Written by AbangNara | December 5th, 2018

Pernah tak korang tiba-tiba rasa lapar walaupun baru je lepas makan? Mesti rasa pelik kan sebab tak tahu punca kenapa rasa lapar tu selalu datang.
Selalunya kalau rasa lapar melanda, apa yang korang akan buat? Jadi hari ni kami nak kongsikan beberapa tips yang korang boleh buat kalau tiba-tiba rasa lapar.
Sentiasa ada snek dalam beg

1

Perkara wajib untuk korang yang suka makan ni ialah korang kena pastikan sentiasa sediakan stok snek dalam beg dan laci simpanan tu. Mungkin snek tak bolehlah nak mengenyangkan perut yang lapar tu tapi sekurang-kurangnya boleh tolong bagi perut tu terisi je sementara nak tunggu waktu makan seterusnya.
Minum air yang banyak

2

Kalau korang masih rasa lapar walaupun baru lepas makan, apa kata korang cuba minum air kosong dengan lebih kerap dan banyak. Kalau korang tak lalu nak minum air kosong, mungkin korang boleh cuba minum jus buah-buahan segar, kopi atau teh. Elakkan minum air soda dan air manis takut nanti korang makin lapar pula. Tapi jangan minum air banyak sangat sampai perut kembung tau!

Tidur

3

Apa kata korang muat turun je aplikasi KFC yang terbaru. Ya, sekarang KFC dah ada aplikasi yang boleh dimuat turun terus ke dalam telefon pintar korang.

4

Korang boleh dapatkan menu KFC Delivery kegemaran korang terus melalui aplikasi ni, lepas tu order je. Selain tu, korang boleh jadi antara orang yang terawal untuk mendapat maklumat mengenai promosi-promosi KFC yang menarik.
Yang paling seronok, anda Boleh tebus Cheezy Wedges bila anda order KFC Delivery melalui app terbaru mereka!

Cuba bayangkan masa korang tengah lapar, lepas tu dapat pula makan Cheezy Wedges yang panas dengan kuah cheese yang melimpah. Nak buat lagi terliur, cuba bayangkan ayam goreng KFC yang cukup rangup. Aduhhhh, syoknya!

5

6

Macam mana nak tebus Cheezy Wedges percuma tu?

Senang je caranya, korang hanya perlu muat turun aplikasi KFC Delivery ke dalam telefon pintar, lepas tu korang sign in ke akaun korang atau sign up jika masih belum ada akaun, kemudian pergi ke bahagian rewards dan tebus Cheezy Wedges percuma tu. Senangnya!

Jadi, tunggu apa lagi, muat turun aplikasi KFC Delivery sekarang dan order makanan kegemaran anda untuk menebus SATU Cheezy Wedges. Baru la menjilat jari !

7

Selamat mencuba dan ingat-ingat sikit dekat kami bila tengah makan KFC tu !



PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

3 responses to Ada Cara Mudah Untuk Korang Hilangkan Rasa Lapar, Yang Terakhir Paling Best

  1. Joyah says:

    dengar khabar,mak enon kentot keluar taik. tul kew???

    0

    0
  2. senah says:

    apa kedek la kepsi ni .ada ke donlod apps bg pree wedges jah.tgk mekdi .bg burger ayam sebijik kot.herghhhhhhhhhhhhhh

    0

    0
  3. senah says:

    Apalah kedek kepsi ni.ada ke bg pree cheezy wedges jah.tgk mekdi.bagi burger ayam sebijik ha.hergh

    0

    0

Leave a Comment

Optional