Written by AbangNara | July 30th, 2013

Kalau sudah jodoh, tak ke mana. Jutaan tahniah diucapkan buat bekas personaliti TV3, Ras Adiba Radzi yang telah pun selamat bergelar isteri kepada Ilias Yaakob yang merupakan seorang penasihat kewangan. Kedua-duanya berusia 45 tahun.

gambar kahwin ras adiba radzi

Majlis pernikahan telah berlangsung di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, Putrajaya hari Ahad lalu. Ras Adiba menerima mas kahwin RM99 dan wang hantaran sebanyak RM10,000. Untuk anda yang tidak tahu, Ras Adiba Radzi merupakan seorang OKU daripada bahagian pinggang ke bawah selepas mengalami kemalangan pada tahun 2002.

gambar kahwin ras adiba radzi

Semoga dengan perkahwinan ini, Ras Adiba Radzi akan lebih tenang dan lebih mudah untuk bergerak ke sana sini di samping suami tercinta. Jutaan tahniah diucapkan buat anda berdua. Lagi beberapa keping gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Forum Cari dan OhArtis.

gambar kahwin ras adiba radzi
gambar kahwin ras adiba radzi
gambar kahwin ras adiba radzi
gambar kahwin ras adiba radzi
gambar kahwin ras adiba radzi
gambar kahwin ras adiba radzi

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

46 responses to (8 GAMBAR)Ras Adiba Radzi Kini Isteri Kepada Ilias Yaakop

  1. sasau says:

    first oiii

    0

    0
    • donut says:

      tahniah…apa yg berlaku ada hikmahnya…semoga lepas ni dikurniakan baby…

      0

      0
      • miss ynwa says:

        dulu peneman setia kerusi roda..kini peneman tidur abg syg wahh sweet gituww…tu pesal de budak cm india tu..amik anak angkat india muslim ke?? ….ke ex wife dulu india muslim? lol

        0

        0
        • donut says:

          amboi…kemain sedap mulut tu mengekek yer..putih melepak pun tak guna kalau riak. tengok tu pengantin sendiri sbg pengajaran..dulu vogue pakej lengkap.high heel ke sana kemari. sekarang sudah merendah diri. high heel tak perlu lagi.

          1

          0
        • hatimanis says:

          Miss ynwa… jangan poyo dengan komen bodoh boleh tak? Sengal nak ambil tahu pasal peneman tidur, India Muslim kenapa?

          1

          0
        • Tamara says:

          Muka mcm PONDENS .

          0

          0
        • miss ynwa says:

          layak la anda marah wahai hitamanis cozzz u pon hitamanis sentap gitu dgn komen ite..zzzZzZ

          0

          0
        • Anonymous says:

          Tu anak angkat ras adiba la!

          0

          0
        • Aryna Shakur says:

          last nite bry jmp ex wife suami ras adiba…sedih dgr cite ex wife dia….ermmmm

          0

          0
      • wannabe says:

        kenapa aku rasa gambar ras adiba ne menakutkan.. lagi2 gambar 1st

        0

        0
    • Anonymous says:

      SESUNGGUHNYA JODOH ITU RAHSIA ALLAH..

      SEMOGA KEBAHAGIAN MILIK MEREKA SELAMANYA.. AMIIIINNN….

      0

      0
    • Olga says:

      MALAM PERTAMA MACAM MANA ERK??????

      0

      0
      • mak mentua says:

        pose2 pun nk pikir mlm pertama ke ogaga ???

        0

        0
      • minah jambu tukar kaler merah biru says:

        eh ! malam petama u tk tau cmana ! eh eh u ni satu macm punye mengarot lah olga huh ! malam petama ape lagiii sondol lahhhhhhhhhhhhh hahahahahahahahahaha…………….tapi kan kateeee si adib ni dia lumpoh dari pingang ke sampai ke kaki ! kaki dia boleh bergerak2 tk? cian jugak ngan dia…..tapi tkpe malam petama tu yg paling paling penting skali…kaki tk boleh gerak gerak tkpe asal kn leh sondol tol tk olga ??????? helo olgaaaaaaa mana kaaaaaaaaaaaaaauuuuuu !!!!!

        0

        0
  2. pakcik Ahmad Saburi says:

    Alhamdulillah… janji bukan amik hak org tanpa rela… ihiks….

    0

    0
    • Lelaki Sejati says:

      Apa yg maksud tanpa rela?Kalau dah jodoh,apa salahnya.Hak seorang isteri hanya untuk mendapat 1/4 ruang di hati suaminya.

      0

      0
      • nenek kau says:

        pandai la kau lelaki sejati..sapa ajar kau hak seorang isteri hanya utk m’dapat 1/4 ruang d hati suami?kalau dh bini..tentulah hak isteri sepenuh hati suami.

        0

        0
      • makcikkantinsekolahmemandu says:

        kesian bini ko lelaki sejati.. ko ni mesti jenis takut bini kat beatifulnara ni je ko berani nk komen bagai nak rak padahal blk rumah pijak semut pun x mati…

        0

        0
        • makcikkantinsekolahmemandu says:

          Cak..! saya gurau je abang Lelaki sejati. Saya pun sokong kenyataan abang.

          0

          0
        • makcikkantinsekolahmemandu says:

          puiii ni sape plak tiru nickname aku??? gigih copy pnjg2…

          mesti lelaki sejati ni… sentap sebab tekaan aku betoi.. kihkihkih…

          0

          0
        • Tarra says:

          makcikkantinsekolahmemandu… mengaku je lah. Ngko yg taip 2nd. Sengal btul main cak2.

          0

          0
        • makcikkantinsekolahmemandu says:

          motip sgt aku nk cak2 ngan lelaki x malu ngaku lelaki sejati ni…. phuiiii…

          0

          0
      • lizzie says:

        kesian aku kat bini kau

        0

        0
    • aku juga kacak says:

      kesian kat pakcik ahmad dayus ni..dah nyanyuk gamaknya…bila masa pula seorang suami adalah hak mutlak isterinya…masa nikah dulu isteri pakcik ahmad ke yg lafaz nikah?

      0

      0
      • pakcik Ahmad Saburi says:

        emosi kenapa ko kacak oiiii PMS ke pun?.. taw la kacak byk pompuan ajak kawen… betoi la aku kata… kalau bini pirst x rela… dah mkn maki sepanjang idup ape citer…. tgk dato ct, fasha, memey sampai skang org ungkit2…

        0

        0
  3. Nek Joan Rivers says:

    Feel good story of the year. No controversy, no drama. Love! Tahniah!

    0

    0
  4. Info Laju says:

    tahniah.. ramai betul artis kahwin bulan posa ni..

    0

    0
  5. miss mong says:

    alhamdullillah..klu dh jodoh.janji Allah itu pasti..semoga kekal selamanya..

    0

    0
  6. fara says:

    mcm mana ek dia nk tunaikan tanggungjawab dia sbg isteri?kan dia lumpuh kan?kompius tol aku..

    0

    0
    • yoyo says:

      umur masing2 pun dah 45. niat kawen nak ada teman hidup teman bicara. org makin berusia ni kalau boleh nak ada teman bercakap. bukan nak fikir sgt dah hal duniawi.

      walau ras adiba dah jadi oku tapi dia sangat independent. kalau takat keje rumah ke bawak kete ke dia boleh je buat sendiri. pi buat research apa jawatan dia walaupun dia oku. malu oi sape cukup sifat tapi byk mengeluh je. dia oku pun boleh berdikari. haishhh…

      0

      0
    • Mashi says:

      kenapa tak boleh pulak? kamu ni cakap macam lumpuh ni end of life, dah tak boleh buat ape2 lagi. aiyooo my uncle relak je bersukan..

      0

      0
    • selitashima says:

      FARA BUDAK PALING BODOH ABAD NI…..INGAT ORG OKU TU BODOH MCM KO KE…COMMENT PKAI LUTUT KE APE???ADE OTAK SILA UTILIZE K…

      0

      0
  7. Saerah says:

    Fara, xyah konpius..selagi ada akal ada la caranya dia nak urus rmh tangga dia.

    pastu, kenapa derang sumer nak tulis “bekas personaliti TV3”. dia kan dah lama keje kat tpt lain, nak jugak ungkit2 pasal bekas tu..

    0

    0
    • ddd says:

      ntohnye…tulis je la personaliti ntv7..er..tp maybe tak berapa sedap kot nk dengar paahal co same je pun..chanel je lain

      0

      0
  8. Nurul says:

    Tahniah, sempena Ramadhan barakah ni apa kata jangan kecoh2 kita sama-sama doakan kebahagiaan Puan Ras Adiba ni Amin

    0

    0
  9. reeza says:

    Congrate..moga jodoh hingga ke akhir hayat.. Amin…

    0

    0
  10. SH says:

    “Better late than never”…tahniah.

    0

    0
  11. munir ardi says:

    Tahniah kepada mempelasi semoga bahagia sampai akhir masa

    0

    0
  12. Mong Ji says:

    abby abadi yg 30an dh kawen, ras adiba 40an dh kawen, aku yg 20an ni bila nk kawennye lahaii…sobsobsobbbb

    0

    0
  13. boolat says:

    apesal perlu pakai benda alah tu kt kepala..da mcm india da ak tgk….

    0

    0
  14. kakicagu says:

    muke dia mcm suzzana citer hantu indon

    0

    0
  15. rasanya kalo kak ras ni x pakai ‘rantai’ kt dahi, pakai tudung biasa lg cantik kot..

    0

    0
  16. Zain Sardin says:

    Tahniah Kak Dib akhirnya menemui kebahgian, semogan bahagia hingga jannah!

    0

    0