Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Abby Abadi Kini Semakin Lantang Bersuara, Perjuangkan Hak Selebriti Seperti Dirinya

Sejak memasuki parti PAS secara rasmi, Abby Abadi kelihatan semakin lantang bersuara. Yang terbaru, Abby Abadi berkata kepada The Malaysian Insider yang selebriti seperti dirinya hanya akan mempunyai kerja sekiranya kerajaan yang ada sekarang tumbang selepas PRU13.

abby abadi

Advertisement

Menurut Abby, selebriti yang telah berhijrah seperti dirinya mempunyai ruang bekerja yang terhad di bawah kerajaan hari ini. Kata Abby:-

Apabila anda berhijrah, ruang untuk anda berkarya secara kreatif adalah terhad, oleh itu kita perlukan drama dan filem yang Islamik. Selebriti seperti kami hanya akan bekerja di dalam dunia seni apabila ianya adalah sejajar dengan syariah Islam. Untuk itu, PR perlu menang dan membentuk kerajaan untuk merealisasikan dunia hiburan yang berdasarkan syariah.

Ada benar dan ada yang tidak benarnya kata-kata Abby Abadi ini. Abang Nara rasa masih banyak peluang untuk selebriti yang sudah berhijrah untuk berlakon. Diana Amir pun masih dapat banyak tawaran selepas memakai tudung. Heliza pun sekarang sudah jadi pengacara untuk program makan-makan. Peluang itu ada namun mungkin tidak sebanyak yang diharapkan oleh Abby. Namun Abang Nara percaya tidak lama lagi gelombang hijrah di dalam dunia hiburan ini akan semakin besar dan menyebabkan pihak produser drama/filem tidak boleh memandang enteng kepada selebriti seperti Abby Abadi. Apa kata anda?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

336 Comments

  1. bailgcerdikdariabbysengal!!

    October 17, 2012 at 5:20 pm

    hai la..abby ni fikir kalau kerajaan skrang ni tumbang die leh hidup senang cam sekarang agaknye…

    jgn terlalu confident, ingat anak2 die tu still kecik lg, nnt ape2 yang jadi affect anak die, bukan die…die ntah2 da mengadap ilahi…

    ingat da bertudung, teros dpt title istazah la…bongkak sungguh

  2. Dr Halim

    October 1, 2012 at 1:19 am

    As’salam. Sorry lah, tersalah masuk line kat atas tu. Takut marah empunya tanah nanti, ni yg. slot kek bawah ni. Peace .. [lol]

    Camni lah AA, aku amik ko jadik bini no:2, duk gumah diam2. Tak yah nak politik2, asuh anak2 kasik dia org. pandai ngan ilmu agama. Amacam .. setuju … :) .. ikhlas ni .. -_-

Loading...
To Top