Written by AbangNara | January 28th, 2014

Sesungguhnya Anugerah Juara Lagu sentiasa dinantikan oleh peminat-peminat muzik tanah air. Untuk kali ke 28 penganjurannya, AJL kali ini menyaksikan jumlah tontonan sebanyak 6 juta dan paling membanggakan, hashtag #AJL28 telah “trending” di nombor 1 bukan hanya di Malaysia, tetapi di seluruh dunia. Satu pencapaian yang sangat hebat untuk mereka yang terlibat di dalam menjayakan anugerah berprestij ini.

ajl28

Jutaan tahniah diucapkan kepada kesemua mereka yang menjayakan AJL28. Dengan tema “Game On“, AJL kali ini tampak lebih futuristik. Apa yang paling menarik perhatian Abang Nara ialah persembahan jemputan daripada Datuk M. Daud Kilau. Suara beliau tetap sama dari dulu sehingga sekarang. Masih “steady” lagi. Terbaik Datuk!!!

ajl28

Semoga AJL yang ke 29 tahun hadapan akan lebih meriah dan mutu penyertaan semakin meningkat demi kebaikan industri muzik tanah air kita. Lagi beberapa gambar sekitar persembahan malam AJL28 dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada laman web Anugerah Juara Lagu.

ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28
ajl28

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

59 responses to (93 GAMBAR)Sekitar Persembahan AJL28 Dengan Tema “Game On”

  1. m daud kilau is better than azwan ali.

    0

    0
    • One Direction says:

      sendu nya..kalau One Direction masuk AJL, mesti One Direction jadi juara. Artis Malaysia ni semua sendu2. tu pasal tak pernah famous kat internasional, harapkan Yuna suara itik terkepit dgn Shila Azmah cina apek…very the senduuuuuu

      0

      0
      • One Direction says:

        Ziana Zain tu copy J.LO punyer style, lepas tu senyum konon bangga aku ni hebat padahal tak sedar diri copycat style J.LO, nasib baik AJL tak ada boyband yg masuk. kalau tak mesti copy One Direction punyer style.

        0

        0
        • One Direction says:

          Azlan and the typewriter copy style greenday.
          Stacy copy style Miley Cyrus..kenapa tak tonggek jer Stacy
          Aliyah copy style Gladiator, kalau pakai tudung tu duduk rumah jelah

          0

          0
        • Fakam says:

          Ngko plak One Direction? Nak mengata orang je. Semua x kena… udah kalau semua tak kena, ngko masuk neraka je lah One Direction. Sesuai dengan orang banyak komen negatif macam ngko ni.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Apesal masa tgk live kt tv, cameraman macam xpandai amek shot yg sesuai ek?

          Contohnya masa Jac nyanyi, aku dok puas pandang penyanyi yg lagi 5 org tu tp xnampak2 smpai ke sudah. yang nmpk adibah noor je kot sbb kebetulan dia belakang Jac.

          Baju Scah n AG pn xnmpk smpai bawah.

          Sedih.

          Naseb baik gmbar2 ada.

          0

          0
        • No Direction says:

          ko nak cakap semua org copycat. One direction pon nyanyikan lagu org utk famous. puiiihhhhhhh…

          gi la buat lagu sendiri. podaaahhhh…

          0

          0
      • Jenab Jeksen says:

        One Direction tu kumpulan gay. Ko suker sangat kenapa?

        0

        0
        • One Direction says:

          hello. 1D tu ada girlfriend lah.
          Gay tu sejenis makhluk yg suka tunjuk body, 1D mana ada bukak2 macam tu..1D tu imej bersih, tu pasal mereka jadi ikon di seluruh dunia. IDOL kau ader ker jadi ikon and famous seluruh dunia ??

          0

          0
        • One Direction says:

          setakat ni tak ada lagi boyband yg boleh cabar 1D.
          kalau ada vote apa2..One Direction selalu memang. tu yg bukti One Direction paling famous.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Fan-voted awards dah bape kali dorg menang? grammy dah ada berapa? eh oops

          0

          0
        • Directioner says:

          fan vote awards one direction tak payah cakap lah. byk giler yg dah menang. pergi lah google bodoh

          0

          0
        • Anonymous says:

          lmao agaknya ko xbaca komen aku tu betul2

          0

          0
        • tart nanas says:

          honestly one direction tu x boleh menyanyi lah.
          dr segi vocal :
          harry style jelah yg ok taraf suam2 kuku, yg lain semua lingkup terutama niall horan dgn zayn malik.
          dr segi style:
          style dorang yg latest mcm orang tua, terutama loius dgn zayn bila tak cukur misai…so eewww.

          0

          0
      • Kimora says:

        najwa Latip.tu…….tolong keluarkan suara. lembik je..nak nengok cam malas. nyanyi macam acara penyampaian hadiah sekolah menengah je. bosan je.

        0

        0
        • . says:

          eh ko dgn OD ko boleh pegi jahanam lah. aku pon suka lagu diaorang jugak. tapi tak lah sefanatik kau. puihh setepek

          0

          0
      • Olga says:

        KO NI GIGIH SGT NAK MENGUTUK SAMPAI TERTYPO,SHILA AZMAH TU NAMA BARU SHILA UTUK TAHUN 2014 YE,PON BOLEH HAHAHAHA

        0

        0
      • LESONG says:

        apsal komen ko mcm bangang abdi?
        skang cite psl AJL, yg ko cite psl bdk² gay tu apahal?
        ko pegi terjun bangunan sane. menyampah aku tgk ko.

        0

        0
      • zz says:

        apa yg ko dapat ktuk2 org… dpt dosa je.. xtakut ke..

        0

        0
      • sendu says:

        Ambulan..! Tolong bawak org gilo ni hntr ke tanjung rambutan..!

        0

        0
    • ... says:

      amy search memang legend..tp kalau ade majlis anugerah..asyik panggil dia je buat penutup..tahun lepas penutup rockers..kenape tak nak panggil artis otai perempuan dulu2..shima..azlina aziz dato yusni hamid dan lain lain lagi..kalau smua anugerah penutup org sama..bosan jugak

      0

      0
    • JambuSangat says:

      Ada 2 benda penganjur terlepas pandang..
      1. persembahan terbaik..kalau da ramai peminat sure la die dapat kerana pemenang ditentukan melalui SMS..even Dato M.Daud Kilau masuk bertanding pon xkan menang kalau da artis sekarang ramai peminat..xkan la kebanyakan remaja yg mengundi sekarang nak undi Dato..junjung sampai bumbung stadium pom xkan menang..
      2. Handfree Mic – kita dpt tengok setiap tahun stacy masuk bertanding..ngan menari+menyanyi ditambah lak nak pegang mic..hadoii sedihlaa penganjur ni..xde budget ke..??
      **Jangan sebok nak kejar hashtag #1 sedangkan penat lelah artis terabai..

      0

      0
    • ketiak says:

      Cantik, ketiak stacy takdak bulu

      0

      0
  2. best ye says:

    hebat~!

    0

    0
  3. lalola says:

    kenapa shila punye kain tuu pendek sgt boleh nmpkkn kaki? kn best klu pkai labuh.. xpon cover je ngn seluar trus much better.. hmmmm

    0

    0
  4. Baby AA says:

    Please lah Stacey…tak habis2 meniru Miley Cyrus. get your own idea/image please…

    0

    0
    • One Direction says:

      nasib baik AJL ni boyband tak masuk. kalau tak mesti copy One Direction punyer style.

      0

      0
    • . says:

      betol lah. aku pon perasan stacy mcm tiru fesyen miley cyrus. yg dislike komen tu, sentap ke?

      0

      0
      • keladi merah says:

        tak payahlah korang semua hidden komen dorang.. mmg betul apa mereka ckp.. Stacy tu nampak benor copy style Miley Cyrus.. mmg kenyataan..

        0

        0
  5. dunia nk kiamat says:

    sgt berprestij.
    lebih2 lg time last show m.daud kilau tergelek(tua x hengat) sambil semua audiens(kebanyakannya artis) mcm dah histeria jerit sana sini.

    0

    0
  6. Ben Whishaw says:

    Najwa Latif ni pakai baju ntah apa2. Nampak tua dari usia. Dahlah malam tu nyanyi macam nak tak nak je

    0

    0
  7. miss s says:

    stacy-persembahan sme ju cam sebelum ni
    ziana-mantap,mka cam Jlo
    Hyper-best suara dia

    0

    0
  8. Anonymous says:

    persembahan salam music dgn lagu kalau aku kaya tuk pembukaan n penutupan yg sgt baik… lg baik dr persembahan permbukaan AJL. persembhan najwa latip lgsung xmeninggalkn kesan utk diingati sbgmana lagu tu diingti ramai org… kalau tengok bju jack masa nynyi jap2 terangkat xboleh focus tau nk tengok persembahan … hahaha…

    0

    0
  9. peanut says:

    paling x suka tgk stacy. mcm black metal lak tgk dia tu. x padan perempuan..

    0

    0
  10. noks says:

    sembah ratu M. Daud Kilau

    0

    0
  11. dht says:

    pelontar suara rasanya masih tak paham Juara lagu adalah apresiasi untuk pencipta lagu..tiada ucapan untuk pemenang sebenar? hanya menumpang di sudut stage?sampai MHI pon jemput penyanyi je dtg keesokannya? elok tukar juara penyanyi atau penyanyi popular.itu lebih relevan

    0

    0
    • concern says:

      DHT…
      aku setuju dgn ko..
      bukan ke matlamat asal juara lagu adalah mengiktiraf karya pencipta lagu dan penulis lirik,kemudian baru penyanyinya.. tapi kali ni, pencipta lagu dan penulis lirik dah terlepas ke belakang pentas.. takde sambutan, ucapan atau interview khas meraikan pencipta lagu yg menang mcm dulu.. sadisss!

      0

      0
      • nadz says:

        Yup… aku pun setuju dengan apa yang ko cakap… Macam kesian plak aku tengok komposer dan penulis lagu x diberi peluang untuk berucap, yang artis plak xde sebut nama org yang buat lagu utk dia… fikir positif je la, mungkin dia terlalu excited…

        0

        0
  12. ANon says:

    Ape yang Game On nye pon aku tak paham!! Mase si Scha & AG intro kekonon jadi karakter game street fighters tu sangat kelakar sebab tak kene dan tak jadi langsung ok!Opening by Shila Amzah & Mus sangat lemah dan takde chemistry..tak sesuai untuk jadi opening acara berprestij macam ni..Persembahan artis-artis bertanding pon tak berapa gempak & yang boleh jadi evergreen dan diingati macam edisi2 AJL sebelum ni..Persembahan interlude by artis-artis otai adalah siaran ulangan yang boleh ditonton di mana-mana acara hiburan/award dan sebagainya..dah macam takde modal lain..muka sama..lagu sama..goyang sama..gelek sama..cara menjerit sama..the real looser is the Juara Lagu..pilihan juri masih di takuk lama..memang lagu balada (sendu) sajakah yang layak dinobatkan sebagai juara? Prestij AJL makin merudum nampaknya..tiba masa untuk TV3 lakukan sesuatu..walaubagaimanapun..credit to your pentas dan grafik!!

    0

    0
  13. Anonymous says:

    walaupun aku xminat dgn fesyen stacy skg, aku suka tgk dia perform atas stage. Sgt bertenaga & xpernah mengecewakan. Opening mmg hambar… performance dari salammusik mmg best. Kalau Aku Kaya untuk penutup aku suka cuma kat stage tu mcm xmeriah sgt, tapi gimik duit tipu tu best la. AJL untuk kali ni mcm kureng sikit la.. kalau sebelum ni stage.. lighting sume best2.

    0

    0
  14. ANon says:

    APe yang Game On nye pon aku tak tau?? Cubaan Scha & AG jadi karakter game street fighter tu sangat tak menjadi ok!! Kelakar ade..Opening by Shila Amzah & Mus alahai..x berprestij langsung untuk diletakkan sebagai persembahan opening..takde chemistry and ade part yang Mus tak nyanyi..Persembahan artis-artis yang bertanding pun macam cukup-cukup makan je..tak ada yang boleh jadi evergreen dan diingati sebagaimana persembahan2 di AJL edisi yang lepas-lepas..Segmen interlude oleh artis-artis otai adalah persembahan ulangan yang boleh ditonton di mana-mana acara hiburan/awards..macam dah takde modal lain..penyanyi sama..lagu sama..gelek saama..menjerit sama..sudah-sudah la buat retro..boring!! The real looser is Juara Lagu..pilihan juri masih di takuk lama..adakah lagu balada bernada sendu saje yang layak diiktiraf? atau memang mentaliti Malaysia yang memang tak boleh lari dari sendu mendu ni??AJL28 nampaknya dah mulai hilang sengat..TV3 harus buat sesuatu..Apepun..tahniah atas grafik pentas yang hebat!!

    0

    0
  15. minah jambu merah biru says:

    kalau aku kayaaaaaaaaaaaaaa hari hari hari raya ” yg paling best ! tahniah awi n altmet ! peserta yg lain semua macm benot !! hafiz suara best tahniah menjadi juara dlm juara lagu ! please kol minah jambu 83365147 jangan lupa kol ok !!

    0

    0
  16. minah jambu merah biru says:

    stacy ni tah happe2 aje lah ! bukan Nye bagos sangat lagu dia macm siak aje huh ! lagi best lagu senyum la nyanyian dtk m daud kilau ….

    0

    0
  17. ajlapuk says:

    HAfiz kalau menang tak sah kalau tak buat aksi Sakai!!! Nampak sgt sikap gelojoh dan haloba..Sakai

    0

    0
    • sssss says:

      setuju…aku minat lagu dia..klu masa nyanyi ok je terbaik… tp bila dah abis mula la dia terover sgt bt aksi camtu…x kira la majlis ape pun….rancangan lam tv pun sama…mest penyanyi lain menyampah tgk aksi dia tu…

      0

      0
  18. mew says:

    Ok jugak AJL tahun ni. Ada lah kelainan. Takde lawak sarcastic. Asik main perli2 orang tu pendek, botak, punggung besar tiap2 tahun pun naik boring. Lagu2 pun ok2. Suara masing2 xdelah ke laut. Tapi tema game on tu ntah ape2. Selalunya orang cakap game on masa nak bersaing sesama sendiri. Bukan pasal lawan main game pun. Bagi chance pada AG dan Scha. Diorang dah buat ok dah. At least takde merapu sampai terlebih masa.

    0

    0
  19. Anonymous says:

    dunia………………………………..

    0

    0
  20. mia says:

    Patut anugerah ni bukan untuk mengiktiraf komposer ngan penulis lirik ke?? ni x penyanyi yg over nk berucap, patut bagi la yg buat lagu tu berucap.. kesian aku tngok LY ngan Baiduri da mcm patung kt depan, x tau nk buat ape..

    Da lari format Anugerah Juara lagu skang..

    0

    0
  21. JambuSangat says:

    Ada 2 benda penganjur terlepas pandang..
    1. persembahan terbaik..kalau da ramai peminat sure la die dapat kerana pemenang ditentukan melalui SMS..even Dato M.Daud Kilau masuk bertanding pon xkan menang kalau da artis sekarang ramai peminat..xkan la kebanyakan remaja yg mengundi sekarang nak undi Dato..junjung sampai bumbung stadium pom xkan menang..
    2. Handfree Mic – kita dpt tengok setiap tahun stacy masuk bertanding..ngan menari+menyanyi ditambah lak nak pegang mic..hadoii sedihlaa penganjur ni..xde budget ke..??
    **Jangan sebok nak kejar hashtag #1 sedangkan penat lelah artis terabai..

    0

    0
    • kambing gurun says:

      Setuju dgn jambuSangat.. sepatutnya persembahan terbaik kena guna juri dan persembahan juga kalau boleh kena ikut tema.. kalau melalui sms dah tentu2 yg ramai peminat yg menang.. Tapi sah2 lah terpaksa guna sms dah kata Celcom Xpax yang taja.. mereka pun mahu income juga… nak lebih adil 70% juri dan selebihnya melalui sms.. kesian artis yg byk keluar belanja utk persembahan…

      0

      0
  22. Shhh says:

    SKRG NI INDUSTRI MUZIK DIMONOPOLI GOLONGAN ADAM…TPI YG LEBIH BERJAYA DAN PEGI INTERNATIONAL OFKOS GOLONGAN HAWA..KUI KUI…

    0

    0
  23. dusta putri says:

    pakaian najwa paling sopan. xkesah nampak tua pun yg penting menutup aurat. sekian!

    0

    0
  24. nok gebuzzz says:

    ni bukan game on…tapi game off!!
    yg mengacara pon hancuss!!!sedey la…hambik la org lain thn depan..Huhu!!

    0

    0
  25. Kak Zane says:

    LAME GAME…. baik tengok grammy’s awards..

    0

    0
  26. Boring says:

    tolong jgn panggil artis yg sama untuk persembahan penutup. tengok tahun lepas punya pon dah jemu.

    0

    0
  27. ketiak says:

    ramai gile tunjuk ketiak hahaha..btw yg gempal time jac nyanyi tayang ketiak tu epic btl

    0

    0
  28. mimi says:

    Hahaha . G mampos la AJL ni..

    0

    0
  29. […] (93 GAMBAR)Sekitar Persembahan AJL28 Dengan Tema “Game On” (58) […]

    0

    0