Written by AbangNara | January 17th, 2013

Pasti ramai peminat Kpop yang kecewa tidak dapat menghadiri majlis gilang-gemilang, Golden Disk Awards yang telah pun berakhir semalam. Abang Nara dengar cerita memang happening betul persembahan yang diberikan oleh artis-artis yang hadir.

kpop

Antara pemenang besar untuk Golden Disk Awards yang ke 27 ini ialah Big Bang dan Psy yang dinobatkan dengan anugerah Song of The Year menerusi lagu Oppa Gangnam Style. Berikut ialah keputusan penuh untuk tatapan anda semua.

Song of the Year
Psy

Golden Disk Award Song Division
T-ARA, SISTAR, 2NE1, Big Bang, K.Will, Secret, G-Dragon, PSY

New Rising K-Pop Star
B.A.P, Lee Hi, Ai Lee

Single Album of the Year
Teen Top

Best HIP HOP Star
Epik High

MSN International Award
Big Bang

Galaxy Star Award
SISTAR

CeCi Popularity Award
G-Dragon (Big Bang)

InStyle Fashionista Award
Lee Hongki

ALBUM OF THE YEAR
Sexy, Free and Single by SUPER JUNIOR

GOLDEN DISK AWARD ALBUM DIVISION
INFINITE, B1A4, CN Blue, 4Minute, BEAST, KARA, Super Junior, SHINee

NEW RISING K-POP STAR
EXO-K dan Juniel

MSN SOUTHEAST ASIA AWARD
Super Junior

JTBC BEST ARTISTE
BEAST

MALAYSIA’S MOST FAVORITE
CN Blue dan KARA

NEXT GENERATION STAR
BTOB

MOST POPULAR STAR
SHINee

PRODUCER OF THE YEAR
FNC Entertainment

BEST DANCE PERFORMANCE
‘TroubleMaker’ (HyunA & Hyun Seung)

BEST GROUP PERFORMANCE
INFINITE

kpop

Dengar ceritanya lagi ramai jejaka-jejaka yang terlopong mulut melihat kecantikan dan keseksian kumpulan-kumpulan penyanyi wanita Korea membuat persembahan. Jangan lepas ini ada yang cuba mencari gadis Korea untuk dijadikan awek/bini sudahlah. Kang tak pasal-pasal saham gadis Melayu menurun pulak.

kpop

Mungkinkah tahun depan Golden Disk Awards ini akan diadakan sekali lagi di Malaysia? Siapa tahu kan? Lebih-lebih lagi dengan sambutan meriah yang ditunjukkan oleh peminat Kpop Malaysia. Namun Abang Nara sebenarnya lebih teruja menanti kehadiran Running Man ke Malaysia berbanding artis-artis Korea yang lain. Kalau Running Man datang, confirm Abang Nara akan tunggu di KLIA.
kpop88 lagi gambar sekitar Golden Disk Awards yang ke 27 dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar MSN Malaysia.

kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop
kpop

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

135 responses to (92 GAMBAR)Sekitar Majlis 27th Golden Disk Awards, Memang Meriah!!!

  1. miss mong says:

    pehhh sume singkat2 tk hengat…btl tuh nara.aku pn lg teruja kalo running man yg dtg mlaysia

    0

    0
    • loveONEW says:

      SHINee >.<

      0

      0
      • i'm not a monster says:

        congrats BIGBANG n GD, im proud to be a VIP, love BB<3
        YG FAMILY pun menang besar semalam…best giler :)

        0

        0
        • i'm not a monster says:

          kenapa lah grup pompuan pakaian seksi sgt ? mcm tarian lucah pun ada, harap next time kalau ada artis korea dtg malaysia..tolong lah pantau pakaian mereka, x sopan lah dgn budaya kita, aku tgk gambar pun malu weh, grup lelaki ok lah

          0

          0
        • nasi goreng says:

          kalau plastik sama plastik kawin…anak dia mesti x comel…anak dia pulak buat pembedahan plastik bila besar…seksa betul hidup mcm tu kan

          0

          0
        • Juliana Banos says:

          aiyoooo semua atas paha jah…. Korea goes Hollywood kekdahnya

          >>>>KECIK2 LAGI SUDAH PANDAI BAUT SEKS<<<<

          0

          0
        • I'm the real monster says:

          Ape yg best sngat tu?? Puiihh… Peminat kpop sma jga dngan pminat [email protected]¡…

          0

          0
        • sam bunkface love kpop says:

          sam bengpes sangat sukakan kpop…semalam sam bengpes pergi airport…tapi kena lenyek dgn fans kpop…apa salah sam bengpes smpai kena lenyek?

          0

          0
        • peminat drama korea says:

          faktor2 kpop diminati org luar
          – tgk mv dorang, cantik, ada jalan cerita
          -lagu pun best, ada irama
          – style kena ada..jgn selekeh mcm bunkface or copy artis lain
          – pandai hormat org lain..jgn kurang ajar mcm bunkface, mak bapak x ajar ke aper
          – bangga dgn bahasa sendiri, artis kita sibuk nyanyi lagi omputih, buat album lagu omputih (omputih lah sgt)

          faktor2 drama korea diminati org luar
          – jalan cerita straight to the point, x berderat2 mcm sinetron
          – hero hensem, heroin lawa
          – x ada scene di meja makan
          – ada ost sendiri..bukan mcm drama kita guna lagu indon…bila indon klaim gaduh2 dgn indon pulak, dh sibuk ambik lagu indon apa hal
          – guna bahasa korea, jarang kita tgk drama korea ada i, you, shopping…kalau nk faham org luar kena belajar bhasa dia..oppa, unnie, saranghae, omo, ajusshi…kita melayu sibuk guna bahsa org lain

          0

          0
        • melody says:

          artis korea memang x fotogenik atau diaorg tu memang x cantik…tgk dlm mv bukan main cantik, hensem, cute…alih2 tgk kat sini muka sorang2 x ubah mcm cina, seksi pulak tu…selalunya tgk live x lah seksi mcm ni kecuali hyuna..dia tu memang seksi giloss

          0

          0
        • Mak Jah says:

          Yes. B.A.P ada menang! Go Zelo!
          Aaaaa seriously kalau Running Man yang datangggg, serbu airport terus.
          Hehehehehee.

          0

          0
        • i love peniel btob says:

          mak jah pun layan kpop…mention nama zelo lagi…confirm mak jah ni muda remaja lagi hu3

          0

          0
        • zarul says:

          to sam bunkface love kpop

          kalo aku bukan setakat lenyek sam bunkface….lepas lenyek buang dlm tong sampah. aku lebih suka Ft Island dr bunkface sebab mereka tak busuk hati, menyampah dgn bunkface…..tak payah sebut nama bunkface lain kali, wat semak jer

          0

          0
    • Mariah Kari says:

      o yeaaah…..geng kulup n geng pakai tisu telah sampai ke malaysia…..

      0

      0
    • bea says:

      kalau artis US datang malaysia wat concert, confirm ade garis panduan dalam etika berpakaian waktu persembahan. tapi ape da jadi dengan artis korea pulak? seluar masing2 da cam rupe ‘spentot’ je aku tengok..cane bleh lepas wat show kat malaysia?

      0

      0
      • erin says:

        abg nara pn minat running man? waaa… xsangka sebab xpernah tengok abg nara update entri pasal running man pun… hmm~

        0

        0
      • GIRL says:

        x yah ckap artis luar lah, tegur je artis malaysia yg beragama islam pkai baju x ckup kain tu,

        0

        0
        • dir says:

          Setuju. Utamakan artis Melayu ISLAM yang baju pun tak cukup kain, macam orang bukan Islam. Yang tak Islam ni biarlah, itu memang dah gaya diorang.

          Kalau bab bertudung, nanti semua bagi jawapan klise. At least pakai baju SOPAN. Ni kalau majlis award tempatan, acara karpet merah, mula la artis2 nak tayang macam2, seksi2 boleh je, tak tunjuk dada, tunjuk belakang. Kain semua dah berani naik atas lutut, dedah paha. Belah bagi naik atas sampai pangkai paha. Yang dah tahap mak2 pun lebih kurang je. Nak ajar kat anak nanti macam tu ke?

          Jangan buat alasan sebab fesyen/ni kehendak pereka fesyen. Kalau dah pakai tu, maknanya korang dah setuju la designnya begitu.

          Tolong utamakan regulations untuk pakaian artis tempatan dulu, lepas tu nak buat regulations untuk artis luar boleh je. Nanti kalau diorang tengok artis tempatan seksi macam diorang jugak, nak ke diorang ikut peraturan yg ditetapkan?

          0

          0
    • azmitabalkis says:

      betul tu…kalau running man mesti ramai peminat…….

      0

      0
    • beautiful timah says:

      acara ni mcm xsesuai wt kt malaysia

      0

      0
    • Cik Mona says:

      BiG Bang….G-Dragon!!!Fantastic Baby..wowwww!!!

      0

      0
    • lulu says:

      semua terlalu seksi,sepatutnya semua pakaian mereka harus bersesuaian dengan situasi masyarakat dan budaya di Malaysia. Ingat dulu kalau artis dari barat, mereka sedaya upaya untuk berpakaian sopan tapi kenapa artis dari korea dan cina berpakaian terlalu seksi?Mungkin orang akan cakap mempertikaikan apa yang aku tulis ni.Tapi Malaysia ini negara yang majoriti penduduk Islam.Diharap agar kerajaan menetapkan garis panduan etika berpakaian untuk artis luar negara.

      0

      0
    • toto says:

      aku penah tgk sekali dorang joget, perghhhh macam tarian bogel,lentok badan macam nak patah menggodanya, sluor/skirt macam dah tak serupa pakai~
      aku prefer drama dorang & runningmaaannnnnn! XD

      0

      0
    • aku says:

      fuyoh..seksi abis..maksiat2..pada lelaki la..pada pompuan takpa..tapi biar sopan sket kot..huhu

      0

      0
      • kpop fans says:

        diorng mana tau adab sopan sb dlm agama mana ada aturn bgtu.hny islam agama yg suci yg ada aturan bgtu.tp kbykn arts dan rkyt mlys x ikut pun jgn hny tau komen dn kritik orng je

        0

        0
  2. gadis natural beauty says:

    adoiii..Nauzubillah..

    0

    0
  3. i"m a vip says:

    g-dragon punye style rambut memang swag habis r..,kalo running man datang memang dah sah2 klia 2 banjir ngan manusia

    0

    0
  4. Anonymous says:

    Lee Hi tu Lee Ha Yi Kpop star ke? the last pic

    0

    0
  5. miya says:

    nak runningman jugak…

    0

    0
  6. hamba Allah says:

    astaghfirullah hal azim………………..

    0

    0
  7. slay says:

    kenapa agungkan artis yang makan pork ni..artis malaysia tiada pengaruh ke??xmantap ke buat konsert??zed zaidi sila bagi ulasan

    0

    0
    • adoyai says:

      sekurang2nya mrka non muslim…
      yg artis muslim dkt malaysia pkai mcm kat atas tu brlmbk2….baik pi doakan yg dah muslim spya berubah dulu…
      peace

      0

      0
      • nnnn says:

        ye artis malaysia kurang pengaruh, lebih seksi dr artis korea, dan ada yg teguk air setan walaupun muslim. artis kpop bukan muslim…jadi mereka bebas nak buat apa, artis kita pulak yg sibuk2 tiru mereka

        0

        0
  8. Anonymous says:

    aku sebenarnya kesian dekat diorang ni..sbb akan trima azab Allah kelak..nauzubillah huminzalik..mintak2 kita semua dijauhkan…Amin…

    0

    0
    • aisya says:

      Apa kata doakan artis malaysia dulu untuk berubah.. Barula orang luar respect dengan kita.. Ini kalau artis kita sama je 2×5 dengan artis luar, even lagi teruk lagi, macam mana artis luar nak respect budaya & agama kita?

      0

      0
    • kpop fans says:

      knp pula perlu kesian diorng bkn islam yg hrus kita kesian ialh orng islam di malaysia yg hny islam pd nama tp buat benda2 yg dilrng.hny tau mengutuk dan hina orng lain tk ada adab spn langsung sunguh malu nk mengaku saudara

      0

      0
  9. Lagubestbest says:

    Sejujurnya mereka rajin n cuba segalanya tuk beri pada peminat. Lelaki msti jd cute, sbb peminat nak cmtu. Perempuan msti tunjuk kaki, sbb peminat nak cmtu. Bila on stage, diorang tunduk hormat, sbb peminat rasa dihormati. Bila kne boo ke baling botol, diorang diamkan ajer. Bila kne kritik, diorang wat sidang media minta maaf tanpa byk kerenah. Segalanya untuk peminat.. entahlah.

    0

    0
  10. Anonymous says:

    buat dosa je tngk sume ni…x snggup aq nk tngk sampai habis..ASTAGHFIRULLAH!

    0

    0
    • rona says:

      tula..jenguk gak td sbb nak tgk ape yg k-pop fans suke sgt kt artis2 k-pop ni..
      tp rata2 gambar pmpuan tgh menari kebanyakan nye nmpk lucah la..t’tonggek2 sume.. mmg tarian dia mcm tu ek? aiyooo..malu lak aku tgk..

      0

      0
      • rei says:

        Kalau dah nama pun tarian, mana2 pun ada lenggok2 jugak. tarian tradidional pun ada lenggok2, lentok2. Sehati berdanso pun pesertanyamenari lentok2 lenggok2 jugak.
        Ni kan orang non muslim yg menari, kenapa nak expect diorang bersopan?
        kalo ada artis tu yg menari tango boleh seksi, yg kafir ni takpayah nak terkejut sgtla.

        0

        0
    • Anonymous says:

      jgn la tgk klu cmtu..

      0

      0
    • kpop fans says:

      jgn tgk kalau tau berdosa sy pn orng islam jgk memg berdosa kalau kita tgk benda2 begitu tp kita haruslh pandai menjaga tatatertib sbg orng islam dgn menjaga solat dan membuat amaln .

      0

      0
  11. marry says:

    euww,,,too many copycats,,,no originality watsoever

    0

    0
  12. SO says:

    B.A.P, SECRET…. COME BACK AGAIN..

    0

    0
  13. reen says:

    xsangka abg nara pn minat running man.. kitorg ternanti2 bila la running man nk film kt malaysia. huhu

    0

    0
  14. ieda says:

    diorg nyanyi live sgt sedap kn?? performance pun hebat2…no wonder ramai peminat kpop ni…

    0

    0
    • Kpop is g00d, but not perfect! says:

      bukan semua performance diorg live. ade yg dh pre recorded.
      Kt GDA aritu, performance mmg best, tpi ramai yg miming.

      0

      0
      • nugget says:

        T-ara mesti miming…dlm byk2 kpop….T-ara yg paling teruk… kuat miming dan selalu miming, muka pun plastik

        0

        0
        • bkn peminat, & bukan pengeji t-ara says:

          dlm setiap entry gda msti ade org yg komen xpuas ati kt tara. peminat tara msti mengamuk. hehehe

          0

          0
        • peminat drama korea says:

          bukan tak puas hati, tapi dorang memang kuat miming lah dan pernah buat plastic surgery, hari tu kt showcase kt KL diaorg miming he3, peminat tara nak marah ? minat pun minat jugak kalo dh fakta jgn lah pertikai pulak

          0

          0
        • bkn peminat, & bukan pengeji t-ara says:

          some kpoppers mmg cmtu. bermati-matian pertahankan artis yg diorg minat, nk diorg nmpk perfek aje,ade smpai maki2.contoh yg kes http://pinkexia.blogspot.com/2011/12/bergaduh-hanya-disebabkan-kpop-jea.html-&gt; yg ni mengata thp extreme, yg membela pon thp extreme jgak.isk2..
          mcm kes t-ara ni sy xminat pun, tpi ade ckp dgn sorg peminat t-ara, diorg miming kt gda..sbb sy ckp cmtu, jdk kes gaduh kot. itu bru ckp diorg miming…huhuu…geram jgak klu pikir2, kite yg da lama minat nie, chill je, terima je ape komen org, ape yg betul kite pertahankan, yg xbetul ….terima je la kan.

          xpe, pasni da mls nk komen ape2 dah, hrp2 kwn sy yg sorang tu jdk lebih matang. sbb kpop pon nk bergaduh,umo pon da byk. buat malu kt org ja.. huhuu

          0

          0
        • loveONEW says:

          SHINee x miming kot kan? >.<

          0

          0
        • jungie says:

          hey nugget..kepala otak koo…ko yg plg trok xyah nk ckp t-ara miming ke apa!!hang yg plastikkk..coiiiii

          0

          0
        • kpop says:

          suka2 je kata t-ara trk ye mcm tu pon diorang dpt pg buat konsert tour kt erph tau.penrk kpop yg utama ialh music yg diorng bw kn dgn pmnt globl fhm.

          0

          0
        • Tina turner says:

          T ara paling hebat!! T ara best!! T ara cun walaupun tanpa mekap!! Sebab T ara lah korea selatan terkenal di mata dunia!! T ara ikhlas memperjuangkan muzik mereka dan suka membantu anak2 yatim dan fakir miskin. T ara contoh terbaik akhlak muda mudi zaman kini!! Mereka yang x suka t ara adalah kerana dipengaruhi oleh hasutan syaithon!! Sesungguhnya syaithon x gemarkan benda yang baik2. T ara pencinta haiwan n alam sekitar bopeep bopeep bopeep bopeep bopeep aww ah ah

          0

          0
      • SO says:

        Mereka pakai minus one la.. macam la artis malaysia tak pernah minus one kan

        suara mereka sendiri ok, tak miming

        B.A.P and SECRET boleh perform live ok,..

        Kalau T-ARA mmg miming, tak dinafikan sbb tgk mulut bukak kacik asal ada gaya bibir jea.. I’m KPOP lover but I’m not T-ARA lover. I Just like the group can perform well and not fake termasukla.. personaliti dan rupa.. tapi T-ARA sorry to say la your personalities also fake…

        0

        0
        • jgn taksub dgn kpop, wpun ia best says:

          bru minat kpop ke adik? klu baru sila belajar lgi psal live performance diorg. sekian terima kasih

          0

          0
        • jgn taksub dgn kpop, wpun ia best says:

          nk dinyatakan kt sini, wpun diorg miming ke ape ke, tpi performance diorg tetap hebat. igt senang ke nk menari lincah2 pastu menyanyi pulak.. kite yg dok nyanyi sambil berdiri tegak pon sangkut, apatah lagi menyanyi sambil menari. so lipsync tu xde salahnya, cuma peminat kpop bertambah2 respek kt artis yg menyanyi live dan menari. ape yg xbes bila peminat artis2 yg miming tu, melenting bila org ckp artis die miming.pdhal itu adalah hakikat sebenar.
          ok. harapan saya kepada peminat dan yg anti t-ara, cukup2lah smpai disini kita memberi komen. tak ade untung apa2pun kita buat camni kan..hehehe

          0

          0
        • kpop fans says:

          fake atau tdk terpulang kpd pendpt individu sy pemnt t-ara .i love sb music diorng best,cun pandai dance.

          0

          0
  15. lalalalala says:

    asal artis malaysia x de menang?semue korea jek?x paham la..kenape ek?
    adoiiii…x paham r..dah la bye..

    0

    0
    • 1234HI says:

      LOL, ini mmg anugerah utk dorg je laa…dorg buat kat Malaysia,last year wat kat Japan, artis malaysia kt bwh je..jadi audience XD

      0

      0
  16. Kristal says:

    Happening gila GDA in Malaysia!!! Ala asal Kpop je sibuk kutuk, sibuk tanya kenapa agung artis luar, sibuk kata pasal pakaian…. tapi asal dari US tu korang agungkan takpe plak. Dr yg artis laki sampai ke artis pompuan omputeh lagi tak ada yang senonohnya dari segi baju ke perangai ke lirik lagu pon da hancur. Kalau nak kutuk sangat, kutuk lah SEMUA artis yg bukan dari Malaysia! Arits Indonesia tu lagi menghancurkan sebab diorang nyanyi lagu Melayu, SAMA BAHASA, lagi artis Malaysia tak cukup makan bila masuk bertanding kat Malaysia! Kutuk la jugak artis Hong Kong ke Jepun ke UK ke, DJ-Dj dari Eropah tu nama je DJ tapi da buat macam nightclub da bila konsert kat sini…takpe plakkk… Korang hadap je kan..kan… sebab apa? Sebab diorang omputeh! Korang kan mmg agungkan omputeh! Konsert arak pon korang layan! Konsert yang sah2 penonton berbikini berendam dalam air korang lagi syok sokong kan? Sebab…omputeh! Tapi bila budak2 Korea dtg korang nak patriotik laaa SANGAT. HAK tuih kat muka korang!

    0

    0
    • kin says:

      Lagu Barat masuk carta, lagi popular dari lagu artis tempatan, takde sapa marah. Semua nak ikut sama suka. Bila lagu korea masuk, semua mengamuk, kata bakal hancurkan industri hiburan negara, bagi kesan negatif pada remaja, org tmptn dah tak sokong industri seni negara etc.

      Padalah lagu rihanna yg berbaur lucah tu boleh pulak dimainkan kat stesen radio tempatan.

      Tak boleh ke periksa jugak artis barat ni? Lagu diorang senang je dapat lesen masuk carta. Artis barat nak buat konsert, boleh saja. Yg mana pernah terlibat dadah, jenayah, tak boleh ke tapis? Artis Korea nak datang buat konsert, semua bantah, buat pakatan, kempen, mula sebarkan kat internet, kata lagi bawak kesan negatif, padahal siapa yang perform atas pentas pakai lingerie saja? artis barat jugak.

      Senang betul kita terima je apa yang artis barat tawarkan, sedangkan apa yg artis dari timur bawakan semua kita tolak. Bukan nak kata semua yg dibawa tu baik, tapi kita boleh tetapkan peraturan pakaian mereka, kita boleh tapis orang2 yang dibenarkan untuk perform, lagu2nya dsb.

      0

      0
      • ada aku kesah says:

        tau takpe. MV diorang lagi le sah2 merepek tak tentu hala.
        lady gaga sume tu. boleh pulak nak agung2 kan.
        hak tuihhh !

        0

        0
      • kpop fans says:

        sy setuju .sb diorng dtng sini atas sb pemint yg meminatinya.bg haters kpop diluar sana korang hny tau kritik dan kutuk orng lain sdrlh anda orng islam jgn hny tau hina,caci dn maki orng sia2 je buat phla selama nie

        0

        0
  17. nafies says:

    B to the i to the G b to the ANG!!
    kbai.

    0

    0
  18. 1234HI says:

    “when i say swag..u say check! swag.check!! swag.checkk!!” giler awesome GDRAGON malam tdi…awesome sgt2!! YG FAMILY the bestt!

    0

    0
  19. jjang! says:

    idol kpop dtg malaysia aku tak hadap sgt. tp kalau running man dtg xpe. at least nk tgk pun free. ni byr dah la mahal. aish~ slalu org buat award bukan tiket free ke

    0

    0
  20. kpop kpop says:

    kebanyakkan artis korea buat plastik surgery..no wonder la meme cantik2 belaka..

    0

    0
    • Kpop is g00d, but not perfect! says:

      yes its true. tpi ade jgak yg natural beauty. kena igt tu.

      0

      0
      • Kpop kpop says:

        Eee cube phmkan ayat…xkate pon semua…ishishish…mmg ade yg natural beauty…..”kebanyakkan”
        negara korea negara ke-2 tertinggi kat dunia yg byk buat plastik surgery…cbe korang google muke sebelum n selepas buat..mcm xsangka! Apepon yg dh buat plastik surgery mmg nmpak cntik n natural beauty sgt..pandai doktor dorang…

        Ape2pon aku mmg suke tgk cite korea drp cite indon yg tah ape ape tah…

        0

        0
      • bae suji says:

        miss a suzy mmg natural beauty..dia x buat plastic surgery

        0

        0
  21. ros says:

    k pork

    0

    0
  22. mummy qaisara says:

    yang perempuan sume pakai singkat2, yg lakinyer pandai lak bertutup smpi bawah

    0

    0
    • loveONEW says:

      same laa cm artis melayu kat malaysia ni >.<

      0

      0
    • kpop fans says:

      itu perkara biasa sb pempuan dn laki x sama jgn jdikn isu sb diorng tu bkn islm.st nk tny mana orng non muslim yg tk pakai seksi bgtau sy ..

      0

      0
  23. mummy qaisara says:

    hadoii.. mmg semuanya singkat2 belaka…yg lelaki pndi lak tutup smpi bawah

    0

    0
  24. kipas angin pasang no 5 says:

    asl menari je tunjuk bontot……banyak2 kaki artis pompuan kpop ni, kaki SNSD paling cantik…

    0

    0
  25. mak lampir says:

    diskriminasi kot… klo JLO mai nak wat konsert jenuh pkai pantyhose/skinsox/legging bagai… tiba2 artis korea datang pkai suar paras cawat hi-waist xkene banned plak??? sorang2 tayang kaki putih lepak leting lulus plak ye… apekah maksudnya ni
    klo bagi rules and law.. berila pada semua..termasuk artis malaysia xkisahla die beragama apa sekali pon. ni tentang etika dan undang2 negara kenelah patuhi..

    cer abg nara yang cerdik bijak pandai ni mempertengahkan issue ni..xkisahla bg kat kementerian mana2 yang bertangg jawab ye…

    P/S mak peminat drama korea kekeke

    0

    0
  26. reen says:

    ramai rupanya peminat running man. haha

    0

    0
  27. malebes says:

    Aku tgk takde le kecik n kurus mane pun kaki2 pompuan kpop ni.. Xmcm kt dlm majalah or posters. Nmpk sgt fotoshopnye.. Puiiii… Ade tu kaki gomuk smpai tak sesuwei pake short skirts or pants.

    0

    0
  28. Anonymous says:

    Prgi jahanamlah…kpop itu [email protected]¡ Sape yg mnat kpop sni?? Prgi mampuslah… Kpop prosak… Kutuk kpop

    0

    0
  29. Anonymous says:

    Prgi mampuslah… Puiihh

    0

    0
  30. gary oppa says:

    Apsal prgi mmpus plak?? Yg ko lyn blog ni tgk jugak gambo2 retis2 korea ni knp.. ko laaa blahh….!!

    0

    0
  31. vividatv says:

    Nak running man datang Malaysia. Nak buat placard tuk gwang soo…haha

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Bagus bnyk2, BN kasi lah rakyat malaysia ni tengok ni selalu, 1 negara 1 bangsa 1 malaysia & 1 DOSA. Hiburan d dulukan maksiat di utamakan, ustaz BN tak nak kata apa2 ke?

    0

    0
  33. Shinee says:

    All Koreans look the same… -__-;

    0

    0
    • MyRa says:

      yup..because they did the plastic surgery with the same plastic surgeon or they have specific beauty like high nose, round eyes and v-chin, thats why almost all of them look the same..

      0

      0
  34. dak kecik says:

    klu x suka 2, jgn la tgk..
    org len2 ada minat len2…
    x kisah la dorg nmpak cmna…
    yg duk suka artis2 barat yg duk bt lagi sal sekx 2 korang x complain plak

    0

    0
    • Anonymous says:

      Hahahaha orang kpop pmikiran kolot… Yg prmpuan tu mcam pnari tiang je… Yg llaki mcam gay je… Hahahahahahaha… Nak mrah ke?? Kpop pujaan kmu dkutuk… Hahahahahaha

      0

      0
  35. sapa sapa says:

    Saya pun suka runningman!!!…org no.1 m’sia suka awek kpop la tu pasal peha dorang bleh lepas..

    0

    0
    • Anonymous says:

      paha artis2 melayu yg boleh lepas…nak salahkan sape pulak……….aku rasa yg tgk n suka artis2 melayu ni org melayu je~~

      0

      0
  36. Anonymous says:

    Kpop tu ape?? Yg mnari lompat2 tu ke??? Mcam lompat si katak lompat, lompatlh tinggi2. Tu ke?? Jadi kpop tu katak lompatlh??? Betul tak???

    0

    0
  37. Anonymous says:

    suka running man ja……

    0

    0
  38. JiHyo says:

    adoii terlepas plak ..
    ade ulangan tak kt astro? ke mmg tkde haha..

    0

    0
  39. hahaha says:

    please respect minat org lain. klao x suka kpop, just sit back and relax. x payah nak kutuk2 bagai. bayangkan klao org kutuk org yg kita suka/syg. mesti kita marah kan? so, please be rational guys… don’t act like a child!

    0

    0
    • love kpop says:

      Betul tu, kite kena respek minat org lain.

      kpoppers also pls be rational, klu org komen sket, jgn mati2 pertahankan artis yg diminati tu. klu ade blog entry yg mencarut2 maki kpop, jgn lawan blk dgn caci-cacian dan maki-makian,ok..

      both kpophaters and kpoppers, sila lebih matang. terima kasih.

      0

      0
  40. Anonymous says:

    xde guidlines pemakaian kerrR?/..bukan ka klau artis luaq nk mai buat persembahan kt m’sia kena ada tatacara pemakaian..aaaaaaaaaaaaaaaiisssshhhh…tgk apa kata zed zaidi…

    zed zaidi tolong saman…

    0

    0
    • kira says:

      bising lah ko ni, artis hollywood dtg malaysia ko ingt sopan sgt ker, lebih kurang mcm nih jugak..zed zaidi tolong pantau dulu artis2 malaysia muslim yg bajet omputih itu, seksi x ingt dunia

      0

      0
    • 1234HI says:

      aah kan,sblom saman artis luar baik saman dulu artis Malaysia yg bajet2 kpop n omputih, baru fair!

      0

      0
    • joyah lutut hitam says:

      ala tak payah la bagi rule2 guideline camtu, bosan tengok klu artis2 ni menyanyi berbungkus mcm hantu pucong.

      0

      0
  41. SueAnn says:

    yaaaa…kalau Running Man datang mmg sah2 aku jugak pi tunggu kat KLIA….Spartakook yaaaahh!

    Epik High-Tablo Huh Gak

    0

    0
  42. Ni Lopak Tu Lopez says:

    Tazkirah sempena di pagi jumaat ini,
    Komen: Nak menjatuhkan akhlak org islam melalui saluran2 spt ini…hiburan….sama2 lah kita pelihara pandangan kita sblum mengundang perkara2 yg lebih buruk pd pandangan masyarakat,bangsa,agama dan negara..aMIN yA Rabbal Alamin!!!

    0

    0
  43. keypochi says:

    kalo dulu mane2 artis luar nk wt show mst de garis panduan pakaian tp yg ni mcm xde je. skirt n sluar girl group yg tutup punggung saje pon de. tau r musim ujan tp xkan jt sane banjir kot. xde ke yg nk pantau pemakaian dorg ni. ngan pakaian mcm ni da mnjojolkan mate org tmbah lg tarian dorg yg seksi tu. atau penganjur da xkesah pasaj garis panduan pemakaian sbb tgk artis malaysia pon pakaian 2×5 je ngan dorg???

    0

    0
  44. sss says:

    yeaahhh F(x) ada.. xtahu la knp aq ske tgk muka sulli tu.. comel nye.. klo running man dtg aq pon rasa nk pegi tgk gak.. tp xtahu la di izinkan ke tdk utk tgk bnde2 ni scara live dpn mata.. tp rasanya mmg btol la klo nk buat kt malaysia pakaian tu kena la pjg skit.

    0

    0
  45. mONDAY COUPLe says:

    kalu RUNNING MAN datang … aku pon serbu gak …. hahaha
    nak tgk afro gary & eazy brothers (phil,chok –>cross)

    0

    0
  46. Anonymous says:

    salah satu sbb kes rogol meningkat…bile tgk mcm ni..sama ade kat tv atau gambo…pastu stim…pastu sapu ape yg ade..kanak2 pun mgkn jdik mangsa…

    0

    0
  47. si kucing meowmeow says:

    kecoh la korang ni … artis mesia pakai pun cmni gak , yang berkerak kerak pun nak tunjuk . dorang ni da tentu2 bukan islam . biar la nak pakai ape pon . and takpayah la nak bash2 . korang takyah buka entry ni la ngok . da cam hape da aku nengok korang memekak .

    0

    0
  48. wak luu says:

    Astagafirullah-alazim,ingatkan malaysia ni satu negara yang diiktiraf sebagai negara islam. So aspek pemakaian utk artis2 buat konsert di sini,sepatutnyaperlu ditetapkan.Inikan negara islam! dah bukan mcm negara islam dah aku tengok,bila artis ni suka2 pakai pakaian yang menjolok mata tanpa ada tindakan or syarat2 pemakain yg perlu mereka patuhi jika mahu membuat konsert di sini,ditambah lagi dengan tarian mereka yang sama dengan pool dance! sama saja macam Lady Gaga.So asal tak jemput saja Lady Gaga buat konsert di sini, aku rasa lady gaga sama je cara pemakaian and dancenya dgn budak2 k-pop ni ke lady gaga boleh lagi pakai pakaian yg OK sikit dr dorang ni! sexsy and out from mind.the organizer which is responsible! go home you drunk . . .$#!%

    0

    0
  49. tony karim says:

    kpop? binatang apa ni kpop? lagi tak semenggah style pun serupa tenuk je aku tengok. kentut aku lagi sedap la bunyinya dari muzik kpop

    0

    0
  50. kpop fans says:

    hai saya pmnt kpop slmt berknln

    0

    0
  51. kpop fans says:

    sy nk bg pndpt kpd para haters diluar sn music kpop univesal sb tu selurh dunia blh terima trmsklh hollywood

    0

    0
  52. Girip says:

    Bunkface??? apa tu? makanan ataupun barang?.. kakau barang mesti mcm sampah…tui.. I love RM, bukan Ringgit Malaysia tapi Running Man…

    0

    0
  53. Mat lancap says:

    Rasa cam nak mlancap lh pulok tengok gambo ni,putih nye paha belom tengok tetek dia lagi….ahhh

    0

    0
  54. peminat kpop yang kecewa says:

    walaupun saya peminat kpop,tapi saya setuju dengan aspek pemakaian..sepatutnya Sistar harus memakai pakaian yng agak mntup APLLE diorang……and,trouble maker patut nya tak ada kat malaysia ni…malaysia negara islam..why trouble maker must perform????akan mmbuat kn semua anti-kpop bising…

    APAPEPUN congratz SUJU,G-DRAGON,CNBLUE dan Kara

    0

    0
  55. Mrs.S says:

    Woi Woi ! Diorg ni bukan islam , biarlah nak pakai apa pun . Eleh , kalau artis english dtg pakai seksi , tak marah pulak , Podah lah lu -_- !

    0

    0
  56. blablalbal says:

    GDRAGON saranghae oppa! . aarghh oppa ~~ .

    0

    0
  57. Ika-EXOtics says:

    Sy bkn kpop tp sy EXOtic . congrats EXO-K, baru setahun debut dah meningkat !

    0

    0
  58. Zulhaimi says:

    Saya memang mnat kpop . But even ada konsert kpop like Golden disk award , Mnet asian music award dan sebagainya yang diadakan di malaysia , memang tk mnat pergi . And Saya 100% setuju dengan Nara .. Saya lebih suka kalau RunningMan dtg malaysia . Tk ada tgk muka2x girl group yg seksi ni . Cukup sekadar tgk RunningMan meber sudah . Like My favourite one Song Ji-Hyo :)

    0

    0
  59. SO says:

    TO @jgn taksub dgn kpop, wpun ia best

    For your information, saya dah jadi fans KPOP sejak zaman TVXQ lagi dan saya dah tengok ramai group KPOP yang lahir, naik dan jatuh. and saya boleh bezakan artis yang boleh nyanyi live and lipsync, bukan nak pertahan biased sendiri tp tengok keadaan T-ARA, depa naik sebab Jiyeon, n sebab lagu mereka yang dikeluarkan sangat best n rentak tari yang sgt cantik tapi bila performance live hampeh.. cukupla sekali saya pergi showcased depa bulan oktober lepas.. bila perform lagu.. very clear setiap butir lagu dengar tersebut tapi bila cakap.. mic hampeh.. suara tersekat-sekat.. apa buktinya itu.. bukan ke depa lipsync.. kalau performance sampai 3 jam, boleh lagi terima sbb depa miming tp show depa hanya 45 minit OK, aihhh takkan tak der energy kot kan.. tarian depa bukannya xtreme sangat berbanding artis lelaki, tapi artis lelaki nie boleh jea nyanyi live.. showcased KPOP yang paling teruk pernah saya tonton ramai yang tak puas ati, sbb depa miming.. TQ

    0

    0