Ada Artis Dibayar Puluhan Ribu Ringgit Untuk Burukkan Kerajaan – Zed Zaidi

Hiburan

Ada Artis Dibayar Puluhan Ribu Ringgit Untuk Burukkan Kerajaan – Zed Zaidi

Abang Nara macam tahu je siapa yang dimaksudkan oleh Zed Zaidi ini. Memang agak keras statement yang dikeluarkan namun mungkin ada kebenarannya. Menurut Presiden Seniman ini, ada artis yang mendapat puluhan ribu ringgit dengan hanya berceramah memburukkan kerajaan. Hebat kan?

zed zaidi

Advertisement

Kata Zed Zaidi kepada Mstar Online:-

Hasil maklumat yang kami peroleh, artis-artis yang cenderung kepada parti politik tertentu dengan menyertai ceramah-ceramah mendapat imbuhan berlipat ganda berbanding ketika mereka aktif dalam bidang seni. Jumlah pendapatan itu mencecah puluhan ribu ringgit sebulan bergantung kepada banyak mana program ceramah yang mereka sertai dalam masa sebulan.

zed zaidi

Tambah panas apabila Zed Zaidi mengulas sikap sesetengah artis yang sudah berhijrah tetapi menceburkan diri dalam bidang politik:-

Ada juga artis yang berhijrah tetapi bukannya benar-benar berhijrah sebaliknya sekadar mahu menutup kisah buruk diri yang pernah dilakukan semasa bergelar artis. Ia bukan langkah yang bijak sebaliknya mereka hanya dipergunakan untuk kepentingan pihak tertentu sebelum pilihan raya umum sahaja. Selepas pilihan raya, saya pasti artis-artis ini akan senyap kerana sudah tiada jemputan untuk mereka sertai ceramah.Kalau nak berubah tu, berubahlah! Tak ada siapa yang larang tetapi mereka berubah dengan mengutuk dan menghina orang lain. Sebab itulah secara tidak langsung mereka diketepikan.

Memang lantang kata-kata Zed Zaidi ini. Pasti ada seorang dua artis yang terasa. Mungkin ada kebenarannya kata-kata Zed Zaidi ini. Dekat-dekat nak pilihanraya ini memang semua orang ada agendanya yang tersendiri. Kita mana tahu kan? Apa kata anda? Info kredit Mstar Online.

P.S: Menara untuk kucing anda. Awesome!!!

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

214 Comments

  1. nina

    September 15, 2012 at 1:30 pm

    lame2 aku jadi bosan tgk ZZ ni.. Terlalu byk yg dia bersuara spt xde nilai pemimpin langsung. Ko xberhak nk tuduh reason org berhijrah krn itu urusan dia gn Allah. Sekurg2nya dia jadi lbh baik dr dirinya yg sblmnya. Ko? Tamakkan jawatan presidwn seniman smpai buta ttg hakikat sbnr. Aku mmg dh xleh nak tgk dia ni. Rase meluat sgt2

  2. just nak

    September 15, 2012 at 12:47 pm

    hmmm…betul ke tak artis2 tu berhijrah sbb kerana ALLAH itu wallahualam..niat baik/buruk mereka takde sapa yg tahu…hanya Tuhan yg Tahu…ZZ x payah lah nk mention atau kaitkan “artis berhijrah”…topic u cuma “Ada Artis Dibayar Puluhan Ribu Ringgit Untuk Burukkan Kerajaan”..tiba2 plak kaitkn mereka yg berhijrah..kesian lah kpd yg btl2 berhijrah kerna ALLAH..kalau ya pun sakit hati dgn seseorg Artis tu tak payah lah malukan segelintir yg lain…be PROFESSIONAL..u ketua/presiden kna lah pndai control emosi..jgn main redah je..mmg ada btlnya u keluarkan pendapat begini…tp at the same time u menampakkan u ni sgt cetek ilmu dan keanak2an..just back to basic..setiap org ada hak masing..utk pilih jln yg mereka rasa baik utk diri mereka..tak perlu lah cpt sgt nak gelabah…sabarlah…Tuhan maha mengetahui setiap sifat yg DIA ciptakan…:)

  3. pui adalah

    September 15, 2012 at 12:31 pm

    @ adalaaaahhh.dulu kerajaan terengganu pernah laksanakan hudud tu ape?ko ni main cakap deras je.da xbuat 2 xbuat la cedoi.

  4. hayon

    September 15, 2012 at 10:53 am

    ajar bini lu pakai tudung dulu..

  5. :p

    September 15, 2012 at 10:01 am

    kalau buat hudud, habis la anwar..

Loading...