Written by AbangNara | February 21st, 2019

Drama Dia Menantu Rahsia kini sedang hangat ditayangkan di kaca televisyen. Drama ini dibintangi oleh Ashraf Muslim, Raysha Rizrose, Sayzuwan Hassan, Mona Allen, Aisya Hasnaa dan ramai lagi. Walaupun mendapat sambutan yang hangat, namun drama ini tidak terlepas daripada terpalit kontroversi. Penerbitnya, Datuk A.Aida telah mengambil keputusan untuk ‘pangkah’ beberapa orang pelakon drama Dia Menantu Rahsia daripada terlibat dalam drama terbitan syarikatnya pada masa hadapan. Ini semua gara-gara perangai mereka yang enggan mempromosikan drama tersebut menerusi akaun sosial.

drama dia menantu rahsia

Tambah menyedihkan, ada pelakon drama Dia Menantu Rahsia yang meminta bayaran sebanyak RM3,000 sekiranya pihak syarikat ingin melihatnya mempromosikan drama tersebut. Wow. Memang diva sangat-sangat. Kata Datuk A.Aida:-

No more! Saya akan senarai hitamkan beberapa orang termasuk salah seorang teraju utamanya kerana enggan melakukan promosi drama yang mereka lakonkan. Mereka sepatutnya bersyukur dengan tawaran yang diberikan dan perlulah membantu mempromosikan hasil kerja masing-masing namun apa yang terjadi adalah sebaliknya. Siap ada yang minta bayaran sampai RM3000 untuk setiap posting dibuat dan ia memang melampau

Berdasarkan pemerhatian Abang Nara, pelakon utama drama ini iaitu Ashraf Muslim sangat-sangat berusaha keras dan giat mempromosikan drama lakonannya ini. Pelakon-pelakon lain Abang Nara tak tahulah pulak. Mungkin ada yang buat, mungkin ada yang tidak. Untuk mengelakkan perkara sebegini berlaku, di dalam kontrak yang ditawarkan haruslah diletakkan bab-bab promosi ini juga. Kalau tak promosi potong bayaran ke, kalau tak promosi kena “blacklist” ke. Barulah pelakon-pelakon nie takut sikit. Tak gitu? Apa kata anda?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

93 responses to A. Aida Kecewa Pelakon Minta Bayaran RM3,000 Untuk Promosi Drama Dia Menantu Rahsia

  1. Aku says:

    Cerita Petua Nenek juga best

  2. boring says:

    tepanggil pulak nak komen kat sini, membawang lah kejap, firstly cerita memang boring, plot, pelakon, editing semua kelaut.. kedua ni first time aku tak ambik port pasal drama pukul 7 selalunya aku yg paling awal ambik remote pastu tukar tv3 semata2 sebab minat drama2 pukul 7. biasa kalau aku tak minat drama sesekalipun aku tetap tengok kadang2 tapi yang ni memang takleh hadam langsung. thirdly aku perasan yg kalau ashraf/rizrose ni belakun aku tak suka, bukan sebab ashraf ni suami orang aku takleh nak in sebab syukri yahya pun sungguh laki org aku boleh je terima okay je, just that ashraf memang tak pandai belakun, asyik watak sama then mimik muka pun mcm handsome sangat choiii… rizrose pulak memang tak in lah kalau dia blakun tak mcm kakak dia nelydia, sorry yeee dah lah tak berapa nak lawa, ekspresi muka sama je, mendatar boring. last sekali plot jalan cerita yang aku tak boleh nak hadam, baik aku tengok drama janna walaupun aku tak brapa nak suka juga, atleast okay lagi lah dari yang ni. tu jelah nak cakap kbaiii

  3. Sofia belluci says:

    Adik senrose nie kenapa tak cantik pun?

    • aku perasan says:

      kan tak cantik kan, muka kekwat pulak tu.. muka nampak lebih mature banding ngan kakak2 dia. belakon pulak malas nak cakap, tak berapa nak in, takleh hadam langsung memang tak pernah follow all drama dia sebab ntah annoyed sangat dengan muka kaku dia.

  4. Noname says:

    Jln cerita yg penting puan….timing dh kena tv3…
    Cerita biasa2…drama2 astro pn dh makin best..
    Org dh muak wahai tv3 kluar la dari kotak..
    Wahai penulis novel…tonton la bnyak2 drama korea nk dpt perubahan..
    Bkn semua bagus tapi still menarik wlu kdg pelakon x mantap..
    Cintan2 …2 darjat..minum kopi mkn kek ni x perlu kut dh untuk pengceritaan..
    Lagi2 adegan bilik tidur mmg nmpk sgt kayu dailog n pelakon..
    Peluang n duit ada..buat la drama yg org kejar nk follow..

  5. Anonymous says:

    Kalau lain pelakon mungkin tengok yg ini 1 episod pun tak tengok… sebab pelakonnya asraf muslim san raysah rizrose… sejak isu dulu trus tak minat

  6. elle says:

    hurm…entahlah…janganlah marah2 kak.kan baru nikah suami muda.nanti cepat tua kalau stress pikir hal pelakon

  7. web site story says:

    masalah skg pelakon yg dah lama giler x belakon .. nk plok jd pelakon utama.. mmg x la nk tgok kan .. hahaha

  8. kak melah says:

    serap bapak org yang berbini dua bosannye lah xde feel..letakklah akmal amri ke, yang heroin hana delisha ke sejuk jgk mata aku menengoknye…ni heroin bapak out tak reti acting langsung doh…the best part budak kampung tapi name watak western “Melissa” choii lh…nak gelak jer aku tgk citer ni.

    • Adudu says:

      Hana delisha pun tak reti berlakon. Kayu.

    • NengRat says:

      Ah Hanna tu cantik acting pun bagus cuma lum dpt jln cerita yg best….kalau lelaki single Zul tu act bagus tapi kasi org jelak dgn dia….ah si Miller Khan tu, Jonathan Putra, sapa tu yg pelat2 melayu tu Daler Yusof…..Mirah Filzah bagus tapi kalau semua drama muka dia boringla….Fathia tu bagus tapi dah lain kesian….

  9. liz says:

    menantu rajsia ni yg pandai blakon hanya puan sarah.. Melia tu ok2 la. yg lain ranap.

  10. ainsuzana says:

    rizrose ni nlakon mcm ada seketol batu dlm mulut.

  11. jurgen klopp says:

    heroin drama ni cun n comey tp dia punya ekspresi muka tu masam memanjang.
    jgn serius sgt muka tu dik….time husband awak bg punchline blh senyum sikit tak..ayoooo

  12. benci drama melayu says:

    cerita bongok lepas ni apa pula tajuk dia

    (isteriku untuk dia )

    (suamiku bukan untukmu)

    (nikah paksaan)

    (cinta jual beli)

    (tengku love pauper) haha bangang punya cita melayu puiii

  13. Eliesa says:

    Ini memang tak patutlah. Kau berlakon, kau kenalah promosikan secara percuma lakonan kau. Baru kau juga akan bertambah femes dan drama/ filem kau akan hit. Bila kau sendiri makin femes, bayaran kau pun akan meningkat naik. Ini pun kau nak cas ke? Teruknya lahai perangai pelakon tu. Siapa ehhhh ??

  14. tv3 says:

    Kak Aida,
    1) Sy suka tgk cite2 akak tp kali ni mmg out la pelakon nye .
    2) heroin nye sapa ntah nama nye tapi taw dia adik beradik uqasha …dia ni out .. katernyer menang dewi remaja tp xde la cntik mana jgk … belakon mmg out gile ..bdk skolah lagi better…
    3) sy suggest lps ni kak aida pilih artis y btl2 okay dan pndai belakon … rosak drama k aida dgn ade pelakon mcm ni ghuper …
    4) better tgk Petua Nenek dr cite ni …
    5) to pelakon utama tu sila belajar dgn kakak2 kau !

  15. Aina says:

    1)Heroin mmg sejenis belakon kayu, intonasi cakap pun sekata je, berat mulut dan kalau perasan muka sentiasa berkerut masam

    2)maknya yg datin tu mmg xde gaya datin2 org kaya pun rambut serabai putih, lau pakai tudung pun ok dah. Pakaian pun out.

  16. gentle boy says:

    Suka tgok kamal adli dan dafi dalam blackbell colour pink.