Written by Bella | April 9th, 2015

Gemuk Is Awsome! Ucapan yang cukup ringkas dan menjadi trending kini apabila Abam Bocey telah dinobatkan sebagai Pelakon Komedi Lelaki Popular ABPBH 2014 hujung minggu lalu. Siapa sangka, usaha keras beliau selama ini akhirnya berbayar.

Walaubagaimanapun, tidak semua dapat menerima tagline Abam tersebut meskipun ia sebenarnya bermaksud untuk membuktikan orang gemuk juga mampu untuk berjaya dan tidak malas seperti yang dianggap oleh masyarakat.

Pakar penjagaan kesihatan Kevin Zahri juga telah menawarkan bantuan untuk Abam mendapatkan tubuh badan yang sihat. Sedar akan perkara tersebut, Abam yang kini beratnya 192 kilogram berhasrat untuk menurunkan  berat badannya sebanyak 30 kilogram.

Kali terakhir saya timbang berat pada tahun lalu ialah 192 kilogram. Kalau boleh, saya mahu mengurangkan berat sebanyak 20 hingga 30 kilogram menjadikan berat hanya 120 kilogram sahaja. Seperti yang saya beritahu, saya bukan mahu kurus sangat, sebaliknya lebih mementingkan kesihatan.

Teruskan niat anda itu Abam, dengan kekal sihat anda pasti boleh terus menghiburkan peminat dengan jangka masa lebih lama lagi. Anda juga boleh buktikan bahawa dengan azam yang kuat anda mampu mengubah fizikal anda selepas ini.

Sumber Berita: Kosmo

 

25 responses to Abam Bocey Mahu Turun 30 Kilogram Berat Badan

  1. zietafus says:

    hai abam akak suke tau tngk lawak u comel jek
    bagus klu de pendirian nk turunkan berat badan
    smoga abam kekal sehat dan most important lawak
    akan dtg lebih best lg ngan group k..pepun abam all
    the best u mmng awsome..

    0

    0
    • Nureza Aida says:

      Jom abam kurangkan berat badan… sayapun gemuk… Heee 121kg sebelum ni. Skg dah 114kg. Saya tak ikut mana² program lagi tapi saya cukup teruja ngan tips diet dari Kevin Zahri. Dah beli ebook dia, lost 5kg 5minggu. Mmg awesome ????????????????

      0

      0
  2. good luck abam ! betul tu, tak kurus pun takpe janji sihat. semoga berjaya turunkan berat badan. Aminnnn.

    0

    0
  3. Anita says:

    192- (20 OR 30) =120?

    0

    0
    • matematik says:

      mula2 aku baca riang ria jer hati nie,tp bila spi part 192kg nk turun kpd 30kg jwpnnya 120kg,tiba2 sel sel otak aku berhubung dgn pantasnya trs mencongak 192-30=120….otak aku biol ke @ kalkulator BN nie yg abih batery….konpius…

      0

      0
    • Trim n pit says:

      Kah kah kah

      0

      0
    • MOJOS says:

      Aku siap kira guna kalkulator lagi ingatkan aku yang silap kira. HAHAHA.

      0

      0
  4. SEJAHTERA KE ATAS KAMU says:

    kurus ke gemuk ke takde masalah janji hati kita sentiasa bersih. tak giteww

    0

    0
    • mee kari says:

      gemuk is masalah.. gemuk leads to high cholesterol, high blood pressure, heart problems, gout, diabetics etc etc…

      0

      0
  5. Mak Jemah Pemalu says:

    mungkin Abam boleh bekerjasama ngan Abam utk menarik lebih ramai org yg sepertinya menjalani hidup yg sihat,,badan pun sihat, pahala pun dapat kan Abam…Mane tau jadi duta utk kempen Kevin Zahri nnti

    0

    0
  6. abam osem fan says:

    Ini baru ohsem!!!…sihat fizikal mental….janji klakar….hidup abam ohsem!!!!

    0

    0
  7. Krios says:

    So, mana kevin zahri sebelum abam menang abph? bila dah menang baru nak offer?

    0

    0
    • Anon says:

      Sebab masa abpbh baru abam sebut tagline Gemok is Awesome lah derr. Tahu nak buruk kan org je kau ni

      0

      0
    • Anonymous says:

      jgn burukkan org la…
      kevin banyak bg tips percuma
      jgn asyik nampak buruk org jeeeee……….
      shud thanks ada org macam kevin tu

      0

      0
  8. hcubeshop says:

    All the best abam..bakat lebih penting !!

    0

    0
  9. nureza aida says:

    Sorry typo symbol
    Bukan memang awesome????????????
    Tapi memang awesome!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  10. Jojo says:

    Baguslah…ringankan beban kerja si jantung kecil tu yang terpaksa menyalurkan darah seluruh badan yang besar tu non stop.

    0

    0
  11. Teddy Bear says:

    bagus la abam bocey.. semoga berjaya

    0

    0
  12. Anonymous says:

    la…kata AWESOME!
    come on…gemuk tu la rezeki awak abam..janji sihat dah la
    jgn ko layan si kevin zahri tue…sihat ni ada banyak ..sihat hati sihat jiwa..
    badan berketak2 mcm si kevin tu tp hidup pon sendiri jer buat ape…
    come on abam. just be urself.

    0

    0
    • alice says:

      abam bkn nk body berketak2 mcm kevin pun, body skang ni mmg dah obes sgt, xsihat.. biar la die turunkn sket.. lg elok.

      0

      0
    • Dr Lisa says:

      Badan gemuk tak selalunya sinonim dengan ‘sihat’. Lama kelamaan kalau berat badan dan pemakanan tak dikawal, berbagai penyakit akan datang ‘melawat’ > sakit jantung, darah tinggi, kencing manis, kolesterol tinggi, strok, dsb. Eloklah kurangkan berat badan ketahap selamat.

      0

      0
  13. terbaik bang, sim untuk sihat, kurus akan datang sendiri…

    0

    0
  14. Trim n Pit says:

    Da menang baru ingat nk kuruskan badan??? Lupakan aje la wei..
    Kah kah kah .
    Cuba la belajar mcm Abg NARA .. Da bertahun kawin pun masih Macho dan sljm.MENEGANG !!!!
    Awwww
    Makan ikut masa bukan ikut Nafsu ..

    0

    0