Written by AbangNara | October 17th, 2011

Informasi ini tidak dapat disahkan kebenarannya. Namun baru-baru ini Abang Nara mendapat email daripada seorang pembaca yang telah berinteraksi dengan seseorang yang kononnnya ialah abang kepada Mamat Sepah. Manusia yang dikatakan abang Mamat Sepah ini memberikan jawapan sebegini apabila ditanya apakah sebenarnya yang terjadi kepada Mamat Sepah:-

mamat sepah

Nama manusia yang kononnya Abang Mamat Sepah ini terpaksa dirahsiakan atas sebab-sebab keselamatan. Informasi di atas tidak pasti tetapi informasi yang Abang Nara ambil daripada Pancaindera semalam ini sememangnya benar 100%. Apabila ditanya tentang penendangnnya keluar daripada kumpulan Sepah, Mamat berkata:-

Saya tak mahu komen sebab saya anggap mereka ini sahabat dunia akhirat. Biarlah Jep dan Shuib keluarkan kenyataan mengenai krisis kami. Tak bermakna saya nak tunjuk baik atau sebaliknya, saya tak mahu mengeruhkan keadaan. Biarlah mereka nak kata saya bermasalah, tak berdisplin dan sebagainya, saya tak kisah. Kalau betul saya bermasalah, tak adalah saya dapat tawaran berlakon bukan?

mamat sepah
Ditanya adakah Mamat tahu punca sebenar dia diasingkan daripada penubuhan kumpulan Sepahtu, Mamat menjawap:-

Saya tak tahu apa motif dan saya tak mahu tahu. Malah saya tak mahu membaca apa juga kenyataan yang tertera di media baik di televisyen mahupun akhbar. Terus terang saya sanggup nak tengok dan baca. Saya istigfar banyak-banyak dan anggap apa yang berlakuini sebagai dugaan untuk menguatkan saya.

Apabila ditanya adakah Mamat tidak bimbang bergerak secara solo, ini jawapan yang diberikan:-

Insya Allah, tanpa mereka saya yakin boleh bergerak solo. Biarlah mereka mahu bergerak bersama Sepahtu, tapi bagi saya Sepah masih ada. Mereka bergerak berdua pun masih menggunakan nama Sepah bukan? Maka jelaslah mereka juga masih mengharapkan tuah nama Sepah itu sendiri. Bagi saya, Sepah itu dah membawa makna yang cukup besar dalam hidup saya.

Kepada Jepp, Shuib dan Mamat, Abang Nara tak kisahlah korang nak Sepahtu ke Sepah three ke Sepah four ke, yang penting kalau buat lawak sila pastikan meletup. Kasik pecah perut macam Maharaja Lawak dulu. Hehehe

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

85 responses to Ada Konspirasi Cuba Jatuhkan Mamat Sepah?

  1. seddeyyh says:

    sudah la mamat planet of the apes…rimas aku cite2 ko je..melodi ko, kt sini pon ko…cheap publicity sgts….

    0

    0
    • porfawor says:

      kannn…entah2 abg ko tu ialah ko sendirik…hehhe..

      0

      0
      • Aku Peduli Aper says:

        Muak & mual la ngan citer Mamat !!!

        0

        0
        • Life Goes On says:

          Alah Mamat..nak main ‘perang psikologi’ plak. Kononnyer dia jadi mangsa keadaan la.

          Harap2 Jep & Shuib takkan keluarkan apa2 kenyataan. Semakin dilayan Mamat ni..semakin menjadi-jadi.

          ***Tutup Buku****

          0

          0
        • otakudangharimau says:

          alahai! motifnyer kat sini lain tak bukan jep +shuib tak nak bersekongkol ngan mamat yg banyak kontroversi nie. itu pun tak leh pikir ke?

          0

          0
        • Fida says:

          mamat dah mcm keling lah. auta lebih……kaki putar citer.
          bluek!

          0

          0
        • Mak Dah Tak Kuasa says:

          sokongx3. mamat bukan sekadar rupa, perangai pun sama- burok.

          tak ader klass you!

          0

          0
        • Terus Stress Kak Limah says:

          Betul tu mak, asyik dok melayan citer si mamat muka bersepai ni, mee maggie i pun dah kering dalam periuk. Buang maser je lah hai.

          Dah le, pergi carik ikan kembung kat pasar lagi berfaedah.

          Duiiii…

          0

          0
        • lala says:

          Aik? Nak salahkan Jep pulak bersekongkol dgn Adda nak jatuhkan Mamat..apa jadahnya? Glamer pun tidak, nak buat ape jatuhkan dia..Dah tu yg kes Fida tu nak salahkan siapa pulak? Shuib?? Ntah pape la si Mamat ni..!!

          0

          0
        • PANAZZZZZZ !!!!

          ANAK KETUA MENTERI PULAU PINANG GUAN ENG (DAP) RAMAS NENEN BUDAK 16 TAHUN ; BAYAR GANTI RUGI 200 RIBU UNTUK TUTUP MULUT!!!!!!

          0

          0
        • seltone Cold says:

          Hahaha… Tak yah risau Mamat, abang ngko bleh gantikan tempat diorang tu… baca komen abang ko jer, dah boleh guling-guling aku… hahaha… kalau korang dua buat show, tentu kena gelak…

          0

          0
        • RedRuby says:

          Siapakah mamat untuk dijatuhkan? Perlukah dihebahkan pada semua kunun2nya dia dianiaya kawan2 nya sendiri? Haruskah cerita Mamat Sepah nie bersepah2 di blog Nara?

          Tolonglah..banyak lagi pelawak kat M’sia nie. Tp mamat yang tak lawak ni jugak yang tak habis2 gebang dengan kontroversi!

          0

          0
        • jay ai says:

          entah le…penting sangat ke mamat ni dalam industri….

          0

          0
        • Suka Sebuk!! says:

          aku pun rasa tak perlu ngan cita2 mamat nie. mls nk bc.. lgpon tym maharaja lawak dlu pon aku rs mamat nie lgsg x lawak. yg byk buat lawak jepp n shuib ja.. tym 2 ak rs if x da mamat pon lg ok..

          0

          0
    • akufidacantik says:

      hidup mamat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      0

      0
    • Akak Nak Juga says:

      Ntah sapa2 la abg si mamat yg sama bahalol duk pk adik dia kena konspirasi..adik lu bukan porpular pn lawak bangang je dia pandai buat.bajet mcm adik ko top sngat la plak. mesti korang adik beradik sama je spises mulut rabak..

      0

      0
      • huhuhu says:

        Eeeeeeee , , boring laa asek cter psal dye jee………..

        ——-> dulu cter dye dgn fida sknk pasal d0wg nak berpecah laa plk……..

        Huhhhhhhhhhhhhh!

        0

        0
  2. Jep bin Shuib says:

    blah la mamat… nk gerak solo konon..eh,. aku ada tawaran berlakon utk ko..tajuk ceritanya “”playboy yg rabun tahap gaban, suka bagi alasan bangang”..

    0

    0
  3. suka mengomen says:

    xtau sape btol..masing2 menunding jari…yang pening pembaca beautifulnara..huhu

    0

    0
  4. yana says:

    agak sad jugak sepah tinggal berdua tapi apa nak buat dah suratannyaa begitu….

    0

    0
  5. ayu says:

    dalam hal ni sebenarnye x elok menuding jari saling salah menyalahkan antara satu sama lain..klu nak berpisah biarlah secara baik dan telus…xperlu kuarkan ape2 statement yg boleh menyinggung perasaan orang lain…peace…

    0

    0
  6. suke_sepahtu says:

    “Saya tak tahu apa motif” -meh aku bagitau motif . motifnya adalah sbb hang tak best la cik mamat oi.. kui kui kui ..

    0

    0
  7. TeruteruBozu says:

    haaa kan, aku bru jer komen kt entry Sepahtu punyer statement td, ni dh kuar cter yg aku x nak dengar. Tuhlaa biler terlalu byk sgt kenyataan, pihak yg lagi satu akan peluang yg ade utk back up diri sndiri dan menggunakan alasan begini sbb die dh tinggal sensorang… senang nk raih simpati.

    To sesiapa yg hantar email ni…x yah nk back up sgt laa… suruh mamat tu improve dan buktikan yg dier bleh survive snsorang je dh cukup… kalo terbukti ok jer nnt maka ade laa peminat dier. Takyah nk mintak org lain tolong cover kan…

    0

    0
  8. zf says:

    mamat x nak kecoh??hmm kalo bab pasal gerpren mamat nk pulak die kecoh sane sini..up gambo dlm pesbok bagai..tau x sbb pe..mamat tau kalo die nk cite psl kerja mmg org x bace pon..hmm..die ade ke jadik hero mn2 filem??

    0

    0
  9. ilikesepahtue says:

    hurm dah terang2 jepp ngan shuib bgtau sbb dorg undur diri pon pasal kontroversi si mamat nih.. kite pon tau kontroversi macam2 dah mamat wat ni kan.. ex girlfriend mamat pon kuar statement masing2 kan.. xde cerite pape pon yg nak side mamat skg nih.. so korang leh pikir sendri kan mane yg btol mane yg x.. then tibe2 kuar lak statement nak jatuhkan mamat.. tgk dulu dorg perform bertige pon jepp & shuib je mcm berusahe nak idupkan lawak dorg.. mamat??? mmg agak kurang la ckit (sorry to say mamat..) so skg ni meh sini nak bgtau x de faedahnye shuib ngan jepp nak jatuhkan mamat pon..

    0

    0
  10. didi says:

    kate taknak komen bagai… tapi ayat same aje bikin panas…

    0

    0
  11. sepah bin sepahtu says:

    adoiii la…pening2 sorang ckp cmni..dua org ckp cmtu..senang kalau media suka sgt tulis pasal dorang ni..arrange kan biar dorang jumpe..hahhhh pastu tulis la apa yg dorang masing2 nk ckp..biar pemina nilai sendiri.

    0

    0
  12. yanazubir says:

    kah kah kah….! nk tergelak aku bace tajuk ni, nk jatuhkan mamat sepah?? die penah up ke? die penah bjaye ke smpi nk jatuhkan die?die bjaye pon sbb SEPAH…sbb JEP & SHUIB wat SEPAH bjaye smpi skang…so kpd MAMAT, tlg jgn perasann!!

    0

    0
  13. fida says:

    mamat ni mmg perasan hensem…aku lg bodoh sbb pnah layan manusia berupa monyet ini…eeee…jahatnye mulot aku.

    0

    0
    • lagi mulut jahat says:

      hahah..cm syiall jer komen lu..memang jahat mulut ngko..tp bagus la..nk menyedarkan manusia bingai neh..rupa da la buruk..perangai jangan buruk..biar molek sket..baru org hormat..neh tk..lagi bertambah benci

      0

      0
  14. azreeny says:

    byk bunyi betul la budak2 SEPAH ni…da wat Sepahtu…dah buang Mamat…sudah2 la bg komen bagai hah…

    Mamat pun xpyh la bg komen tak tahu la, xfhm la..biar la…ko buatkan org berspekulasi tau tak?

    Emosi bebenor aku ngn perangai 3org nih…Dulu bila berkawan tido sebantal, makan sepinggan..masuk raja lawak smpai jd juara…masuk mharaja lawak pun jd juara…Bila timbul masalah+kontroversi masing2 menuding jari…

    Ingat la cik abang oiii…satu jari kita menuding kat org lain ada tiga jari dipegang kemas oleh ibujari menuding ke arah kita balik…TAU TAK!

    wah emo betul aku nih…hahaha

    0

    0
  15. Y says:

    Nak aku dedahkan sapa abg si Mamat tu ..

    aku leh bagi detail .. hahahahaha .. kenal sangat ..

    0

    0
    • aenalthafunnisa says:

      aku pown kenal…ahahahaha…mmg suke cari kontroversi…konon xmo menang kn adik dia…tp…bunyik ckp..mmg dok menangkn adik dia…asek slhkn jep n shuib…yg x tahan tu…cmne leh dua org ckp mende yg sm…tp..sorg ni nk pertahan…bole dianggap betul???herann.herann…

      0

      0
  16. frinses says:

    mintak tolong,mamat…
    TOLONG JANGAN BERGERAK SOLO…PLEASEEEEE…
    sorry to say..kamu TAK LAWAK pn..

    0

    0
  17. aya says:

    sama-sama la muhasabah diri, stop buat kenyatan kat media… pleasela, mnyampah… grrr

    0

    0
  18. aku pun tak suka gan mamat nie….tak best pun dia buat lawak…..Elok ler mamat tak ada dalam sepah tue….

    0

    0
  19. kesengalanku terserlah says:

    dah2 la mamat, silent is better..
    ag banyak ko bercakap, ag menampakkan keburukan ko..

    0

    0
  20. menyampah akak says:

    ish,rimas tol bace pasal dak2 sepah ni..filem/tv show xbanyak mane pon..cite2 mcm ni banyak..saye rase kan,xpayah highlight pasal dorang ni pon xpe..naik menyampah dah..propa je lebih ni…

    0

    0
  21. cepoi says:

    R.I.P mamat.ko mmg x best

    0

    0
  22. Kazen Mamat Khalid says:

    Mamat Sepah x lawak..Boleh ganti dgn Mamat Khalid??her her her…

    0

    0
  23. namaku..rahsia says:

    mamat x best la..buat lawak mcm x jadi jer.huh!

    0

    0
  24. nakjugak says:

    boring la weh..asyik citer psl ni jer..tutup2 je la buku lama tu..asyik duk salahkan satu sama lain, x kemana jgk..

    0

    0
  25. Jiha says:

    Pd aku, si mamat ni bukan sape2 pon yg orang nak jatuh kan… tinggi sangt ke kedudukan dia dalam industri sampai orang nak jatuhkan dia.. Come on… org bodoh je ley percaya cite kau.. kesilapan diri sendiri xperlu lah nak tuduh orang lain… dah buat naya kat orang, bertaubat la… perlu lah salahkan org lain pulak

    0

    0
  26. bukan nama sebenar says:

    perasan

    0

    0
  27. Norma Jean says:

    Pada pendapat saya yang tak minat lansung Sepah atau Sepahtu, SEMUA ORANG PATUT DIAMKAN DIRI SAJA DAN TERUSKAN HIDUP MASING-MASING.

    WARTAWAN PULAK SILA CARI ARTIS LAIN PULAK UNTUK BUAT STORY. SUDAH-SUDAH LA NAK PANASKAN KEADAAN DAN NAK MENGERUHKAN KEADAAN.

    Semua orang patut move on je!

    0

    0
  28. meleis says:

    Saper sangat la si Mamat ni orang nak jatuhkan? Kalau Jepp ngan Shuibb tu laen la citer… Pandai wat lawak, kelakor, tgk muka diorang pn kau bleh tergelak….

    Si Mamat ni, aku tak rasa dia besar mana pun org nak jatuhkan. Kau tu mamat tak dapat nak ambik iktibar daripada aper yang member2 kau cakap.

    Memang salah kau. Bukan salah diorang. Kau tu yang biler dah kat atas. Bleh lak tak malu mengaku diri tu playboy. Pergi tinggalkan adda. Pantang nampak artis pempuan lain. Kalau kau pantang nampak pempuan cantik, cemaner kau nak fokus dalam industri ni? Cemaner kau nak bagi komitmen dalam kumpulan sepah kau tu? Dalam industri lakonan ni pempuan pun semua cantik2, seksi2.. kalau kau takleh nak kawal diri kau, jangan nak libatkan budak2 sepah yang lain. Kesian kat diorang.

    Aku rasalah, itu yang jepp and shuibb cuba sampaikan.

    Kau tu dah la orang kampung, baru up sikit dalam hidup ni.. terus lupa diri. Terus mengaku playboy. Kalau kau tu hensem sangat lain la citer, susah la jugak nak tahan.. tapi muka kau tu pn so so jer.. muka pelawak. Dah elok2 muka kau tu sesuai jadi pelawak, orang tgk pn gelak.. kau tanak gunakan anugerah tuhan tu kearah kebaikan. Kau pergi pandai2 jadi playboy.. pastu nak palit sepah dengan kontroversi…

    Mana la si Jepp ngan shuibb tu tak tensen. Diorang malu jugak tu.

    0

    0
    • mamatptuih says:

      alah bhai,adat manusia.. tak pandai menari dikata tanah rendah. takkan mengakunyer dia yang jadi punca segala masalah. sudahlah mamat,kalau ye pon diorang nak jatuhkan ko,besar sgt ke pekdah ko sampai org nak dengki sgt?

      0

      0
  29. kohok says:

    eiii..mamat ni mmg xpndai blawak.. wt spoil je..
    jd, x mngape la kalo dia tsingkir dr sepah.. mmg rmai yg hrapkan cmtu.

    0

    0
  30. puii says:

    lor..cite psl mamat lg??
    best sgt ke dia tu?

    0

    0
  31. adik mamat says:

    yang korang duk kutuk mamat ni sbb korang jeles kan??mamat terbaek!!!dapat gf lawa2,buat lawak pun ok pe.lagi hensem dpd shuib dgn jep tu.dah nmpk2 ni semua kerja si jep muka mcm karburator rosak tu.xpe mamat fan ko sokong ko walau mcm mana pon!!cayalah mamat!!!!!stay cool.utk semua yg komen2 x suka mamat ni gi mampos la woi!!!

    0

    0
    • kakak mamat says:

      boo~

      0

      0
      • abg mamat says:

        boooooooooooooooooooo~

        0

        0
        • ayah mamat says:

          boooo… mamat xde fan pon..ko sorang je fan dia.. bapak pon x minat ngan mamat ni..buat semak je kat rumah bapak..kepada Mamat, kau jangan balik lg ke rumah bapak..PAHAM?? buat malu orang tua je kau ni..kecik2 dulu tak nak mampus..dah besar nyusahkan org tua

          0

          0
        • FARFAR says:

          boo sama dia…. boo
          boo panjang… boooooooooooo
          boo pendek.. bo
          boo sekat sekat…. boo boo boo

          0

          0
  32. Lagubestbest says:

    Periuk nasi mula kering la tue..

    0

    0
  33. meeradriana says:

    laaaaa….
    pandai² je ckp jepp ngan adda sengaja nk jatuhkan mamat..
    bangang giler abg dia..
    abis c fida tu “dump” c mamat xnak plak ckp fida sengaja jatuhkan mamat..
    bodohlah wei..
    abg mamat ni ckp mcm org xde pelajaran!!!!

    0

    0
  34. ademakkesah says:

    pening den….

    0

    0
  35. anonymous says:

    salam…adeh..korang nih bercakap suda kenal ka sama abg mamat tuh…jangan rendah2 periuk nasi org..hal dalam kain kita tak tau..hal yang sebenarnya kita tak tau…anyway..sapa2 nak kenal ngan abg mamat tu leh tnya dak “NURUL” tu kot…maybe dier tau luar dalam kain abg si mamat nih~

    0

    0
  36. hawa says:

    AKU RASE KANNN…KALAU KORANG NI BUKAN KAWAN2 JEP,SHUIB @ MAMAT,,LEBEY BAIK KORANG TUTUP MULUT JE..KORANG TAK TAU APE SEBENARNYE YG BERLAKU DAN KORANG X KENAL DORANG SECARA PERSONALLY..MINTAK MAAP YE….KALO XTAW PAPE, XYAH BANYAK BUNYIK

    0

    0
  37. nor says:

    SURUH SEPAH2 YG DAH BERSEPAH ITU BELAJAR DARIPADA OTAI2 SE NA RIOOO BAGAIMANA BEKERJA BERSATU SECARA PROFESIONAL BERPULOH2 TAHUN…

    0

    0
  38. nak jatuhkan dia? meroyan ke hape dia ni? glemer sgt ke ko? lawak pon cam hampeh…. aku betulkan… memang ko x lawak langsung……tu la ko… dulu eksen… riak.. cita gelpren siap kepoh lam pesbuk…… kejap adda… kejap pida… gila ngan kontrovesi gelpren jer… glemer ngan lawak takder langsung….. SKRG ‘SUMER’ DAH TINGGALKAN KO…. baru gelabah tahap gaban…..sudah2 lah… ko mamat…. takyah nak komen… ataw soh owang komen bg pihak ko… entah2 ko yg komen sendri….

    0

    0
  39. Miss Sepah Threeeeee says:

    Mamat oiii, tak igt ke mase maharaja lawak, even juri pon komen u mcm xde function je atas stage..just tadah muke sengal yg menyampahkan…i was waiting for sepah show but not u…sepah ade dan bagus sbb ade jep n shuib..u x menyumbang ape2 okey…tgk blk video2 rakaman sepah masa maharaja lawak n study blk agak2 kalau ko xde, effect ke persembahan sepah….for sure takk..sebab ko diam n tadah muke je atasstage..sorry to say but honestly, p cari keje len naaa…sape2 yg back up mamat nih, mmg sengal. ape je la yg bleh buat si mamat ni stay in this industry…awak xkelakar pon baiii

    0

    0
  40. amir maharaja says:

    ko pergi bergabung dengan amir laa senang

    0

    0
    • AtiqAziz says:

      Amir pon dah makin lawak n popular sekarang nih….
      takut mamat g dump balik si Amir…

      tak mo~ takmo~ TAK MO!!!

      0

      0
  41. beta draconis says:

    surat kabor baru nie tulis yg dah muak pasal citer yg x abes2 sepahtu mamat..mamat sepahtu..kang dua2 aku sepahpak kang hahaha…bukan surat kabo je muak..ntah2 ada yg loya n muntah hijau tros hahaha

    udah2 lerrr….

    0

    0
  42. kipas lipas says:

    mamat nie dah meroyan la tuh sbb takde job kalo takde jepp and shuib dah. yg paling meroyan sbb fida clash gn die. ahahaha, kalo mamat nih masuk TR dlm waktu terdekat nih, jgn tanya lah sbb pe, mamat mamat. terperanjat boboy! wekssss .

    0

    0
  43. kak li says:

    udah udah la mamat ooooiiiiiiiiiiiii, belajar dari kesilapan, bangkit,serius, dalam hidup, memang saya nampak sebelum ni, watak mamat dalam sepah tu pun yang ringan ringan aje. Hal hal perempuan ni, kurangkan la
    orang tegur tu utk kebaikan kau jugak.

    0

    0
  44. xxx says:

    loh…abg mamat sapa mamat tu sampai nak jatuhkan?aku tak penah kelakor pun ngan lawak mamat tuh?sedey

    0

    0
  45. bosan says:

    ko ingat ko tu dh bagus sgt ke masa dlm sepan dlu ko la yg paling bodoh & x lawak langsung. ko tu mencacatkn kmpulan sepah je dh muka tu huduh prasan hensem ko ambik gmbar berok & bndingkn dgn ko mmg x jauh beza trutama kt mulut ko tu sbijik ngok…….

    0

    0
  46. no name says:

    please stop all this ridiculous comment,for MAMAT..belajar kenali diri anda sendiri,DAN untuk JEP and SHUIB..good luck,buktikan pada kami yang anda boleh berjaya

    0

    0
  47. JOE SEVEN says:

    dah la tak lawak . aku rasa lebih baik jepp dgn shuib jee . aku tgk time maharaja lawak mamat takda membantu langsung . jepp dgn shuib jee best . terbaik la jepp and shuib . mamat ni cerita luar je lebih . lawaknya tak jugak .

    0

    0
  48. Mamat Khalid says:

    baik ko dok diam2 je mamat.. dah la nama sama ngan aku..wat malu aku je..ko tu x de orang suka pon..amir raja lawak lagi femes dari ko yg perangai buruk tu..

    0

    0
  49. apa2 je says:

    kenal sangat mamat sepah ni.. pernah kawan rapat n kenal famili dia.. apa yg dia dapat sekarang sejajar dengan apa dia buat as allah balas cash.

    bertaubat la dari segala kemungkaran yg pernah di buat.

    0

    0
  50. kamariah says:

    kisah kumpulan sepah ni ibarat mcm kisah rumah tangga kite org luar x tau ape sbnrnye yg berlaku…bl saye bc komen2 anda di atas kebanyakkannye menyalahkn mamat tp ini adlah pandangan serta pndpt saye…mamat mmg kite lht begitu rate2 cakap die tdk ade komitmen terhdp keje poyo dn mcm2 lg tp anda sedar x atau perasan x sejahat2 mamat die x akan memburuk2kan rakannye sndri ini sb die jahat tp kenapa jep dan shuib sanggup mendedahkan keburukkan mamat ini mgkn krn mereka baik…mgkn anda akan ckp mamat ingin menutup kesalahannya tp pd saye tdk kerana die mengaku serta kejadian die dn fida die seperti memohon maaf dgn ikhlas…kite x kenal mamat dn jg jep dn shuib x perlulah kite trs ckp yg bkn2 selagi kite bergelar manusia mmg inilah jln utk mendewasakan kite terutamanya mamat krn ini ujian utk nya….jep dn shuib jika sebolehnya adlah baik menutup keaiban org lain krn anda pun tahu akan akibatnye…dn saye sokong perjalanan kumpulan ini x kira lah mamat jep atau shuib

    0

    0
    • sungguh says:

      Betul tu…Rasanya eloklah Mamat Sepah serta Jep n& Shuib Sepahtu berdiam diri.Jangan menuding kesalahan sesama sendiri..Lebih baik diam dari berkata-kata..Bimbang kenyataan demi kenyataan akan diputar belitkan dan memburukkan lagi keadaan..Takut nanti baik Mamat Sepah mahupun Jep & Shuib Sepahtu,nama both of them terkubur mcm tu je..So,Good Luck untuk Sepahtu & Mamat Sepah..peace yooo!!

      0

      0
  51. apapuntakboleh says:

    siapa abg mamat?adakah mukenya mirip2 mamat? boleh buat kumpulan mamatkuasadua kompem juara raja senyum gigi

    0

    0
  52. mustaffa wallcot says:

    bagi aku jep & shuib mmg nk sgkirkan mamat ni sbb mamat xlwak…lwak dia kdg wt spoil lwk2 sepah je…
    klu mnang duit pn kne bg tiga….rugi2…!!sdgkan mmat cm xmbantu pn..nmpak cm spoil je ade la…

    bla da jd cmni jep&shuib pulak sptutnya xpyh la m’buruk2kn kwn dia tu…. !!ape la dua2 ni…

    jep&shuib xyh la tkut or mlu sgt psal kntroversi mamat tu..!!ni sume psal DUIT haha apa lagi kn??
    aku tgk APEK steady je PAIPON…!!sbb klu lwak mmg peminat syg….!!

    FIDA pn truk…slah sndri jgk…!!bertudung tu berlakon je..
    blah la fida hahaha bertudung tp bju ktat suar ketat…nmpk bntuk body…!!haha bkn rambut yg m’gairahkn nfsu lelaki…apa la lu org suma…hahaa

    0

    0
  53. lolalalok says:

    xbleh simpn rhsia tul la j ni..

    0

    0
  54. Wak lU All says:

    Korang semua agak2 lah nak mengutuk pun diaorg ni dah berkawan sejak kecil..lagi Jep ngan Mamat sekolah sama2…rumah ato mamat jer depan umah Jep kenduri dari makcik jep first sampai lah belah mamat sama2 buat nn hadir sama2. Family dier ngan family belah mamat dari atok sampai ke ayah dier rapat. Pastu adik jep keje tempat kakak mamat yg jadi bos dia. Bila ni jadi family2 masing2 mesti ada yg tak best. jadi dah kureng rapat padahal sebelum melatop jadi artis dulu diaorg ni semua susah senang sama2. Keje sama2…makan sama2. Ada sbb lain diaorg berdua ni bergaduh…Shuib terpaksa ikut Jep pasal Jep ni yg bawak Shuib masuk sepah pasal die berkawan masa keje dulu. mamat lak baru kenal masa dewasa ni. dan memey lah dier ikut Jep pasal Jep banyak jobs dan dier pun dah berkawen kene lah carik duit ikut Mamat memey lah kureng Jobsnya. But, korang ada tgk pics diaorg tengah berlakon sama2 baru2 ni mcm tak bergaduh… well kalau bergaduh mestilah muka kau pun menyampah aku tengok lagi lah bayang kau. Jadi pasal diaorg ni biar lah sama2 dia setel korang semua tak tau citer diaorg biasala adat berkawan mesti ada selisih faham… diaorg ni pun bukan baik sgt kat kampung sama2 nakal n jahat dier. Diaorg ni tak pernah bergaduh….but, permulaan dier ada hal skit masa awal2 pertandingan raja lawak dulu skrg ni kemuncak dier. Mcm Senario dulu pun bergaduh2 gak but last nanti sama2 leh keje sama2 sbb MALAYSIA ni kecik beb. Pandang depan muka kau kiri muka ko kanan muka ko atas pun muka ko. So sama2 lah carik rejki halal di muka bumi Allah (s.w.t) aminnnnn.. moga di bukakan jalan masing2 untuk berdamai dan bberkawan kembali..aminn

    0

    0
  55. merahmakngah says:

    nampak ngat la da x da cite lain nk publish…boooooooooooorrrink

    0

    0
  56. bodosssss says:

    korang ni semua..konon x suke mamat..tapi yg korang baca dan komen pasal dia tu kenapa?…nampak sgt korang yg komen n kutuk2 mamat tu BODOH..kalau dah x suke dgn mamat, x payahla bace gosip pasal dia…banyak lg gosip artis lain yg korang bole bace…sendirik bodoh dan bangang..tp nak ckp mamat mcm2…aku mmg peminat setia mamat dan aku mmg suke baca pasal dia..tp aku x suke ade tukang komen yg bodoh2 dan bangan2 mcm korang ni…kalau x suke,pg main jauh2..x payah myemak kt ruangan gosip mamat ni…suhhh…suhhh…

    0

    0