August 29th, 2012

Wow. Abby Abadi ini memang agak lantang semenjak dua ini lebih-lebih lagi menerusi Twitter. Terbaru, Dr Asri, bekas mufti Perlis telah pun menulis tentang hudud menerusi Twitternya seperti di bawah.

hudud dr asri

Tertarik dengan tulisan Dr. Asri, Abby Abadi membalas tweet tersebut seperti di bawah.
hudud dr asri

Dr Asri menjawap tweet yang ditujukan kepada itunya dengan kata-kata yang agak pedas jugak.

hudud dr asri

Dan Abby Abadi memaklumkan kepada Dr Asri yang dia tidak pernah berceramah dan hanya sekadar berkongsi sahaja.

hudud dr asri

Bagi Abang Nara, kalau tak yakin dengan diri dan tak berapa pandai sesuatu bab, baik diamkan diri sahaja. Biarlah mereka yang lebih arif tentang hal tersebut yang menghuraikannya. Apa kata anda?


541 responses to “Abby Abadi Persoal Kenyataan Hudud Dr Asri Di Twitter”

 1. niesa says:

  assalamualaikum….baguslah ada perubahan kak abby untuk memakai tudung..itu doa saya masa kecil…2. saya doakan kak abby akan berubah dari segi rohani..( roh yang bersih..mengenal diri dan mengenal Allah s.w.t..saya tahu, kak abby sangat banyak kekurangan…dan kelemahan…moga Allah tukarkan darah, daging, tulang dan jiwa yang baru..bukan kak abby yang dulu… lebih baik dan lebih baik…
  kak abby sombong tapi tak pe…suatu hari nanti sifat itu akan terhakis…dengan izin Allah s.w.t

 2. akaibara says:

  Engko ni pon satu Nara, cari makan dgn cara bergosip, atas kelemahan org lain. elok la ko pikir sikit cara ngko cr makan dgn melagakan org.

 3. Saya says:

  kesian Abby Abadi tu… nampak la sgt kebodohannya.. mcner leh pass SPM ni? eh? pass SPM ke x? ye la die dh ngaku die blajar tak tinggi kan? sgt memalukan diri sendir.. dosa tau malukan diri sendiri….

 4. Anonymous says:

  seorang anak yang baru masuk sekolah cuba bertanya @ pertikai sesuatu kpd ayahnya. anak ini baru berumur setahun jagung. walaupun soalan x wajar @ salah tp adakah wajar dia dimarahi @ dihentam???? berilah dia peluang, jawablah dgn sebaik-baiknya…

Loading...