg respek sbb nak bawak ‘bini’ pegi Mekah. Xmcm Kamal Adli..xtau la dia nk tggu apa….susah benar nk kahwin.

    10

    1
    • Anonymous says:

      x respek pn bese je…aku lg respek dgn hafidz rosli tu wlpn muke ensem,tgh femes time tu tp ttp pilih WANITA BIASA TUK DIJADIKAN ISTERI….tetap setia dgn tunang (time tu tunang) wlpn rmai org dok kutuk bini dia…tu br btl FULL OF RESPECT..setakat patah ni xde laa respek mne…hohoho…sbb sblm fazura pn dh byk gosip dia…mmg taste fatah nk perempuan y cntk dan tua dr dia…

      18

      1
      • VooDoo Diva says:

        Beb fasal Hafidz Rosli tu mmg tepat sekali! The true mark of a man is when he upheld his woman’s honour and dignity. Salute giler!

        7

        0
  23. Kiah propa says:

    Kah kah kah kah!! Ramai gila yg busuk ati.. Peminat fattah dgn fazura sebenarnya x kisah pn kalau diotang nk rahsiakan pernikahan.. Kan dh bgtaw nnt diorang nk buat press conference..doakan yang baik2 dah la.. Sebenarnya yg ramai dok sakit hati menyampah dok mengutuk tu semuanya yg anti fattzura kan.. Ape2 yg diorang buat semuanya kena kutuk.. Rileks n chill sudah laa… Korang plk yg panas dh kenapa? Kahkahkahakah!!!!!

    9

    1
  24. ramzi says:

    Tak susah pon korang nak type tahniah/congratulations… ni tak, rela type panjang2 ayat2 negative.. for what?

    11

    0
  25. Fidot says:

    Lagi bagus kawen senyap2 sebab byk org menyebok & menyemakkan je. Dh nikah wat majlis, tenang la ckit…Bestnye kalau betul dh kawen.

    6

    0
  26. Anonymous says:

    Menyibuknye sumber tu…. Sejenis tak boleh simpan rahsia..

    2

    0
  27. xgantengx says:

    sy tak kisah depa ni kahwin ke tak kawin ke..kalau kahwin, alhamdulillah dan tahniah sbb mengerjakan perkara yg baik..kalau tak kahwin pun, urusan nikah kahwin ni kan urusan peribadi…
    Tapiiiiii…
    kenduri doa selamat pukul 12:30 malam?
    nikah pukul 12:30 malam?
    Dah takde waktu lebih sesuai nak buat majlis kenduri doa selamat atau nikah ke? selain family members, dah sah2 la kena ada wakil dr kejiranan atau org masjid yg perlu hadir, nak2 lagi kalau nikah..cer buat waktu yg senonoh sikit..12:30 malam??? haihhh

    2

    2
    • Anonymous says:

      apa masalahnya. 7 eleven pun bukak 24hrs..kedai mamak berlambak bukak 24hrs. Cer ko keluar rumah 1230mlm, ramai lagi orang yg keluar. 1230mlm sekrg ni, org aktif lagi.

      Janji naib kadi tak ngantuk.

      4

      0
    • Anonymous says:

      Apa yg xsenonohnyerrr??? Nikah 12.30 mlm je. Bukan nikah 12.30 mlm sambil terlanjang. Tu Baru btul xsenonoh vodohh

      4

      0
  28. nj suka says:

    ALHAMDULILLAH kalau benar da nikah.. moga bahagia & mendapat keberkatan dari ALLAH

    1

    1
  29. Anonymous says:

    Syaitan aje yang xsuka 2 manusia yakni laki2 dan perempuan itu bersatu dalam pernikahan… kan?

    Tahniah anyway kalau betul dah bernikah. Alhamdulillah.

    9

    0
  30. anonymous says:

    ermm… meluat sangat dah dgn epa. fazura tu dh tua sangat dari fattah. fattah mcm adik dia. taste tinggi plk minah tu. fattah sepadan ngn lopa. tapi.. apakn daya

    0

    8
    • Anonymous says:

      beza pun tak sampai 10 tahun…kesah apa
      che ta-zain tu belas tahun beza elok je kur si ecah
      jangan pikir umur sangat la..bila tak kawin2 lagi tau pulak merempan meroyan

      3

      0
  31. #lofattah says:

    ermm… meluat sangat dah dgn epa. fazura tu dh tua sangat dari fattah. fattah mcm adik dia. taste tinggi plk minah tu. fattah sepadan ngn lopa. tapi.. apakn daya

    0

    4
    • rip lofattah says:

      ko x pk lak org laen lg menyampah seribu kali ganda kat lofattah..
      tua2 fazura pon xde la setua kau..
      kau umo brp?sethn?
      tua2 che ta dr zain saidin pon dpt anak helok comel je..
      g mampos ngan tua tu..alasan x relevan..
      lopa pon sbnrnya tua jgk dr fattah..vodoh!
      muka bkn stakat cam kakak ngan adek, tp dh ngalahkan nenek ngan cucu!
      jeles lettew lopa x dpt kat fattah..
      fattah kawen ngan fazura..
      g meroyan tepi bucu katil sn..kah3!

      1

      0
  32. sianlopa says:

    yang gatal nak berlaki tu lopa…
    tapi sebab busuk hati, jodoh djauhkan..
    hahaha
    lopa kena g mekah lagi, bersihkan hati
    insya allah.

    3

    0
  33. Adab45 says:

    Alhamdulillah kalau kedua2 nya nak teruskan dengan niat murni berkahwin atau dah kahwin. Itu lebih baik dari yg sibuk berkapel sana sini tapi tak kawen2. Mak ayah pun dah setuju sbb faz tu berbudi bahasa dan lembut. Baik tutur katanya. Org tua ni bukan kisah sangat cantik atau letops, yg penting beradab dan hormat org tua. Walau berjaya macam mana pun tapi sombong, tak ramai yg suka termasuk bakal mertua.

    6

    0
  34. Anonymous says:

    Lembai tak jadi pengapit fazura ke. Auww auww.

    0

    0
  35. Anonymous says:

    Nara. Ko tak da modal lain ke. Dah Pejabat Agama tak da daftar tu tak da la. Ni ko belit belitkan cerita. Borong. Cari la cerita lain pulak. Next artis nak naik pelamin. Artis mana dating dg VVIP. Haah aktor mana yg dikatkan dg pompuan yg ada anak tak sah taraf tu dan cerita cerita yang sewaktu dg nya ….

    3

    0
  36. Anonymous says:

    Heboh sangat jodoh org lain,,

    0

    0
  37. Anonymous says:

    Kalau betul Alhamdulillah. Perkara baik, eloklah dipercepatkan. Saya lebih respect cara ini drp artis yg canang 1 Malaysia mereka couple dan bangga dgn bertahun2 dh couple, tapi tak kawin2 jugak. Dlm Islam, nikah tu mudah kalau kita ikhlas.

    1

    0

Leave a Comment

Optional