Written by AbangNara | October 4th, 2011

Ah. Sedih pulak mendengar perkembangan terkini Abby Abadi. Menerusi Facebook Abby Abadi, pihak admin telah mengupdate status yang menyatakan Abby dimasukkan ke hospital akibat terlalu stress. Namun punca stress terpaksa dirahsiakan.

abby abadi masuk hospital

Buat pengetahuan semua, Abby Abadi admitted di sebuah hospital di KL krn teramat ‘stress’ dgn bbrape pkara yg tak dpt nk si kongsi disini. Mohon doa dr kalian semua agar Abby Abadi cepat sembuh yer. Page ni hilang sebelum ni, jd maaf sbb lambat umumkan hal ini.

Buat Kak Abby, semoga cepat sembuh dan tabah menghadapi dugaan hidup. Jangan stress kerana orang lain sebab diorang tak stress pun sebab kita. Tak gitu?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

215 responses to Abby Abadi Masuk Hospital Kerana Terlalu Stress

  1. nur says:

    semuga kuat dan tabah

    0

    0
    • papa says:

      takper..ada yg sayang..nanti balik shooting abang zul bawakan bubur..

      0

      0
      • selitone Cild Steve Austin says:

        Hukk Alaa… Serious aku cakap, bazir wang ubat jer… NGKO PIKIR NGKO JER ADA MASALAH?

        Aku ada sorang jiran yang kematian suami, tak ada banyak harta yang ditinggalkan. ANAK 5 plak tu, tak der pun masuk hospital. Aku pernah tanya dia… “Akak tak sedih ke?”. Rilek jer dia balas… “Kalau aku sedih, menangis… bleh ke anak-anak aku makan air mata aku. Sedih tu ada, sebab kehilangan tempat bergantung, Tapi hidup mesti terus.”

        Korang nak kata, tak kena kat batang hidup bleh la cakap? Come on laa… Aku tahu sedih tu mesti ada… TAPI SAMPAI BILA?? berbaloi ke nak menanggis atau bersedih sampai masuk spital?

        Biarpun cara aku keras, tapi kalau korang baca dengan mata hati… ini motivasi.

        0

        0
        • aku anti ppuan perampas says:

          ye ye jer kau ni kan..komen kau ni sbnarnya kau nk ckp abby stress sbb norman kawin memek . asal abby ke yg bgtau ko dia stress sbb mangkuk tu? kla x tau punca sbnanya x yah nyibuk lah..shuhhh2 pi main jauh2 .

          ppuan jd janda sbb laki mati perasaan dia lain sedih jer tp x sakit hati.. tp kla jdi janda sbb laki curang lain rasa nya.. kla nk tau cuba lah suh laki kau main betina..tgk apa kau rasa.

          0

          0
        • ema says:

          ntah… org tulis lain die yg lebih2.. yg aku thu slame ni abby tu dah brapa lama menjnda…hidup gak sampai skarang.. masa xlaki die kene tgkp khalwat.. xde pun stress masuk spital..

          0

          0
        • Selitone Cold Steve Austin 3:17 says:

          Hahaha… aku dah agak dah… mesti aku kena belasah jer dengan komen aku… tak per lah… aku jahat, aku jebat… aku terima jer…

          Pokok akarnya: Kuatkan semangat, tabahkan diri… renungkan kepayahan orang lain, bandingkan kekurangan diri… Insyallah, akan sampai satu perasaan yang sukar nak ditemui… REDHA.

          0

          0
        • farinali says:

          yup.. try putting yourself in her shoes..

          0

          0
        • jiran selitone Clid Steave Austin says:

          Loohhh ahkak tak nangeh sebab walopong laki ahkak idop ahkak yg kena support belanja rumah termasuk belanja beli rokok dia tu… samo yo ada ko takdok

          0

          0
        • JIRAN KAU : selitone Cild Steve Austin says:

          akak tak penah ckp pon akak tak sedih. Nampok beno nipunye.

          0

          0
        • puteri says:

          Selitone, jiran ko x apa la…sbb suami dia dah x ada kat dunia ni. Boleh teruskan hidup,habis kat situ aje. Mcm abby, hari2 kena tahan dengar cerita bahagia bekas suami dia…tak akan habis sehingga lelaki tu meninggal dunia…ingat senang ke hidup atas kebahagiaan org lain. Lepas ni tentu keluar pulak cerita menimang anak,beraya bersama sama, gambar keluarga bahagia.

          0

          0
        • Selitone Cold Steve Austin 3:17 says:

          Yer… betul cakap ngko Puteri. Kita mesti menjadi masyarakat yang manja dengan masalah. Kita mesti mengalah dengan masalah. Mulai hari ini, kalau aku ada masalah, aku akan pastikan aku ditempatkan di hospital.

          Kalau berterusan dengan sikap begini…. doktor pun ada masalah… masalah tengok muka aku lepak di hospital sebab ada masalah. kahkahkah~

          0

          0
        • Simpati tapi..... says:

          Abby Abadi kena ingat…setiap yg berlaku ada hikmah. Mungkin dia tak nampak lagi hikmaknya dimana. Sebagai orang Islam..ni bukan kes redha..ini tak jadi kes taksub.

          0

          0
        • selitone Cild Steve Austin taik kucin says:

          setiap org lain2 thp keupayaan dorg…

          0

          0
        • LADY says:

          Allah xkan uji seseorg hambanya melebihi tahap keupayaannya hambanya..means allah lbh mengetahui n tau abby dapat menghadapi sume ni thats y allah uji dia..

          0

          0
        • Manjakani says:

          Kalau ngan kakak propa ni aku mmg x bleh blah.motip apa ko nk stress masuk ospital bagai ? mengada-ngade je lebih. korang cerai pn dh lama la kak oii dh ada jantan mude ko nk pe lg x kan gile talak plak dulu menyalak-nyalak mintak cerai skang ni sibuk plak nk kena pi usung masuk spital.. pk laa pasal anak2 tu dr duk pk nk cri perhatian jek. dulu ak simpati ngan minah ni skang cam dh meluat sngt..

          0

          0
        • SOKONG MANJAKANI.. says:

          mmg janda nih mmg mengada2.. suka nak minta puji jerr.. bukan nya boleh terima teguran dr peminat.. huhh aku dpt imagine mcm maner personality dia sebenarnya.. aku kesian tgk dia kena tinggal dok norman tu.. tapi jgn lah merintih2 minta simpati kat org.. ramai lagi janda2 kat luar tu.. janda tua.. janda muda.. janda setengah masak pun ada yg lagi susah dr dia… alamakk… tolong lahh.. bukan ko srang jer kat dunia nih ada masalahh ramai lagi org kat luar tu.. bukan nyer ko dpt aper pun klau kau post kutuk2 org tu lepas tu ckp kau dah maafkan org tu.. lepas tu kutuk2 lagi.. umor dah tue tapi perangai mcm hampehh… lupikir lah sendiri abbyy….

          0

          0
        • SOKONG SLITONE... SOKONGG!!! says:

          aku sokong kau duhai slitone.. mmg betul..si janda nih suka minta simpati kat fb dia.almost tiap ari dia nak kutuk 2ekor yg baru berkahwin tu. akupun actually bukan penyokong 2ekor tu tapi kalau dah almost tiap ari kau mengutuk dia berbulu jugak lah mata org yg membaca nyer. aritu beria2 nak mintak cerai dah nih bila org tu berkahwin bukan main lagi mintak simpati lah sampai masok hospital akibat stress.. zul aper cita.. kat fb dia tu.. asyik2 nak mintak puji2an dr peminat dia.. aku nak tgk lah.. dia buat album… nak ker peminat dia beli album diaa.. nak try peminat dia tu peminat setia ker tak.. mula2 aku mmg lah penyokong jugak kat abby nih tapi dah lama kelamaan meluat tahap gaban aku ni tau tak.. aku tau lah peminat2 dia yg buta tu mesti geram giler tgk statement aku.. tapi aku tak kisah lahh … org baguih2 bagi ko pendapat ko dtg meroyan tak tentu pasal sampai buat statement nak delete nama2 peminat dia yg add dia kat fb tu kalau just tengok2 jer .. kira2 bagi yg tak nak bagi comment puji2 dia nak bodek2 dia tu kan d delete lahh.. nyampahh akuu kat abby nih.. janda hampir2 nak tua.. rugi lah zul tu… haiyaaa…

          0

          0
      • pakcik.. says:

        sian dier.. dah masok sepital dah.. akibat gila bayang xboleh lupakan mamat kumis nipis tu… bukan abang zul lahh.. nanti ADIK zul antar bubur nasi kat KAKAK abby yg terlantar tuhh.. sian kat anak2 dia entah saper yg uruskan..

        0

        0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      ni lagi satu si abby ni norman yg kawin ngan memey dia pulak yg masok hspital ! ni mesti kerana dia nangis tiga hari tiga malam ni teringat kn norman kn??

      0

      0
    • farah baiduri says:

      abby kuat tabah??? wat the hell… u can borrow my dildo laa klau nak…x yah thn x dpt dick norman tuh, just wash it after each use…

      0

      0
    • ding.dong says:

      actually, she’s warded because of Zul. come on Abby, he’s still young and need his own sweet time to enjoy his life. he’s just 24.

      you’re pretty and have a lot of chances in getting a very good husband in the future.

      0

      0
    • kak abby boleh,insyaallah ;D

      0

      0
  2. KK vogue says:

    doakan yg terbaik… x payah nk stress2.. buang masa… dekatkan diri pada yg esa..

    0

    0
    • blacktie says:

      dalam dia posing senyum manis mcm takde masalah.. sebenarnya dia menyimpan seribu satu citer.. cian ko abby.. smoga ko terus tabah.. itu mamat dan minah murahan, ko toksah le amek port.. ko kena pk anak2 ko sama.. cian mereka.. sat gi si memek ngan normiang tu take over lak peranan ko.. lg ko jiwa kaco.. kalau boleh jgn bg memek amek alih okeh..

      aku mencik memek.. cuihhh

      0

      0
  3. 1st says:

    emm..sabo jelah!

    0

    0
  4. ehem says:

    moga abby cpt sembuh yer….jgn stress terlampau2

    0

    0
  5. KK vogue says:

    doakan yg terbaik…

    0

    0
  6. fyza comel says:

    semoga cepat sembuh.. tabahkan hati..kuatkan semangat… dekatkan diri pada yang esa..
    ini bkn utk kak abby sorg.. tapi utk semua…

    peace!!

    laff u…

    0

    0
  7. sb says:

    meminjam kata2 saidina umar al-khattab: “tidak akan kamu merasa gundah walaupn sekali, jika kau tahu apa yang dicari”… lalu, dalam hidup ini, apa yang kita cari?

    semoga cepat sembuh… dengan mengingati Allah, insyaAllah hati akan tenang… :)

    0

    0
    • Wau..suka ayat nie. rasa termotivasi.
      Berbalik kepada abby abadi, sebagai seorang wanita yang pernah mencintai lelaki, sukar rasanya melalui kehidupan. Sebab kita “pernah” mencintai. Mungkinlah kot…tapi tak tahu apa masalahnya

      0

      0
  8. aku rasa yang sama says:

    xphm ngan abby, kenapa mesti stress sedangkan dia kata dia dah terima dengan redha, telah memaafkan kesalahan norman ngn memey.. tapi sy xsuka sgt baca ayat merapu dia dlm fesbuk, nampak sgt dia lemah.. jgn mcm tu kak abby syg, nanti awak nampak lemah dimata ex husband awak n memey tu n juga dimata peminat awak.. kalu xder job sekalipon,n try lah cari job.. jgn pantang menyerah dengan apa yg berlaku.. bukan awak sorang yang melui kepahitan idup ni.. lagi satu awk terlalu expose hbgn awak dengan zul tu, but apa, sedangkan hubungan korang saya xnampak pon ke mana.. so fikir2kanlah…..awak nampak lemah sgt2 di mata orang…saya nak awak kuat2 jer….jgn emosi sgt.. sbb kita manusia, punya emosi yg sama, rasa derita juga walau cara berlainan…mak saya pon ibu tunggal.. tapi xder pon stress2 bagai sampai admit kat ward n hanya jadi penoreh jer…

    0

    0
    • bg says:

      ko diamlah bukan kena kat kau. dah dia nak sakit nak macam mana. mcm lah daya ketahanan tubuh semua manusia sama.

      contoh mudah, ada yang takut sampai pengsan, ada yang takut tapi tapi tak pengsan2, tgk, apa aku da merepek . sume ko punya pasal.

      0

      0
      • aku rasa yang sama says:

        helo, try kena kat btg idung kau pasal abby, xmungkinlah kau nak stress bagai sampai lupa segalanya kan… abby tu, dia nak nampakkan sgt kelemahan dia depan org, utk apa? utk buat norman lagi tinggi diri adalah.. aku pon fan abby, aku xmao lah dia mcm tu.. pls la wei phm sikit ape aku tulis…

        0

        0
      • hanie says:

        hahahahhahah..lawak tol komen ni……hahahhahahaha

        0

        0
    • papa says:

      betul…kat ofis papa ni, ada makcik tu janda, jadi cleaner jer pun..anak boleh masuk U lagi..bekas suami takder bagi nafkah satu sen pun. yg respek, makcik tu tak meroyan pun..boipren pun takder..yg penting dia ikhlas nak besarkan anak2 dia.

      0

      0
      • babycomel says:

        dia tak meroyan sebab takde fesbuk!

        0

        0
        • WAKAKAKA!! says:

          ADA FESBUK, PAS TU MEROYAN..KONON NAK SAKITKAN HATI NORMAN N MEMEK..LAST 2 SENDIRI STRESS MASUK SPITAL..PADAN MUKO!! PENGAJARAN: JGN NAK SAKITKAN HATI ORG..ORG TU DAH NIKAH SAH!! KAU NGAN ZUL??!! NAN HADO!!WAKAKAKA!!

          0

          0
        • WAKAKAKA MU ! says:

          PEHAL PULAK KAU NAK MENYALAK SORANG2 NI WAKAKAKA? MANE KAU TAHU ABBY MASOK SEPITAL TU SBB NORMAN NGN MOMOK? OH, KAU PUN SEDARE MARE BELAH MOMOK EK? WAKAKAKA KESIAN KAU!

          TAK PERLU KAU NAK JELES2 PASAL ABBY DGN ZUL TU? ADE DIE KACAU MAK KAU BERAK KE? AH SUDAH KAU! KALAU KAU RASA NAK MENYEMAK, TAK PERLU LA KAU NAK BACE ENTRY PASAL ABBY. KAU BACE PASAL MOMOK KAU SUDAH. -..- ok?

          0

          0
      • huhuu... says:

        papa ko laki mana tau hati orang pompuan…arwah makcik aku sampai meninggal sbb stress laki dia kawin lain (dgn kwn baik dia sendiri plak tu)..dia siap pesan kat bapak aku(adik ipar) jgn wat kat mak aku (adik dia)mcm tu sbb sakit dia mcm hati ni ditoreh2… anak arwah makcik aku pun masuk U jugak sampai London lagi…so jgn nak salahkan org pompuan tak tabahlah apalah… kalau hati ni boleh dikawal xde la hospital sakit jiwa dan xdela pakar psikiatri kat dunia ni…paham!

        suami arwah makcik aku skang ni dh mcm pak turut..siap kena tengking dgn bini lagi depan2 aku plak tu (terkejut aku)…..mak aku pon cakap, tu la dulu arwah makcik aku tinggikan suara pun tak pernah dgn dia…skang amik kaw…..

        0

        0
      • pakcik.. says:

        nih kes lain lahh… ni jenis janda yg gatal gila talakk.. she just can’t get over d ex husband… aku pun actually bukan nya suka kat ex husband dia tu.. tapi semangatlah sikit menempuh hidup.. jgn biarkan dia membayangi kehidupan baru awak..

        0

        0
    • hunny says:

      betol la kan. before this suke abby coz nampak cool je sal situation die ngn norman tu. but then dia post sal hutang norman yang x setel2 lg on his wedding day. bkn nak back up si norman, but at least hormatlah sikit hari bahagia orang tu. dah cakap redha tp macam tu pulak. nampak sgt saje nak cari pasal. sory laa abby. tapi pikir laa sikit. and jgn lah tunjuk sgt yg awk tu lemah. btw, semoga cepat sembuh.

      0

      0
      • mami.. says:

        aku sokonggggg…. jgn suka memburuk2 kan org.. nanti awak kena tinggal zul… sian zul.. girlfren tua dia tak boleh lupa kan bekas suami… huaaaa……….

        0

        0
    • aku juga sama.. says:

      aku rasa yg sama.. aku rasa abby abadi mesti xboleh terima nasihat dari kau or dari saper2 jer.. dia rasa dia sorang yg betul dlm dunia nih.. aku pernah nasihat dia jugak cara yg bagus.. siap warning lagi… dia bawak dia punya pengikut dia kutuk org yg bagi nasihat kat dia.. huhh boring aku.. kta nak tgk dia lupakan kisah lampau dia yg menyakitkan.. bangkit dgn semangat..tapi dlm masa yg sama perjuang kan hak dia dan anak2 tapi dia.. xnak terima nasihat kta tambahan nak delete pulak saper2 yg tak bagi comment yg sama2 menyokong dia.. kira kta nih kena kutuk si mangkuk norman tu jgak lahh baru kita ni di acknowlege sebagai peminat setia dia.. tu bukan peminat setia.. tu peminta sama2 masok nerakaa nama nyaa… heran lah aku …

      0

      0
  9. aku rasa yang sama says:

    xphm ngan abby, kenapa mesti stress sedangkan dia kata dia dah terima dengan redha, telah memaafkan kesalahan norman ngn memey.. tapi sy xsuka sgt baca ayat merapu dia dlm fesbuk, nampak sgt dia lemah.. jgn mcm tu kak abby syg, nanti awak nampak lemah dimata ex husband awak n memey tu n juga dimata peminat awak.. kalu xder job sekalipon,n try lah cari job.. jgn pantang menyerah dengan apa yg berlaku.. bukan awak sorang yang melui kepahitan idup ni.. lagi satu awk terlalu expose hbgn awak dengan zul tu, buat apa, sedangkan hubungan korang saya xnampak pon ke mana.. so fikir2kanlah…..awak nampak lemah sgt2 di mata orang…saya nak awak kuat2 jer….jgn emosi sgt.. sbb kita manusia, punya emosi yg sama, rasa derita juga walau cara berlainan…mak saya pon ibu tunggal.. tapi xder pon stress2 bagai sampai admit kat ward n hanya jadi penoreh jer…

    0

    0
    • aku rasa apa yang abby rasa says:

      salam…awk jgn ckp cmtu sebab awak tak alaminya. saya pernah stress sampai terganggu semua kerja dan pernah masuk wad bila saya dapat tau suami saya ada perempuan lain. memang orang ckp jangan campur adukkan kerja dan peribadi tapi kita ni siapalah..nak2 bila berjauhan dengan keluarga…takde tempat nak mengadu. time ni memang betul2 memerlukan moral support. nasib saya takde baby lagi..apatah lagi abby yang ada 3 anak. tp alhamdulillah, akhrnya suami saya sedar kesilapan dia. tapi abby lagi malang sebab norman telah terlanjur dengan memey dan even abby ckp dia redha tapi dlm hati mmg akn rase terkilan….kita same2 doakan abby cpt sembuh..amin

      0

      0
      • izah says:

        “nak2 bila berjauhan dengan keluarga…takde tempat nak mengadu” Allah ade… mengadu la kt Allah…. gini la pompuan, lupa Allah kalu ade masalah… cuba la kan.. bila ada masalah jgn pikir lain, ingat Allah dulu… br la tak lemah…
        pasni mesti org cakap kt aku “ko tak rasa blh la ckp mcm tu” hello… aku pernah ada masalah lagiiiiii besar tp hikmah ingat Allah sepanjang masa, aku masih hidup sampai skrg…

        0

        0
        • izah ke says:

          ek eh takbur nye kau joyah

          0

          0
        • kekeke says:

          tu lahh ko.. org bagus2 bagi nasihat kata org nih takbur.. dia bukan nya takbur.. dia menyatakan perkara yg bena.. kau nih baguih lah mmg peminat abby no. one.. mcm abby jugak x boleh terima nasihat dr org.. aku rasa lahh klau ko kena tinggal bf ker laki ker mesti kau stress sampe masok sepital jugak yer.. kekeke.. nasib lahhh.. kta nih kena lah belajar terima kenyataan dan belajar terima nasihat org jugak.. baik utk sendiri … kiranya org tu concern lah kat kta klau dia bagi nasihat.. bukan nya memaki… haiyaaa…

          0

          0
    • deborabora says:

      @aku rasa yang sama – kena faham dgn abby, dia hidup sebagai selebriti banyak mata yang memandang dan menilai. bayangkan kalau bukak paper, blog, tgk ramai orang kt luar yg tuduh dan mengata mcm2 ttg awak sedangkan mereka xkenal awak yang sebenarnya. kita yg bukan selebriti kalau ditipu bulat2 kita pun mengadu kt orang kan? nasib abby sebab dia pilih jalan ni, jadi orang yg dikenali. kepada abby, dekatkan diri pada tuhan. pengalaman mematangkan diri

      0

      0
      • aku rasa yang sama says:

        SAYA MINTAK MAAF, MUNGKIN SAYA TERLEPAS PANDANG, JGN SALAH SANGKA, COZ SY MINAT ABBY, SAYA CUMA NAK ABBY KUAT.. SAMPAI BILA NAK MACAM TU..

        0

        0
      • PUTERI AYU says:

        yang bagus nya kita dokan yg terbaik utk mereka2….kita nie pun belum tahu ujian nya lagi….so fikir kan…..

        0

        0
    • tak paham says:

      tapi kite tak boleh judge orang mcm tu je.setiap orang lain2 tahap kekuatan dalamannya.kalau meninggal tu lain cerita,nak tak nak kene telan jugak semua.ni pasangan hidup yang dulu masa kahwin kata akan jaga kite sampai tua, janji akan susah senang sama, sehidup semati tiba2 kahwin dengan orang lain. abby da cukup tabah la tu.ini masanya orang ramai memberi semangat kat dia.bukan menghentam.

      0

      0
  10. nieza says:

    stress tak dpt cari pembantu rumah lagi kot.. dari haritu mencari tak dapat2… bibik abby dah berenti balik kg siannnn

    0

    0
  11. n says:

    hanya yg mengalaminye saje yg dapat rase kesakitan itu…………..

    0

    0
  12. ahkak puaka #2 says:

    HAHHH TU DIA “GAME” SI LEMBIK NI DH START.. STRESS BAGAI LA PLOK! MMG PROPA LA KO MUKA PINGGAN! STRESS YG KO CARIK SNDR MMG LA PADAN NAN MUKA KO!

    DULU CKP REDHA BAGAI, BLH TRIMA KENYATAAN, LA NI AWAT KO NK STRESS BAGAI?? STRESS SBB NORMAN X BYR HUTANG KO?? PITY KO LA PPUAN.. MANE X STRESS LAU HATI DH BUSUK ASIK NK JATUHKN MEMEY JE.. HATI KO TU BUSUK, BLH TGK DR RAUT MUKA KO HOKEY!

    SMPI MASUK SPITAL BAGAI, NMPK SGT NK MNTK SIMPATI NORMAN & MEMEY YG MOLEK ITEWWW! LAU AKU JD MEMEY, AKU AKAN DTG LAWAT SAMBIL PELUK NORMAN. LOL. BIAR B’DOUBLE2 STRESS. LAMA CKIT DUK KT SPITAL TUWWW.

    BENCI ABBY, SYG MEMEY

    0

    0
    • eirq says:

      ko pun stress gak ke??kesian..:D

      0

      0
      • Agent Oso says:

        ni saudara belah mana ni?? belah norman ke memey??

        0

        0
        • gegirl yang comey mcm abby says:

          aku rasa ni mesti memey xpun kakak norman

          0

          0
        • sayang abby.. says:

          Allaa… ni mesti sepupu sepapat nomang n memeng ni… Tak kene batang hidung, bley la ckp banyak kan… Nnt si memeng kebas laki ko baru tahu… Memanglah abby kata dah o.k, tp hatimppuan mesti sedikit sebanyak akan terkilan bila terbaca berita ttg x die tu. Mesti teringat masa mula2 berjanji sehidup semati, bahagia sangat. Tp, bila kejadian mcm ni blaku, wajar sangatlah abby sedih… Apatah lagi bila pasangan tak senonoh nie dah mula rancang pasal nak anak. Ko nie ppuan ke? ada hati n pperasaan ke?? ..
          Buat abby sabar k, kahwin je cecepat biar ada yg beri sokongan buat awak..

          0

          0
    • BAGAI BETUL LAH KAU NI! says:

      HAH! TU DIA SEDARA MEMEY DATANG DAH BAGI KOMEN BAGAI. SENYAP JELAH KAU! NI BUKAN TEMPAT KAU SEMAK NAK KOMEN BAGAI! ABBY STRESS SEBAB APE KO TAU KE BAGAI? KAU NAK BAGAI2 KAT ORANG APEHAL?

      DIA NAK MINTAK SIMPATI KE NAK MTK KESIAN KE APE KAU KISAH BAGAI? KAMI PEMINAT DIE MASIH RAMAI LA BOLEH SOKONG DIA BAGAI. KAU SEDARA MEMEY PEGI MAIN JAUH2..SYYYUUHHH!

      *AKU TAK SUKE NAK MENGOMEN. TP BILE AKU TGOK KAU KOMEN BAGAI. AKU PUN NAK BAGAI JGK. YE DAK? =)

      0

      0
      • aku rasa yang sama says:

        eh, betul apa ahkak puaka tu cakap.. geram gak ngan abby tu.. mcm dia sorang ada masalah.. org lain.. kalu ko pun mesti ada masalah juga,.. tapi kau tau sabar kan…..

        0

        0
        • yume says:

          setiap orang tak sama cara psikologinya bertindak. jangan nak hukum orng sedangkan tak kena batang hidung ko sendiri. kalaupun kau pernah lalui apa yang abby lalui dan kau tak stress sampai masuk spital pun jangan nak kata abby tu begitu begini.

          0

          0
        • aku pun rasa says:

          engko ni macam lalang

          0

          0
    • x faham says:

      x faham macam mane la ada jugak orang boleh love memey..if x benci x kesah la..ini love? omai..

      0

      0
      • sayang abby.. says:

        Orang yg love memey ni dah tentu2 sahnya perangai sebijik memey… Suka kaco laki orang, suka buat maksiat, suka ganggu rumahtangga orang n pempuan jahat yang tak laku..sebab tu laki orang pun nak rembat… Tak senonoh…

        0

        0
    • me says:

      memang puaka sungguh la mulut dia neh

      0

      0
    • ahak ahak says:

      ko pun sama ahkak….lagi busuk….tak sopan langsung!

      0

      0
    • awat???ko pun stress jg ???sapa ckp dia stress pasal manusia hipokrit tu???? mana ngko tau ha???? dia x heran la dgn dorg bdua tu….

      0

      0
    • hayara says:

      eh halo~ at least masa dia kawin dulu takde la org kutuk majlis kawin dia kena bahan oleh sponsor jadi model barang2 kemas, majlis kawin total 12 juta tapi takde benda dan yang paling penting, GAUN WEDDING MCM BARU KELUAR DPD MESIN BASUH~ HOHOHO!! ko nak suruh si memey tu peluk norman dpn abby pakai gaun tu ke? ah please.. dia tambah stress bkn sbb jeles tp sbb tengok muka si memey yg tak tau malu tu~!!

      0

      0
    • fucking says:

      kepada ahkak puaka~ AKU FUCK KAU!!!! KO MMG BODOH.. X DAK PERASAAN. KO X MALU KE SUPPORT PERAMPAS LAKI ORANG.. KE KO PERAMPAS SUAMI ORG JUGAK………. SAPE X STRESS LAKI KENE KEBAS ORG..SIOOOOTTTT ..

      0

      0
    • ani says:

      Salam! Ahkak puaka…nama pun puaka…allah tu amat melaknati manusia bernama puaka sbb puaka tu kwn nya setan…..untuk pengetahuan ahkak! Abby tu sakit sbbnya penat cari rezeki nak sara anak2 dia, ada bapak pun buat tak tau aje nafkah anak2 mana tak strees, tuhan tu turun kan penyakit sbb dia sygkan kita agar kita dpt mengingati hari2 kematian………dan dimulut tak lepas berdoa…! Didoakan semoga kak abby sembuh cpt dan dapat bersama2 ngan anak2 semula… Didik anak2 menjadi anak2 yg soleh & solehah supaya kita bahagia diakhirat nanti….insyaallah.

      0

      0
    • WAKAKAKA!! says:

      ABBY STRESS BUKAN SEBAB NORMAN TAK BAYAR HUTANG!! TAPI SEBAB ZUL TAK MASUK2 MINANG DIA..!! MANA TAK STRESS!! KATA SAYANG..TAKAT BAWA G PICNIC MAIN TEPUK TEPUK AIR NAN HADO!! ATAU ZUL BAGET KAWEN ANAK DARA SHJ??!! TAU TAK PER… KAN ZUL???KAN???

      0

      0
    • BAKAWALI GIRLS says:

      tak baik ko gelak kan abby tu…ko taw ke ape stress dia????jadi manusia tu biar ada hati n perut sikit…ko taw kew dia stress pasal ape???dont be like stupid person…kalau kita tak tahu ape punca dia jadi cam nie jgn nak jadi nasi tambah n nak megutuk orang ikut suka…ko cakap abby hati busuk yg ko nie tak pk pulak hati busuk cam b**g*** ko tak pk lak…muka abby cam pinggan pun cantik…ko ado????oh sedihh tol ar ko nie ahkak puaka #2….suka hati ar si memey tu nak datang nak peluk laki dia ke ape kew….ko pk abby tu heran???ko jgn lupa memey tu dapat BEKAS abby…

      0

      0
    • Hannah Montana says:

      Aku rase ahkak puaka ni yg stress,, smpi da mental pale otak die yg busuk 2!! mulut ko mcm puaka lahanat..aku doakn laki ko kene tgkap khalwat dgn pelacur lorong aji taib…pas2 ko bunuh diri terjun bangunan hospital!!

      0

      0
    • ko mmg mulut puakasumbing.. says:

      sian ko… meroyan..
      aq doakan laki ko pun jhanam cam ko.
      aq doakan ko gila meroyan sampai bogel keliling kl.

      0

      0
    • AKU KESIAN says:

      aku rasa kesian gila dekat “ahaka puaka” sb DIA MENGALAMI MSALAH METAL DISORDER, OTAK DIA X BRAPA CENTER, SMUA ORG DIA NK CONDEM.. SI DAHLIA TECK PON DIA SOKONG.. WTF!!! MEMEY PON DIA SOKONG, AGAKNYA LAR KAN, DIA GILA KOWT.. ish ish.. kesian kt dia..

      0

      0
      • ahkak puaka #2 says:

        HAR HAR HAR HAR HAR HAR

        LAWAK GILER AHKAK BACA KOMEN UOLS PSL AHKAK?? ADE AKU KISAH KE NK CKP AKU GILER KE APE?? TP MMG KENYATAAN! ASAL KATA NORMAN TGH HAPY JER, SI LEMBIK NI START BIKIN PRAGAI MELOYAKAN!! HADO LA KO ABBY.

        ORG LAIN PUN ADE MSLH JGK, ADE YG LAKI MATI TIBE2, TP XDELA STRESS MCM KO NIH!! IKUTKN BINI2 SI ARWAH FAIZAL YUSOF + BINI ARWAH SHAMRIN TU LG SDH TAU HIDUP DIORG. IBU TUNGGAL YG X BEKERJA YG HRP DUIT ARWAH SUAMI. TUPTAP SUAMI MENINGGAL DUNIA.. TP ADE KE DIORG STRES SMPI MASUK HSPTL MCM KO??? XDE KN.. SI ARWAH SHAMRIN TU THN JUAL KUIH JAHIT BAJU BAGAI NK SARA ANAK.. XDE LA NK MERATAP MERINTIH MNTK SIMPATI..! TP KO???? DUK MEROYAN KT FB CKP NOMAN X B’T/JWB SUMER LA, APELA, TUNTUT HUTANG TP DLM MS YG SAMA XSDR BUKAK PEKONG SNDR! PEKONG DHLA BUSUK!! BUSUK MCM HATI KO YG ASIK NK HENTAM MEMEY! AKU XHERAN LA RMI KE X FANS KO KT BN NI.. AKU NK PETIR KO SORANG JE.. YG XSUKE SILA JGN BACA.. ADE PHM!!

        AHKAK SYG MEMEY 4EVER.. MUAHHH!

        0

        0
        • Ayah Garang says:

          Ahkak puaka nak kena tali pinggang ni!!

          0

          0
        • BAGAI BETUL LAH KAU NI! #2 :) says:

          BUAT AHKAK PUAKA MULUT BANGKAI,

          WAH3…, RANCAK BTL KAU SOKONG SI MOMOK TU KAN? KAU SEDARA MEMEY ATAU KAU MMG MEMEY? SBB AKU NENGOK BERIYE BTL KAU NAK P’TAHANKAN MEMEY DLM HAL NI. APESAL KAU TAK MENTION AWAL2 “YG XSUKE SILA JGN BACE” TU HA? SKANG AKU DAH TERBACE KOMEN KAU, DAN M’BUATKAN AKU T’PANGGIL SGT UTK BLS LG KOMEN KAU.

          WAHAI AHKAK PUAKE YG HANCING, ..
          KAU TAU X APE BEZA ‘MATI LAKI’ DGN ‘BERCERAI’? ORG MATI LAKI TU LAIN. DIEORG BLH CARI IKHTIAR LAIN UTK TERUS HIDUP. SBB DIEORG TAU LAKI DIEORG XKAN DPT HIDUP SMULE PUN KALAU DIEORG NANGIS AIRMATA DARAH PUN. TP, ORG B’CERAI NI PULAK LAIN JGK CITER NYE. NAK2 ORG TU DA BERANAK PINAK. TIBE2 ADE PULAK BETINA MCM KAU DTG NAK M’GATAL DGN LAKI DIE. APE KES? NAK2 KAU BERDUA TU PULOK ARTIS. TIAP2 HARI ANAK DUK DGR BERITA PSL KAU JE KAN? TAK KE MUAK NAMENYE TUH? KAU PHM TAK BANGKAI?

          LAGI SATU, XPERLU LA KOT KAU NAK MENYALAK2 MEROYAN2 KAT SINI NAK BACK UP SGT SI NORMAN KAU TUH. MANE PULAK KAU TAU PEKONG ABBY TU BUSUK? KAU PENAH BAU EK? KDG2 LAWAK JGK KAU NI KAN BANGKAI. ALA, DLM DIAM2 AKU TAU KAU NI PUN SALAH SORANG PEMINAT ABBY KAN? YELA, AKU TGOK BYK BTL KAU TAKE CARE PSL ABBY. TAU AJE KAU PSL CERITA2 ABBY. BAGAI2 LA KAU :)

          #PNJG BTL SURAT AKU UTK KAU. ESOK SAMBUNG LG. I LOVE U BANGKAI. YEK! HAK TUIHH!

          DARI AKU,
          PEMINAT ABBY ABADI 4EVER.

          0

          0
  13. xilalatif says:

    Hanya yang empunya diri mengetahui betapa sedih & sengsara apabila orang yang kita sayangi & harapkan pergi meninggalkan kita.. Walau apa pun kita harus tabah & terima qada & qadar bahawa setakat itu sahaja jodoh kita.. Fikirkan anak2 dan hidup gembira.. Kalau kita jujur insyaallah akan hadir seseorang yang jujur & ikhlas menyayangi kita..

    0

    0
    • ally says:

      yup thats rite but for abby just no need to over expose her relationship with zul..that would be much much much better:)

      0

      0
  14. tang tang says:

    ahkak puaka ni mmg spesis perampas..smua perampas dia sokong..x faham aku huhhuhuhu

    0

    0
    • dorae says:

      ntah ahkak puaka ni..dlu dok sokong si bnge dahlia teck yg layu 2 sbb rmpas c fahmi dr kak elia 2..skang sokong si ugly n sour memey 2 plak..ntah2 ko ni mmg sekaum ngn diorg..suke rmpas hak org..

      0

      0
  15. macam2 says:

    salam kak abby,

    jangan stress sangat dengan perkara dunia ni.xkisahla perkara apa yang sedang mengganggu kak abby.

    perkara dunia ni sementara je..lama kelamaan semuanya akan berakhir seiring dengan waktu.semua nya hanya untuk menguji tahap keimanan kita.

    kalau stress dengan dosa atau maksiat sebelum berumah di negeri akhirat lagi berbaloi-baloi kak..

    jom ingat kita akan mati jugak satu hari nanti =)

    0

    0
  16. sabar sabariah says:

    1.smg tabah & sihat…& yg paling penting happy dgn ank2 …dekatkan diri dgn ALLAH SWT…mohon diberikan kekuatan menempuh hari mendtg
    2.smg segala kekurangan yg org nmpk tu dpt dijadikan teladan kpd yg mengalami masalah yg sama
    3.biasalah..kdg kite redha &maafkan tp kesakitan akibat dikhianati org yg kite percaya mmg susah nk lupa & hilang…..++lagi 1malaya dh tau…malu pedih sedih marah benci ..sume ada…biapon hati dh xcinta

    0

    0
  17. nieza says:

    stress mungkin sbb tak dapat lg penganti bibik abby kot.. job baru pun tak masuk lg + personal matter lagi… ni tgk kat page abby.. kesian… bnyk bersabar ye abby.. :) may god bless you..

    0

    0
    • WAKAKAKA!! says:

      SAPA YG TAHAN DUK SATU RUMAH NGAN MULUT BANGKAI CAM ABBY NIH..SI SUAMI NGAN BIBIK2 SATU PAKEJ ANGKUT BEG LARI DARI RUMAH!! CABUT..!!

      0

      0
      • momok says:

        ye la… cakap pasal hak tu mulut bangkai la. cakap pasal zina tu mulut bunga la… sweet sgtla kan konon.. masa belum kawin mmngla semua indah. biasala banding bini yang halal dengan pompuan luar yg haram, yg haram tu op kos la sweet kan. sbb lumrah yg haram tu sentiasa menarik. skrng dah halal kita tgk la camana. tetap sweet ke di mata si suami (yg dulunya kawan/abang angkat/pape je la)

        0

        0
      • momon says:

        ye la… cakap pasal hak tu mulut bangkai la. cakap pasal zina tu mulut bunga la… sweet sgtla kan konon.. masa belum kawin mmngla semua indah. biasala banding bini yang halal dengan pompuan luar yg haram, yg haram tu op kos la sweet kan. sbb lumrah yg haram tu sentiasa menarik. skrng dah halal kita tgk la camana. tetap sweet ke di mata si suami (yg dulunya kawan/abang angkat/pape je la)

        [bilala komen aku nak kuar neiiii]

        0

        0
      • momok says:

        ye la… cakap pasal hak tu mulut bangkai la. cakap pasal zina tu mulut bunga la… sweet sgtla kan konon.. masa belum kawin mmngla semua indah. biasala banding bini yang halal dengan pompuan luar yg haram, yg haram tu op kos la sweet kan. sbb lumrah yg haram tu sentiasa menarik. skrng dah halal kita tgk la camana. tetap sweet ke di mata si suami (yg dulunya kawan/abang angkat/pape je la)

        KOMEN TOLONG KELUAR PLISS !!

        0

        0
      • komen tak keluar says:

        ye la… cakap pasal hak tu mulut bangkai la. cakap pasal zina tu mulut bunga la… sweet sgtla kan konon.. masa belum kawin mmngla semua indah. biasala banding bini yang halal dengan pompuan luar yg haram, yg haram tu op kos la sweet kan. sbb lumrah yg haram tu sentiasa menarik. skrng dah halal kita tgk la camana. tetap sweet ke di mata si suami (yg dulunya kawan/abang angkat/pape je la)

        0

        0
      • ahkak puaka #2 says:

        AHKAK SOKONG KO WAKAKAKA. MULOT DIA MMG BANGKAI. TGK MUKA DH TAU! MMG PDN KENE TGLL NGN LAKI. AHKAK RS SINGA BETINA PUN ADE LEMBUNTYE!!

        0

        0
  18. kecil mata kenitku says:

    owhh…cian to abby, after majlis gah normiang, mngkin abby tension tgk kebahgiaan memeng….dont worry, u can come to me anytime, i will pleasure ur gersang abby…owh abby….

    0

    0
  19. Agent Oso says:

    kalau tak kena batang hidung sendiri tak usah lah nak ngutuk yea.. tu memey tu nanti tak kena pada dia pun kat anak dia..ingat tu memey..nanti laki anak kau kena tangkap basah ngan laki org..kau rasalah masa tu.. masa ni kau seronok morok lah yea memey yea.. tuhan tu adil tau.. apa kau bagi org rasa nanti dia rasakan kat kau jugak..heheheh…

    0

    0
  20. sue says:

    aby ni sampai strez jadinyer…bawak2 la g berehat ke bercuti jauh2 dari sini..rileks kan diri..tenangkan minda..

    0

    0
  21. memek comel says:

    akak..akak stress kew?.jgn la stres2 nti abg norman cyg i tu,byr duit u k..u jgn kacau kami leh x..kami nak [email protected]#$%@..kami kan penganthin baru…

    0

    0
    • Lynn says:

      Memey ni memang dasar perempuan tak tau malu. Cube fikir sikit. Mase die mule-mule buat perangai tu, Abby tengah dalam pantang. Memang takde otak betul! Kalau terkena batang hidung sendiri nanti baru tau. Yang back up Memey ni, cuba put yourself in her situation, boleh terima ke?

      0

      0
  22. aku kesah? says:

    peminat memey n norman jgn tersalah loading coment ok..sila loading cment hampa yg mcm bangang tu kt tempat yg betul k..jgn nk pulun duk tnjuk bgus mcm hampa faham perasaan org lain.dah kena batang hidung sendiri baru hampa taw langit tinggi atau rendah..memey 2 mmg lawa.tp perangai??lawa ke x??norman 2 mmg hensem tp perangai??hensem ke x??nk minat pun agak2 la sikit,tgk dulu org tu mcm mana..xpayah nak bagai2 kat sini la..aku kesian dgn org selfish yg xfaham perasaan org lain ni..btl2 kesian.aku harap sgt Allah tunjuk sekali kt hampa br hampa taw hukum karma 2 apa..yg Abby pun satu,nk tunjuk lemah sgt kat mangkuk 2 ekor 2 pasaipa..depa dk pulun pelok sana sini hang nak seksa diri sampai msk wad..p la melancong luar negeri tggal anak2 kat pgantin busuk 2.biar memey rasa sikit langit 2 tinggi rendah..

    0

    0
  23. triple j says:

    Rasanya maybe abby banyak stress

    – ofcos bila duda kita kahwin, kita mest stress. sedangkan klu ex-kekasih or org yg kita minat kahwin lain pun tension, takkan lelaki yg pernah tidur dgn kita, ada anak2 dgn kita dsb tak stress? tipu la

    – masalah peribadi mcm ada org ckp bibi berhenti so tiada sesiapa boleh jaga makan minum, jaga anak dsb

    – stress dikutuk kat fb n twitter psl status2 fbnya sblm ni, dikutuk fans norman n memey dsb

    – masalah bercinta, maklumlah dahla couple dgn lelaki hensem n ramai wanita nak, lepas tu muda n anak teruna lagi berbanding dia yg dah berumur n janda anak 3 wpun masih maintain cun juga

    – norman tak bayar hutang, so takleh nak pi bercuti hiburkan hati

    anyway semoga abby sentiasa tabah menghadapi kehidupan, dan ingatlah bahawa masih ada lagi yg jauh lagi menderita drp kita, contohnya di somalia.

    0

    0
  24. aku says:

    kesian k.abby…sbr kak…tlgla yg mengutuk k.abby..cbe korg skli je…sekali je..fkr..korg kat tmpt k.abby..korg mampu tak..jgn smpi t, korg yg menyakitkn dgn kt2 pd k.abby, mmkn diri korg lik…ms 2 korg thu skt x…jgn gembira ats kesakitan org lain…luv u k.abby

    0

    0
  25. HoNeY bEe says:

    apabila fikiran tak tenang, kita ada tempat untuk mengadu, iaitu………….ALLAH SWT…………..

    ingatlah, ALLAH MAHA PENGASIH TERHADAP HAMBA-HAMBANYA YANG BERSABAR…

    BYK2KAN BERDOA DAN BERZIKIR MENGINGATI ALLAH SWT…

    InsyaALLAH…hidup akan lebih bermakna…amiiin…

    0

    0
  26. combie says:

    stress sbb apa, hanya abby yg tahu ..mungkin ada yg lebih berat terpaksa ditanggung oleh abby..kita hanya melihat dgn mata kasar, yg menanggungnya abby…mgkin abby x setabah wanita2 lain ..setiap manusia kan berbeza..

    0

    0
  27. junsuikokoro says:

    Stress? Rasa tiada siapa bersama-sama? Tekanan [email protected] bertimbun dan merasakan diri sudah sampai ke limitnya? Akhirnya semua itu membuatkan diri rasa tersepit dan terhimpit? Rasa sunyi?

    Ketahuilah bahawa anda tidak keseorangan.

    Sesungguhnya, kita tidak pernah sunyi.

    Mari kita lihat kehidupan yang lebih besar daripada diri kita ini.

    Sesungguhnya Allah SWT menemani.

    0

    0
  28. al maunah says:

    mungkin abby stress melihat ank2 nya .Sedih sebab ank2 dah ada dua ibu .Ibu tiri pula melayan ank2nya ngan baik .Siapa tak sakit hati .. dah laa bapak kena kebas .. siap hari bulan ank2 yg kecik tu pun kena kebas ..

    0

    0
  29. kesian kat abby..semoga abby cepat sembuh

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      asek asek kesian kt abby kesian kt abby dh dia yg pikir kn norman bekas laki dia tu sampai dia sakitt.! sape suroh dia ngat kn norman sangat ! bang zul kn ada …kn boleh manja manja lentok lentok…………lagi2 norman jugak yg dia ingat ! haiiiiiiiiiiiii nasib kau la abbyyyyy norman dh hepi sekarang ngan wife baru dia …..jadi untok abby jangan pandang ke belakang ok ..abby pn maseh jambu lagi teros kn perjuangan abby sebagai anak seni ..teros kn kehidupan yg ceria bersama anak2 ok…………..

      0

      0
  30. refelsia says:

    sabar dan tabah dlam dugaan…., janganlah terlalu memikirkan memikirkan sangat yang membuatkan diri kita stress….istifar dan ingatilah allah s.w.t sesungguhnya dia lagi maha mengetahui segalanya berdoa lah banyak-bayak semoga diri kita mendapat ketenangan darinya walaupun kita di duga dengan pelbagai rintangan dalam kehidupan ini………….

    0

    0
  31. han lover 12 says:

    Smoga Allah swt bersama abby abadi beri ketenangan hati mengharungi ape jua rintangan dan dilindungi disetiap perjlnan serta dipelihara dr yg berniat tk baik keatas diri jgk dijauhi yg tk memahami diri.Amin.Bg ruang utk diri sendiri..berehat n tumpukan pd kejaya jgk anak2..jgn hiraukn yg tk fhm situasi abby..hargai yg mengerti perjlnan abby..hormati yg beri sokongan pd abby.Jaga diri n kesihatan sebaik2nya..Sekian Tima ksh

    0

    0
  32. loving2011 says:

    Abby, kita selalu tak nampak apa hikmah yg allah nak bagi kita… betul2 redha, byk kan doa yg baik2 utk semua org.. insyaAllah hati kita akan cepat sembuh. dan hidup kita akan lagi berjaya dari sebelum nie… insyaAllah.. aminn

    0

    0
  33. rabun says:

    gila talak….

    0

    0
  34. akakPepetLebar says:

    BG YG TAK PERNAH MERASA DI LUKAI MMG SENANG NAK MNGATA…CUBA KENA BATANG HIDUP SENDIRI ..HATI PEREMPUAN..MMG LEMAH…TAK PER..BG YG KATA “PADAN MUKA ABBY” HARAP BENDA NIE BERLAKU KPD U ALL ONE DAY…INGAT…HR BKN SELALU CERAH..OK!!!!!!PUKIMAK!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  35. cik yellow says:

    kak abby stress sebab nomiang tak bayar duit hantaran tertunggak tu ke ? :(

    0

    0
  36. noobi says:

    yeah2 esk cuuuti

    0

    0
  37. mcm2 says:

    mcm2 la hempa semua ni…aku plak terjadi stresss….

    0

    0
  38. APTB says:

    ABBY…lau stress ingat la Allah sentiasa brsama kita d masa susah n senang…amik wudhu’ and buat solat tahajjud, solat taubat..sesungguhnya Allah maha mendengar….insya Allah anda pasti tenang

    0

    0
  39. HUMMER69 says:

    TAK ABIS TAU SI JANDA ATTENTION SEEKER NI!!!
    SUDAH LAH ABBY PLS MOVE ON !
    PERASAAN MANJA2 TAPI SOT DOT!
    KALO BETOL NORMAN TU TAK BAYAR HUTANG..
    UNDANG2 DUNIA KAN ADA… GI LAH SAMAN!
    KALO TAK NAK SAMAN… TUNGGU AJE MAKHAMAH AKHIRAT.. DARI KO TAK ABIS2 MERAPEK PAT FB !
    JGN JATUH KAN MARUAH KO SENDIRI LAH WEI!

    0

    0
  40. sazlinasji says:

    ala kak abby,takyah stress la..apa sangat la memey ngan norman tuh..kawen nama pon sponser..takder maknernya kalo suma tu dunia semata2..dunia jer tuh.tayah sedey2..tak der maknanya akak nak stress sesangat dengan si Norman tuh..hensem ker?herm..xyah stress ok..

    0

    0
  41. bukan nama sebenar says:

    kesian kn kaum hawa…
    dh la lemah fizikal n mental emosi…
    kena tindas lagi…
    segagah manapn wanita menghadapi pelbagai tribulation kat dunia ni…
    tp mereka akan lemah selemah-lemahnya bila bermasalah dgn insan bernama LELAKI yang mereka sayangi…..
    Dan kenapa ADAM yang HAWA sayangi seringkali mengecewakan HAWA?

    0

    0
  42. akulahpompuanittew says:

    Speedy recovery Abby, hang on there!!!InsyaAllah ada sinar di hujung jalan…!!sabar tau!!

    0

    0
  43. by da name of mama says:

    apa yg nk stress sgt..sampai masuk hospital..biarkan si lahanat berdua tur bersorak gembira kerana berjaya membuatkan jiwa anda patah..??mereka tak kan bersilang tangan mendoakan kesejahteraan anda..mungkin mereka sedang enak dipelukan syahwat..anda yg perlu bangkit..lakukan sesuatu..kerna anda punya anak2..lambang kasih syg..sumber kekuatan dan ketabahan..teruslah bertabah..kerna mereka memerlukan anda sebagai pelindung..dan saya tau..anda ckup kuat dan matang menghadapi dugaan ini..

    0

    0
  44. isteri says:

    masa datuk ct kawin dulu .. ex datuk k lari ke luar negara .Pedih pilu hanya tuhan yg tahu ..Bayangkan laa bekas laki kawin dapat liputan besar besaran .. Tambahan pulak ngan ank dara yg cantik jelita ..

    0

    0
  45. gadis desa says:

    sabar, sy pom kene mcm kak abby..betine tu siap tunjuk lagak lg dgn sy..biarlah, tak kemana idup dieorg kalu buat jahat mcm tu kt kite…yang penting, kite kene bgn!..sedih mmg trlampau sedih..cari seseorg yg boleh brsame dgn kite…insylahh…

    0

    0
    • chek kiah says:

      abby silap pilih main tangkap muat saje ngan zul.tgk skrg saat dia perlukan zul.zul da say hye2 bye2.meraung meroyan da x guna.ada laki dulu tak jaga betul2.cinta da xkuat lg le wat perangau ngada2 gile.kena tinggal ngan norman skrg ngan zul plak.
      tu masuk spital tu

      0

      0
  46. Peugeot says:

    I understand her feeling.One could say “move on,there are lots of divorcee out there and they’re living just fine right now”.That’s right,but the difference is she’s a celebrity and PUBLIC FIGURE.Evrything she does will be judged.Saya rasa sebab tu dia stress.Sbb satu malaysia tahu NH was her hubby and he just had a GRAND wedding sponsored by world-class bridal gowns boutique whatsoever.On top of that, anak2 dia seolah2 merestui perkawinan baru suaminya walhal diorg mungkin masih kecil untuk faham apa yg berlaku.

    Itu andaian saya je.mungkin jugak dia stress sebab lain.apa pun,kita org ada agama.We have our own book of guidance.kita patut tahu tujuan hidup kat dunia ni.saya pon bukan org baik tapi kita semua kena tahu why we’re living here on this earth.It’s not end of the world when your husband left you.you’re not alone,abby!

    0

    0
  47. Daring Abis says:

    ingatlah: “Org yg merampas kebahagiaan orglain ni, kebahagiaan yg dia rasai, seketika cuma”….U wait n c…cth: arni nazira rampas awie dari erra, kemana dia skrg?

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      eh kau tk tau ke? arni kn dh bertudong ! dia dh kawin ngan jantan agak2 warak jugak kire ok la tu eeeeeeeeeeee tu lah nk jadi kepo tapi tak tau……………………….

      0

      0
  48. PSM says:

    masalah org kita tak tau…
    stress byk sebb…
    kalau tak tau…jgn tuduh2…

    pada abby semoga sembuh cepat …
    tabah dan kuat demi anak2

    0

    0
  49. wateva says:

    Aku plk jd stress baca semua entri ni!!
    To Abby : Get well soon ok….. Relax n go for it! Tak kirala abby stress pasal apa, tp yang saya pasti, Allah beri ujian pada hambaNya yang kuat dan tabah!
    Congratulation to Abby sebab Allah pilih abby untuk itu!

    Dekatkanlah diri pada Allah, takda senjata yang paling kuat selain berdoa dan tak ada kuasa paling hebat selain kekuasaan Allah! Percayalah Allah adalah sebaik2 penolong!

    Buatlah segala suruhanNya, tinggalkan segala laranganNya…hidup akan selamat didunia dan diakhirat. InsyaAllah…. peace!!

    0

    0
  50. postvthinker says:

    wei kan dy ckp pun stress pasal ape yg melalut ckp dy stress pasal norman n mamey knp? lg satu memang layak ler abby tuntut duit hantaran dy, nak kawin baru bukan main lagi canang kawin kos bejuta2 tp dulu masa kawin ngan abby berhutang memang patut pun./..

    0

    0
  51. x abis2 lg ker propa abby abadi ni… Plz jgn ganggu rumah tangga i ok?? Ang norman pandai layan i..Xpecilly atas katil auww… i tau thats why u x abis nk kaco abg norman kn.. abg norman best player!!!!

    0

    0
  52. Gee says:

    mybe dye stress sebab byak sgt org cakap pasal dye..
    kdg2 dlm hidup ni, kita perlu ingat bhawa tak semua org boleh terima ape yg dicakapkan tentang diri dan hidupnya.
    tak semua benda boleh dipandang sbg take it easy. lain orang, lain ragam.

    0

    0
  53. Simpatiku says:

    Dia sakit apa sebenarnya kita tak tau, semua spekulasi sahaja. Hanya orang yg mengalami saja yg tau perasaan Abby
    Yang aku tak puas hati, Norman siap jemput Abby ke Majlis kawin, langsung tak hormati perasaan bekas isteri yang menderita atas perangai dia. Lagi satu media besar2 gambar perkahwinan tu, menteri hal ehwal Wanita pun mungkin tak suka. Kau kawin je lah, kan Abby tu ibu anak2 kau, jaga lah perasaan dia, kalau dia hadir majlis tu dia pengsan atau mengamok, siapa susah.

    Buat Abby, Hanya Allah yang mengetahui kenapa anda bercerai, mungkin Norman bukan suami yang baik untuk anda. Banyak berzikir supaya Allah beri pertunjuk kepada anda.

    0

    0
  54. hazamonn says:

    buat rabun..kuajaq la hang ckp abby camtu..cube kalu kena kat batang hidung ko sendiri..br ko tau camne???hamek kauuu!!

    0

    0
  55. aby gileeerr meroyan says:

    streess sbb ape kita pn xtaw..tp aq nk nasihat sikitlah kat ngko aby…buangkan segala kenangan ngko bersama bekas laki ngko tu..bangun bangkit balek lihat anak2 yg 3 org tu..i2lah harta yg paling berharga yg ngko ada skrg ni..doranglah tonggak kekuatan ngko skrg ni..g mamposlah dgn bekas laki dgn bini baru yg sundal tu..lantaklah mereka…xyah dikenang xyah difikir..apa yg penting ngko bina hidup balek bersama2 anak2…cubalah cari bisnes kecil2an..jual makanan ke? jual online ke atau apa ke…jgn asyik kemaruk dgn jantan muda tu…sudah2lah…..fikir masa depan bersama2 anak2..jgn sibuk nak berlaki lak cam bekas duda ngko tu…ingatttt …zul tu layak ngko jdkan akat adik angkat ataup utk dijadikn kawan..tp kalau utk ngko jadikan dye kekasih atau laki ngko memang jauh panggang dari api……xdenya zul tu hinnginnnnnn…jgnlah ngko jd cam memey lak kemaruk dgn jantan….bangunnnnnnnnnnnnnnlahhhhhhhhhh abyyyyyyyyyyyyyyy jgn sbb jantan hidup ngko punahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    0

    0
  56. babby says:

    lepas cerai i pun stress jugak sampai masuk spital so i faham apa yg abby lalui. biasanya stress ni pasal financial je. kalo duit byk tak de stress lah… boleh pi holiday, shopping, makan sedap2… ni laki xde, duit xde, yg ada 3 askar kecik kat rumah nak kena jaga. stress wooo. tapi akak OK je lepas cerai sibuk cari duit. rezeki pun murah sebab ikhlas nak besarkan anak2. abby & juga MJ kesepian yg lain jgn dok ikut perasaan cuba bawak mengucap ingat2 le kat Tuhan. pastu sudah2 le tayang bercinta dgn anak ikan tu. ada rezeki kawen. jgn biar org dok mengata kita gersang (walupun memang gersang juga kadang2 :) baik jadi MJ forever dari jadi isteri yg dapat laki tak senonoh. beribadat la byk2 nanti masuk syurga kawin la puas2 dgn sapa2 pun. biarkanlah si normiang & memek tu. cinta itu milik Allah.

    0

    0
    • izah says:

      kalu nk pegi holiday jgn pegi phuket ke au nang ke… tak do tenangnye gi tpt mcm tu. pegi la holiday ke mekah… kompom rasa tenang setenang tenangnye. tak caye try pegi…

      0

      0
  57. qaseh says:

    Abby, u hve be strong.. utk yang still do support kak abby, lets us pray the best utk die.. yang tak suke diam2. tak payah buat ape2…memang la betul abby dah maafkan, and redha. tapi kite boleh fikir dengan logik lah. kalau tgk bekas kekasih kite kawin and bersanding pun hati tersentuh… ni kan pulak bekas suami. penah hidup sebumbung, sebilik. bapak anak2 kita pulak.

    btw, abby pun tak cakap dgn mulut die sendiri die stress pasal ape.. mungkin hal lain

    but if la pasal norman dengan memey, mmg tak salah la pun. kalau aku sendiri pun tak tau mcm mane nak tengok. and for sure macam mane pun dalam hati abby terselit jugak rase sayang kat norman even rase sakit lebih.. aku sampai sekrang pun tak lupe kot.. norman ceraikan abby time die tgh pregnant.. wpun abby yang mintak…

    si memey ni, entahlah…takpelah kawin seumur hidup sekali kan. hopefully lah~ senyum la lebar2 sekrang..

    0

    0
  58. hamba allah says:

    x baik korang ckp abby mcm tu. akak pun dh rasa apa yg abby rasa. masa tu ex hubby kawin lain hanya selepas 4 bln kami berpisah… walau pun dihimpit rasa sakit hati dgn segala perbuatannya namun jauh disudut hati akak secebis sayang masih ada maklumlah dia adalah suami (bekas) dan ayah kepada anak2 akak….kita org pompuan tetap terkenal dgn kehalusan jiwa kita walau segagah mana pun dia… masa ex hubby nikah dulu, akak siap bawa larik anak2 sbb x nak anak2 merasa sedih tgk ayah dia menikah dgn mak baru. rasanya abby more tabah dari akak bila merelakan anak2 bersama ayah mereka ketika mereka kawin lagi… saat ex hubby diijabkabulkan berderai air mata ini dan hanya allah sahaja yg tahu hati dan perasaan akak masa itu.. kita patut mendoakan teman2 kita yg sedang dalam kesusahan. manalah tahu satu hari nanti kita atau anak2 kita dilanda musibah yang sama dan org lain mentertawakannya..bagaimana perasaan anda ketika itu ?? fikir2 kan lah……

    0

    0
    • dn says:

      sedih bca komen akak ni…berat mata memandang,berat lagi bahu yg memikul…tak apa la…semua yg terjadi ada hikmahnya..

      0

      0
    • qaseh says:

      pray yang terbaik untuk akak dan anak2..
      saye still belum kawin, and dont know how to face it if saye yang berdepan dengan semua tu… to be honest im lil bit afraid…
      saye tak kuat.. putus cinta pun saye tak sanggup nak tanggung…. ni lagi bercerai kawin.. and tgk bekas suami kawin lain…
      kalau la takdir sye mcm tu pun saye hope ade ketabahan mcm akak dgn abby…
      semua orang boleh kutuk abby mcam2.. tapi yang menanggung nye adelah die… beratnye rase hati die.. die je yang tau….

      semoga Allah pelihara kehidupan kalian…. Amin~

      0

      0
  59. cun says:

    kadang2 biar bercerai mati dari bercerai hidup.. sakit ati.. btw.. abby.. come on.. life must goes on… u ada talent, buat bisnes, beso kan anak2.. jgn cr mslh (bercinta dgn org muda hensem plak tu… nanti u sakit ati lg.. jgn cr mslh) yg penting.. ingat pd Allah.. itu yg terbaik..

    ingat abby, ada wanita senasib dgn u dan mgkin lebih teruk cuma mrk bkn artis jer.. masyarakat x tau pun..

    “click off” semua mslh,,, jgn pk.. sure u boleh buat…

    0

    0
  60. e says:

    Abby ni kenapa asyik nak menagih simpati nak publisiti murahan ni. Lepas satu, satu cerita dia keluar nak tarik perhatian. Haishhh! Masa norman dgn memey diam, dia diam takde cerita apa-apa, bila norman kahwin dia keluar cerita hutang, bila norman dah sah jd suami dah bahagia dia keluar pulak cerita sakit dia. Senang cerita apa je cerita norman keluar, abby punya cerita mesti nak keluar sama. Common la be matured la.

    0

    0
  61. aku wanita says:

    kisah aby ni megingatkan aku kat mak aku..

    bapak aku pon mcm normiang jugak, tapi mak aku selalu tunjuk muka happy jer..satu hari dia terlepas ckp yg dia selalu menangis, so aku adik beradik terkejut gak..rupanya selama ni mak aku byk pendam rasa, semuanya sb nk besarkan aku dan adik2 , cuma sib baik kami ni dh besar..jadi sebolehnya kami sedaya upaya nk membahagiakan mak kami..

    Tapi hati perempuan yg terluka siapa yg tahu kan

    aby tu pulak, sapa nk bahagiakan hati dia, anak2 kecik lagik, mestila dia selalu pendam perasaan.. mana nk carik duit , nk besarkan anak2 lagik.. bekas laki pulak tgk bahagia bagai, konon2 tak penah buat salah la..

    mulut longkang norman tuuu, sama mcm memey tunjuk perangai konon mcm perempuan melayu terakhir..puiiii tuuuhhh

    aku mmg bencilah spesis perampas ni, mak aku selalu pesan JANGAN MENCARI KEBAHAGIAAN DI ATAS AIR MATA WANITA LAIN.

    tak tenang jiwa selamanya.

    kepada aby, kuatkan semangat, dekatkan diri pada Allah swt. jgn biarkan dugaan sekelumit dr Allah ni menjadi kudis dlm diri..YAKIN BOLEH

    kepada para wanita, Cariklah jantan yg takde ISTERI hokey..

    kepada media, stop2kan lah citer pasal normiang dgn ppuan tak malu tu..Meluuuuuat dah aku..

    BTW..hutang kalau dh tuntut cara baik tak bagi, aku sokong aby guna cara FB..

    0

    0
  62. jumaat says:

    GILA TALAK…

    0

    0
  63. sinar menjelma says:

    Kesian Abby…..tp memg aku rasa dia memg sayang kat rumahtangga dia……kalo boleh aku tahu dia memg nak rumahtangga dia selamat….sebb tu dia penah bg peluang kedua kat norman….hanya tuhan yang tahu apa yang dia rasakan….cara dia layan norman pun still ok sekang….bagi norman jumpa anak…tp mungkin dia telah terlalu memendam rasa….abby kuatkan semagat…tangan ibu yang lembut menghayun buaian itu mampu mengoncang dunia….go abby go

    0

    0
  64. diel says:

    dia tak kata pon yang dia masuk hospital sebab hal2 kahwin bekas laki dia. seingat aku abby, baby dgn anak buah dia siap g genting lagi time si sengal dua ekoq tuh kawen. jadinye aku rasa mesti ada sebab lain nih… yg cume dia ngn orang terdekat je yang taw. kita toksahla buat spekulasi bagai. kalo sokong and wish dia cepat sembuh tak pe.. ni makin hina2 dia, pdahal dia masuk sepital tuh. yg penting doakan dia sembuh, move on and bahagia selalu sudahla..

    0

    0
  65. sedih says:

    apa pn akk kena tunjuk kuat kak. wlpn dlm diri hnya tuhan yg tahu. sbb..memey pasti gelak besar bila tau akk keadaan akk ni n norman lk mst bangga akk msh sygkn dia.

    0

    0
  66. clearwater says:

    emm be strong, what past is da past, kite xle idup ngan kenangn lepas je apth lai kalo hl tu sgt menyakitkan,….
    piki psl hari esok, masa depan sendiri apatah lai anak2.. ramai lai kat lua sane yg Allah uji lebih dasyat lai …

    0

    0
  67. sedih says:

    kk abby, apa pn akk kena pura2 tunjuk kuat. sbb yg pasti memey pasti gelak besar n norman mst bangga janda dia msh sygkn dia. sabar ye kk. msh ramai org di dunia lbh malang dr kita

    0

    0
  68. clearwater says:

    hidup kene pandang kedepan bukan asik pk hl yg lepas je… ramai lai org lain yg Allah uji lai teruk dari ni…

    0

    0
  69. Suri says:

    Hah bang Nara apalagi…cpt2 siasat apa pasai Abby msuk sepital…jgn biar org buat speku

    0

    0
  70. Zorro says:

    Ramainya yg berhati hitam kt cni..bole2nya mengata n mghina pd org yg x dkenal n x ada kaitan dgn dri sndiri..kebencian x brtempat.. Bolenya mmbenci pd org yg x bt slh ngn diri pengata..nmpk sgt keburukn sifat sndiri.. Hemm…

    0

    0
  71. sabar says:

    saya pernah rasa apa abby lalui. cuma bezanya suami x jadi kawen. mmg betul2 stress masa tu. ditambah dgn mcm2 masalah lain lagi. w/pun suami saya dah berubah, tp, rasa terkilan & luka masih ada sampai sekarang (mgkn ini yg abby rasa). ada org lain yg lebih teruk dari saya. itu saya tahu. tapi, penerimaan setiap orang berbeza2. mulut mudah berkata2…tapi, yang menanggungnya sahaja yang tahu. sabarlah abby…kuatkan hati…hanya org yg pernah mengalami tahu perasaan abby.

    0

    0
  72. ntah ape2 says:

    ntah ape2 la die nih… mak aku dulu pun dicerai sbb ayah aku ada pepuan lain..sama je jalan cite ngn abby..tp mak aku tak mcm ko abby..tabah walaupun tahu die bersedih..xpenah masuk hospital..g klinik lagi lah jarang.. mak aku dicerai masa tu umo 38..umo aku 13 thn. nafkah anak ayah aku bg rm125 sebulan..mane cukup! dengan xde keje. tp mak aku cari keje..dpt keje kerani kat driving skool..skrg umo aku dah 26..tengok betapa tabahnya mak aku. org biasa, tak mcm ko abby. apepun, aku adalah antara org yg TAK SUKA KO. sbb ko melebih sgt… yg lebih penting, pkkan anak2 ko.. utamakan mereka.

    0

    0
    • 000 says:

      mak ko bkn artis cabaran dia lain.tak semua orang sama nasib yer.nak2 dalam dunia sekarang ni kehidupan semakin mencabar.menyara anak2 yang masih kecil.ko dah beso mase tu dah pandai jage diri.cube ko letak kan diri ko tu tempat dia.pikir la ckit.

      0

      0
    • Hakak says:

      mak ko ngan abby tu sama2 pompoan..sama2 ada anak..
      TAPI yg membezakan mak ko ngan Abby adalah hati dan perasaan…NGOK!!! mak ko x sedih sbb mak ko x der hati dah kat bapak ko..So jgn la sama kan org lain dgn mak ko…NGOKKKK…

      0

      0
  73. banyak bersabar, redha semua yang terjadi pasti ada hikmahnya

    0

    0
  74. ade aku kesah says:

    pade ntah ape2! mak ko tu artis kew?? org kenal kew??? abby tu artis! die cerai berai 1 malaysia thu! ex suami die kawen 1 malaysia thu!!! mulut kiri kanan berckap sterss laaa! mak ko tu cerai 1 malaysia ke thu?? bapak ko ade pompuan laen 1 malaysia thu x??? xtahu cite pokok pagkal diam je la! x yah cite pegalaman mak ko tu! bukan aku jek x kenal semua 1 malaysia xkenal!
    to kak abby terus kan hidup untuk anak2…. all the best!

    0

    0
  75. mes says:

    Abby think deeply how u want to better ur life and ur children. this life is really too short.

    0

    0
  76. rin says:

    kecian abby..aku faham keadaan dia skang..aku pernah rase…abby..jangan sedih ape yang dah jadi..awak mesti kuattt demi anak2…anak2 perlukan awak..kalau awak jadi mcm nie kesempatan pada si memek tu utk rampas anak2 awak..satu saya nak cakap awak stress mcm nie si memek tu sukaaa tersangatttt…sangat…awak ingat dia nak sedih mcm awak ke..sorry lah…lebih baik dia gembira dan senang hati…si norman ingat lah abby tu dah lahir anak2 awak yg ade skang..x de rase kekesalan ke dlm hati awak tu…memang abby x cerite kenape dia jadi mcm tu…tp kami nie semua tahu..saya doakan abby cepat sembuh..dekat kan diri dengan Allah Taala..InsyaAllah semuakan selamat…aku geram betul dgn monyet 2 ekor tu….

    0

    0
  77. Ms Tawakal says:

    Allah sentiasa ada ……..bertawakal lah…redha dengan dugaan….Allah sayangkan Kak Abby sbb tu diberikan dugaan sebegini..Kak Abby kena ingat, walau apapun yang dilalui Allah tak pernah lupakan kita wlu sedetik pun……Anak-anak memerlukan kak Abby…kuatkan semangat dan mohon petunjuk..Insyaallah pasti ada jalan penyelesaian..Good Luck….

    0

    0
  78. jande ribut says:

    actly aby tension memey dpt peluk2 norman hakem every night..sape x stres hilang bantal golek mantap tu kannnn..aku pon stres pe kalau jd mcm ni..hahahaha

    0

    0
  79. ketua kampung selitone Cild Steve Austin says:

    sikit byk aku kompem, jiwa kacau abby nie tersangkut paut gak ngan majlis dude die tue…
    caye la ckp aku… walaupun ex- die tu diseponser juta2…
    ada gak majlis gilang gemilang… masa die kawin ngan ex- die dlu mcm kawin koboi jee… sorok2… mcm die kawin kene tangkap khalwat plak…

    mungkin abby masih ‘mengharap’ pada ex- kott…

    0

    0
  80. neutral says:

    kesian abby huhuu..tabah ye satu malaysia sokong abby..lainlaaa cam org tu..hari paling bahagia dlm hidup dah kena kutuk abis2 satu malaysia…tak taulah weiii…
    risau gak kutukan 2 kang tau pasal2 jadi sumpahan…pepun all the best abby/norman/memey

    0

    0
  81. tutti fruitti says:

    Tabahkan hati…kuatkan iman kak Abby….Sesunggunya Allah akan senantiasa berada disamping org yang teraniaya….wlu pahit utk Kak Abby telan buat masa sekarang,pasti ade manisnya di hujung hari….Berdoa2 byk2 pada Allah dimudahkan segala urusan duniawi ini…Insya Allah satu hari nanti kak Abby pasti temui kebahagiaan….Salam sayang buat Kak Abby..

    0

    0
  82. eleh eleh says:

    ada aku kesah??

    0

    0
  83. mila says:

    Semoga AA cepat sembuh. Percaya Dan Tawakal dengan Qada & Qadar. Dengan mengingati Allah, HATI akan menjadi Tenang. InsyaAllah.

    0

    0
  84. dolphin says:

    Buat Abby: Aku penah melalui lebih drpd yg Abby lalui skrg – penderaan emosi & fizikal. Idup sndiri, mmbesarkan ank2 bukan senang yg org tgk. Pe lg x de fixed income. Pesan aku: jgn mmbazir airmata sbb org lelaki yg tak tau tanggungjwb & bersyukur. Kena ikhlas redha pe yg berlaku sbb Allah tau pe yg terbaik buat kita. Jgn buang msa nk balas dendam dgn 2 ekor tu…klau dorang aniaya kita, balasannya tetap ada, tnggu dn lihat je. Nk dpt yg terbaik, kkdg kita kena lalui byk cabaran, supaya kita ingat. Jgn mengadu pada org…mngadu lah pada Allah, Dia kan maha mendengar. Minta la yg terbaik buat diri dn ank2..InsyAllah. Cuba tgk muka anak2…kesian kan dorang. Cinta…jgn dikenang/dikejar…Doa agar dipertemukan jodoh yg lebih baik, yg beriman, yg tahu tanggungjwb, yg bole jga/terima kita dn ank2. DOA adalah medium/senjata yg terbaik bg org2 yg teraniaya mcm kita….Kita mesti “kuat” utk mmbesarkan ank2…CUBA la Abby..

    0

    0
  85. insan says:

    ya!ALLAH…kita org jgn gadoh2….jom doakan abby cepat sembuh..mana2 manusia ada kesilapan begitu juga abby..kalaupun dia update yg kamurang rasa meroyan…tahukan betapa sakitnya dan beban tekanan….doakan semoga pasni abby lebih kuat bukan nak kata lemahla meroyanla..plsla doakan yg terbaik…jgn dah kena batang hidung baru rasa oren….

    0

    0
  86. jackass says:

    Abby ni kalau aku tengok dia punye facebook tu nampak sgt tengah gile meroyan kat norman. Gambar dia meleleh air mata tu pun nak post kat facebook kasi satu dunia tengok..nak attention la tu !.. Aku gerenti abby ni dulu mulut dia celupar sgt suh norman ceraikan dia..asal gaduh skit mintak cerai..asal gaduh skit mintak cerai..skali norman kasi betul baru padan muka. ! Kebanyakkan orang laki ni takkan senang2 nak ceraikan isteri, tambah2 dah ada anak..selain dari isteri sendiri yg bertasbih mintak cerai walau apa alasannnya.. korang nak komen apa korang punye pasal la..

    0

    0
    • just say.. says:

      Haih~ aku slalu g page abby.. tapi tak de plak nampak pic die post pic nangis2.. slalu die post pic happy femli die.. Kalau pun die nangis, dari mana kamu tahu yg die nangis psl Norman? Dlm dunia ni ada 1 masalah je ke?

      0

      0
  87. no more love says:

    urmm wanita memang susah nak lenyapkan kasih sayang yang pernah dorang taburkan walaupun sekarang dah xde pape ikatan tapi feeling tu mesti tetap ade kan.. smoga btabah demi anak2 yang masih kecil huhu..

    A woman’s heart is a deep ocean of secrets~~~

    0

    0
  88. battygenie says:

    Dahlah ex tak bayar hutang (allegedly) skrg ni masuk hospital plak – mahal oo bayar bill hospital lainlah kalau di masuk hospital kerajaan.

    0

    0
    • bettyboo... says:

      aper kelass masok sepital kerajaan battygenie.. kena jaga standard lahh… dia ckp tension xder keja nak bagi anak2 makan.. tapi.. holiday kat genting.. tu x pakai duit ker.. ckp x serupa bikin.. org bodoh jer kesian kat kau.. baik aku kesian kat janda cleaner kat opis aku.. lagi susah hidup dia.. nak tanggung anak lagi.. nak tanggung utang piutang bekas exhusband lagi… kesian kesian… ko nak kesian aper.. drive keta kelass… umah bosarr.. norman pun ada jugak tolong sikit2 pasal perbelanjaan anak2 tu (**tapi tak d acknowlege oleh ko yg norman tolong tu) , bf pun hensem, muda lagi… stress sikit masok hospital swasta.. akak cleaner kat opis nih sakit terok pun pegi keja.. xnak lagi pegi clinic cos nak simpan duit utk anak2 blajar… mmg jenis yg x bersyukur lah kau abby.. compare lah kta dgn org yg lebih x bernasib baik dri kta .. bukan compare kta dgn org yg lebih senang… pikir2 lahh..

      0

      0
  89. Ngokngek says:

    tapi still tak kekal dgn awie gemuk pendek tu pun….
    tul tak minah jambu 24 jam mengadap laptop????????

    0

    0
  90. rahim says:

    guys chill2… dia stress psal tetek dia lama tak kena hisap.. kekeekekeke

    0

    0
  91. hamba Allah says:

    Semoga kak Abby tabah n cpt sembuh.

    0

    0
  92. sabar je la says:

    sabar je la..kenapa semua orang yang komen kat sini menggunakan bahasa kelucahan tahap melampau..boleh tak cakap biasa2 jer…korang ni tak malu ker dengan diri korang sendiri..kalau tak suka jangan lah komen yang negatif..sama ada korang ni tak pegi sekolah belajar pendidikan agama islam atau pendidikan moral..or tak belajar pendidikan sivik..dah tu jgn nak menyalahkan cikgu tak ajar pulak..dan lagi satu..jgn nak menyalahkan orang lain..salahkan diri sendiri…

    0

    0
  93. aaaaa... says:

    masing2 ada tahap kesabaran masing2..saya nasihatkan abby banyak2lah mengingati Allah dan memohon maghfirah drpNya..

    0

    0
  94. donno hu says:

    poyo siak menatang ni…saje la tu nk tarik perhatian..kunun2 tersiksa la norman kenakn dia mcm tu..

    go norman go

    0

    0
  95. lisa suriharu says:

    saya sendiri merasa bekas suami, seorg yg curang berkahwin dgn pompuan lain (jauh lebih muda dari saya) dan dpt baby lagi dgn isteri baru tu.

    Tapi saya takde nak sedih2x atau nak kenang2kan masa bersama dia dulu sbb saya rasa dia tak worth nak dikenangkan. Drpd ada suami tapi curang baik dia belah dari hidup saya. Saya lebih suka hidup solo camni dari terkongkong oleh suami yg tak care pun psl saya, dia lebih caring kat pompuan lain.

    So, buat apa nak sedih2. Hidup hanya sekali, baik kita teruskan hidup & nikmati hidup ini seadanya…. yg penting jgn enjoy tak tentu hala.. sentiasa ingat Allah dan ingat mati. Peace… Semoga Abby tabah selalu dan cepat sembuh

    0

    0
  96. arianadania says:

    Semoga cepat sembuh dan berlakon balik saya dah lama tak tgk abby berlakon..pls berlakon filem ke drama ke…klu ini jew karier yang abby boleh lakukan jadikannye satu karier yang serius…abby tetap cantik lagi walaupun tak bermekap…klu memey tu cam keling la…

    0

    0
  97. Norman Lawyer says:

    Tak meroyan, mesti gile talak, kalau tak pon tentu ketagih belaian tangan jantan. Dah kemarau bertahun2..keinginan memuncak tapi tak de sape yg sudi! Dah lumrah dunia, sanggup berjanda dari kongsi suami, so nasiblah..jgn jadi sore loser. Abby,lu ingat lu sorang ke artis jadi janda beranak?? Ramai lagi lah tapi tak pon gile talak macam ko ni! Ke si Zul dah tak mau ko pon???!

    0

    0
    • ani says:

      Salam, kau ni nama pun lawyer, nak muntah rasanya…abby tu sakit sbb kenang nasib anak2, kau tahu ke abby tu tak ada org yg suka,ramai ooii…tapi dia fikir hal kebajikan anak2 dulu, bukan mcm ex dia asyik dok fikir nak tambah anak je..! Beban yg kena tanggung pun ssh nak tggung ni nah tambah lagi, bini baru dia ni pun gelojoh sgt……!eee geli bila dgr pengakuan dia.

      0

      0
    • org biasa says:

      kau sokong kau…lawyer norman.. aku dah dpt agak mcm maner character si abby ni kalau hidup2.. mesti yg jenis kecoh.. patut lah si norman tu blahh.. x boleh tahan dgn mulut dia.. ramai lagi celebrities yg janda.. bukan nya dia sorang.. bini AC lagi lahh.. bengkekk tapi dia rilex jer x der sampai nak masok2 sepital.. AC lagi kaya raya tapi x bagi cukup nafkah kat anak2 dia .. lagi tension..

      0

      0
  98. salmah @ Umi says:

    salam.. sabarla aby.Setiap yg belaku pasti ada hikmahnya. mgkn x ari ni mna tau satu ari nanti ko pun dapat kebahgian kan. x d dunia p mgkn d akhirat nti. yg pntng jga zuriat tu ngn baik. kak selalu doakn smoga dapat kebahgian dn rezki yg berlipat kali gnda…Amin..

    0

    0
  99. mia aleeya says:

    bagaimana tidak terlalu stress, tgk plak bekas suami kahwin gah mcm tuh..yg si bekas lelaki pun dgn si isteri xreti jaga perasaan lgsung..WALAUPUN abby npk ok, xkesah even dah ad bf lain..tp hati sape yg tahu..dia je yg tahu… kesian abby

    0

    0
  100. Ayra Amani says:

    kesian kat kak Abby…bawakan bebanyak besabar kak…dah dugaan…akak mesti kuatkan diri akak demi anak-anak akak ye…apa2pun..semoga cepat sembuh kak…your children need you…

    0

    0
  101. Seth.Tan says:

    actually…abby abadi masuk hospital..stress baca komen ko org semua….dia tak kisah pun laki dia kahwin dgn memek tu…dia x sihat ke ..dia sihat ke….itu masalah hidup dia..yg ko org duk sibuk kaitkan dgn itu ini nak buat apa…ada ke dia mention…saya sakit sbb dia org kahwin..cukup2 la buat spekulasi..silap2 boleh jadi fitnah…cukup2 la….sbg saudara Islam..kita doakan kesejahteraan dia….hormatilah hidup peribadi dia…..

    0

    0
  102. hehehe says:

    pada aku lar abby nie msh menagih kasih dr nh…aku ade kawan mcm abby gak…mintak cerai coz x bg suami dia kawin lain…akhirnye cerai…n bl laki dia kawin lain(bkn dgn girl yg dia syak tu) ml lar sakit msk hospital…paip umah bocor pun panggil bekas laki…kete rosak pun panggil bekas laki…seblm nie dia blh bt sendiri…alih2 dah 3 thn laki dia kawin lain blh pulak kawan aku nie ckp kat bekas laki dia…dia nak nikah balik gan ex hubby dia…bkn psl anak2 tp psl msh syg n mengharapkan laki dia….alih2 nikah la balik…dah skrg dia jd bini no 2 pulak…kalo aku jd dia biar la aku jd bini no 1 dr no 2…pd aku kita org pempuan nie kalo x mampu nak hadapi kehilangan baik la kita berkongsi bkn per bl dah cerai lg jd mcm gila talak…tak ke teruk tu…

    0

    0
  103. ada seorg akak nie tempat keja ku minat gila dekat abby…bila dia baca masalah kak abby dia pula yg nangis….satu ofis tanya dia pa pula nangis…dia cakap dia kesian tengok abby,,…korang tengok…orang lain pun nangis dengan kisah idup abby..yg korang nak kutuk nie buat pa….biar lah dia jangan lah nak kutuk dia…kita nin manusia..maesti ada mengalami masalah…..sojangan nak kutuk orang…biar lah dia dengan cara dia…papa pun kita tidak tahu pa yang dia alami…sebab benda tu belum jadi dekat kita

    0

    0
  104. Ceciter2 says:

    pada pndapat saya, abby nie perlukan sesi kaunseling. Sya tgok kat post d fb, mmg abby ada mslh yg berat. Tapi 1 perkara yg nk saya ingatkan (renungan bsama2), kat fb nie xleh nak post apa yg kita fikir, kdg2 naik pening pula baca post org2 yang suka post pkara yg terlintas di fikiran, sampaikan mslh peribadi, ttg diri, apa yg dibuat pon nk diberitahu…sampai 10 post sekali, selang 1 minit pon ada. Sekarang nie, byk kes pceraian, pbunuhan, penculikan dll yg bpunca drp dunia IT. Buat kak abby, yg sudah tu sudahlah, perlu diingat, Tuhan tidak akan memberikan kita dugaan dlm hidup kalau kita x dpt mhdapinya. Jgn biarkan Norman n Memey melihat anda lemah. kalau boleh pi bcuti, berhijrah tmpt lain ka dulu, susah jd artis nie kan???

    0

    0
    • chek kiah says:

      yg wt tambah stress nk gile anak2 abby xnak da tinggal ngan abby.seme nk duk ngan mama baru.memey sgt baik n sgt syg kan mereka.bdk2 x pandai tipu x pandai brlakon apatah lg d ajar menipu
      klu tye syg sapa nk duk ngan sapa.seme akan ckp syg auntie memey xmo dok ngan mama.mama jahat.huh.
      sian abby

      0

      0
  105. chek kiah says:

    huh.cite panas ni.meh aku kasi panas.nk cite sket
    si abby jdk mcm tu koz masalah dalaman dia.sjak dia single kawen ada anak.gile meroyan.that y si norman angkat kaki.kuat naik hangen.silap sket norman kena maki hamun siap balik brg dlm umah.nmpk sgt cool abby tpi dalaman kuat maki hamun
    dulu norman x kuat cintakn abby.masa tu norman skerkan erra.tpi abby yg over tunjuk syg da norman on je.lg erra xnak norman trus dorang kawen abby yg byk kuar belanja.start tu abby control idup norman.da le norman ni trlebuh friendly.silap sket balik umah dorang akan gado bsr.lama2 laki mana tahan.cabut

    0

    0
  106. chek kiah says:

    mesti peminat penyokong akan benci marah pada aku.aku x heran.x jdk kudis kuman pada aku
    cuma jgn la sokong apa yg abby wt selama ni smpi merosakan diri.ni la sikap owg melayu kite.asal umah tangga brgolak brcerai..mesti SALAHKAN LELAKI.ppuan je seme nmpak btul.walhal dlmhal sebenar nye abby yg byk salah.dr masuk group ELITE lg ngan sikap mengada2 nye.smpi kna pulau le.

    0

    0
  107. chek kiah says:

    aku bukan nk menuduh atau wat sebarang crita.aku kenal kedua nye baik abby maupun memey.aku bukan jenis iku owg.owg tu tol aku ikot.tidak.aku jenis dengar n selidik.
    mmg abby kuat meroyan klu gado siap hantukan kepala.huh.sadis nk cite.koz dia ada nama.klu x kuat leh gile abby tu
    yg memey plak sian kena maki hamun.seme owg melayu tak suka pada memey.konon nye prampas.sabar nye memey.sapa tau memey akan tau memey sapa.sapa yg kenal abby akan tau sapa sebernye abby

    0

    0
    • nympah giler says:

      ape ko rase kalo ko kawin sonyap2 pas tu bile sarat ngandong ko tau laki ko beromen ngan tino len, duit makan pun x ado, sendiri mau ingat lah….. jangan komen je pandai.., kalo jadi kt ko apo cito?????????

      0

      0
  108. Pemerhati prihatin says:

    Maaf kiranya komen ini menyentuh perasaan Abby. Saya rasa Abby perlu berhenti bercerita hal2 peribadi di FB, blog dsb. Sebagai seorg wanita sy amat faham perasaan Abby. Kecewa, sedih dan tertekan dengan apa yg terjadi sejak kebelakangan ini. Perlu diingat Abby yg meminta2 (penceraian) ketika kejadian yg memalukan itu terjadi. Maka jika Abby berani meminta maka Abby sepatutnya bersedia menanggung segala2 baik dari segi emosi, mental & fizikal atas setiap perkara yang akan terjadi di masa hadapan. Jangan biarkan pihak lain melihat kelemahan2 dan penderitaan emosi yang Abby alami sehingga kini. Abby harus bangun dan tabah menghadapi segala macam rintangan yg mendatang kerna ini sudah suratan. Jangan lupa Allah SWT. Berusaha, berdoa dan tawakkal padaNya. Kemana lagi tempat untuk kita mengadu selain kepada Allah SWT. Jangan menganiayai diri sendiri dan emosi anak2 yang ada di sekeliling kamu. Bina kehidupan baru dan lupakan segala memori bersama bekas suami. Berdoa pada Allah SWT mudah2an berjumpa lelaki yang lebih bertanggungjawab dan sedia terima kita seadanya. Ubah sikap2 yg negatif sebelum ini kepada yang lebih positif dan fikirkan masa depan Abby dan anak2. Semoga Abby lebih tenang menjalani kehidupan di masa hadapan. Amin.

    0

    0