Written by AbangNara | June 12th, 2014

Sememangnya ramai yang terkejut apabila bekas suami Abby Abadi, Farhan tampil di media dan memaklumkan mengenai penderaan yang terjadi kepada dirinya. Malah Farhan turut mengepilkan laporan polis beserta gambar luka-luka pada badannya sebagai bukti. Malah di H!Live semalam pun, jelas terang Farhan menceritakan bagaimana dirinya didera secara emosi dan fizikal oleh Abby Abadi.

dera

Abang Nara yakin ramai yang tidak percaya dengan dakwaan penderaan ini. Iyerlah, takkanlah seorang wanita seperti Abby sanggup melakukan perkara tak elok sebegitu terhadap suami sendiri. Menerusi akaun Instagramnya, Abby tampil mendedahkan mesej Farhan yang mendakwa kenyataannya diputar belit media. Hmmmmm.
farhan dakwa

Abby Abadi turut menegaskan tiada sebarang penderaan yang telah dilakukan olehnya kepada Farhan. Tulis Abby:-

Assalamualaikum Sahabat2ku… Bersedia utk Maghrib Jom! Sebelum tu pd yg menghentam/ mencaci maki Sy ikut selera masing2 tu.. ni msg dr Farhan. Ini yg terakhir Sy nk jelaskan yg tiada berlaku penderaan ke atas dia ye… TIADA. Ambil wudhuk awal jom…

Sejukkan hati tu….. Hari ni hari Sy… Esok2 hari siapa pun kita taktahu lagi kan? Jadi beringat2lah k. Seronok sangat dengan apa yg menimpa org lain tu, kalau awk tertimpa pulak nnti mcmana?

Apapun keadaan, Sy tetap sayangkan dia kerana dia pernah membahagiakan Sy. Bukan ini yg Sy inginkan… Doakan yg terbaik utk masa depan kita semua ye….. Akhir zaman! Segalanya berkemungkinan

abby abadi

Tak tahu nak cakap pihak mana yang betul. Namun kebenaran itu tak penting bagi kita. Yang penting kita doakan Abby dan Farhan bahagia selepas ini. Mungkin boleh tutup buku sepenuhnya dan tidak lagi bercerita mengenai perkahwinan anda. Sama-sama ada buat salah dan sama-sama ada buat betul. Semoga ini menjadi pengajaran buat kita.

P.S: Makanan tengah hari kanak-kanak di seluruh dunia

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

133 responses to Abby Abadi Dedah Mesej Farhan Mohon Maaf Mengenai Dakwaan Dera

  1. yola says:

    yela tu..mane2 je la korg dua org ni..
    dah2 la..suka sgt expose kat social media.. ni la akibatnya…. baik laki or pempuan. yang memasing sibuk sgt nak explain kat media kenapa..masing2 ade salah nya..kalao mcm ni smpai bebila xsetel….

    0

    0
    • izzy says:

      “Satu saja dari Sy: Untuk Sahabat2 diluar sana, Anda buleh baca, buleh dengar je apa yg dia kata… tp percaya jangan. Sebab dia mmg dah terbiasa MENIPU”. – Abby.
      Pikirlah sendiri!

      0

      0
      • Bedah says:

        Udah2 lew makcik oi…
        Diam tak semestinya kalah..
        Dulu cakap ex-suami tu tak matang la, itu la, ini la..
        Nampak gaya sekapal tak matang!

        0

        0
        • ketam batu says:

          kesian abby.. kawen ade problem, single p0n problem

          0

          0
        • udang kara says:

          mesti byk koleksi pakaian abby utk ke makhamah

          0

          0
        • aku la.. says:

          kite xyah nk menghukum mane2 pihak… just lihat, dgr n ambil ikhtibar… xyah nk kutuk mengutuk sape2 pn…

          0

          0
        • Baby AA says:

          nasi sudah jadi bubur…yang tinggal hanyalah duka nestapa dan kenangan abadi.

          0

          0
        • miss ynwa says:

          yg pengkomen over2 cgt tu pehal..benda yg kte tak tahu
          toksah lew buat andaian, diorg ribut petir dlm rumah pon
          engkorang ade kew dalam rumah tu siap rakam?
          tuduh2 bole jtuh fitnah uat rilexxx sudaaaa..
          abby = pas takde kaitan.
          pas ialah pas, meroyan ialah meroyan ….ngok towl
          jgn abby setitik rosak pas semalaysia

          0

          0
        • Konah says:

          Buat malu nama PAS je.
          Cakar, kelahi dan tuduh menuduh macam kucing kurap.
          Islamik la sangat kan?
          :(

          0

          0
        • cermin hidup says:

          Diri ko sendiri x betul sibok dok berceramah sana sini jadi ustazah segera…pung-pang pung pang….keluarga sendiri/laki tunggang langgang.
          Very typical perangai betina2 pakai tudung kat Msia yg kononnya berhijrah. Full of sad stories. Pathetic….

          0

          0
        • Coli Beracun says:

          si abby ni xde ciri2 keislaman langsung.
          cakap bongkak, kasar, muka pulak bengis dan senyum pun plastik.
          memang patut le kena cerai.
          hijrah hanya pada kepala bukan hati.
          kesian…

          0

          0
        • Olga says:

          dua tiga hari lepas cakap anak2 dia rindu farhan. semalam ni cakap farhan kaki menipu pulak. mana satu ni arbaiyah hoi….make up your mind la bitch !!!!!!

          0

          0
        • GROW UP BITCH !!!!! says:

          PAS TAK BOLEH HIDUP TANPA ISLAM…TAPI ISLAM BOLEH HIDUP SELAMANYA TANPA PAS !!!! XO

          0

          0
        • shut dup la says:

          sempat lagi perli orang suruh ambil wuduk sejukkan hati konon…padahal diri sendiri nikah di siam…sebab burit masam dia dah gatal merenyam. hiporkrit sangat. meluat aku betina camni.

          0

          0
        • Mak Jemah says:

          TUDUNG PERIUK PANDAI MENARI….menarilah lagu…katanya.

          (kasihan tudung x bersalah tp akhlak….harem ke laut. Nasib la kau wahai tudung….. hehehehe)

          0

          0
        • Bosaaaaaannnnnnnn says:

          sempat lagi perli orang..macam mana hidup kau tak kena musibah. muhasabah la arbaiyah. ko tu pun bukan maksum sangat pun. geli baca..

          0

          0
        • abang norman says:

          ini lah susah kalau betina senja …bijik kelentit tua reput kt bawah tu gatal merenyam lagi….

          0

          0
        • Pelapis Abby says:

          perangai perempuan2 Msia yg bertudung…cermin moral anda.

          0

          0
        • Anonymous says:

          semalam ada reporter tanya farhan, kenapa masa kt dlm mahkamah tak cerita pasal dera. kenapa dekat luar court cerita macam2. Ak x sokong abby tapi mcm pelik jgk ni. cuba la jadi mcm erra, tak kecoh pn pasal apa yg jadi.

          0

          0
        • Da Dkt Ramadhan.. Jgn BERPERANG says:

          Laa ada ke org kata kes dera ? Ni kes gaduh WWF bkn dera … habis tu yg Farhan yg sampai calar balau tu .. apa citer ?.. tak ada makluman pun … MSG yg abby tunjuk BUKAN PENUH pun …

          Farhan ni org biasa jer bkn selebriti pun klu dah wartawan TERJAH of coz lah dia terKUJAT sbb TAK BIASA … dia jwb jer lah bila org tanya. Lainlah PC mmg dah PFEPARE @ org yg ada pendidikan agk tinggi. Sesuai dngn Umur & Taraf Pdidikan Farhan tu.

          Apa yg reprter yg tambah?.. IG Farhan merujuk Bercakaran & konflik tu. Abby ni klu berckp nk tunjuk bagus jer.. AMBIL WUDUK ? Perlu ke nak ckp mcm tu…. Ppuan lain pun ada masalh Hubby ada betina & financially unstable tp x adalh smpai PHYSICALLY GADUH @ pun UPLOADLkn hal marriage di [email protected] Ramai Hubby Keep on buat ” PERANGAI ” tp istri berSABAR , USAHA & BERDOA

          Abby klu Berkempen keje Mulut mmg Lepas. Ada cara yg lbh manis .. X ada pun Tuan guru nik aziz kluar2 kata2 mcm dia .. sejuk jer hati bila nak dengar. Abby ni klu Gaduh dngn Hubby mmg tak leh KAWAL EMO spt KENE RASUK. Nak tau bagaimana sifat seseorng, salah satunya LIHAT BAGAIMANA DIA KAWAL KEMARAHANNYA .. bgmn reaksinya ketika itu.

          LAIN KALI JNGN UPLOADKN RAHSIA HAL RUMAHTANGGA KAT LAMAN SOSIAL. HABIS CITER. Farhan sy faham masih muda lg tp yg ABBY ni knpa tak matang2 lg. Fikir panjng klu nak uploadkn hak rumahtangga. Boleh jatuh fitnahkan ? Dpt dosa FREE O C. Buka KEAIBAN masing2.

          Awakkan ” KUAT SNGT AGAMA & ILMUKAN TINGG “I tp PERKARA ASAS RUMAH TANGGA DO’s & DONT’s PUN TAKKAN TAU LAGI ? Dah masuk married yg ke 2 x. 1. Tak Boleh bercerita hal suami @ bekas kecuali kpd org yg di benarkn. 2. Tak boleh Buka Aib rumahtgga kpd org luar. 3. Tak blh Bergaduh melampaui batas & ect. Sila rujuk Fiqh Munakahat (nikah) dngn ALIM ULAMA yg ramai disekeliling awk.

          Ramai perempuan kat luar sana kes lg teruk dr awk spt Liyana Manan. Klu suami sy spt romie mmg sy smck dwn jer dia tp sy ada ” KELAS ” pakai IMAN AKAL & TAQWA. Tak perlu menjatuhkn maruah sy DPN suami spt itu.

          Ada Akal Pakai … sy tak lihat abby rasa BERSALAH ATAS PERBUATAN NYA YG MELAMPAUI BATAS dr kes norman hinggalah farhan. Rasa diri sngt BAIK dngn Alasan LAKI BUAT PERANGAI & EMO X BLH KAWAL. Jadi boleh lah CEDERAKAN SUAMI & MALUKAN SUAMI DI KHALAYAK RAMAI.. ? SILA RUJUK AL QURAN & HADITH adakah PERBUATAN AWK BOLEH DITERIMA PAKAI dlm Islam.

          Peringatan Para Istri JNGN SESEKALI MEMALUKAN DIRI SNDRI KRN X BLH KAWAL EMO. Sy pun klu ikut hati, patah riuk hubby sy. NO CLASS klu sy buat mcm tu. Baik kita redakn keadaan & take time relaxkn minda dulu. Patutlah FARHAN tak nak balik, abby ni bukan nak selesaikan masalah baik2 tp MENYESAKKAN KEPALA & PERASAAN CARA DIA SELESAIKN MASALAH. Kuat mendesak dr cara dia berckp & farhn x tahan

          APA KATA SBLM AWAK SURUH ORG AMBIL WUDUK. AWK AMBIL WUDUK DULU. TERUTAMA KLU NAK MARAH, NABI SAW DAH AJAR KITA BGIMANA NAK KAWAL MARA & EMO. Sblm nak NASIHAT @ SINDIR ORG AWK PRAKTIK APA YG AWK KATAKAN ITU. Bila berckp blh kawal sikit terutama masa MARAH & KEMPEN POLITIK awk.

          Lisdawati istri yg SABAR. BKN DIA TAK TAU , DIA BUAT BODOH JER. Tp masa yg sama dia BIJAK main peranan. Sy bukan Peminat Lisda tp kita boleh Belaja dr dia. Mulut Lisdda ni pun boleh tahan jgk bisanya klu dia nak SERANG FAUZI dngn mcm2 gossip, Dia boleh serang sbb dia ni mmg brani tp dia tak buat. Bab rumahtangga dia kawal bijak.

          IKUT HATI MATI
          IKUT RASA BINASA
          IKUT AKAL KEKAL
          IKUT IMAN & TAQWA SYURGA BALASANNYA
          Sekian. to Abby.
          – Smoga AWK MUHASABAH DIRI SKIRANYA AWK ADA JODOH KALI KE 3 & HARAP YG TERAKHIR. SY DOAKAN AWK BAHAGIA DUNIA AKHRT. Sy minta maaf dr HUJUNG RAMBUT HINGGA HUJUNG KAKI sekiranya komen ini awk baca. Stop posting apa2 citer berkaitan RUMAH TANGGA secara berlebihan. Bukn x boleh tp terkawal.
          -Kawal EMOSI jika hadapi masalah. Jngn terlalu mendesak dngn suami. SABAR & BERTAWAQAL KUNCI KEBAHAGIAAN KLUARGA DUNIA & AKHIRAT. Harap awk boleh trima TEGURAN INI.
          – Sy rasa awk ni jenis Perempuan klu dah sayang suami terlalu sayang. Sederhanakn PERASAAN ITU. INSYA ALLAH AWK TAK RASA FRUSTRTD CEPAT DNGN PERANGAI SUAMI yg kita tak berkenan tu. Awk masih cantik lg & sy rasa ramai lelaki yg berminat. Smoga ABBY & FARHAN slps ini bertemu JODOH YG BERKEKALAN TILL JANNAH. Happily ever aftr. AAMEEN.

          0

          0
        • Bosaaaaannnnnn !!!!! says:

          citer si arbaiyah ni…xde citer lain…
          gaduh, kawin dan cerai je citer ko. muak betul…
          ko jadi lesbian lah senang. memekak je.

          0

          0
        • rasakan kuasa dibodohkan arbayah

          0

          0
      • Anonymous says:

        ini semua salah gunakan facebook, instagram dan yang sewaktu dengannya. fb & instagram dah jadi macam open diary untuk artis2 ni semua. tempat luahkan perasaan marah, geram, gaduh, show off harta, show off handbags, baju, laki muda, gambar beromen & etc.bila orang luar baca semua buat andaian masing2 & akhirnya buka aib sendiri.inilah jadinya cerita rumahtangga & peribadi dikongsi untuk tatapan semua.Tahun 2014 artis2 Malaysia yang hot dan kurang hot bercerai berai.

        0

        0
        • Sangkak says:

          biasalah…perempuan2 melayu pakai tudung..bukan semua baik pun. kalau baik dia x nikah di siam la.

          0

          0
        • Olga says:

          betina2 bertudung di Malaysia..ubahlah perangai…buat malu nama islam je .laki satu pun x mampu nak jaga…

          0

          0
        • Datin Semah says:

          yang penting najib-rosmah kekal sebagai suami isteri…yg ko tu katanya ustazah warak lindungan kaabah tapi turun naik makamah syariah meroyan sorang2 depan press menagih simpati kasih gara2 anak ikan kau yg takde hasil tu. sedih nya perempuan melayu cengini !

          0

          0
        • Islamik Kah says:

          Haip… ahli PAS seumor hidup pun kata mau masuk syurga pun buka aib bekas laki sendiri ka,… ke neraka jawapnya ni. :(

          0

          0
        • Gapo Mu says:

          bakal2 pelapis PAS…

          0

          0
        • poyo jer... says:

          Da Dkt Ramadhan.. Jgn BERPERANG

          Apa kata ngko jumpa dia dan bercakap depan2… berani x? Jangan setakat jadi keyboard warrior jer… ngko tulis panjang lebar kat sini pun x der guna jugak… kalau setakat nak dapat like… ok jer…

          0

          0
        • please says:

          buat apa nak jumpa betina meroyan ni. x de hasil pada negara. memalukan ada. buang masa.

          0

          0
      • re-post says:

        Hmm….duk pong pang pong pang bagi ceramah kat org, pd hal diri sendiri tak betol pun. lngatkan mmg dah 100% berhijrah and mendekatkan diri dgn tuhan….. Mmg dari dulu lagi, even masa dgn norman, ustazah celop ni selalu meroyan. Aku dngr org kata mulut dia bukan main lagi duk maki sumpah kat norman dulu. Sb tu lah norman malas nak balek rumah, asek duk terperap kat ofis dia je. Kalau dpt bini mcm abby ni sape2 pun tak nak balek rumah. So abby, bawak2 lah mengucap drp duk meroyan. Beri perhatianlah pd anak2 tu, takyah lah sebok nak kawin dah lepas ni. Nanti berpisah pulak sb mulut puaka kamu tu…..uncontrollable….hish…ustazah ape gini…

        0

        0
        • firdaus says:

          tak perlu hina orang sebegitu sekali ada keperluan apa pada anda jika benar dia ustazah mulut puaka dan apa adanya kepentingan pada hidup anda jika benar dia seorang yang moroyan jaga suami anda jika anda seorang isteri takut2 suami anda juga makan luar siapa tahu jaga isteri anda jika anda seorang suami mungkin juga isteri seorang yang gila moroyan

          0

          0
        • Raja Bomoh says:

          mcm kau sorang je baik abby hoi…orang lain semuanya jahat. bila kena batang hidung kau cakap kau kena aib. padahal kau pun x betul.

          0

          0
        • adakah says:

          nampak cam SMS sendiri jer… betul ke ni?

          0

          0
      • maniam says:

        nak sangat kan laki muda…ambik kau. laki mentah tu pun x mampu nk jaga…nak jaga politik negara pula . podaaaaahhhhhh la ….

        0

        0
        • Jarum Susuk Menyusuk says:

          tolong la tweet kat betina ni…sudah2 la bukak pekung aib bekas suami. kata islam sgt..nampaknya islam hanya pada tudung berwarna- warni itewww.

          0

          0
        • Anonymous says:

          time kahwin hari tu pandai pulak diam, tau2 dah kahwin je..time bercerai x reti pulak dok diam!

          0

          0
        • Lily says:

          perangai, mulut, gaya tubuh….riak dan takbur si arbayah ni. memang hipokrit si bitch tua ni.

          0

          0
    • JogOnMekYah says:

      Both has the ‘DEAD FROM THE NECK UP’ look. Such a shame they did not use the time given to improve on their genetics or environment.

      0

      0
      • lynn says:

        apa benda kau merepek ni syaithoonn…

        0

        0
        • ..... says:

          Betina2 berhijab camni lah paling banyak jenis buang anak2 dlm longkang……Islamik la sangat kan? Buat malu nama Islam je. Keluarga sendiri pun purak puranda.

          0

          0
      • Kodok says:

        …because this type of celebrities/artists come from Darwin Theory. hahahaha

        0

        0
    • mohd firdaus says:

      kepada kak aby sabar dugaan ni kak anggap jew semua tu pahala free dari allah untuk akan n kafarah dosa lalu apa yg akak boleh buat doa bnyak just gabus debu selepas kejatuhan harituh yang masih tersisa di jubah dan tudung akak dan bangkit demi anak2 akak semua peminat dan penyokong perjuangan akak mendoakan kesejahteraan aka

      0

      0
    • Sangkak says:

      yang bertudung tp mendera cakar suami, mengumpat dgn kata2 spt bangang dan pembohong, masuk social media bukak aib bekas suami….pun ke neraka juga.
      jgn kecoh nak preach kat org lain tp diri kepala jendul korang pun terkoyak rabak. kesian…

      0

      0
    • parinah says:

      udah2 le tu abby oi. nak juga masuk media. tahu kan pasal agama tapi nak juga sibuk bagitahu seluruh dunia pasal penceraian. please la. ini semua publisiti murahan ok.

      0

      0
    • Zac says:

      Rosmah dera najib tak nak masuk blog gosip juga ke ..eh..

      0

      0
    • humble says:

      Abby ni kalo bcakap, mesti ade nk menyindir org….xboleh ditegur pompuan ni….cuba bukak minda tu cikit….org dkt cni bgi komen utk menyedarkan u…supaya u xbongkak sgt…supaya u sedar diri tu sikit yg u tu bukanye maksum mcm nabi yg xpernah buat dosa….kata diri bagus sgt…alim sgt kononnye, tpi bila org bgi nasihat dok sindir2 org….mengelabah xtentu pasal…tenang la hadapi dugaan fake ustazah abby oiiii…..

      0

      0
    • Anonymous says:

      Kalau fikir balik takkan la laki dia lembik sgt sampai kena cakar je pun kecoh. haha lelaki ke apa tu haha.

      0

      0
  2. kobesbunge says:

    barang yg lepas jgn dikenang, bile benci dtg, ingatlah pkara yg indah supaya x dilayan hati yang mrh itu…

    0

    0
    • abang norman says:

      akak arbaiyah korang ni pun gatal bijik kelentiti juga….cakap x serupa bikin. pusing sana..pusing sini. mulut kat atas sama cam mulut bawah. x reti nak tutup.

      0

      0
  3. ntahapapa says:

    kadang2..manusia ni lg kisahkan pandangan manusia dri pandangan Allah.lg kisah judgement manusia dr judgement Allah…aihss….lau boleh semua bukti bawah ktil atas katil tepi katil dlam katil nk ditunjuk pd masyarakat supaya tak terus disalah2kan..dituduh2kan..dicaci maki kan…mana pegi rasa malu ntah…malu kt manusia..tp tak malu kat Allah…ntahapapa…..

    0

    0
  4. lyna says:

    adoi….sudah2 la cerita pasal pompuan meroyan ni ngn ex dia… bosan la abg nara.. next story plsssss…. muak mengadap muka diaorang je dlm page abg nara…

    0

    0
  5. Adil says:

    Allah Maha Mengetahui.sudah lh..jgn buka aib
    msing2.diam x bermkna salah.dh cerai dh pn.
    Jgn punish diorg tnpa mngtahui keadaan sbnr.

    0

    0
  6. mimiku says:

    Tapi saya nampak gaya Farhan bercakap smlm mcm laki x matured.Mcm budak2 jew..gambar Abby dgn Farhan pun mcm mak dgn anak.Farhan x matang lagi..masih keanak-anakan.Peace yo!

    0

    0
    • mommy says:

      yg ni sy setuju..
      farhan ni bila diterjah dek wartawan tak de nak pikir panjang..terus keluar jawapan ikhlas dari mulut..kuar segala cerita yg patut disimpan rapi..akhirnya 1 dunia tau.
      sedih la..serius masih nampak kebudak-budakan..

      0

      0
      • Tipah says:

        Yg si Tua tu pon satu, dah taw kawen muda, laki tak matang lagi, bimbing lah.
        Ni idak, salah kan laki tak matang, pehtuh meroyan macam2 kat media social.
        semua benda nak diupload dlm media social.
        sama la jugak tak matang….

        0

        0
        • haaha says:

          sebab dia bimbing laki dia la yang jadi gitu..sepatutnya laki dia yang bimbing dia..ni dah terbalik..gara2 laki muda

          0

          0
        • Bedah says:

          umur bukan kayu pengukur kematangan seseorg..
          si Abby tua pon tak matang2 lagi..
          kalau matang takkan laa meroyan memanjang kat media social..
          seday uols

          0

          0
  7. neno says:

    Pada aku…kenapa dorg sibuk nk tulis dekat media…. sebab ada antara kita yang sibuk nak menghukum dorg… pandai2 wt conclusion sendiri… wt fitnah… maki org sana sini… so untuk bersihkan nama…kalodia bukan artis pon dia ttp nak bersihkan nama…so aku harap dengan ini…kita org yg tktau apa2…sila tutup mulut dr tuduh itu ini…dan sila pecaya kuasa Allah… hanya Allah juga yang maha mengetahui…

    0

    0
  8. someone says:

    To farhan, welcome tu dunia retis yee. Wartawan ni kadang2 mcm cadbury jugak.. so after this pandai2 la ko jawab soalan dorg tu. Klu boleh ckp je sy taknak komen apa2, kita tunggu dan lihat je apa yg berlaku kelak.. well, byk lg kot jwpan selamat yg ko bleh guna.. to abby pla, jgn la terlalu ghairah nak menyucikan diri balik. Siap upload sms dri farhan segala. Diam udah le. Ko pun tau juga hows the reporter doing their job kan.. faktanya ko mmg ada cakar c farhan tuuu.. memangla ko tak dera dia. itu cuma hiperbola jerr. We readers, we understood. Mmg x ada deraan berlaku, yg ada hanyala cakaran.

    0

    0
  9. mariah kari says:

    bergegar arasy Allah S.W.T setiap kali berlakunya penceraian..semoga kita semua sentiasa di bawah lindunganNya.amin

    0

    0
    • Ibu AMS says:

      Dah tertulis takdirnya jadi camni… jodoh, maut, ajal semua ditentukan oleh sang Pencipta.
      Kite manusia biasa.. tak pernah lari dari kesilapan.
      Kita lihat & jadikan iktibar aje la..
      Mana taw.. Allah bagi dugaan kepada dia; kemudian bagi dia jodoh yang lebih baik… sape taw kan?

      0

      0
  10. damai says:

    Peninglah baca kenyataan2 AA dan Farhan. Mcm cerita Tamil, belit2, knplah nak dedahkan pada media dan media social. Just keep quiet sudah

    0

    0
  11. Mawar suci says:

    Buang yang keruh ambil yang jernih,nasihat saya yg kurang ilmu ni,agar abby dn farhan brtenang.perkara dh pun brlaku ..biarlah brlalu..ada hikmahnya.janganlah saling mengeji kerana tidak mndatangkn faedah.ingatlh bahawa kita sbagai manusia berada di bumi Allah SWT ni hanya sementara sahaja.semua pinjaman dn tidak kekal..daripada mengaibkn satu sama lain,baik kalian fikirkn masa dpan yg masih jauh.buat farhan,lebih baik anda brbakti pada mak ayah anda.buat abby,anda punya anak2 yg cerdik,fokus sahaja kepada anak…

    0

    0
  12. LESONG says:

    aku tgk ostajah abby ni dari dulu suke sgt cari publishity.
    sudah² la meroyan..
    ayat² suruh amik wuduk la..sejukkan hati la…ibarat mcm perli sume org yg kutuk² ko kan ostajah. maksum sgt ke diri ko tu?
    dulu nk sgt pucuk muda, bile dah kene cerai..mule la kate laki ko tu mcm budak². ckp x serupa bikin..
    bile rumah tangga dah nk roboh, kemain lg ko kate ko redha…padahal..x redha pon! kalo redha, xdenye ko nk bukak aib bekas laki tu. xdenye ko nk tunjuk screenshot bagai. dah kate redha, diam² sudah laaa…. xyah nk provok.
    peh! benci gile aku dgn pempuan yg konon maksum padahal bermuka muka.

    0

    0
  13. loveydovey says:

    jangan membuka aib pasangan anda… simpanlah biar menjadi kenangan…

    0

    0
  14. uikss says:

    ABBY TAK BOLEH AMBIL MESEJ SEKERAT2 MACAM TU..KENA BERI SEMUA..I REPEAT, SEMUAAAAA…KALAU SEBELUM TU CERITANYA LAIN DAN DIJAWAB FARHAN SEBEGITU RUPA, JADI NIATNYA MENIPU MASYARAKAT..KALAU PUN BENAR APA YG DIKATA, TINDAKAN MELETAKKAN BENDA YG SEPARUH-SEPARUH NI MENDATANGKAN SYAK..

    0

    0
    • uweekkkssss says:

      ape kate ko g rampas hp abby tu tgk sendiri ye ke tak msg tu dr farhan…haaa…kan sng…nk suruh die print pulak tkut menipu…nk rs puas ati tgk terus dr hp abby..puas ati sgttt2 uikkkkssss….

      0

      0
  15. WOOITT.. says:

    dah lah..tutup cerita mereka ni..menambahkan dosa si pengumpat2 tegar beautifulnara!!

    0

    0
  16. mak jemah says:

    ehhhhh mak xpaham la ngan abby ni.dulu kahwin kemainnnnn skang bercerai nak main2 lak.eleh skang teknologi canggih sume leh edit.asal sekerat2 je sms ko ngan farhan ko tunjuk ni?xhabis2 ko nak tunjuk ko je tu betul.

    ok camni lah.makin complicated hidup ko ni arbaieyah.cube ko tgk erra ngan engku emran.bercerai secara damai,xde pon nak tunjuk aib rumahtangga.

    dulu kau gak nak sangat si farhan.siap kahwin kat siam.ko kena la terima farhan tu macam mana.dah bercerai pon jaga la aib masing2.

    0

    0
  17. Hana says:

    As salam, kepada Abby semoga tabah dengan dugaan hidup. Bangun semula dan mulakan hidup baru, anda boleh berjaya sebab anda mampu berdiri di atas kaki sendiri. Anda juga boleh berjaya tanpa suami, jangan cepat menerima sebarang lelaki kerana boleh menyusahkan diri. Single tu lebih baik ada kalanya. Untuk tukang komen sudah-sudahlah mengutuk mereka, takder sesiapa pun sempurna, diri kita sendiri pun masih jauh perjalananya. Peace yo!

    0

    0
  18. suarez says:

    media ejen dajjal…

    0

    0
  19. lois lain says:

    fuhhh mcm2 aib dibuka.abby please bawak beristighfar skit.tk sedar ke setiap apa yg hang dedahkan pasal ex suami hang tu berdosa?ya Allah minta dijauhkan perangai gini.

    0

    0
  20. Anonymous says:

    gila la abby ni. saya je tayang perkataan “by***” mcm dpt agak je perkataan tu. tu la artis suka berlagak byk duit. klo dah sakit mula la meroyan. tagih simpati sana sini. nsb che ta nnt xtau la mcmana. masa kaya sibuk p luar negara. baju anak pun nak beli kat sana. nnt dah tua dpt penyakit kronik, ada la seniman hulur sikit. time berduit tak nak beringat…

    0

    0
  21. apa nak jadi???! says:

    Contohilah erra fazira. Dia sikit pun tak pernah canang2 itu ini tentang kes penceraian dia… Ni expose segala hal rumahtangga kat public…

    0

    0
  22. WillyWonka says:

    Masalah dia yang korang masuk campur kenapa? Jaga tepi kain sendiri sudahlah. Macamlah life korang perfect sangat. Korang duk menyumpah seranah dia kat sini takde guna. Korang pun sama masuk neraka juga. At least dia bertudung. Dia manusia perempuan korang panggil betina walhal korang pon manusia perempuan pon same je lah betina. Why? Dia ggu periuk nasi family laki korang ke sampai korang nak judge dia macam tu? Mental ah. Macam komen kat atas. Typical malaysian. Asyik nak judge je. Thinks like you all were perfect enough. Kesian

    0

    0
    • keladi merah says:

      Yang dislike komen ko mesti mental.. kurang kasih sayang.. kerja dorang 24jam menghina.. mencaci dan mengutuk.. tahu kenapa.. sebab mereka tahu mereka memang confirm2 masuk neraka.. sebab tu mereka x kisah..

      0

      0
      • manusia says:

        kesian sgt2 org melayu/islam yg maki hamun, kuar abis perkataan lucah utk menunjukkan mereka marah pada abby. Apapun kesalahan abby @ Farhan bkn kita yg tentukan serahkan pada Allah. Kita org luar hanya sebagai pemerhati ambil ikhtibar. Tak perlu komen yg melampau, dosa kita dpt, selagi kita manusia sentiasa buat kekhilafan saya, peminat BN, abby @ Farhan kita semua sama aka manusia. Saya mohon jgn judge tudung, islamik, PAS..tidak ada kena mengena dalam kes ni.

        0

        0
  23. jazzy says:

    ntah-ntah sms ni si arbaiyah sms diri sendiri. lol

    0

    0
  24. meno-name says:

    ”sudah cukup cukup sudah, cukup sampai di sini saja…kisah tentang kamuberdua, lebih baik berdiam saja…ohhh…” kalau dah buat liputan secara live pun masih jugak nak saling berdebat dan buka aib sesama sendiri – mcm nie bila nak game? kan bagus selesaikan semuanya secara baik di mahkamah dan buat sementara waktu nie tk perlu nk gunakan lelaman media untuk jelaskan sesuatu perkara kalau dah tau media nie lebih memburukkan keadaan daripada membantu so jgn cari penyakit sendiri.

    ingat, kalau sendiri tk rasa malu pun bila diaaibkan, keluarga dan sahabat handai terdekat pasti terkena tempiasnya lebih2 lagi anak2 Abby yg tk berdosa tu, mereka hanya dambarkan sebuah keluarga yg lengkap sbb tu merayu pada Abi tp kalau dfikirkan secara MATANG, ada pendekatan lain yg boleh mereka (abby-farhan) lakukan agar anak2 tidak terasa kehilangan yg mengejut. Nie tak, balik2 dia nk counter-debat komen satu sama lain – haiyoh!

    0

    0
  25. Detektif Conan says:

    Pasti ke screenshot tu mesej dari Farhan?
    Atau rekaan Abby sendiri??

    Ini yg kita xtau~

    0

    0
  26. abang norman says:

    ini lah susah kalau betina …bijik kelentit tua kt bawah tu gatal merenyam.

    0

    0
  27. Benda Betul says:

    Aku tak faham org yg suke hentam Abby. Kalau korang diceraikan, suami korang dah tak sayang korang lagi, korang pun sedih jugak kan?

    Be consider. Tengok si Farhan ni pun aku dah tahu dia jenis yg nak bebas. Muda lagi, darah mudah berkobar2 lagi tu. Aku cakap ni sebab aku ada experience tengok cousin aku kahwin dgn lelaki muda. So tak payah la nak hentam Abby sangat.

    0

    0
  28. Sangkak Your Arse says:

    Malay women …are just pathetic lebih2 lagi yg berhijab camni.
    Buat malu nama Islam. Stupid…sit down la bitch.

    0

    0
    • rizal says:

      sangkak…

      ko betina ke wanita??klu ko wanita ko tak ckp camtu…melainkan klu ko betina…tak semua wanita berhijab tu teruk…klu ko berhijab,kira ko pun tergolong skali laa kann…mak ko,fmly ko semua kannn??sian laki ko kann…byk dosa die nk tanggung…lbh2 lg klu ko terbogel tak tutup pale…

      aku nk cari wanita berhijab..baik x baik,sbg lelaki laa y kne bimbing…klu laki x btl,pompuan pun jd x btl jugak…sengallll….

      0

      0
    • lalolaaa says:

      Erk..hahah…alaaaa..ramai je ppyan g kije pki tudung..pas kije tudung melayang..skirt pendek nampak bontot..tu kategori mne tu? Ppuan bertudung atau free hair? Kacuk kot?? Haha…
      Aah..mmg le..ble org tgk pki tudung je..msti org kate islam..n sedikit sebanyak mencalarkan imej islam tu…
      Abby..farhan..plz stop..simpan segala rahsia dlm rumahtangga korg..biarlah rahsiaa…… :D

      0

      0
  29. jebon says:

    WAHAI SAUDARA-SAUDARA SEISLAMKU… JGANLAH KITA MENGHUKUM ORANG SESUKA HATI KITA. MUNGKIN PANDANGAN KITA SALAH. ALLAH LAGI MAHA MENGETAHUI APA YANG BERLAKU. INSAFLAH…JANGAN KUTUK…JANGAN KEJI…DAN DOAKAN YANG TERBAIK UTK PASANGAN INI.

    0

    0
  30. detective conan says:

    Maaflah nak kepochi sikit. Screenshot kedua tu ade icon love tibe2 menempel.
    Dari pemikiran detective conan ni, icon tu nak cover something.
    Ayat dari Farhan yg sempat kelihatan tu mcm “saya akan bayar dalam masa terdekat”
    Kot2 la betul desas desus yg penah kedengaran orang cakap Farhan tak keje and asyik Abby je yang keluarkan duit.

    0

    0
  31. kronik says:

    si abby ni dah ke arah sakit jiwa…orang waras xkan pukul canang satu malaya. gila ah…x reti duduk diam.

    0

    0
  32. Anonymous says:

    si abby ni xde ciri2 keislaman langsung.
    cakap bongkak, kasar, muka pulak bengis dan senyum pun plastik.
    memang patut le kena cerai.
    hijrah hanya pada kepala bukan hati.
    kesian…

    0

    0
  33. pet says:

    Sangkak your arse..

    You yg bitch…jgn kutuk org. Muka u pun belum tentu baik gi…entah2 buruk.

    0

    0
  34. enough la says:

    arbaiyah bitch,…diam la…mulut x reti nak tutup macam pantat ayam. cam sial.

    0

    0
  35. suka hati aku says:

    Hello sangkak….org yg kwin kat siam tu semua jahat ke?lebih baik menghalalkan yang haram drpd terus buat maksiat.

    0

    0
  36. kambing gurun says:

    Dahlah korang ni.. macamlah korang ni x pernah buat silap.. komen macam mengalahkan kerja Tuhan yang menghukum.. duduk diam2 dah2 la.. x yah nak hina2 atau kutuk2.. Nobody perfect and everybody make mistakes.. nasihat biarlah secara berhemah bukannya dgn kutukan dan hinaan.. Seharam2 dan seHina2 anjing dan babi.. sekurang2nya makhluk ni masuk syurga.. takkanlah korang nak jadi lagi teruk drp binatang ni… tepuk dada tanya iman.. korang pun sama je meroyan x tentu pasal…. Okbai

    0

    0
  37. cik mek molek says:

    Dorang ni tak de whatsapp ke????/ hahaha

    0

    0
  38. Sangkak Your Breast says:

    time kahwin hari tu pandai pulak diam ini bitch, tau2 dah kahwin je..time bercerai x reti pulak dok diam! bodoh betul wanita islam cam ni. buat malu je…

    0

    0
  39. Wanita Melayu Sangkak Giler says:

    Diri ko sendiri x betul sibok dok berceramah sana sini jadi ustazah segera…pung-pang pung pang….keluarga sendiri/laki tunggang langgang.
    Very typical perangai betina2 pakai tudung kat Msia yg kononnya berhijrah. Full of sad stories. Pathetic….bitch !!!

    0

    0
  40. abang norman says:

    akak arbaiyah korang ni pun gatal bijik kelentiti juga….cakap x serupa bikin. pusing sana..pusing sini. mulut kat atas sama cam mulut bawah. x reti nak tutup.

    0

    0
  41. nicky comel says:

    MEMANG SEMUA AHLI GROUP ELITE NI MEMANG SUKA CARI PUBLISITI MURAHAN EK???
    MCM SAMA JE SEJARAH HIDUP MEREKA SMUA.. SEMUA PERNAH KAHWIN 2 KALI.. KALU X SALAH LA.. LEPAS TU KES2 MEMANG GEMPAR!! HAHAHA.. APE2 LAH ARTIS SENJA…. KUIKUIKUI

    0

    0
  42. cermin moral anda morons says:

    ini dia perangai anak2 gadis melayu yg kononya berhijab..

    0

    0
    • Stupid Malays You All says:

      laaaah bdoh gila .. ni budak2 prempuan mna ni .. kelntan ke .. patut lah gdo mcm style kampung .. hahahah .. kalau tak reti nak gdo tak pyah lah bajet .. fuck u BITCH !!

      0

      0
  43. nas says:

    1) knp abby bercerai.. bukan masalah kita.. xde kaitan pun dgn kita.
    2) dia artis.. gaduh sikit.. wartawan tahu.. hebohkan.. cerai.. media hebohkan.. so..sapa yg mulakan dulu.
    3) knp abby keluarkan kenyataan.. mungkin sbb dia xnk org terus buat spekulasi. tuduh abby.. kutuk farhan.. sapa yg lebih mgetahui.. allah.
    4) kalau kita ditempat abby.. apa kita rasa.. farhan tu terkenal pun sbb kawin dgn abby.. tertiba terkenal.. apa perasaan dia agaknya? kalau anda?
    5) kita doakan yang terbaik.. mgutuk dan megeji org ada faedah ke pada kita?untung ke kita? rugi sbb tambah dosa. untung abby n farhan sbb nanti bila di sana.. mereka terkejut dgn pahala extra yg diorg dapat kerana umpatan org.. allahualam.

    0

    0
    • Fakkar Lah says:

      ni la masalahnye klu kawen sbb nak buat seks je, konon nak elak zina, pastu susahkan anak2, runtuhkan rumah tangga.. dunia ni sementara je ustazah abby, jgn kemaruk nak kawen tanpa nak pilih2.. jgn pakai harung je sesape pun janji dapat lunaskan nafsu serakah.. mamat tu sah2 la xboleh pakai, xkerja, keje ngan ko je pulak tu, ko ingat dia kawen ngan ko nak ape? nak ko jadi sugar mummy halal dia je! umur dah tua tp pikiran pendek! lelaki mcm tu campak lombong pun buaya xnak makan, ko je desperate terhegeh2… nape la bnyk pompuan bodoh kat dunia ni???

      0

      0
  44. re-post : menoname says:

    ”sudah cukup cukup sudah, cukup sampai di sini saja…kisah tentang kamuberdua, lebih baik berdiam saja…ohhh…” kalau dah buat liputan secara live pun masih jugak nak saling berdebat dan buka aib sesama sendiri – mcm nie bila nak game? kan bagus selesaikan semuanya secara baik di mahkamah dan buat sementara waktu nie tk perlu nk gunakan lelaman media untuk jelaskan sesuatu perkara kalau dah tau media nie lebih memburukkan keadaan daripada membantu so jgn cari penyakit sendiri.
    ingat, kalau sendiri tk rasa malu pun bila diaaibkan, keluarga dan sahabat handai terdekat pasti terkena tempiasnya lebih2 lagi anak2 Abby yg tk berdosa tu, mereka hanya dambarkan sebuah keluarga yg lengkap sbb tu merayu pada Abi tp kalau dfikirkan secara MATANG, ada pendekatan lain yg boleh mereka (abby-farhan) lakukan agar anak2 tidak terasa kehilangan yg mengejut. Nie tak, balik2 dia nk counter-debat komen satu sama lain – haiyoh!

    0

    0
  45. Cipet Ko Lah says:

    citer abby ni x de citer lain….gaduh, kawin, cerai…itu saja lah citer ko.
    jadi lesbian la senang…semua laki ko gaduh. muak…

    0

    0
  46. Shaquanna says:

    I swear ….the ugliest bitches got the most to say like this delusional bitch !!!!

    0

    0
  47. Xde pon org yg bukan islam bagi komen kan.. Sbb ape korang tahu x? Sbb dorang paling suka bila tgk org islam berpecah belah… Di sbb kn satu isu ni.. Semua org bagaikn hilang pegangan.. Setiap hal yg belaku x kira baik atau buruk.. Semuanya ada hikmah di s3balik kejadian… Tgk, baca, doa kepada allah s.w.t, diam bukan tgk,baca, mengkritik sebarkan. Apa yg kita nampak itu semua utk kita apa yg mereka buat itu semua utk kita dan apa yg kita buat semua utk mereka dan apa yg mereka nampak itu semua utk mereka… That all
    -sun illusion

    0

    0
  48. baya says:

    FARHAN tu bekerja sebagai apa….kesian…
    ABBY ABADI sebenarnya berdendam dengan NORMAN…lagi2 bila lihat NORMAN bahagia sekarang…NORMAN tu baik sebenarnya
    Semoga ABBY ABADI istiqamah dalam beragama…redha dengan setiap ujian…insyaAllah..Allah akan memberi yang lebih baik…

    0

    0
  49. Mocha says:

    Bersyarah…pung pang pung pang mengata orang lain.
    Diri sendiri pun tunggang langgang…serabut hidup.
    Memang dasar hipokrit la ni.
    Berselinding disebalik tudung yg labuh tapi perangai tak berapa boleh pakai.
    Kawin di Siam sebab puki tua masih gatal nak kena cucuk.
    Shutdup la bitch. You are embarrassing….

    0

    0
  50. insap says:

    zaman abby-norman, segala keburukan norman dicerita kat media. norman? senyap sajer. tak sedikit pun dia nak membalas balik serangan abby walapun tuduhan tu pahit belaka. now, bekas suami dedahkan perangai abby dekat media. karma? mungkin perlulah muhasabah diri.

    0

    0
  51. hamba Allah says:

    Xperlu nak kaitkan perangai dgn status perempuan bertudung, kalo btl pon dia salah tapi sekurang2nya dia mnutup aurat yg dituntut dlm islam. Yg xbertudung tu baik mcm mana pon xde guna kalo xikut ajaran Allah , rambut mengerbang mcm pintu gerbang neraka…muhasabah diri sebelum nk mngata org lain…

    0

    0
    • Meluat says:

      alahai…tutup kepala….hari2 masuk Instagram…ber aum aum tunjuk satu malaysia konon living couple. bukankah itu riak yg ditegah islam….please la. check moral anda.

      0

      0
      • tolonglah says:

        patutnya masuk IG berdakwah…berkongsi-kongsi ilmu. ini tidak…tunjuk kat semua orang macam nak masuk celah zakar suami. eeee….geli jah.

        0

        0
      • adijuma says:

        Xsemua pompuan bertudung wat mcm tu, hanya segelintir saja. Jgn sbb nila setitik abis susu sebelanga… so, xperlulah kaitkan perangai manusia dgn penampilan dia.apepon mnutup aurat WAJIB bg perempuan ISLAM….. dunia akhir zaman….hukum Allah dimainkan pulak….masyaAllah….

        0

        0
        • fakta says:

          Wowwww….abby2,dulu ke main lg ko…mencari redho Allah katanya..ko kutuk org ni x btl,ko persenda’n amlan org lain mcm sah2 syurga tmpat ko..org lain berdkwah gak,tp x de la mcm ko..over acting bgai..sekrg,mn kata2 ko dlu,mencari redho Allah???
          laki ko,pkul,dera mntal fizikal..dh mcm org meryan aku bc ksh ko ni aby..sadis!!

          0

          0
  52. Hamba yang hina says:

    TUTUP AURAT NI ADALAH WAJIB!!!!!!!!bukan nanti smpi HIDAYAH…MAUT XKNL SIAPA!!!!Jaga mulut !! xperlu kot nk kait kan UMNO,PAS,DAP,MIC dalam hal ni…Biar lah AA dgn F ni settled… Korang SIBUK sngt pasal diorang knp?? SAHAM dhunia bawak ke ari pembalasan…selamat menjawab yer :)

    0

    0
    • borink says:

      ini masaalahnyer…perempuan2 pakai tudung terus dikatakan maksum. ini yg jadi masaalah di malaysia…perangai buruk sendiri tak nak ubah, kepala litup…mulut kalah joyah. akhirnya…kotor jugak.
      sedih …

      0

      0
  53. Fixi says:

    Aaalaaa nak ckp org dengki n burukkan ko pd org lain… tahu lak ko rasa sakit hati… yg ko selama ni menghina, memaki, memukul, mengherdik , memalukan org depan org ramai ko tak fikir… laki ko sendiri belakang ko makikan apa cer ko? … pi load ubat mental ko tu bebnyk sikit n bnyk beristigfar….-Peace

    0

    0
  54. hudud says:

    TUTUPLAH AURAT WAHAI WANITA MUSLIM SEBELUM JASAD ANDA DITUTUPKAN DENGAN KAIN KAPAN…..

    0

    0
  55. mak bedah says:

    assalam, kpd abby tabah kan diri untuk menempuh ujian Tuhan. bukan kita yang meminta untuk diuji tapi ini tanda cinta Allah s.w.t untuk melihat sejauh mana kita bersabar. kepada farhan, mak bedah cuma nak pesan, sebagai lelaki, jangan biarkan orang sekeliling kita mempengaruhi akal waras kita. dan kepada orang luar seperti mak bedah, kita cuma boleh memerhati dan ambik iktibar. jangan keruhkan kaadaan dengan komen2 yang menekan kedua-dua pihak… kita juga bukan maksum

    0

    0
  56. CIK PIAH PANAS HATI says:

    NAK KOMEN, KOMEN LAAA..XPAYAH NAK KAITKN ORG BERTUDUNG BAIK KE X!!!!
    YG XBERTUDUNG PON RAMAI YG BUAT HAL JUGAK!!!!

    0

    0
  57. Nor Greenway says:

    Assalamualaikum Abby,
    Niat saya hanya satu, cukuplah diamlah janganlah mengaibkan diri sendiri dan anak-anak. Ingat yang Satu Allah, dia Maha Melihat, Mengetahui, kenapa nak bagitahu satu dunia, dan sudah pasti akan ada tambah garam gula untuk menyedapkan mata membaca. Dunia ini berputar, mungkin ini hari bekas suami, esok lusa hari Abby. Ingat Abby ada anak yang melihat Abby sebagai mentor untuk menjalani kehidupan ini. Jika bekas suami tidak matang biarkan, brcerai sudahkan, tapi jangan Abby yang jadi tak matang jugak.
    Bekas suami Abby, sudahlah, mengaibkan atau memfitnah berdosa, kalau dipihak benar bagus, kalau bukan dipihak benar kenapa brkata buruk nista pada bekas isteri.
    Bukankah dia yang anda pernah sayang, tidur sebantal dan berkasih sayang.
    Simpanlah segala yang pahit pada diri sendiri sebab kalau dicanang yang malu diri sendiri, masyarakat hanya ketawa selepas membaca.
    Benda dan perkara ini boleh terjadi pada sesiapa, walaupun wartawan itu sendiri…
    Kita sebagai manusia yang hanya dipinjamkan sementara jagalah diri sendiri betulkan diri sendiri dari melihat orang lain.

    0

    0
  58. Makcik Cadburry says:

    Hmm yerk yerk la makcik Abby cap Adabi nih .. Screenshot mesej je .. Tpi nama penghantar x tayang pon .. Hmm bukti yg lemah .. Mohon makcik belajar cara-cara tunjok bukti yg betul ..

    0

    0
  59. […] Abby Abadi Dedah Mesej Farhan Mohon Maaf Mengenai Dakwaan Dera (121) […]

    0

    0
  60. Kemek Suhaiza says:

    sudahlaa korang berdua nih macam budak2 darjah 2 perangai sorang sorang, si abby nih dulu maki hamun ex dia abg norman depan public skang dera hesben baru pulokkkk alahaiiiii ostazah jadian nih…

    0

    0
  61. krn tu sgla yg kita bt biarlah berserhana xyah nk upload sgt or menunjuk2. klu slu sgt update or post perihal diri sm lah mcm kita bercerita tntg diri kita pd org lain lebih2 lg pd public krn pemikiran setiap org itu berbeza…ada yg suka dan ada yg x suka..kena igt tu kak abby oiii…kita x tahu apa yg akan terjadi dihari depan…hope kak abby lbh matang dan jadikan semua yg tlh berlaku dlm hdpnya sbgai pengajaran…

    0

    0
  62. […] Abby Abadi Dedah Mesej Farhan Mohon Maaf Mengenai Dakwaan Dera (128) […]

    0

    0
  63. […] Abby Abadi Dedah Mesej Farhan Mohon Maaf Mengenai Dakwaan Dera (129) […]

    0

    0
  64. ashikin says:

    Abby tlh bhjrah bhijb dan brubh utk jd lg baik.tu ikutan yg baik…tp pd followers ni jgnlhbcaci maki ckp mcm ustazah x btauliah or else dkt Aby ni..paling x dia sdar diri dia prlu brubh.jgn sabitkn dgn agama sdgkn yg mngata tu pkai sexy dedah sna sini,tu lg dmurkai Allah.ape wjb ttp wjb,jgn nk ptikai sbb nk ttp malu sndri.pd Abby sabar ok,Allah sygkn hambanya sbb tu dia mnduga kte,nk tgok ksabarn kte

    0

    0
  65. […] Abby Abadi Dedah Mesej Farhan Mohon Maaf Mengenai Dakwaan Dera (132) […]

    0

    0