Written by AbangNara | May 28th, 2014

Akhirnya segala persoalan mengenai status rumah tangga Abby Abadi dan Farhan terjawab jua. Pelakon ini dijangka bakal memfailkan penceraian pagi esok di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur, Selangor. Menurut Utusan, usaha menyelamatkan rumah tangga mereka telah gagal lantas menyebabkan Abby terpaksa memfailkan penceraian ini. Untuk makluman, Abby dan Farhan telah mendirikan rumah tangga pada 9 Julai 2013 di Thailand.

abby abadi cerai

Ini adalah perkahwinan kedua Abby Abadi selepas perkahwinan pertamanya dengan Norman Hakim turut berakhir dengan penceraian. Abby berusi 37 tahun sementara suaminya, Farhan, 24 tahun. Sebelum ini Abby telah memberi bayangan mengenai keretakan rumah tangga menerusi status-status yang dikongsi di Instagram. Info asal Utusan Malaysia.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

152 responses to Abby Abadi Dijangka Failkan Penceraian Pagi Esok

  1. BabyAA says:

    Nasik sudah jadi bubur..jah.

    0

    0
    • mak jemah says:

      Mari hadiahlan Al Fatihah kpd Sultan Azlan Shah…

      0

      0
      • Olga says:

        tak habis2 cerita perempuan poyo ni….next?

        0

        0
        • Abby Kabadi says:

          ini semua salah PKR !!!

          0

          0
        • Datin Semah says:

          besok adalah hari ….jubah hitam spek hitam !!! :(

          0

          0
        • maniam says:

          boring…topik pasal baju Zila Bokhorin lagi best

          0

          0
        • Utusan Merapu says:

          menunggu selfie oleh Arbaiyah di depan makamah syariah

          0

          0
        • Beyawnce` says:

          nampaknya business “menternak anak ikan” terkandas ditengah parit.
          oh well..

          0

          0
        • langau PAS says:

          tengok gambo IG dia pun tahu, jenis perempuan macam mana. geli tengok. sampah sarap sangat.

          0

          0
        • buang masa says:

          please la betina bodoh ni…meluat aku. cerai je lah. memekak je.

          0

          0
        • Apa kejadah bro says:

          Lelaki sejati adalah lelaki yang akan cakap pasal bola

          0

          0
        • Fakta Keras says:

          lelaki sejati adalah lelaki yg tahu menghargai…mak nyah !

          0

          0
        • ketam batu says:

          makhamah mlysia dipenuhi dokumen cerai berai & kes saman artis

          0

          0
        • udang kara says:

          dh agak budak tu mmg x leh thn perangai abby

          0

          0
        • Didi says:

          Dulu kemain kata lakinya ni jodoh allah untuk dia. Sekarang? Dia yg failkan penceraian. Guanee tu weyy? Jodoh allah mcm mana tu?

          0

          0
        • ina says:

          Jujur bab nk kutuk org pengkomen beatifulnara hebat. bila artis warna kan rambut bkan main smua hukum dkeluarkn. Tujuan tegur menegur wajib dalam islam tp bila org tegur pengkomen yg biadap.. diorg ckp klau baik xbca gosip la.. knapa dlam islam ada hukum ke blh mengata orng dlm ruangan gosip and aibkan org sesuka ati ke? majority pmbaca BN melayu and bragama islam. jujur kdang2 sya malu bca2 komen. Klau nk tegur artis blh pegi Private Msg diorang tegur bkn memalukkn diorang. Ingat dosa ngn Allah kita blh brtaubat tp dosa sesama manusia plak?? jangan jdkan ruangan gosip menghalalkan yg haram.. ingat kata2, kita memcerminkan diri kita terutama kita sbgai islam..

          0

          0
      • Godzella Bekarin says:

        servis tak mantap ke mak cik?

        0

        0
        • tijah says:

          perkawinan “made in thailand” ler katakan.

          0

          0
        • Renung Diri says:

          suka post dlm instagram gambo yg bukan2 hingga terjatuh dalam kategori riak dan suka menunjuk-nunjuk. x payahlah dik, tak kemana pun. insaflah. dunia ini pinjaman aje.

          0

          0
      • celana dalam says:

        org kawin, ko pun sebok nak kawin jugek. anak ikan minta disponsor 24 jam ke kak?

        0

        0
        • bertaubatlah korang says:

          sis..bercakap biar beradab sikit..dah tertulis kt luth mahfuz..siapa kita nak melawan..

          0

          0
        • Kaka says:

          tengok instagram dia pun dah tau..hati masih berkeladak. kalau betul2 beriman, tak perlu instagram menunjuk-nunjuk segala.

          0

          0
        • bertaubatlah korang says:

          pandai nye..tau plak baca org ikhlas ke tak..hmm..refleksi diri sikit..dah awak nk memburuk2 kan org ni termasuk dlm kategori ape ye?? ce bgtau sikit

          0

          0
        • Anonymous says:

          alahai..ko sibok pe hal..ko maid dia ke?
          eee…please la nok. perempuan bodoh cenggini pun ko nak backup?
          ko ni mesti jenis kulom kote anak ikan gak ni. kaki meroyan dlm IG.
          bahlol. ada jugak fans IQ selevel kerbau.

          0

          0
        • bertaubatlah korang says:

          cik KAKA..sy tunggu jawapan anda..mana tahu boleh tambah ilmu saya ni..

          0

          0
        • KaKa says:

          pergi samak mulut kau dulu…manalah tau kot2 bulu p*ki abby terlekat di celah gigi kau.

          0

          0
        • Pak Nik says:

          betina kalau bercerai dah 2 kali…apakah tandanya?

          0

          0
        • Warak Tahi Kucing says:

          Gatal sgt puki tu dulu … mengenyut nk btg muda.. now farhan kata… jah puki kau dah liat mcm getah segerap … xmau ! dah expired..kering.

          0

          0
        • bertaubatlah korang says:

          kata imam syafii “Aku mampu berhujah dengan 10 orang yang berilmu tetapi aku pasti kalah dengan seorang yang jahil, kerana orang yang jahil itu tidak pernah faham landasan ilmu”..cik KAKA anda x jawab soalan saya.. :)

          0

          0
        • KaKa says:

          nak bahas pasal ilmu tapi masuk ruangan gossip…kesian kau. terpalit jugak kentut aku ni pada kau ye?

          0

          0
        • Apa Yg Kau Merapu Joyah says:

          cut and paste hadis….konon nk tunjuk hebat, warak dan bjak. alahai, x payah lah kak. budak pmr pun tahu berdebat le bahlol…lebih terror daripada ko tu. kesian…baru discover button cut and paste. :(

          0

          0
        • bertaubatlah korang says:

          cik KAKA..setaip benda pasti dilakukan berserta ilmu..kalau x ..apa guna ada akal klau x guna..persis binatang la..ada otak tapi x guna akal..kan??

          0

          0
        • KaKa says:

          kalau ada otak pun tapi IQ selevel kerbau mcm ko…rugi jadi manusia !

          0

          0
        • bertaubatlah korang says:

          saya x kesah pon korg nk ckp apa..walaupun dewasa sekalipun..ada ilmu x nk amalkan buat apa..x berguna jugak kan..Muslim kan kena berpesan2..sy hny bagitahu apa yg sy tahu..selebihnya terserah..dosa pahala anda yg tanggung..tapi ingatlah..kalau api kt dapur pun x tahan..lagikan api neraka..ni pon budak tadika tahu..x tahulah akak2 tahu ke tak..kalau x bersalah..x perlulah nk sentap kan..ok lah..selamat beramal..setiap tulisan kita ada yg mencatat..berhati-hati lah..Assalamualaikum semua..

          0

          0
        • celana dalam says:

          alahai, ada jugak yg nak backing si arbayah yg hipokrit ni. tolong lah. tengok instagram dia pun tau perangai macam mana. memang talam….layak jadi gundek Lim Kit Siang.

          0

          0
        • minah jambu merah biru says:

          huhu…..hidup biasa2 aje tk boleh ke..mesti nk eksen alim ke..huhu kalau dh alim pon tkan nk beceramahhhhhh aje siang malam pagi petang suboh tol takkkk laki pon boring kalau gini macm huh ! mentang2 dh bertudong n dh alim warak tkan asek asek nk cakap pasal ugamaaaaaa aje laki mana yg tk boringggg ! lebih baik kawin ngan artis dangdut ada jugak faedah Nye…ape ! artis dangdut tk smbayang ke ! eh helo tolong sikit eh jangan ingat artis dangdut tk buat amal ibadattttttttttt tkan dorang nk canang 1malysia yg dorang tu buat amal ibadat ….bagos jugak la abby ni cerai ngan laki diaaaaaa kalau tk laki dia asek kena geleng geleng anggok anggok je kan…cian..

          0

          0
        • renungkan says:

          berhijab tapi hati keruh….. mengutuk orang baik punya dlm twitter dulu si meroyan ni…bahaya untuk reputasi islam.

          0

          0
        • Menyampah pulak aku says:

          Wahai bertaubat la korang, ko nak ckp pasal dosa pahala kat sini.. Tapi diri ko sendiri baca gosip2 artis… Itu pun dah jadi dosa. Join ruangan komen dah tentu2 byk ‘fitnah’ spt yg ko sangka.. Apa hukumnya kalau ko turut terlibat dalam ruangan komen ni.. Guna akal la.. Tak perlu nak tnjuk alim tak bertempat. Org lain pun belajar agama juga… Bkn ko sorang je… Hormati ilmu agama ko.. Jgn digunakan untuk hentam org lain kaw2.. Ko pun belum tentu masuk syurga. Ingat tu..

          0

          0
      • Anonymous says:

        hari tu kemain dok auuummm auummm…. Pas ni klu kwin x pyh le tayang sgt bahagia tu ye abby….

        0

        0
        • one direction to Allah says:

          sy pun GIRLS jugak..tp x semua GIRLS suka dengar kn?? jgn samakan diri org lain dgn anda

          0

          0
      • One Direction digilai ramai girls says:

        hi Abby, drpd you meroyan kat twitter.. baik you tweet ” I LOVE ONE DIRECTION” … tentu ramai yg suka you, for ur info…One Direction tu sebuah boyband yg digilai oleh girls di seluruh dunia, kalau u tak layan 1D.. you memang ketinggalan zaman.

        0

        0
        • Anonymous says:

          Geng2 Zilla Bakarin jer layan 1D ni…

          0

          0
        • one direction to Allah says:

          kalau jauh gn Allah lagi ketinggalan zaman..

          0

          0
        • One Direction says:

          kat Facebook, Twitter semua minat One Direction.
          apelah korang ni..sikit2 nak campur aduk soal agama, tak kan korang tak pernah dengar lagu..hidup korang x bosan ker ?? akhirat dgn dunia kena lah seimbang. Sembahyang2 jugak…dengar lagu..dengar lah jugak. Kena seimbang.

          0

          0
        • one direction to Allah says:

          ayat yang awak guna tu x betul..memang ketinggalan zaman ke kalau x dgr lagu dari one direction??….memang kena seimbang..tapi x patut awak judge org yg x suka dgr lagu melalaikan sebagai ketinggalan zaman

          0

          0
        • bartaubatlah korang says:

          kiblat kamu hala ke hollywood…bijaknye.

          0

          0
        • Fans 1D Bodoh Cam Lemb says:

          One Direction pun nak bangga. Main alat musik pon x reti…cipta lagu pun tak boleh….tolonglah. Dengarlah K-Pop je lah ko.

          0

          0
        • One Direction says:

          @one direction to Allah
          komen yg “ketinggalan zaman” tu saya tuju untuk TEENAGER sahaja…sebab tu saya panggil GIRLS…kalau dah mak org buat apa dengar lagu One Direction, buang tabiat ke apa.

          0

          0
        • One Direction says:

          @Fans 1D Bodoh Cam Lemb
          eewwwww….i tak layan kpop gay, kpop tu asian muka hodoh. !!!!!
          kpop tak ada yg handsome…semuanya mata sepet, kulit pucat.

          0

          0
        • WooHoo says:

          @One Direction digilai ramai gadis
          Jgn sembang taik la kt sni !! Otak ko sapa yg xlayan 1D tu ktinggalan zaman. Stiap org ada minat msing2 la. Xyh nk kutok org ktinggalan zaman la, x ikot trend la. Ko igt ko 2 dh advance sgt ke ngan minat 1D tu?? Aq minat2 kt 1D tu pon tp xde la smpai jd org yg otaknya level rendah aka low class cam ko ni. Suka suki je kata org mcm2. HUH!

          0

          0
        • WooHoo says:

          @One Direction
          ko 2 yg gay sbenarnya. Klo ko pompuan sure la ko 2 lesbo..So far i xpnah dgr lg artis2 kpop tu gay. Slalunya boyband dr barat tu yg sorg dr member group tu yg ended up jd gay! So don’t be surprise if another 10 yrs from now klo 1D tu dh berkubur kuar story one direction member is GAY! Hahaha! N please xpyh nk kutok kpop tu xhensem la, mata sepet la kulit pucat la. Ko igt 1D tu kisah kt ko ke klo ko backup gila2 diorg tu?? Ko 2 je prasan lebih! At least kpop idols tu sume kaya raya n a far more successful dr ko yg xabis2 nk jd keyboard warrior mngutok kpop xabis2 then jd anjing backup 1D! Hahaha!
          What pathetic are you, bitch!

          0

          0
        • bertaubatlah korang says:

          Awwww gelojoh u nak jilat jubo One Direction yg berkerak berdaki tak cebok tu LOL!!!! Kau kan hadap agungkan One Direction kau tu, kau bukak ajerlah seluar dia orang..jilat puas-puas…keju dijubur tu wei.

          0

          0
        • smurf says:

          Amboi cik bertaubat la korg..td bukan main ckp2 psl agama.. copy paste hadis bagai.. ni kutuk org lain plak..dah x ingat ke hadis yg dicopy td? Poor u.. hati kena kuat dik..kalo 100 orang kutuk2 awak balik.. x yah la kutuk die semula.. mcm mane nak ajak orang bertaubat kalo mcm ni..

          0

          0
        • lois lain says:

          umur korang ni berapa nak bergadoh pasal one direction?dik lagi 5 thn adik mesti malu baca comment2 adik pasal 1D. We all been there before.

          0

          0
        • Najijie says:

          Yucksss One Direction ni group budak2 hingusan mcm ko je minat
          Bapok,Pondan,Gay,Perempuan gediks layanlah One Direction ni
          best lagi The Wanted,group yang gentelman lagu pon best2
          X mcm One Direction group bdk2 baru nak up

          0

          0
        • Zac says:

          Rosmah sayang one direction ..

          0

          0
    • Model says:

      cuti sekolah…musim artis bercerai …

      0

      0
    • Olga says:

      MUNGKIN SEBAB ABBY KUAT MEROYAN SEBAB TU FARHAN LARI

      0

      0
    • Ijan says:

      7+7=84!!
      Kahwin di Thailand bercerai di Malaysia. Perkara biasa. Apapun, Tuhan sebaik-sebaik Perancang. Tabahlah sesiapapun.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Agaknya dah tak tahan bini tua asyik membebel berlagak macam al ustazah dan anak berderet.He’s still young, dia tak boleh angkat agaknya.Tak boleh handle banyak masaalah.So bercerailah. Norman & Memey bahagia dengan perkahwinan mereka tapi Abby hancussss dah tak der jodoh……….

      0

      0
  2. Takziah Sultan Azlan says:

    anak ikan x bleh bertahan?

    0

    0
    • Selangor Negeri Sedehhhh says:

      sebelum kawin amboi bukan main lagi gediknya ko tu mcm muda- mudi anak ikan diusung diarak ke hulu ke hilir. nah, lepas setahun apa sudah jadi neh?

      0

      0
  3. shiro says:

    Adoiii ni sorg lg.. suka hati kau lah

    0

    0
  4. Amoi Comel says:

    Kahwin dengan lelaki muda banyak cabarannya. Antaranya ialah:
    1. Pemalas nak mampu nak g keja… Asik nak bermanja je. Duit poket pun mintak dari bini…
    2. Tak matang dan tak pandai handle masalah rumahtangga lagi…
    3. Tak tahu teknik kamasutera hahaha!
    4. Merbahaya. Especially kalau si bini ada anak perempuan…

    0

    0
    • awie says:

      tak juga,laki muda ke tua ke. janji dah sedia galas tanggungjawab dan mampu membimbing keluarga. kalau main petik je buat laki,inilah padahnya

      0

      0
      • Hamba Allah says:

        Jaga pertuturan… Nasib kamu hanya Allah sahaja yang tahu..

        0

        0
        • setuju says:

          setuju :) kita baca cerita sebab nak tau liku2 kehidupan dia..bukan nak dikutuk lg dia. jgn lupa dia sorang ibu. mcm mn perasaan anak kalau ibunya dikutuk mcm2 oleh masyarakat yg krg guna akal?

          0

          0
    • MCM14 says:

      suami lebih muda 4 tahun dari saya, alhamdulillah sejak kami kenal dulu (as senior- junior di university) mmg suami nampak berkaliber, matang, tenang, dan bertanggungjawab. Sekarang anak kami pun dah 4 orang, yg sulung dah form 4 pun..alhamdulillah dia seorang suami yang tahu agama, penyayang, bertanggungjawab, menghormati isteri dan keluarga, sayang anak2, etc..Soal umur tak memainkan peranan dalam rumahtangga kami kerana bila kita sedar peranan kita sebagai suami/isteri, automatically kita akan tahu apakah tuntutan menurut agama ke atas kita terhadap pasangan. Suami muda atau tua, isteri tetap kena hormati suami dan menerima bahawa ketua keluarga adalah suami. Begitu juga suami terhadap isteri. Jadi, pada saya, berpakatlah suami-isteri dengan baik, byk kan tolak ansur, jgn memendam rasa, berterus terang dengan pasangan, etc, insyaAllah rumahtangga rukun aman damai, malah kasih sayang terhadap pasangan dan keluarga melimpah ruah. ** jadi, muda atau tua bukan ukuran..akal dan imanlah yg memainkan peranan..jadi kalau bakal suami dipilih dari kelab2 malam kerana anda juga selalu berkunjung ke sana, maka dapatlah rumahtangga species kelab malam..tiada akal tiada iman utk dipaksikan.

      0

      0
      • 4 TAUN JER ... says:

        [email protected]… 4 thn di kategori sbg satu age group … tak ada age gap kat situ … Sekian. Ppuan skrang pun pandai jd penampilan diri mcm ank dara lagi … citer awk tak relavan kat sini… lain lah 14 tahun … itu sy salute laaa…

        0

        0
  5. Bedah Pungkor says:

    oh noesssss….lepas ni akan meroyan sakan la kutok kerajaan dlm twitter…

    0

    0
  6. rya says:

    pilih suami biarlah yang mampu membimbing isteri. apa2 pun bertabah lah abby.

    0

    0
  7. haniraiza says:

    Dh habis jodoh…life must go on..hope Abby jumpe suami yg lebih matang, boleh bimbing dia..kadang2 nmpak Abby ni mcm dominan & garang skit..

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      tenogk muka dia pon macm tk romentik aje…garang tk betempat nk buat happe !!

      0

      0
  8. kak pora2 says:

    tak sampai setahun jodoh mereka…apa2 lah abby kau rasa yg t,baik utk kau n anak2

    0

    0
  9. Samantha Simpson says:

    Tu la. Kawin ngan budak kecik lagi. Tiada kasihan buatmu.

    0

    0
  10. damak aumm aummm says:

    ai, hari tu bukan main lagi ber aummm aummm. dah nak cerai?

    tu la, lain kali, jgn expose sgt.

    0

    0
  11. anon says:

    Tu lah abby, mulut tu jaga sikit….mentang2 laki muda, jgn treat dia mcm anak2 pulak. Asek nak berleter je. Hmm….skrg mimi pun tak duduk diam, takut abby kembali pd laki dia si norman tu. Tapi elok jugak berbaik dgn norman tu.

    0

    0
  12. EMAA KEMBONG says:

    OKKKKKKKKKKKKKKKKKKK BAGUS!!!!!!!!!!!!!!!! FIRSTTTTTT

    0

    0
  13. mimi says:

    dulu member pernah citer org bank call norman time they all husband n wife lagi
    pastu abby call balik orang bank tu
    tanya mcm2
    ingat norman nye scandal kot
    ok tu je nak cakap

    0

    0
  14. Tegar says:

    bang nara oi cpt korek cerita fara fauzana bercinta dgn hairudin omar. excited nak tau ni. ckup2 la hapdet citer cerai berai. Sedeh. Nak citer happy jer blh? Bang nara 2×5=10 la. Soalan tak mencabar langsung.

    0

    0
    • Oi yiow jin says:

      Ye ke?? Fafau dgn hai-o??? Homaigaddd..Sukerrrr!!! Ntahnyer nara oi baik ko update citer happy2 dari ko sibuk rmhtgga org.

      0

      0
    • Norman says:

      saper plak tu? femes ke?

      0

      0
      • Oi yiow jin says:

        Norman.Ko ni saper??Ko femes ke??Fara fauzana org buta pon tahu. Hairudin omar tu pemain bola. Ko??????

        0

        0
        • k bye says:

          x femes lah..pemain bola je. masuk umur 40..jual ikan keli je.

          0

          0
        • bola bulat ... says:

          @k bye…. nasib baik tak jala ikan talapia kat lombong… hahahaha… ingat saper td … setakat pemain bola …. aduhhhhhh…. kita sokong jer la sukan kat msia ni … nanti orang kata tak patriotik pulak….

          0

          0
  15. bertaubatlah korang says:

    assalamualaikum..first thing yg saya nak cakap kt sini..semua org ni x takut dosa ke cakap2 pasal masalah orang..adakah anda rasa diri tu sudah cukup sempurna..sampai nk judge org macam..haha..untungla kak abby..pahala berganda2 dapat..korg yg komen negatif ni hmm…x tau la..kenapa melayu ni tgk org susah lagi suka..bukan mendoakan..sbb tu la melayu susah nk berjaya..bila ad perkara mcm ni..bukan main sorg2 kutuk..rasa kalau komen dekat hal agama lagi bagus..pahala pon dapat..ilu lagi dapat..kepada abang NARA..kalau boleh la..jgn sediakan ruang komen..x pasal2 saham abang pon bertambah..sekian..

    0

    0
    • Anonymous says:

      ko ni c arbayah manan tu ke… sentap sangattt!!!!….

      0

      0
      • Kak Abbe says:

        siapa lagi dia la tuh… dulu tu kan selalu kutok hentam gomen. kawin senyap kejap. lepas ni meroyan la balik jadi agen PAS sepenuh masa.

        0

        0
    • smurf says:

      Erk td kat atas nmpk cik ni copy hadis..pehtu nyumpah2 peminat 1D, pehtu nasihat org semula.. jgn goyang dik.. xyah la sumpah2 org,pehtu nasihat2 plak… kite nak nasihat org ni kena kuat.. bile org judge, ckp org tu berdosa..kite ni x ma’sum..masing2 ade dosa..

      0

      0
    • pemerhati says:

      weh . ni abby la . mintak maaf skrg ! gaya tulis dia mcm abby , mungkin obses dgn penulisan copy paste abby kat IG kot . opsss ! Nara ! +1=9 jawapan dia 8 ! aku mintak student aku jwb kan sempena homework cuti sekolah

      0

      0
    • Jangan Takbur sangatlah says:

      kenapa time si abby kutuk kerajaan, hina pemimpin..sebarkan benda2 tak sahih kau tak nasihatkan dia? Kenapa..dia terlalu maksum ke pada kau sampai tak buat dosa? kenapa kau nak hentam pengomen2 kat sini yg rata2 mengata dia berdasarkan apa yg si abby pernah pamerkan di media sosial? melayu susah nak berjaya bila ada org mcm cik abby selalu menjatuhkan kerajaan walaupun ada kebaikan… Muhasabah diri sblm nak muhasabahkan org lain. Lancar bercakap hal agama tak bermakna awk ke syurga. Nasihat cik abby awk dulu supaya pikir sebelum mencerca. Sekian

      0

      0
  16. mok bedoh says:

    Hm mok bedoh tompang sedih kat abby..sabo lah abby Allah sayang kat abby sbb tu Dia uji abby selalu..semoga Abby dpt teruskan perjuangan Abby dlm Islam dan jgn patah somangat..suami boleh diganti, yg ponting anak ada sentiaso disisi..

    0

    0
  17. man kidal says:

    Gatal sgt puki tu dulu … mengenyut nk btg muda.. now farhan kata jah puki kau dah liat mcm getah segerap … xmau … :(

    0

    0
  18. Shaklee says:

    Kesian abby

    0

    0
  19. katak hijau says:

    Xpelah.. dah xde jodoh.. pasni jd madu si memey je la… biar norman jaga dua2 skali ye..

    0

    0
  20. nina says:

    Ensem suami abby nih..rasa baru je kawen dah nk bercerai..i hope abby tabah lah ye dlm menjalani kehidupan lepas ni.

    0

    0
  21. Smile:) says:

    Kalau la pahala,dosa,syurga,neraka nampak di mata,kalaulah azab siksa kubur dapat didengar oleh manusia..agaknya pasti ramai berfikir dahulu sebelum menulis

    0

    0
    • think wisely says:

      sy setuju..manusia..macam tu la.Allah bagi akal suruh fikir..tapi melencong ke lain la plak fikiran makhluk2 ni…semoga sempat bertaubat..

      0

      0
    • minah jambu merah biru says:

      kalau boleh Nampak itu semua pengomen2 jahanam temasok kau minah jambu tkan datang kt blog nara ni huh ! takotttttttttttttttttttttttttttttttt ! hehehehe..

      0

      0
  22. Podahhhh says:

    whatever la..x minat pun. betina meroyan gila batang muda. eeee…yuck.

    0

    0
  23. Harem X Femes says:

    siapa ni? femes ke? buang karan je komen.

    0

    0
  24. K belah says:

    abby burit busuk ni.. next?

    0

    0
  25. Esah says:

    tu la..tangan tu jahat sangat…hantar tweet yg bukan2 mengutuk #1…ada aku kesah?

    0

    0
    • pendapat 20sen says:

      aku bukan nak mengutuk si Abby ni,tp sesekali dia kena sedar..stiap kutukan yg dia lemparkan pada org sblm2 ini… baik kerajaan atau individu…aibkan org sana sini..dgn kata2 sinis… mgkin Allah juga bukan aib dia? Pada aku lah, kalau dia berkata2, seolah2 dia nampak betul2 depan bijik mata dia sesuatu perkara tu berlaku. Tanpa segan silu share dia IG..share di Twitter… sesekali muhasabah diri Abby, ingatlah..kalau kita aibkan org… aib kita akan dibuka juga. Pasal mulut lantang mempersoal itu ini, janganlah…kita perempuan..adab kena jaga..bertudung labuh dah cantik sgt..tp mulut kita pun kena bertudung. Harap Abby pikir2lah… org mengeji sbb mereka merujuk sikap2 abby semasa lantang mencerca org2 lain sblm ini… Take care..

      0

      0
  26. bercerai la lagi says:

    Tu lah dulu aku hairan dia ckp nak menghalalkan hubungan.sb tu kenal terus kawin..halal lepas seminggu kenal jamin bahagia ke?kenal lah setahun dua dulu..kalau serasi..baru la pg halalkan apa yg patut..

    0

    0
    • emma says:

      dah berair kat bawah tu dah tak tahan sesangat dulu…rembat je anak ikan sebab air dah naik kepala.

      0

      0
  27. Linzy Longkang says:

    tu laa dulu dah ckp jgn kawen tegesa2 sbb ex ko norman dah dpt baby baru ngan memey, ko tak saba nak kawen ngan anak ikan skang baru merana somi tak matang, tak pandai jadi ketua rumah pastu ntah2 mintak duit ko jekkk…pasni carik sugar daddy jer laa abby….

    0

    0
  28. looney says:

    serius aku jrang2 tngok org cina kat malaysia becerai mngkin sbab anak2 kot….

    0

    0
    • SJ2 says:

      org cina sebuk cari duit..dorg xfikir sgt bende2 remeh ni..duit..duit..duit..laki bini keje siang mlm..anak hntr mak jaga..weekend br jumpe..so quality time dorg jumpe xde la gaduh gitu…

      0

      0
    • lady says:

      mmg ler jarang tgk tp dorg kuat skandal..mistress rmai….

      0

      0
    • cik loyar says:

      byk je kes cerai non-muslim difilekan di mahkamah..kamu je yg tak tahu..kalau tgk rekod di JPN pun banyak kes2 non-muslim yg kaunseling (sbb pasangan bermasalah, jadi salah sorang minta separate, jadi akan dipanggil JPN dahulu..kalau perbincangan di JPN tak boleh setel, baru bawak jumpa lawyer utk filekan permohonan cerai di mahkamah)..bila dah 2 tahun tak duduk bersama, barulah isteri atau suami non-muslim boleh minta cerai. Tak bagusnya adalah mereka ni bebas je utk buat maksiat, simpan mana2 perempuan atau lelaki..kalau dah 2 tahun tak duduk sebumbung, tambah pulak agama dia tak melarang, mmg la nafsu dilepaskan ditempat2 salah..jadi, undang2 nikah kahwin cerai Islam juga yang terbaik. perlaksanaan oleh hakim atau ustaz di mahkamah syariah mmg agak slow dan kdg2 menyakit2 kan hati, tapi bila berkait soal hukum, sebaiknya dihalusi supaya tidak memudaratkan diri kita dan keturunan kelak.

      0

      0
  29. dee says:

    Umat akhir zaman yg hanya berani bkata2 dlm media sosial tetapi hakikatnya scara realiti tiada yg berani. Ini dia manusia.

    0

    0
    • muslihat says:

      media sosial memberi lesen kuasa bersuara tanpa gentar. itulah muslihat pencipta teknologi.

      0

      0
  30. Allah melihat' dan kita tiny hamba says:

    aiii byk macai y kutuk2 ni.matang n jd muslim y baik. ingat kita ni isteri n suami klu blom kahwin esok lusa jd jugak.
    hati2 bg komen kot dh bg saham akhirat kt org korg melopong akhirat sok sbb muflis.

    lisan ceeminan hati,

    0

    0
  31. weng weng says:

    kawen kawen juge..moh kite bercerai…PU weng weng

    0

    0
  32. entah says:

    syiah kot…kahwin contract :D

    0

    0
  33. Anonymous says:

    yg aku perasan kan, mrka yg janda ni cpt2 tagkap anak muda yg masih bujang utk jd laki. contohnya fiza dan abby ni. tak sampai sebulan kenal, terus ajak kawin di siam. last2 jd begini. nnt jwpn klise “tak ada jodoh”.

    0

    0
  34. La Tah Zan says:

    Innalillah… Janganlah kamu bersedih. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui segalanya, apa yang terbaik buat kamu. Dan, sekiranya Dia mengkehendaki, sesuatu itu terjadi maka terjadilah… Kun fa ya kun.

    0

    0
  35. dada says:

    bukan peminat dia. tapi, pikirla, sape yang waras nak kan penceraian? jodoh dia dgn budak tu sekejap aje dah tertulis. kita ni buat la pengajaran. jangan tau nak mengumpat aje. cermin diri dulu sempurna sangat ke? mmg la kurang gemar dgn sikap die yg kdg2 buat org menyampah. tapi tolong la jaga bahasa. takut nanti apa yg kte ckp tu makan diri sendiri. sekian. renung2kan lah..

    0

    0
  36. lorr... says:

    ex geng2 elite semuanya kawin cerai berai…macam terkena sumpahan lak…. sabar ye kak abby

    0

    0
  37. x says:

    bukan peminat dia. tapi, pikirla, sape yang waras nak kan penceraian? jodoh dia dgn budak tu sekejap aje dah tertulis. kita ni buat la pengajaran. jangan tau nak mengumpat aje. cermin diri dulu sempurna sangat ke? mmg la kurang gemar dgn sikap die yg kdg2 buat org menyampah. tapi tolong la jaga bahasa. takut nanti apa yg kte ckp tu makan diri sendiri. sekian. renung2kan lah..

    0

    0
  38. mawar berduri says:

    Sedihnya tengok komen-komen dari pembaca BN. Ada yang menyumpah seranah tentang musibah yang menimpa Abby dan Farhan. Tak kurang yang mempertikaikan hijab dan dakwah beliau. Apa salahnya kita berbaik sangka? Dan ucapkan takziah kepada kedua pasangan ini. Sungguh kita tidak akan rugi barang sedikit.

    Wahai keyboard warriors yang memaki hamun orang-orang lain, ingatlah Malaikat itu pencatit setiap amalan dan Allah itu Maha Teliti dalam setiap perkara. Berwaspadalah, takut takut di hadapan Allah nanti kita tergolong dalam golongan yang muflis.

    Last but not least, janganlah kita gembira disaat org yang tidak kita suka itu mendapat musibah, pengakhiran hidup kita tak tahu bagaimana rupa T_____T

    Allahu a’lam.

    0

    0
  39. Pesanan Dari Hati says:

    Rasulullah s.a.w pernah memberikan peringatan bahawa: seorang mukmin bukanlah tukang mencela, tukang melaknat orang, tukang berkata kotor dan berkata rendah. Syurga itu diharamkan bagi setiap orang yang berkata kotor untuk memasukinya.

    0

    0
  40. LAHAR says:

    Xpyah nk judge owg,tgok dan baca je,,yang duk komen bagai bukanyer perfect pn..

    0

    0
  41. SASA says:

    Terfikir kenapa artis-artis yang mengembar-gemburkan kononnya kahwin kerana Islam, dapat petunjuk lah apalah, akhirnya end up dengan penceraian jugak. Fiza-Adam, Abby-Farhan, Sham kamikaze etc. Kadangkala, mungkin bersederhana lebih baik. Untuk Abby, kadang2 kena fikir apa berlaku mungkin satu kifarah sbg pengajaran utk kt. Ms kes MH370 Abby bukan main lagi dengan yakinnya post kat ig kononnya memang kapal terbang terhempas hanya kerana percayakan kata2 kakaknya yg kerja di airport walaupun xtahu cerita sebenar. Abby tak fikir kesan kata2nya memberi impact kepada ahli keluarga mangsa.Sekarang semua org pulak bercerita psl Abby walaupun xtahu cerita sebenar. Sudah-sudahlah Abby, kadang2 kena terima nasihat & pndgn org lain jugak, sbb walaupun kita nak mendapat keredaan Allah sekalipun, kena jaga hubungan dgn manusia juga kan :)

    0

    0
  42. skudiver88 says:

    mgkin sbab faktor kewangan kot.suami die ni keje ape ea??ade sape2 tau x??mgkin abby je kot yg kene tanggung suami die ni??huhu…tapi tula sblm kawen nape xpk dulu.kawen ni bkn nk ddk sebulan dua je tapi nk duduk selama2nye..sblm kawen pn kenela bt solat istikharah dulu kan…mntak petunjuk…janganla smpi trend kawen cerai dikalangan artis semakin meningkat bagaikan juara…

    0

    0
    • zana cool blog says:

      farhan ni sbenarnye staf butik Abby mula2 dulu,,, follow IG dier akan tau la,,,, 2 minggu kenal tu mase mula2 farhan keje kat butik dier….

      0

      0
      • skudiver88 says:

        ooo..so mgkin faktor kewangan la yg jadi penyebabnye..ermmm.ekonomi xsatbil sgt..npela si abby ni nk kawen ngn org yg ekonominye xstabil lg??jdkan je adik angkat pon ok kot…last2 jd cmnila…

        0

        0
  43. Azreen nur says:

    Org laen kenal kjp trus kawen ok je..dah nama artis..laen kali kak oi kalo dah ade anak xpayah la sebok2 na cr jantan..tumpukan kat anak je xboleh ka?? dah sebok ngan jantan sampai anak2 pon lupa..da jd mcm ni br la sibok na cr anak2 balik..udah ler..duduk diam2 kat rmh jg anak lg bagus..

    0

    0
  44. lady says:

    klu ble elakkan la kwin dgn llki muda…dorg ne mmg xmatang,ekonomi mmg xmantap.lg2 jarak umo yg jauh..dorg xpuas lg enjoy.

    0

    0
  45. Melati says:

    Lain kali kalau nak cari anak ikan ..contohi lah Shila Majid kan bahagia…..ni cari anak ikan yg Haprak jer, sebab tu lah anak2 ikan ni nak duit jer….hehe

    0

    0
  46. wakdoyok says:

    agak2 memey tengah cuak tak skg ni?

    0

    0
  47. pointlesswithdots says:

    aik..paper semalam kata 27/5 dah file permohonan cerai di Gombak. kawin di Thailand, duduk di Kelantan, rumah kelamin di Kelantan, suami di Kelantan, tapi file permohonan di Gombak..silap2 lepas ni si suami mohon verbally / file permohonan utk kes didengar di Kelantan.

    Abby ni kalau tak muhasabah diri lagi, tak tahu la nak kata apa..mulut sentiasa lancang samada online mahupun statement akhbar. bercakap tanpa berfikir dahulu selalu membuahkan hasil yang tak elok seperti ini..dan sekadar baca text parti politik tanpa memikir kesan dan akibat disebaliknya utk jangka panjang menunjukkan kebodohan diri sendiri (melainkan jika melibatkan akidah / pegangan agama).

    0

    0
    • bosanny org asyik gaduh jer... says:

      @pointlesswithdots … alamak awak sorang jer lah yg sy boleh hadap komen awak tu … ada point bernas … kat atas tu dah jadi macam gaduh medan politik. Bnyknya penyokong Pas kat sini … ada yg komen againts abby melampau tu, tak tau la nak cakap. Tp bab abby kluarkn sttmnt minta doa tanpa penjelasan yg boleh jatuhnya fitnah … apasal penyokong dia tak tegur… Kenapa tak kluarkan syarahan agama dorang. Dlm membuka aib rumahtangga.

      Alangkah baik klu awK post komen awal2 biar dorang baca. Bila sokong kluar smua pasal agama .. bila abby tak stabil dr segi emosi … mana pergi so call penyokong utk kuatkn emosi si abby tu …? Tak ada la dia canang satu dunia pasal nak minta doa dia tu … last2 kene bash teruk…

      Minta maaf la abby .. sy sokong @pointlesswivdots kata … bila bergaduh dlm berpolitik sy rasa mcm nak migrate 4rm msia. Rasa da tak aman… but its my country wlpn my grandparents bkn msian… cuma slh seorng 4rm both side msian.

      Sy ingt lg ada ilmuan di europe berkata mengenai Perkembangan Islam di Europe. UMAT ISLAM KLU SDIKIT MRK KUAT UKHWAHNYA TP BILA RAMAI MRK BERPECAH BELAH…

      Esok dah jd melapetaka baru lah smua nak sedar … tak habis2 konfrantasi sesama islam …. bosan la …. gaduh2 bab politik … nanti tAk pasal2 penyokong abby bg syarahan agama kat sy … ok la sy kluar dr entry ni … malas nak baca entry ni lg. Wassalam … Slam mahabbah … Salam ukhwah

      0

      0
  48. asal tutup aurat jer kira muslimah says:

    Apa pun congrats untuk Kak Ella : ) Dia sepanjang jadi artis berpuluh tahun, tak pernah pun nak rembat sesiapa, menunjuk apa-apa, tak pernah act desperate (hambat jantan semata-mata nak tunjuk ‘wei aku dah kahwin’). Dia adalah satu-satunya artis perempuan yang sebenar-benar artis, iaitu artis dalam erti kata bukan sibuk nak jadi ceramah sana sini kat orang sebab? if nak ceramah, tukar la karier terus sebab ceramah bukan perkara main-main. Selagi bergelumang dalam dunia artis, jangan cuba nak tunjuk alim. Sekian.

    0

    0
  49. Aku pelat says:

    laki dia ni bukannya kerja tetap…abby pulak janda dan ada anak2 yg perlu ditanggung. wlupun norman xpernah lupa bg nafkah tp setakat manalah mampu utk menampung kos sara hidup yg makin meningkat skrg…sy xside sesiapa dlm hal ni…tp kita mngambil kira situasi yg mnyebabkan seorg wanita itu ambik keputusan utk bercerai…mmg dlm islam pun, 3 bln kamariah klu si suami xberi nafkah pd isterinya maka si isteri berhak tuntut cerai…kita hidup sbagai psgn suami isteri bkn fikir hal dlm bilk tidur je…byk faktor2 lain yg perlu diambil kira…rasanya abby dah berusaha utk mnyelamatkan rumah tgga dia tp nk buat mcmana…Allah lebih mngetahui sgalanya…doakan yg terbaik sajalah utk mereka…

    0

    0
  50. ikan keli says:

    diorg lambat kawen…dah duk serumah 5-6 tahun bila nak anak bru kawen. time tu umr dah 30 lebih dah matang dah gitu

    0

    0
  51. sempoi says:

    bila cerai je mesti org nk salahkan org pompuan..kesian aku tgk org pompuan ni…kt tak tau ape masalah rumah tgga org..jgn laa nk buat cerita y bukan2 dan jgn laa nk kutuk macam2 kat abby..kita doa je laa y terbaik tuk diorg..itu kan lg bagus dari cakap benda y merapu2..

    0

    0
  52. diverse but mutual says:

    To adik One Direction,

    aku betul2 tak faham la dengan perbalahan pasal one direction ni..dah kenapa ek budak yg guna ID One Direction ni? kau baru hidup berapa hari dan sekadar kenal OD aje kau dah kecoh macam ni? aku tak kesah kau nak minat apa pun..aku rasa org lain pun ramai yg tak peduli kau nak minat apa ke, tak minat ke…lagipun bukannya kita semua kenal sesama sendiri pun..aku sendiri minat oldies, tapi tak de la sampai aku nak mengata orang lain yg tak minat oldies tu tak standard la, low class la, apa laa…yg penting kena guna akal fikiran kat sini..manusia berbeza, lain citarasa..sedangkan makanan pun ada yg suka ayam, ada suka daging, ada suka sup, ada suka pedas, etc..begitu jugak lagu..mengikut selera masing2 laa..jadi tolong lah berfikir waras sedikit.kau tak boleh paksa org lain minat apa yg kau suka, vice versa..jadi apa perlunya kau mengutuk mengata org lain kalau org tak minat OD? aku pun tak minat..sbb mmg bukan taste aku! walaupun aku baru awal 30an tapi aku mmg suka dgr oldies..The Beatles, Aretha Franklin, Marvin Gaye, Diana Ross, The Supreme, Donna Summer, dan banyak lagi..lagu2 zaman sekarang pun aku dengar tapi aku kurang gemar..ada sebilangan saja yg aku suka, dan OD mmg 100% diluar taste aku..jadi apa masalahnya pada orang mcm kau ye? aku tak suka OD tapi tak pulak aku kutuk OD atau kutuk taste kau..sebab itu taste kau! so, kau pun kenalah bijak sikit fikir, bukan paksa org atau melabel org bila org tak sama taste dgn kau..reti?

    0

    0
    • Anonymous says:

      Si One Direction ni kalau minat giler pat OD tu lantak dia-lah ni tidak asyik nak bash ajer dan jatuhkan bangsa dan maruah orang2 Melayu. Yang dia tu bukan bangsa Melayu ker? Aku pun dulu minat boy band Westlife, Backstreet Boys & etc tapi tak derlah aku kutuk hina orang Melayu atau K Pop.Tak payahlah aku nak banggakan nak angkat lambung tinggi2 si kafir ni semua yang langsung tak mendatangkan faedah. Grow up pls.

      0

      0
  53. you’re in point of fact a excellent webmaster. The website loading velocity is amazing.
    It kind of feels that you’re doing any unique trick. In addition, The contents
    are masterpiece. you’ve done a fantastic process in this topic!

    0

    0