Written by Bella | March 9th, 2017

Sejak kebelakangan ini, sering kami dengar gosip mengatakan penyanyi baru, Sufian Suhaimi yang dikenali menerusi lagu Terakhir, sedang menjalinkan hubungan dengan pelakon Elfira Loy. Walaubagaimanapun, mereka berdua menafikan khabar angin tersebut.

Kisah mengenai hubungan mereka menjadi panas apabila Elfira menerima 23 kuntum bunga ros khas dari Sufian sempena hari jadinya. Lebih romantis lagi, Sufian sendiri yang menghantar jambangan bunga ros itu ke rumah Elfira.

Namun, sejak semalam, satu “screenshot” Insta Stories yang dikatakan milik kekasih Sufian mula viral di Twitter. Ia mendapat perhatian netizen apabila gadis yang dikenali sebagai Izyan itu memuat naik icon sedih dan patah hati.

Lebih menguatkan dakwaan Izyan adalah kekasih Sufian ialah akaun Instagram Izyan turut mempunyai foto mesra beliau dan Sufian yang turut disertai dengan kapsyen yang agak manis.

Tidak cukup dengan bukti bergambar tersebut, seorang individu yang mendakwa dirinya merupakan teman sebilik Izyan telah melahirkan perasaan bengang dengan perbuatan Sufian. Individu berkenaan akui Sufian dan Izyan merupakan pasangan kekasih.

Sejauh mana kebenaran disebalik semua kenyataan ini tidak kami ketahui, tetapi kami harap Sufian dan Elfira dapat tampil memberikan penjelasan agar isu ini tidak terus menjadi tanda-tanya.

73 responses to Ada Individu Dakwa Sufian Suhaimi Tinggalkan Kekasih Demi Elfira Loy

  1. Anonymous says:

    puteri umno..oh puteri umno.

    5

    0
    • Anonymous says:

      eh..pompuan ni ke dlm youtube????

      6

      2
      • Kak Mah says:

        sesuai lah kena dumped. nampak ko yg terhegeh-hegeh dik oiiiii.. sori….love me too lah apa lah. puihhhh….ko ingat ko miss malaysia ke dik? sedar lah sikit. nmpk sgt gedik ko. anyway, .masak, mengemas, menjahit…tahu ke???

        17

        15
        • Anonymous says:

          yang si bahiyah khiruddin tu menyibuk pehal lak?
          tu mesti geng2 kak nam lebih sudu dr kuah.

          59

          0
        • lolito says:

          kpd cik bahiyah, kita sbg kawan perlu supportive in a positive way.. jgn la tolong hangatkan lg keadaan.. lebih teruk lg g cerita plak kt laman sosial..

          kpd cik izyan, agak2 sufian tu pnah x post psl anda kt insta dia? Kalo x pnah, mmg sah friendzone..ataupun mmg dia tgh try usha org lain.. makanya, slps ni kalo bercinta, sila jual mahal skit.. jgn tunjuk syg sgt kt dia selagi blom jd suami

          14

          0
        • Student Uitm says:

          patut la pompuan2 melayu senang dibuli. gagal bercinta sikit meraung mcm kera kena belacan. ingat tuhan la dik. tudung tu ko pakai buat pe? perangai mcm org x bertudung. buat malu mak bapak korang la samdol….

          15

          6
        • Anonymous says:

          Alahaiiiii.. Pian suara itik ni yg kau nak.. sakit otak aku dgr suara ala2 penyanyi nasyid gay

          13

          0
      • Bbycumil says:

        Patut la elfira slalu tergedik2 kt ig live sufian..sufian pon duk melayan..peminat tnye x bce pon..duk bce yg elfira je..mawi 2.0 sgt dia ni…meh akak nk nasihat skit adik2 yg bru nk up ni..klo becinta xyah beriye sgt nk upload gmbr n caption mesra cenggitu..sbb x komfem pon lg dia tu jd laki/bini ko..kdg2 yg becinta 10th lamenye pon putus dik…so xyah la over sgt

        56

        0
    • sedarlah diri wahai kaum hawa says:

      senang cakap lh ye…awak hanya sandaran. lain kali simpan sikit kebodohan awak tu utk bakal suami dan anak2. ni x, semua benda nk ber love-love masuk insta. last last .hmnn …ko dicampak. sesuai…

      41

      0
      • Pekerja Gomen says:

        Baru couple, bukan laki ko lagi..
        Pakai tudung… bergambar bukan main menggesel lagi.
        Lepas tu kena tinggal meraung…
        Siapa yang rugi dik???

        34

        0
        • Anonymous says:

          Elfira..laki aku tak kenal sape ni n ex girlfriend ni tiga2 tak hot n sendu..wahahaha

          Yang si ex gf ni sudah2 la..jangan jaja maruah awak..awak tu berhijab..tunjuk tauladan yang baik..kalau dah si gayah tu tak mo kat awak…move on…get a life

          1

          0
    • Anonymous says:

      hishhh…budak2 millennials bercinta.
      pakai tudung tapi…hakikatnya? garit !

      geli la woi…..

      19

      0
    • lava says:

      cuba tengok ig aspen_aesthetic. diaorg p bt facial sama2. elfira ni mmg gedik dari dulu pun

      16

      0
    • Miana says:

      ICON 2016 KEPALA HOTAK LA ELFIRA NI ! DARIPADA DULU LAGI LAKI TUKAR TUKAR ! BAIM WONG LA APALAA ! BARU BARU NI BAIM WONG MAI MALAYSIA PUN BERKEPIT SAMA2 JUGAK ! SUMA LAKI MELAYAN ! BIAR BETOI HARAP JA KECIK TP JENIS MELAYAN SUMA JANTAN

      11

      1
  2. jintan hangus says:

    jantan cacing kerawit pun berebut-rebut.

    66

    0
  3. MISSING IN ACTION says:

    elfira bukan dengan dj era tu ke?? yang sweet-sweet kat ig tu..

    0

    1
  4. Lady Aurora says:

    Moral of the story, as a lady kita jgn show kita terkejar2 sangat lelaki, be bold, be confident, jual mahal a bit, men are born as a hunter, its their nature to hunt. Lagi susah dia nak dapat kan sesuatu yg dia nak, dia akan lebih menghargai seseorg atau benda itu. If its too easy, sorry to say girl….I’m done with you la jawabnya….so move on….a fine lady will get a fine guy also… xcaya? sila baca buku men are from mars women r from venus or The Rules…..lepas tu praktikkan jgn baca je….tatata….

    103

    -1
  5. Nachos says:

    Ugh so immature

    5

    0
  6. lilo says:

    jap..aku nak tanya, Elfira Loy ni bukan dengan Baim Wong ke? ke da putus?

    3

    0
  7. lara alana says:

    AH LANTAK KAU LAH. AKU TAK KENAL !

    9

    0
  8. Anonymous says:

    cinta monyet….ni mesti kes dah sedekah lobang sbb tu ko meroyan sampai camtu.

    1

    13
    • Anonymous says:

      tak semestinya dah sedekah lobang baru boleh meroyan

      30

      0
      • Zack says:

        jgn jadi pompuan berhijab xde maruah dik. kumbang bukan seekor. kalau handsome x pe laaa wey. ni muka mcm abang bundle je. abang bundle lagi macho kut.

        19

        0
        • Senjakala says:

          Abg bundle mana? Bangla kt chow kit?
          Cinta budak2 jer ni. Dah putus kira tkda jodoh. Jgn sedih2 buang masa.

          1

          1
    • zeetajones says:

      ek eleh..kalau tak betul mcm mana?dah kira fitnah..sanggup nak cari dia tgh2 padang masyar tu?

      1

      2
      • kuis sikit says:

        habis, x reti2 berambus? mcm melukut tepi gantang. bercinta x sampai 6 bulan dah meroyan. jadilah wanita berwawasan sikit. jgn jadi hamba cinta. tu la melayu2, layan sgt drama2 pukul 7 tv3!

        8

        1
  9. Anonymous says:

    FRIENDZONE je ni..

    3

    0
  10. Anonymous says:

    Sufian ni sape lak?? Supi Supian ke?? Hafiz Hamidun pun bru knal sbb nma dia ada kt kain Kamdar.. adehh bru jd retiss dh overr… Blom fofular pun x knal pun.. esok2 nma tgelam cari blk ex pastu ckp dia jela bole terima susah sng… Mcm rusa masuk kg ko ni dik..

    18

    0
  11. Noname says:

    Mohon Elfira fikir sejuta kali nak jadikan lelaki ni special one.. Sungguh tak molek. Even adik tu budak ke, bkn somebody vvip ke, celeb ke, still dia masih manusia ada perasaan. Dah la dik Izyan oi, lelaki tu tak layak utk mu.. Jauh lg pjalanan hidup ko, dik.. Move on je..

    35

    0
  12. Anonymous says:

    Tak sekarang ni kenapa kawan dia yang over sangat ni duh

    17

    0
  13. Alahai says:

    Apa bole buat,kwn dia da mmg tau crta cinta drg dari lelaki ne blum jdik retis.. Tp bdk lelaki ni mmg wa tak kenal,mcm muka form2 ja wa tgk yg ppuan pula mcm keja kfc pula gayanya..c elpira pula,alahai dik ketandusan ke?cariklah yg bgs cket mcm bdk ja pilian ngeko wa tgk. Tiga tiga sodehhh!

    17

    0
  14. sakit mata says:

    Sebab tu orang tua marah..selagi tak jadi laki tak yah la duk berkepit je..dh macam laki bini berdua..gi kenduri berdua, sana sini berdua….dah jadi macam ni meroyan…move on la dik..pasni ingat bercinta tu tak yah nak heboh2..kurangkan sikit berkepit tu..belum jadi laki

    17

    0
  15. Anonymous says:

    masalahnya dik muka kau tu kemek…so kau dah lama dah lost this game. lupakan sajer kenangan kau yg tak seberapa tu. move on lah. takdenya ex kau nak kembali. elfira loy kot? kau dik muka sudu.

    9

    6
  16. The Impossible says:

    Kesian ditinggalkan .. Jangan terlalu mengharap dengan lelaki .. Biar lelaki cari kita , jangan kita yang terhegeh-hegeh cari lelaki .. Jadi mahal sikit ..

    12

    0
  17. Anonymous says:

    sbb tu jgn nak show off sgt kau tu bercintan cintun acah2 sweet setia bagai…siap ckp my heart my soul my pride my joy..over arrr.. kalau dah jd suami sah ok lah lg.laki tu mmg lah tak hensem mana, tp aku syak dia tu sweet talker..

    21

    0
  18. kesian kat bahiyah says:

    si bahiyah khiruddin ni punya mulut kan dah tahap longkang punya level daaa….

    8

    1
  19. chacha says:

    artis baru nak up mmg kena create story mcm ni ek?

    3

    0
  20. Wow says:

    move on jelah…. orang dh x nak, dok sedih pilu wat apa. tunjuklah diri awk tu kuat jgn jadi wanita lemah. klo sedih sekalipun x yah post diam diam je dh lah. exbf ko pun try elfira, dan kau x yah sedih pilu bagai gi cari bf lain ganti.

    kwan dia pun blh tahan mulut, giler glemer gamaknya…hihihihi

    11

    0
  21. Anonymous says:

    alahainya gosip ni….

    0

    0
  22. “mendapat perhatian netizen”…motif??? utk apa dik oiii…move on je..lelaki klu dia dh tinggalkn ko..ingat dia nk u-turn kat ko lg ke? xde makne nye..ko update bagai pon xde gunanya..lg org tgk ko ni desperate, buat malu je cik adik..x yah nk sendu2..buang ms ko..pasni cr yg lebih baik dr dia..tp kurangkn nk bkepit sgt mcm slali ko buat ngn si sufian ni..patah hati lg..jgn ckp kiteorg x payung plak..

    7

    0
  23. Anonymous says:

    Perempuan2 smua jual mahal cket! Jgn murah sgt blom pa pe da kepit cne sana u olz tau lelaki suka ppuan tau jaga maruah,nama kluarga jgn sesuka ati open sgt bangang!

    2

    1
  24. hmmm says:

    Untung dia dapat kwn mcm pompuan ni..siap meroyan skali utk dia..mmg best fren kaw2 nih..

    6

    0
  25. Cidah says:

    Laki tu tengah korek hidung ke?

    1

    1
  26. jenglot says:

    spesis dak wicet bercinta, yang si Bahiyah kau pulak meroyan kenapa? Mana jantan jantan perkasa dkt Malaya ni aa? Bangun tidur bukak radio duk2 dak wicet ni, tak si suhaimi, si Aiman Tino, tak si Tino… si Tajul.
    Lagu zaman sekarang dah mcm sampah, takda seni, lagu semua pikir pasal awek2 sampai menunggu mati budak wicet balik sekolah. DJ radio dah la merapik, putar lagu lagu Overated 10 kali sehari. ketahian apakah negara ni

    27

    0
    • Akak Malaya says:

      Aduhai…gelak sensorang aku baca komen ko..kah..kah…kah.. Weii..jgn xtau..ade makcik2 yg layan lagu gini tau..adoiii..sendu tol.. Kompem selalu dgr time anak2 diorg dok melalak dlm bilik air.. ????

      0

      0
    • Akak Malaya says:

      Aduhai…gelak sensorang aku baca komen ko..kah..kah…kah.. Weii..jgn xtau..ade makcik2 yg layan lagu gini tau..adoiii..sendu tol.. Kompem selalu dgr time anak2 diorg dok melalak dlm bilik air.. ????

      0

      0
    • benci dak wicet says:

      komen ko memang win. inilah komen pertama yg buat aku gelak dgn ikhlas!

      0

      0
  27. Anonymous says:

    kalo dah bagi bunga macam tu takkan kawan je dik ? cari jela jantan lain.. si lidi ni jugak direbutkan

    8

    0
  28. Fidot says:

    Alahai, percintaan adik adik sgt… xpela dik, kumbang sado byk lg kt luar tu. Len kali jgn galak sgt eh…

    4

    0
  29. Anonymous says:

    Move on je la. Buat apa pikir lagi kat org tu kalo org tu x pikirkan kita pun. Carilah org yang sayang n cinta kita bkn kita yg terlebih cintakan org tu. Carilah org yang x boleh hidup tanpa kita bukan kita x leh hidup tanpa dia tu.

    0

    0
  30. ash kutcher says:

    pesal alim beno si pian nih? siap berstokin lagi..

    1

    0
  31. b-0-0-0-0 says:

    sapa diorg2 ni? yg lelaki tu muka mcm itik menyudu aje..geppren pun tak kenal..artist perempuan yg disebut dpt bunga pun tak kenal..kawan gepren dia lagilah tk kenal..dah kenapa nak kecoh? org tak kenal kot…

    1

    2
  32. jjay says:

    Lagu2 si supian ni semua lagu frust2 putus cinta.
    Last2 dia yg frust kn anak dara org smpai hancur patah hati budak tu..
    Ermm mainkn hati perempuan

    1

    2
  33. Nad says:

    Plis dik…jangan pathetic sangat. Bukannya laki ko pon.

    1

    0
  34. pakcik german says:

    MASALAHNYAAAAAA

    SIAPA SUFIYAN SARDI NI???
    N ELFIRA LOY NI SAPE N BLAKON CITER APAA????????

    1

    3
  35. Lala says:

    Cuba tgk elfira punya insta
    ..rasanya dia bukan dgn sufian

    0

    2
  36. makdara says:

    padan muka kau dik. kau igt viral boleh dpt simpati kan. balik org bahankan kau lagi. tu la baru bercinta dah berkepit ambik gmbr sondol2 lagi. geli tgk. u deserve it ! tahniah elfira

    2

    2
  37. sentap says:

    jantan camni xyah la Elfira…arini dia dia nak ko tggl awek lama…sok jumpa lagi lawa…dia tggl ko lak…biasa lelaki yg kaki bunga konon romantik ni BUAYA…tgk muka yg pegang bunga tu pun mengelikan

    2

    0
  38. Anonymous says:

    Karma skrg ko meninggal kan esuk ko di tinggal kan….padan muke yg mulut2 longkang dlm ni….

    0

    1
  39. moveongirls says:

    cik kak ex sufian,, saya faham perasaan tu. it may takes time, tapi move on lah. move on dari mamat tu. laki yang tak hargai orang yang sokong dia dari bawah, memang tak boleh pakai. dia tak akan jadi mcm geng johan dan sama dengannya bila dia dah kawin klo perangai camni. kpd sufian, gudluck mencari perempuan yang akan sokong kau, mungkin ko jumpa perempuan yang baik bila kau kat atas, bila kau kat bawah nanti, tengoklah. tengoklah…

    1

    0
  40. Yong Yiha says:

    Tengin admin aku punya komen kau tak approve pulak.

    0

    0
  41. HA says:

    Sabarlah dik, ada hikmah disebaliknye..kita hanya mampu merancang..kepastian bukan ditentukan kita..rehda dan move on , sesungguhnya cinta kepada Allah lebih menjamin ketenangan

    1

    0
  42. Anonymous says:

    jejari runcing dlu pun bising gak…last2 org x peduli sbb kurg cantik dan kurg femes drpd penggantinya…

    sila ambil pedoman dan stfu awal2…

    1

    0
  43. ooolllyyy says:

    mmmm yang nie apa kes aku pun x tau nak cakap apa… bagi akulah sufian tu belum ada isteri dan dia berhak memilih…. bagi ex sufian tu sekurang2nya dia dah tau lelaki tu x jujur dan bukan yang terbaik buat dirinya… belajarlah untuk menerima hakikat dan redho… sbbb sufian tu bkn yang terbaik buat dirinya… kalau dah kawin dibuatnya mcm nie… lagi menyusahkan… allah dan tentukan yang terbaik…. x payahlah nak hadap sangat… mungkin kengkawan yg over tp hormatilah perasaan sesama perempuan… x payah nak komen2 iyalah kalau dah bukan jodoh dia… sekurang2nya patut bersyukur… dia di jauhkan dari org yang tidak jujur…. biar sakit, pedih sekarang dari masa akan datang….

    1

    0
  44. Anonymous says:

    Elfira ni idaklah hot..sendu aje…..garit pulak tu..acah2 komen nak kawin cepat…desperate beno…….semua hal nak dijaja…….mohon lenyap dari industri….bosannnnnnn

    2

    0
  45. anton says:

    Move on jelah…dahlah gayah, pakai kemeja, berseluar khakis, berstokin hitam dan bersandal…tu pun kau nak ke dik? takde kelas nau

    0

    0