Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

(8 FOTO) Pelakon Nadiyah Shahab Curi Perhatian Netizen, Wajah Cantik Seperti Patung Barbie

Pelakon baru yang membawa watak Tengku Natasha  dalam drama Lafazkan Kalimah Cintamu iaitu Nadiyah Shahab nampaknya sudah mula menarik perhatian netizen. Rata-rata memuji betapa cantiknya wajah beliau sama seperti patung Barbie.  Siapa sebenarnya gadis cantik ini?

Advertisement

Nama sebenarnya ialah Sharifah Nadiyah Syed Fuad Al Shahab berdarah kacukan Arab dan Jawa. Berasal dari Singapura dan merupakan graduan jurusan undang-undang Universiti of London, Singapura.

Nadiyah memulakan kerjayanya sebagai model dan mengacarakan rancangan berbentuk “travel” Lost At Sea di saluran Go ASEAN dan berpeluang untuk mengembara di beberapa negara di Asia.  Sebelum ini, Nadiyah juga pernah membintangi drama popular Hikayat Cinta Si Pematah Hati dan Encik Suami Mat Salleh Celup.

Pelakon jelita berusia 27 tahun ini sudah mengikat tali pertunangan dengan pelakon Ben Ali pada 13 Januari lalu selepas 3 tahun bercinta dan bakal berkahwin pada penghujung tahun ini.

Jom layan beberapa lagi Nadiyah yang jelita dan mampu membuat hati anda cair dengan membaca entri ini sepenuhnya.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

60 Comments

  1. Ken

    January 22, 2018 at 8:53 pm

    Gambar no lima …jumpa kat surau …. Mampus aku cabut lari …..

  2. Anie

    January 22, 2018 at 8:13 pm

    Mmg tgk cita kat astro masa dia host tu. More beautiful n natural like other pan asian face. But this one confirm buat. Hidung, mulut kening sume lain klu tgk dekat takut wei. Napa x syukur dik

  3. benci orang hipokrit

    January 22, 2018 at 4:16 pm

    Muka dia macam CORPSE BRIDE dalam cerita tim burton tu. Ampun kak sis

  4. Anonymous

    January 22, 2018 at 3:47 pm

    fakeeeeeeeeeeeeee

  5. ada aku kesah

    January 22, 2018 at 1:05 pm

    ni spesis geng2 senrose ni yang dorang pi holiday phuket baru2 ni cik kak ni ada jgk dgn ben ali sume. seksi seksa baqhang sume mekap edit je lebih ni

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top