August 15th, 2020

Melihat kepada sikap segelintir peniaga yang sanggup melakukan cara pemasaran produk dengan cara yang salah sehingga dilihat seperti tidak bermoral, penyanyi Siti Sarah zahir rasa terkilan.

Menurutnya,ujud segelintir peniaga yang seolah-olah sudah melampau sehingga sanggup menjatuhkan maruah diri.

Bahkan, apa yang lebih mengecewakan, ada yang telalu berlebihan sehingga bertindak menggoncang-goncangkan buah dada dan tampil separuh bogel.

Perkara itu dikongsikan sendiri oleh Sarah di laman Instagram miliknya.

View this post on Instagram

Ye semua org buat silap, dalam dunia ni tak de org yg tak buat silap sarah sendiri tak sesempurna mana , sebab diri sendiri pun pernah sexy , pernah jahil, ye tapi tak sampai sanggup jual ‘Barang’ untuk meniaga, tergoncang melompat ada yg beromen atas katil amik gamba .. dah makin lama makin ramai .. yg pompuan2 ni pun sama naik tak tau dah yg mana lelaki yg mana pompuan ….ye faham .. ye korng kuat , tidak ada satu org pun yg mampu menjatuhkan korang ,mungkin ada yg menjaga korang .. sebab tu makin lama makin menjadi .. korang ingat korng je dalam Malaysia ni yg buat duit? Sebab Sarah sendiri dah naik menyampah ! Meh meh Sarah tunjuk , Sarah ni yg tak pernah nak tunjuk duit , meh sini sarah nak tunjuk !! Tak payah melompat goncang2 , tak payah terkinja2 ,tak payah tunjuk kulit pun boleh buat duit banyak! Dengan izin Allah ! Allah maha besar Allah yg memberi rezeki.. tiada Tuhan selain Allah Muhammad Rasulullah ! Islam agamaku Melayu bangsa ku!!

A post shared by Siti Sarah Raissuddin (@sitisarahraissuddin) on

“Sebagai seorang Islam, ada banyak lagi cara buat duit tanpa mengaibkan diri kita, tanpa perlu buat perkara yang menjatuhkan maruah.”

Katanya lagi, meskipun dirinya pernah jahil suatu ketika dahulu kerana asyik berpakaian seksi namun langsung tidak pernah berkelakuan tidak senonoh dikhalayak umum.

“Tergoncang, melompat, ada yang beromen atas katil ambil gambar. Dah makin lama makin ramai.  Yang ‘perempuan-perempuan’ ni pun sama naik tak tahu dah yang mana lelaki yang mana perempuan.”

Dalam video tersebut, Sarah yang juga merupakan seorang usahawan, membuktikan bahawa tanpa promosi ‘murahan’ dia juga mampu menjana pendapatan yang lumayan.

Ujarnya, dengan izin Allah semuanya akan dipermudahkan kerana banyak cara lain yang boleh dilakukan untuk mengaut keuntungan berlipat ganda.

“Korang ingat korang je dalam Malaysia ni yang buat duit? Sebab saya sendiri dah naik menyampah! Mari saya tunjuk, saya ni yang tak pernah nak tunjuk duit, meh sini saya nak tunjuk!

Untuk rekod, Sarah merupakan isteri kepada selebriti Shuib Sepahtu. Kedua-dua mereka merupakan antara barisan usahawan selebriti terkemuka Malaysia yang berjaya dalam bidang perniagaan. Sehingga kini, bisnes yang diusahakan mereka mula mendapat tempat di pasaran tempatan.

 
August 15th, 2020

Isteri kepada pemain bola sepak terkenal Malaysia, Muhammad Haziq Nadzli  iaitu pelakon Eyra Hazali selamat menimang cahaya mata sulung lelaki pada Jumaat semalam.

(TAHNIAH) Eyra Hazali Selamat Timang Bayi Lelaki

Berita gembira itu dikongsi oleh suaminya menerusi ruangan Instagram (IG) Story untuk tatapan pengikut di laman berkenaan.

Lelaki itu dengan penuh rasa gembira sempat menzahirkan ucapan terima kasih kepada isterinya serta orang ramai yang tidak putus-putus mendoakan segala urusan mereka sebelum ini dipermudahkan.

(TAHNIAH) Eyra Hazali Selamat Timang Bayi Lelaki

“Alhamdulillah terima kasih kepada yang mendoakan, Thanks sayang @eyra.hazali. Papa and Mama love you MHQ,”

Dalam pada itu, Eyra juga sempat memuat naik sekeping foto di IG Story menunjukkan Haziq kelihatan seperti sedang memakaikan selimut untuk bayi lelaki tersebut.

(TAHNIAH) Eyra Hazali Selamat Timang Bayi Lelaki

Bagaimanapun, sehingga kini, pasangan itu masih mendedahkan nama penuh di sebalik huruf “MHQ” itu.

Terdahulu, Eyra dan Haziq yang merupakan penjaga gol JDT mendirikan rumah tangga pada 1 November 2019.

Tahniah sekali lagi diucapkan buat Eyra sekeluarga. Semoga segala perancangan mahupun urusan yang dilakukan kalian dipermudahkan hendaknya.

August 15th, 2020

Setelah hampir 9 tahun mendirikan rumah tangga, pelakon Sheira Ayob baru-baru ini berkongsi tips kebahagiaan rumah tangga dan cara-cara menghargai pasangan menerusi laman instagram miliknya.

Menurut Sheira, sepanjang berkahwin dia tidak pernah menyuruh suaminya yang juga pelakon, Zahiril Adzim melakukan kerja rumah yang bukan kepakarannya.

Namun, menurut Sheira, Zahiril sering membantu dirinya dalam urusan menggosok baju di rumah.

“Aku tak pernah paksa dia (Zahiril) masak sebab aku tak nak makan maggi hari-hari. Hehe Tapi bab iron baju ni bila aku minta toling, jarang lah dia tak buat.,”

Shiera turut menambah bahawa jika ingin bahagia dalam rumah tangga, haruslah mencari kelebihan yang ada pada pasangan masing-masing.

View this post on Instagram

240520 . Selamat Hari Raya! . Kuih raya dah habis ke tuuu ?

A post shared by Shera Aiyob (@sheraaiyob) on

“Bersyukur dan hargai pasangan kita. Kalau nak happy dan tak sakit hati, kita cari kelebihan dia. Yang mana kurang, kita sama-sama baiki. Ecehhh!”

Peminat dan pengikut yang mengikuti entri berkenaan rata-rata memuji dan bersetuju dengan tip yang diberikan Sheira itu.

Pasangan bahagia itu yang berkahwin pada 20 November 2011 yang lalu telah dikurniakan seorang anak lelaki yang diberi nama Nadi Anaqi yang kini berusia 9 tahun.

August 15th, 2020

Jika sebelum ini panas di media sosial apabila anak kepada penyanyi dangdut, Mas Idayu bersama bekas suami dan juga pelakon Aman Graseka berbalah di media sosial dengan bapa kandungnya itu sejak Februari lalu.

Yang menjadi isunya kini apabila perbalahan itu yang secara tidak langsung telah mengaitkan nama Mas Idayu yang didakwa tidak pandai mendidik anak gadisnya itu sehingga bersikap kurang ajar terhadap Aman Graseka dan juga kepada ibu tirinya itu.

Tampil untuk menjawab dakwaan itu, penyanyi dangdut terkenal itu akhirnya membuka mulut untuk menjelaskan apa yang sebenarnya terjadi.

Pada awalnya, Mas Idayu  memberitahu dia sama sekali tidak mahu masuk campur dalam urusan peribadi dua beranak itu kerana ia membabitkan mereka berdua.

View this post on Instagram

Firstly, this is my father???? Maybe ada yang tak tahu dia sangat sebab saya jarang post dan dia tak suka sangat ambik gambar. But this one is my fav photo because we had a date! (throwback) ? and i know gambar ni biasa dan tak ada apa yang special korang dapat tengok tapi memory waktu ni sangat2 buat saya happy. Memorable! i cant explain or showed how much i want to get back to this time. i just wanna say that i really miss you papa…. dayini tau , kalau dayini wish atau buat apa pun papa takkan dapat. dayini rindu waktu dayini dengan papa. Everything…. maybe ini yang pertama dan terakhir dayini wish atau post. Papa…. ??? Selamat Hari Jadi papa…. ??????? semoga panjang umur dan murah rezeki. sihat selalu… dayini tak tahu nak wish macam mana lagi sebab dayini tak pandai sangat buat wish cam ni hehe. cuma dayini harap papa sentiasa sayang dayini dan ingat dayini selalu. you know how much i love you and i know how much you loved me. but maybe life sekarang dah lain2. kenapa dayini tulis macam ni sebab dayini tahu, i dont have chance to see or talk to you or even… ?hmmm. Apa yang dayini nak semoga papa faham maksud dayini dan dapat atau tak tu belakang cerita. dayini tak mengharapkan papa dapat apa yang dayini post atau tulis ni. tapi dayini tau apa pun yang dayini tulis ni akan ada orang membaca dan share. dayini tak sure papa akan dapat terus. tapi dayini yakin one day papa akan dapat dan tahu jugak. (background lagu sedih sikit sambil type ni) hehe. Till this time and this year idk but suddenly i feel like i wanna do this. I have to! semoga insyaAllah papa dipanjangkan umur dan sihat dan one day papa dapat apa yang dayini cuba nak sampaikan atau tulis. i believe they will help me. Terus direct jumpa or whatever. i know they will. yang dikenali atau tak… ?? and Allah will help me too! Again, Happy birthday papa…. ? i love you and i miss you so much. Hope you know that. i’ll never forget you. never. melainkan ada yang ingin melagakan atau melupakan kita ? May god bless you. semoga dilindungi oleh Allah dan dibantu olehNYA. amin…. ?? i wish i can see you again…. 28/02/2020 will always be in my mind…always?

A post shared by DannyShah (@d4nny.shah) on

“Awalnya saya memang tak tahu apa masalah anak saya dengan bapanya sebab malas nak ambil tahu kerana itu membabitkan mereka berdua. Tapi baru-baru ini saya ternampak ada berita mewakili pihak Aman dan isteri mengatakan saya masuk campur, itu saya tak boleh terima. Sampai ada netizen kata saya tak ajar anak hormat ibu tiri. Dia dah umur 22 tahun saya masih pukul lagi kalau ada buat salah,”

Mac lalu, Nur Dayini telah meluahkan rasa kesal terhadap sikap ibu tirinya yang bertindak menghalang dia untuk berjumpa bapa kandungnya itu. Hal tersebut telah melarat apabila kedua-duanya berbalas kapsyen berunsur sindiran di laman Instagram (IG).

 Yang menambah lagi minyak di api yang panas, Mas Idayu mengakui dia berang apabila Aman sudah mula menyekat nombor Nur Dayini di aplikasi Whatsapp dan tidak menghubungi langsung anaknya sejak mereka pulang dari umrah pada Februari lalu.

“Sekarang ni profil foto pun dah tak ada, mesej pun tak sampai itu bukti mereka sekat kami. Aku tak kisah jika Aman nak menyebelahi isterinya tapi biar dengan cara cerdik. Walaupun dah berpisah, aku kenal Aman macam mana. Dia tak pandai nak sekat orang di Whatsapp, Instagram, Aku bukan nak puji bekas suami tapi aku kenal dia,”

Dalam pada itu, penyanyi lagu Senggol Senggolan, Cubit Cubitan ini berharap Aman tidak sama sekali melupakan anak perempuannya itu. Tambahnya lagi, mereka berdua jauh sekali mengharapkan wang ringgit kerana mereka mampu menanggung hidup mereka sendiri tetapi hanya ingin menyambung kasih sayang antara anak dan bapa yang sekian lama terputus.

View this post on Instagram

Happy 1st of syawal ??

A post shared by DannyShah (@d4nny.shah) on

 Mengimbas kembali, Mas Idayu dan Aman Graseka berkahwin pada tahun 1997 namun berpisah pada tahun 2006. Hasil perkahwinan itu mereka dikurniakan seorang cahaya mata perempuan iaitu Nur Dayini. Aman kemudian mendirikan rumah tangga dengan seorang model iaitu Reena pada tahun 2018 dan telah dikurniakan cahaya mata lelaki, Aishymir Mateen Shah Aman Shah yang kini berusia setahun.

Sumber : mStar Online