Written by AbangNara | February 21st, 2019

Drama Dia Menantu Rahsia kini sedang hangat ditayangkan di kaca televisyen. Drama ini dibintangi oleh Ashraf Muslim, Raysha Rizrose, Sayzuwan Hassan, Mona Allen, Aisya Hasnaa dan ramai lagi. Walaupun mendapat sambutan yang hangat, namun drama ini tidak terlepas daripada terpalit kontroversi. Penerbitnya, Datuk A.Aida telah mengambil keputusan untuk ‘pangkah’ beberapa orang pelakon drama Dia Menantu Rahsia daripada terlibat dalam drama terbitan syarikatnya pada masa hadapan. Ini semua gara-gara perangai mereka yang enggan mempromosikan drama tersebut menerusi akaun sosial.

drama dia menantu rahsia

Tambah menyedihkan, ada pelakon drama Dia Menantu Rahsia yang meminta bayaran sebanyak RM3,000 sekiranya pihak syarikat ingin melihatnya mempromosikan drama tersebut. Wow. Memang diva sangat-sangat. Kata Datuk A.Aida:-

No more! Saya akan senarai hitamkan beberapa orang termasuk salah seorang teraju utamanya kerana enggan melakukan promosi drama yang mereka lakonkan. Mereka sepatutnya bersyukur dengan tawaran yang diberikan dan perlulah membantu mempromosikan hasil kerja masing-masing namun apa yang terjadi adalah sebaliknya. Siap ada yang minta bayaran sampai RM3000 untuk setiap posting dibuat dan ia memang melampau

Berdasarkan pemerhatian Abang Nara, pelakon utama drama ini iaitu Ashraf Muslim sangat-sangat berusaha keras dan giat mempromosikan drama lakonannya ini. Pelakon-pelakon lain Abang Nara tak tahulah pulak. Mungkin ada yang buat, mungkin ada yang tidak. Untuk mengelakkan perkara sebegini berlaku, di dalam kontrak yang ditawarkan haruslah diletakkan bab-bab promosi ini juga. Kalau tak promosi potong bayaran ke, kalau tak promosi kena “blacklist” ke. Barulah pelakon-pelakon nie takut sikit. Tak gitu? Apa kata anda?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

93 responses to A. Aida Kecewa Pelakon Minta Bayaran RM3,000 Untuk Promosi Drama Dia Menantu Rahsia

  1. faraj says:

    Ok lah tu..janji Filem Melayu jgn ada Neelofa berlakon, alamat lingkup lah Filem Melayu…

    32

    9
    • WickEd says:

      Kak Aida ambik pelakon suami org, isteri org camne nak promosi…ada takut laki, takut bini2…bini pun bilang boleh kalau nak promote kasi i duit beli gelang ke handbag…laki pulak bilang boleh promote tapi mintak duit lebih untuk bayar ego takut org panggil dayus…yg dah kawin boleh la jugak jadi lead tapi bukan love story, kalau cinta2 ni ambik la yg single…tengok laki bini org peluk2 bulu roma berdiri le…btw heroine yg single ni mak aiii kaku la

      52

      1
    • Anonymous says:

      aku agree… buat malu muslimah jer g balik mekah tp aggap halal gesel2 jantan.. dh lah drama tuk tontonan umum… dah lah kayu rosak rosakk

      20

      0
    • Anonymous says:

      Bosan drama ni. Pelakon2 pun hidup segan mati tak mahu. Baik basuh baju ada jugak faedah.

      19

      1
    • Maria Kari says:

      mgkn dalam kontrak x mention pelakon tu kena buat promosi juga ahahaha…

      0

      0
  2. Anonymous says:

    cerita mendatangkan unsur negatif. duduk sebumbung bukan muhrim. budussss!!!

    18

    4
    • Sumandak says:

      Diorang dah nikah lah. X tgk dr awal cerita la tuuu

      16

      2
      • Anonymous says:

        Memang la dah nikah.. tapi diorg tak bagi tau org lain yg diorg dh kawen, pengarah tak boleh piki ke? Mak die yg mcm datin tak mandi tu pun korang tak boleh ckp ke mane boleh maid pompuan duduk sekali dgn majikan lelaki, memang la die ckp klu si melissa tu ade kat rumah si syak tak tido kat umah.. abis yg ko dok siang hari kat umah tu pun dah jatuh fitnah ke kat sesape yg tak tau korang dah nikah.. adoiii tak faham la citer.. lain la si syak tu duda ade anak ke boleh la si melissa tu duduk dlm umah tu

        10

        0
  3. unknown says:

    x best, slow, bohsan.. pehal laa g amek senrose tu

    52

    0
  4. Anonymous says:

    jika x promosi drama x lakulah ye Datuk.
    atau drama x sedap..tak dpt tontonan…

    12

    0
  5. wekkkkkkk says:

    settle duduk semeja dulu..ini tak..terus nama bawa ke persatuan..sabarlah kak..umur dh 50 ye..bykkn sbr..
    ..kalau nk memasak, kena ada kuali atau periuk kan..maka bahan2 amat penting juga datuk. Kalau pelakon ni ko blacklistkan..nnti pelakon lain pun x mau dgn pengarah ini.

    12

    1
  6. Tak Paham says:

    tapi social media tu kan their own personal thing or apa2 je yang derang rasa nak post melainkan ada sign masa kontrak berlakon kata kena promo the drama at their social media.

    27

    0
  7. kakakjemah says:

    ke yang beno A Aida ni saja sensasikan benda ni sebab nak naikkan rating drama dia hahahahaha. yang beno takde apa pun. biasala khennn sekarang mcm2 style nak naikkan sesuatu.

    25

    0
  8. Anonymous says:

    ig sendiri, sendiri punya personel detail, bahaya jika disalahgunakan. Sbb tu 1 posting minta 3k..

    5

    0
  9. anon says:

    yg si aserappp ni dah belakon balik ke ??
    aishhhh ..s.e.m.a.k !

    18

    0
    • Anonymous says:

      betul tu sejak tau serap yang berlakon 1 episod pun tak tengok layan drama kyle dan mac wilson lagi bagus… malas tengok lelaki dayus menghina isteri sebab kekasih… anas tak pernah digambar sendiri dalam ig nya tapi anak2 kesayangan dengan isteri yang dicintai banyak pula…….. gambar anas mesti dengan anak2 wan sakinah tidak pernah single…….. terus boikot….. asraf muslim dan retis2 yg pernah ada kontrovesi menyemak je tak tengok apa2 yg ada kaitan dengan mereka

      19

      0
      • Anonymous says:

        kesian kat anak…dayana. sampai hati buat bini pertama tu mcm tu kan. sampai bila la dayana tu nak sabar

        7

        0
    • SusterNgesot says:

      kan? dari dia lebih baik kalau ambik heronya Aaron Aziz atau Adi Putra….walaupun suami org ada xfactor tarikan tv ini si apa kau panggil Aserappp….acting tak leh salam mak tak nampak weirdo….yang heroine pulak kaku sekaku kakunya….kalau kakak dia tu yang satu pandai sikit acting….si Serap ni semenjak kes dia memang pompuan tgok besar kecik besar kecik je muka dia….

      9

      0
      • PEREMPUAN says:

        BAIK AMBIK REMY ISHAK DAN MIRA FILZAH..LAKONAN BERSAHAJA..X KAYU PUN

        4

        0
        • Anonymous says:

          Remy ishak pun sama umur dgn serap yg minta di puji handsome dan alim mcm ulama tu dr melaka juga…. tapi belakun bagus ..
          Sharil pun bagus laki orang juga ada anak…

          3

          0
  10. Ana says:

    ade tgk drama ni awl2 episod pelakon utama perempuan tu kaku sgt..expression sedih,marah, happy ke semua sama, tgk pon confius ?

    25

    0
  11. Popo says:

    Akak xlayan langsung drama nie sbb hero dia laki org. Feel tu xsampai sbb duk pikior dia dah ada bini. hahahaha

    14

    0
  12. Anonymous says:

    C asrap tu tak layak pelakon utama. Dah boleh pegang watak bapak. Cerita dah lah tak menarik. Pelakon pompuan kaku gila, semua muka sama.

    21

    0
  13. Iolz xlayan citer melayu budus mcm ni atau apa2 citer..citer yg sama je xkira la sape pengarah dia..jln citer smpai ending bley tau kesudahan..klau xkaya tan sri dato scandal caras suami org busuk ati ahhh benda2 yg biasa2 je…maaf la ye jgn saman iolz plak…

    6

    0
  14. Xlayan la iolz citer melayu ni…pelakon acah2 diva puihhh lain la cik ta cik wan memang diva…iolz layan citer omputeh je yg msg nye kita hadam ke otak.bukan citer cinta larhhh org2 kaya la org gaji la mak datin la scandal sana sini caras laki org #teamhusna hahahahaahhahah sgt lawak..tgok pelakon dh mcm badut dh

    1

    0
  15. rizrose ni amende sial? tak best lot lakonan dia..sapa setuju kasi like satu kaki

    1

    0
  16. Anonymous says:

    citer skrg x best, melyu dulu2 best filem/drama, omputeh dulu2 best/skrg byk machine. Tetapi ada channel paramounth dan cinemaworld, ini byk kisah yg tenang dn kisah masyarakat..

    1

    0
  17. huhu says:

    semua pelakon mcm kayu..hero heroin mcm kayu. yang adik og tu lg lebih2 dh la rambut keras..beruban..pakai lah skaf ke.. yang pelakon sampingan2 pn sama jer..mcm mne rating nk naik..lg pn wak maghrib..ermmm.. elok lg citer bila cinta pergi..memang tak pernah miss..kecuali tertidur sb tunggu citer askar jana nik tu..heee..

    8

    1
    • whatDuh says:

      Oh adik kak og eh? Nampak kak og muda lagi..ye la nampak selekeh at least colour la hitam atau pakai tudung sudah..walau acting dia ok nampak mak datin selekeh..takde ke wardrobe sposor nampak mak datin gah sikit.

      9

      0
      • Anonymous says:

        jurumekap tu pun nnti datok calculate bayaran..lebih baik x yah..datuk a.aida dh jimat disitu.hehehehe

        2

        0
  18. Kucing cantik says:

    Eloklh tu blacklist terus. Nk tgk pn xde mood heroin kayu, keras mcm baru lepas kena suntik botok muka xde feel langsung…ambiklh pelakon yg berbakat…ni dari first drama mcmtu jgk aku tgk

    13

    0
  19. pening lalat says:

    x faham plot cerita ini, dah nikah dan kahwin kan, knp mesti rahsiakan dari keluarga dan blh pula konon maid duduk rumah dgn so called bujang x logic kan, org lain berkenan tahu cemburu tapi dia sendiri x address wife in front of everybody, semua pelakon kaku, selamat ada Fazleena Ahmad Daud (Baby) dan Ridzwan Hashim, tengok pun pasal nak tengok lakonan Baby dan Ridzwan Hashim aja

    7

    0
    • Anonymous says:

      entah, ada ke org melayu kita yg muda nk jadi amah di negara sendiri, kalau jadi penjaga budak adalah.
      Biasanya org akan ambil yg umur lewat 30an ke atas je jdi pmbntu rmh. Tak logik lah sinopsis. Lainlah maid tu anda anak, jtuh hati kt anak maid, ini perkara biasa..org kaya x setuju.

      5

      0
    • Anonymous says:

      ridzwan hashim bukan selama2 nya kayu ke? kikikiki…. baby ok. mona allen ok. baik tgk Plan Cinta… redza rosli n azar azmi…best

      3

      0
  20. Nyonya Mansor says:

    Tak minat serap sebab tu tak tengok..

    8

    0
    • Anonymous says:

      betul tu tak minat langusng……… cakap tak serupa bikin….. tak nak pegang2 tapi pandang2 perempuan seksi……. sama juga

      5

      0
      • Elliza Razak says:

        KAN. SUAMI ORANG LAGI NIH

        1

        0
        • Anonymous says:

          suami orang tak pe tapi diluar tak adil terutama kepada anak2 hanya anak wan sakinah saja yang lebih dari Anas…… tengok lah di IG nya anak2 dengan bini ke 2 nya lebih banyak gambar dari anas………. gambar anas mesti dengan anak2 bini yang sangat dicintainya…. betullah cakap orang ada yg ke 2 mesti lebih dicintai dari yg pertama, kalau tidak tak kan bercinta belakang isteri macam ude dengan izreen tu……

          7

          0
  21. Anonymous says:

    A.Aida ni rasa tak selamat dgn pelakon muda yg kaku tu sebab takut laki pucuk muda dia terpikat kat pelakon muda. Tu pasal dia blacklistkan pelakon tu.

    3

    2
  22. Anonymous says:

    Lain kali A.AIda kalau harap pelakon promote drama u, masukkan dlm contract. Don’t expect, kalau tak dapat…kecewa.
    Tapi seriously….bosannnnnnn ya amat drama ni. Ashraf Muslim yang macam blurrrr kena pulak Raysha yang terkebil kebil tu…. alahai. Mmg no touching, tapi seriously byk je filem no touching …. tak sebosan ini.
    Dah la lepas cerita PHK.

    5

    0
  23. Anonymous says:

    rizrose , senrose, maembong,- mmg boikot! kayu kayan belaka!

    9

    1
  24. Bee says:

    Dah x relevan la aserap jd hero..

    8

    0
  25. rosmah says:

    cerita tak ada kualiti editing, plot, skrip semua ke laut

    tak layak promosi pon cerita ni

    4

    0
  26. Anonymous says:

    Haha sape nak tgk lead actress nye kayu takde penghayatan watak, kena marah ke takot ke cemas ke suke ke semua same je expressi muka. Aku yg tgk pon tak tau nak respon cmne.

    5

    0
  27. Anonymous says:

    Hero tua..bapak budak pulak. Eee.. please lah.

    2

    0
  28. mak c kina says:

    ada org tgk ke cite ni?…sbb rata2 kengkwn aku (grup drama pukul 7 :) ) xtgk pun cite ni…ko saje je kan nak up kan rating,srh org tgk..
    ok,terus terang aku ckp,sejak 2 menjak ni, AA nye production byk la buat cite yg bes..xla mengarut lagi mcm si jongang tu..cuma ,pilihan pelakon yg very the cheap..xde pelakon yg blh tarik minat org nak tgk..
    lg pun cite ko cite beshe2 je la…cite rendahkan martabat isteri..org dah xnak tgk

    7

    0
  29. las ketchup says:

    boring la drama ni.. slow betul. miss 3 hari pun still boleh catch up

    4

    0
  30. Anonymous says:

    Bosan lah drama kul 7 selalu pasal cinta n masalah rumahtangga. Tak boleh ke tv3 suruh pengarah2 ni buat cerita yg family type or mistik2 ke, boring ah balik2 jalan cerita yg same tak direstu keluarga lah pasal dato datin anak org kaya lah boring dowh bru start drama dah tau ending cmne.

    2

    0
  31. Aku says:

    Cerita Petua Nenek juga best

    13

    0
  32. boring says:

    tepanggil pulak nak komen kat sini, membawang lah kejap, firstly cerita memang boring, plot, pelakon, editing semua kelaut.. kedua ni first time aku tak ambik port pasal drama pukul 7 selalunya aku yg paling awal ambik remote pastu tukar tv3 semata2 sebab minat drama2 pukul 7. biasa kalau aku tak minat drama sesekalipun aku tetap tengok kadang2 tapi yang ni memang takleh hadam langsung. thirdly aku perasan yg kalau ashraf/rizrose ni belakun aku tak suka, bukan sebab ashraf ni suami orang aku takleh nak in sebab syukri yahya pun sungguh laki org aku boleh je terima okay je, just that ashraf memang tak pandai belakun, asyik watak sama then mimik muka pun mcm handsome sangat choiii… rizrose pulak memang tak in lah kalau dia blakun tak mcm kakak dia nelydia, sorry yeee dah lah tak berapa nak lawa, ekspresi muka sama je, mendatar boring. last sekali plot jalan cerita yang aku tak boleh nak hadam, baik aku tengok drama janna walaupun aku tak brapa nak suka juga, atleast okay lagi lah dari yang ni. tu jelah nak cakap kbaiii

    3

    0
  33. Sofia belluci says:

    Adik senrose nie kenapa tak cantik pun?

    10

    0
    • aku perasan says:

      kan tak cantik kan, muka kekwat pulak tu.. muka nampak lebih mature banding ngan kakak2 dia. belakon pulak malas nak cakap, tak berapa nak in, takleh hadam langsung memang tak pernah follow all drama dia sebab ntah annoyed sangat dengan muka kaku dia.

      9

      0
  34. Noname says:

    Jln cerita yg penting puan….timing dh kena tv3…
    Cerita biasa2…drama2 astro pn dh makin best..
    Org dh muak wahai tv3 kluar la dari kotak..
    Wahai penulis novel…tonton la bnyak2 drama korea nk dpt perubahan..
    Bkn semua bagus tapi still menarik wlu kdg pelakon x mantap..
    Cintan2 …2 darjat..minum kopi mkn kek ni x perlu kut dh untuk pengceritaan..
    Lagi2 adegan bilik tidur mmg nmpk sgt kayu dailog n pelakon..
    Peluang n duit ada..buat la drama yg org kejar nk follow..

    4

    0
  35. Anonymous says:

    Kalau lain pelakon mungkin tengok yg ini 1 episod pun tak tengok… sebab pelakonnya asraf muslim san raysah rizrose… sejak isu dulu trus tak minat

    5

    0
  36. elle says:

    hurm…entahlah…janganlah marah2 kak.kan baru nikah suami muda.nanti cepat tua kalau stress pikir hal pelakon

    0

    1
  37. web site story says:

    masalah skg pelakon yg dah lama giler x belakon .. nk plok jd pelakon utama.. mmg x la nk tgok kan .. hahaha

    1

    0
  38. kak melah says:

    serap bapak org yang berbini dua bosannye lah xde feel..letakklah akmal amri ke, yang heroin hana delisha ke sejuk jgk mata aku menengoknye…ni heroin bapak out tak reti acting langsung doh…the best part budak kampung tapi name watak western “Melissa” choii lh…nak gelak jer aku tgk citer ni.

    7

    0
    • Adudu says:

      Hana delisha pun tak reti berlakon. Kayu.

      1

      1
    • NengRat says:

      Ah Hanna tu cantik acting pun bagus cuma lum dpt jln cerita yg best….kalau lelaki single Zul tu act bagus tapi kasi org jelak dgn dia….ah si Miller Khan tu, Jonathan Putra, sapa tu yg pelat2 melayu tu Daler Yusof…..Mirah Filzah bagus tapi kalau semua drama muka dia boringla….Fathia tu bagus tapi dah lain kesian….

      6

      0
  39. liz says:

    menantu rajsia ni yg pandai blakon hanya puan sarah.. Melia tu ok2 la. yg lain ranap.

    0

    0
  40. ainsuzana says:

    rizrose ni nlakon mcm ada seketol batu dlm mulut.

    4

    0
  41. jurgen klopp says:

    heroin drama ni cun n comey tp dia punya ekspresi muka tu masam memanjang.
    jgn serius sgt muka tu dik….time husband awak bg punchline blh senyum sikit tak..ayoooo

    2

    0
  42. benci drama melayu says:

    cerita bongok lepas ni apa pula tajuk dia

    (isteriku untuk dia )

    (suamiku bukan untukmu)

    (nikah paksaan)

    (cinta jual beli)

    (tengku love pauper) haha bangang punya cita melayu puiii

    2

    0
  43. Eliesa says:

    Ini memang tak patutlah. Kau berlakon, kau kenalah promosikan secara percuma lakonan kau. Baru kau juga akan bertambah femes dan drama/ filem kau akan hit. Bila kau sendiri makin femes, bayaran kau pun akan meningkat naik. Ini pun kau nak cas ke? Teruknya lahai perangai pelakon tu. Siapa ehhhh ??

    4

    0
  44. tv3 says:

    Kak Aida,
    1) Sy suka tgk cite2 akak tp kali ni mmg out la pelakon nye .
    2) heroin nye sapa ntah nama nye tapi taw dia adik beradik uqasha …dia ni out .. katernyer menang dewi remaja tp xde la cntik mana jgk … belakon mmg out gile ..bdk skolah lagi better…
    3) sy suggest lps ni kak aida pilih artis y btl2 okay dan pndai belakon … rosak drama k aida dgn ade pelakon mcm ni ghuper …
    4) better tgk Petua Nenek dr cite ni …
    5) to pelakon utama tu sila belajar dgn kakak2 kau !

    4

    0
  45. Aina says:

    1)Heroin mmg sejenis belakon kayu, intonasi cakap pun sekata je, berat mulut dan kalau perasan muka sentiasa berkerut masam

    2)maknya yg datin tu mmg xde gaya datin2 org kaya pun rambut serabai putih, lau pakai tudung pun ok dah. Pakaian pun out.

    3

    0
  46. gentle boy says:

    Suka tgok kamal adli dan dafi dalam blackbell colour pink.

    0

    0