Written by AbangNara | April 24th, 2012

Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia boleh beli kereta mahal. Main hentam je pepatah ini tetapi bolehlah dikaitkan dengan Zizan dan Aaron Aziz yang nampak sangat bergaya dengan kereta GTR 35 dan Evo 10 ini. Memang diri mereka yang sudah macho itu bertambah macho pulak apabila berdiri di sebelah kereta masing-masing.

zizan aaron aziz

Diharap dengan kehadiran kereta yang awesome ini semakin membakar semangat Zizan dan Aaron Aziz untuk menambah majukan diri di masa hadapan. Kata orang, kerja penat-penat kenalah reward diri sendiri. Tak gitu? Semoga suatu hari nanti dapat beli Ferrari pulak.

Lagi 6 keping gambar Zizan dan Aaron bergaya dengan kereta masing-masing dengan membaca entri ini sepenuhnya.

zizan aaron aziz
zizan aaron aziz
zizan aaron aziz
zizan aaron aziz
zizan aaron aziz
zizan aaron aziz

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

110 responses to (7 GAMBAR)Zizan Dan Aaron Aziz Bergaya Dengan Kereta Masing-Masing

  1. fazura mne ade cntek says:

    yekew kete diaorg?huhhuh

    0

    0
  2. kelopak bunga says:

    peh cm keta laki aku

    0

    0
  3. ayoyo says:

    gambar kat mutiara motor jb. M7 tu lambang for mutiara motor. diorang mcm slalu la jugak pkai tshirt M7 ni.

    0

    0
    • M7 JB says:

      M7 tu bukan lambang mutiara motor tu lambang M7Japan bermaksud kereta dia org telah dipertingkatkan dia punya prestasi dengan teknologi M7 Japan da….

      0

      0
    • wtf? says:

      kah kah kah. bodoh! bodoh!

      M7 = Mutiara Motors? bodoh! bodoh!

      tuning kereta tau tak?

      0

      0
      • M7 Japan says:

        Pegi je kat Tom Sticker suh die tampal M7 Japan pnye sticker kat kete kancil.. ok jer.. hahahaha

        0

        0
  4. papoy says:

    Gtr-35 (aaron) baru rm500-600+k. Used dah bole dapat dalam 400+k. Monthly RM5k-6k jgk la. Tapi M7 version tuh. Kaya btol.

    Evo10 (zizan) dalam rm240k which is rm3k monthly. Tp M7 jgk tu.

    Berbaloi2

    0

    0
    • comei says:

      xpe..hasil usaha sendiri. ni baru dari titik peluh sendiri. dr sorang artis tu dpt jutaan ringgit yg x jls sumbernye.cume, satu je la nsht: ingtlah 5 pkara sblm dtg 5 pkara. time2 sng gni la, wat la plaburan komoditi & kuakan la zakat. insyaallah…rezeki tetap x pts2.

      0

      0
      • lin says:

        btl…setuju dgn comei…ingatlah 5 pekara sebelum 5 pkara..yg penting keluarkan zakat, insyaALLAH..rezeki xputus2..ingatan utk aku jugak..

        0

        0
      • aku perempuan says:

        aku tak taulah, bingai mane yg pg dislike ni..akai ada ke?

        0

        0
  5. Mizz Raa says:

    Tuah badan.. ini lah hasil usaha kerja keras mereka ni..

    0

    0
    • Clip kertas says:

      stuju ngan Mizz Raa
      igt lagi kisah ZIZAN mase mule2 nk msk raja lawak, 2kali audition.
      last2 dpt kat Shah Alam.. merayu kat JH flight blk T’ganu lg 10minit nk lepas,,,,, sedihhh.. jew… akhirnya usaha brhasil… caya larr Bro..
      like sgt2 ngan ZIZAN…
      Klu AA semue dh tau kn,, kisah die sblm ni pun Nara dh post..
      ape2 pun JGN LUPE DIRI cam sestgh artis yg pndg atas tak mo pndg bwh langsung…!!!!

      0

      0
  6. […] yang nampak sangat bergaya dengan kereta GTR 35 dan Evo 10 ini. Memang diri mereka yang … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged Aaron, Aziz, Bergaya, dengan, GAMBARZizan, Kereta, […]

    0

    0
  7. chentalove says:

    memang brbaloi hsil usha keras mreka bkrja shngga mampu bli kreta mewah mcmni….
    i suke…i suke…

    0

    0
    • sakura says:

      dorg tak beli la! dorg kn duta M7! dorg dpt kete sorg satu slagi dlm kontrak! lepas abih kontrak, pulang balik la! tp dgr2 zizan tak amik cash, dier tukar dgn kete tu! so, kete tu dier punye la! AA dpt kete lexus! kete itam dragon tu AA beli utk wife dier! klu tak silap la!

      0

      0
      • KALAU MENGUTUK NO SATU KORANG NI KAN? says:

        Aaaron ngn Zizan beli kereta tu!! Dpt good price!! Ko jgn nk mulut longkang sgt main fitnah jee. M7 mmg updgrade kan keta tu , tapi layak la upgrade diorang duta M7.

        0

        0
      • saya says:

        KALAU MENGUTUK NO SATU KORANG NI KAN?

        mutiara motor bagi kereta tu kat diorang. diorang tak beli pon. pasal diorang dilantik jadi duta mutiara motor. kan keluar paper utusan hari ni. cuba check tengok. tak tau la kalau aku yang salah baca.

        0

        0
  8. Cik piNgu says:

    perghhhh… mahalnya! *tu je yg tlintas lam fikiran bile baca komen2 terdahulu.sekian*

    0

    0
  9. meeradriana says:

    untunglah.. :)

    0

    0
  10. mie says:

    Abang Nara ni nak tanya kereta Zizan u dia beli sebelum menang ABPBH lagi. My Gossip ada buka cerita ni. Kalau tak silap dia beli kat kedai husband Juliana Banos. Tapi saya memang setuju la kalau mereka bergaya dengan kereta masing-masing.

    0

    0
  11. bobby says:

    sokong sgt pun tak dpt ape…dpt tgk jerk nie huh!!!cth mcm ade yg beria2 sokong AA n maki ZZ ade jgk yg maki AA sokong ZZ…doa kan jerk yg tbaik untuk dia org semoga Allah berikan lebih bnyk kebaikan untuk kita jgk:D

    0

    0
  12. lady says:

    Tunggu bila AA nak buat kenduri kesyukuran…kena ratus ribu blh bli~tasha shilla yg korg kutuk n xsangka menang tue ade lah gak wat kenduri, sejuk skit mendgrnya ni artis yg korg puja nie ado?menang grand prize lg tp hampeh…org menang sipi2 pun wat, jgn bg alasan bz sgt wei dah sebln dah!

    0

    0
    • cik adik says:

      ko ni mesti zed zaidi

      0

      0
      • lady says:

        ko ni “cik adik” sengal ke ape?cer baca btl2 aku tak sokong sesapa pun lah..tak sebut pasal ZZ pun tp bnd yg elok tue patut didahulukan dlu bkn enjoy dlu…paham wahai cik adik?mesti bdk x bes sekolah lg nie!

        0

        0
      • cik adik says:

        tak la.. master pun dah abis dah ni. ekeke jgn emo2 lady, nanti terbukak pintu hati AA nk wat knduri, doalah dia panggil ko dtg. lagipun kan, org nk buat knduri ni biaq pi lah depa nk wat ke tak.. kalau dia buat dapat lah jgk pahala, kalau tak buat, takpe tak dosa ;)

        0

        0
  13. yUyU says:

    macam ambil gmbar dpn showroom kereta je pun…tp kalau dorang punya betul2 pun…memang layak la…usaha masing2 kan..:)

    0

    0
  14. entah lar says:

    mmg tu la hobby org laki…bila ada duit lebh jer mesti lar menukar kete…tukar rim lar…tukar tyr lar…tukar seglnya la tuk kete…cik suami aku pun sama gak…kalo guna kete paling lama thn 3 thn jer lps tu tukar lagi yg baru…pdn muka cik suami aku hutang byk sgt sampai dah tak blh beli kete lagi…br aku rs puas ati kalo tak menukar kete jer kejenye…pd aku baik lar beli umah ker…tnh ker…emas ker coz nie semua mkn lama makin naik arga…kete bila dah beli nak jual dah jth sgt2…

    0

    0
  15. sha says:

    Ni kt mutiara motor jb. kan diorang duta minuman DriveM7 tu. tu keta kedutaan DriveM7 kottt..

    0

    0
  16. Anonymous says:

    bukan ke ni masa shooting kl gangster 2? propa je lah

    0

    0
  17. lantakpilah says:

    peminat aaron & zizan takat boleh tengok je la keta tu. peminat sanggup setuju perabeh duit kat artis spy diorg ley tgk artis kesygan tayang keta blagak cmni lah. hahah. bagus2. sukaaaaa!!!

    0

    0
  18. Bedah says:

    apa hukum duit hasil berlakon dan menyanyi eik??

    Insan yang ingin tahu,
    Bedah.Terima kasih.

    0

    0
    • oa says:

      ko buka youtube, gi cari ustaz azhar idrus. dia ada ulas.

      p.s tapi cara ko tanya tu cam sinis aje

      0

      0
    • saya says:

      tak yah lah sinis sangat cik bedah woi. bukan kerja kita nak jatuh kan hukum kat rezeki orang. tu kerja Allah. kang tak pasal-pasal kita plak dapat dosa pasal pandai-pandai bagi hukum. jaga je rezeki cik bedah tu sendiri. kerja kerani kat pejabat agama pun belum tentu halal gajinye kalau dah time kerja pon nak mengular baca blog gosip.

      *peringatan untuk diri sendiri gak.*

      0

      0
  19. nenek says:

    maikk aihhh…nie yg buat nenek rase nak mengorat zizan nie…aaron,,nenek xbrani lerr…xpasal2 nenek kne karate oleh diyana…uhuukk uhuuukkk….batok sungoh nenek hari nie…

    0

    0
  20. Apapun orang kata, saya tetap sokong Aaron Aziz dan Zizan ni.

    0

    0
  21. boooooooooo says:

    bawak masuk kubur

    0

    0
  22. iidzwaniibii says:

    weh ape de hal dh mmg diorg berdua ni mmg nk pkai keta mhal cmtu..yg ade suara2 sumbang kata keta hsil duit haram duit itu ini la mana korg ade bukti..diorg tu ade gak nmpak brlakon ape kejadahnye..ko tu ade ape??dh melayu nk maju skit asyk mnyumpah sna sni apesal da??baik majukn dri sndri kot2 la trngin sgt nk pkai keta yg mcm diorg pkai tu.aku dlu pn pgwai krjaan je skg buat MLM cmpny France bleh je trus resign lg..hjg bln ni agkat keta audi A4 pn ok maa..sedar diri tu x kemana pnya klu asyik mngutuk kje kjenye..berusaha sungguh tawakal pd Allah insyaAllah rezeki kita ni ada dimana2.pd yg x puas hti xpe..aku pn bkn mnat sgt dgn [email protected] korg fkir la jgn tau nk mggelabah x tntu psl..tu yg melayu mkin mundur..wassalam..

    0

    0
    • hahahaha says:

      cik iidzwanbabi.. komen itu hak masing-masing.. biar la komen tu sumbang ke mahram ke.. komen ko tu yang tak boleh BLAH.. peduli apa kami dengan ko punya MLM atau AUDI.. out of TOPIC la nyah..

      0

      0
    • Cik Eton Anak Mak Eton says:

      berlakon pgg2, pluk2, cium2…xharam ke?

      0

      0
    • saya says:

      motif kau? nak cakap masuk MLM ni bagus lah boleh kaya raya kan? banyak duit tu hati senang ke dok tipu orang sana sini jual air liur tu? produk tak seberapa, tapi gebang jek lebih. kau kaya pon hasil orang melabur bawah line kau kan? kau tak rasa besalah ke kalau orang dah melabur banyak tapi tak boleh nak jual produk, tak boleh nak cari orang melabur, dah tak balik modal. tak rasa besalah ke kaya cam tu?

      0

      0
  23. faezah mengilai-ngilai says:

    iidzwaniibi , yang ko ni pehal tetiba meroyan?? ada org komen yang teruk2 ke?? ayat kau tu tak boleh blah..mcm bagus…kete audi ko tue pun belum nampak bayang dah nak berlagak..org2 berlagak mcm kau ni la cepat tersungkur…mmg patut pun ko resign..kerajaan memang tak nak ada pekerja macam ko nie…aku harap ko punyer mlm lepas ni hancuss..padan muka dan waktu tue baru menyesal…sebab apa tau?? aku menyampah dengan statement ko..poyosssss

    0

    0
    • iidzwaniibi says:

      ko tu yg tgh meroyan sbnarnye faezah yg tgh mngilai2..aduyai tgk le sttmnt yg aku cm ats pn ko kata poyoss..ek eh aku nk tau plk ape yg ko adew makcik??nk brlagak pn agk2 la kn yg aku nk mntion kn pntingnye usaha dlm hdup kita ni..ko tu yg malas buat bnda x jadi nk melenting x tntu psl..klu ko buat smpai jd xde mknanye ko nk meroyan kt aku ni haa..

      0

      0
      • akujebat says:

        iidzwaniibi rilek la… lau ye pown.. sabar tu separuh dari iman.. xpayah gado pasal dema.. bukan dema kenal korang pown.. ak nk tnye skit.. kaw bg komen yg 1st tu nk promote mlm ke? ak dgr makin xde org nk masukk.. Peace.

        0

        0
  24. djFreaqy says:

    beautifulnara sekarang keluar news yg bosan2 je,dah tu lambat plak tu….pasal kereta aaron aziz ni last week punya cite kot,come on la abang nara,makin lama website ni makin bosan.

    0

    0
  25. specky says:

    beautifulnara sekarang bosan gile! cite ni dah lama kot abng nara oii….come on la kalau setakat copy paste paper,front page magazine tu sume orang tknk tau la,buat keje lebih sikit abang nara oii!

    0

    0
  26. anynous says says:

    haha btul jgk kata ko nih iibi..dua laki tu ptt le berhak dpt beli keta sport idaman hatiku tu.tp tula skg aku pn msh lg brkerja cmno nih nk kmpul duit beli keto mahal2 cmtu hah

    0

    0
  27. iidzwaniibi says:

    hahaha..aku mmg tergelak terbahak2 le bce ko pnya sttment ni faezah yg tgh meroyan mengilai x tntu psl..ni msti kes sbb ko yg dh terkena dgn penangan MLM yg xjd..dh aku agk cmform akn ade responce yg akn melalak kata aku ni meroyan.kuang3..=p ek eh mmg bagus le makcik oii sbb sbmit loan cmpny aku maa.yg aku nk tnya ko ade kew???yg aku resign pn sbb dri aku sndri bkn sbb gov..ade aku kata gov x bgus??yg aku ckp bleh dpt rzeki lebih lg dgn cara bisnes..bongok!! hah tu mula la aku nk mncarut tutttttt..xpe2 sbbnye aku pn tau ko tension..hahaha!! biar r aku poyoss asalkn aku dpt ape aku nk..ko ade pe yg nk brlagak x tntu psl..ni la dia yg aku ckp org yg akn mggelabah..makcik faezah!

    0

    0
    • berlagak giler says:

      bahasa xboley sopan skit ke?
      xpyah la nak emo2 sgt..
      br buat MLM je pon..hahaha

      0

      0
      • saya says:

        tau tak pe. setakat kaya buat MLM tu aku tak heran lah. lain la ko bisnes jual nasik lemak tepi jalan boleh kaya sampai bukak restoran. yang tu aku respect gile. gigih mak cik jual nasik lemak sampai boleh bukak restoran. MLM ni menipu je lebih. suruh orang melabur bawah kau, nanti kau dapat lah point kan. makin banyak point kau, makin banyak la bonus kau. cuba takde orang nak melabur bawah kau, boleh kaya? kayap boleh lah.

        0

        0
  28. tunangan orang says:

    kete aaron tu knp ada naga? cam kete mat gangster je. xpyh letak lg cntik kot.

    0

    0
  29. ahkak gile glam says:

    Mmg keta dorg beb, kazen aku keje kt MM JB..Zizan n Aaron mmg dtg sana ….cantik beb keta dorg tu….rezeki2, ak mampu pakai keta buatan malaysia je, tu pn syukur:)

    0

    0
  30. faezah mengilai-ngilai says:

    IiidzwAniibi, hahahhahah..aku tgh mengilai-ngilai ni…kesian dekat kau sgt2….nak senang masuk mlm yer..apa mlm yang kau buat tue bitau aku.

    0

    0
    • iidzwaniibi says:

      xpelah makcik faezah yg mmg dh menggila mngilai..aku pn xnk tolong org yg sombong berlagak mcm ko ni tp habuk pun tarak..aku buat MLM n tolong org yg btul2 prlukan prtolongan aku utk ubah khidupan diorg supaya lebih senang kemudian hr..ko tu dah senang xpe r..aku pn kesian kt dri aku tu yg aku buat MLM ni..x payah ko nk amik tau aku buat MLM ape..sekian!!!

      0

      0
  31. Kazen says:

    tahniah laa buat depa bdua…ak ade mmber pakai Audi TT hehe :)

    0

    0
  32. faezah ngilai-ngilai says:

    ye ke habuk pun takder? kau tahu ke? hahhaha..aku mengilai lagi..takpe la aku lahir2 je mmg dah kaya..tak mcm kau kena susah payah buat mlm.. kesian kau..tapi takper la kau tak bitau apa mlm yg kau buat sebab misti tak glamer, tat y kau malu nak sebut..newayy gud luck kay…p/s kete audi kau bila kuar??

    0

    0
  33. aku tahu says:

    zizan pki subaru la..

    0

    0
  34. mamabosan says:

    Laaa… dorang ni Duta Air tenaga DRIVE tu je…takde kena mengena ngan keta ni pun… apa laaaa….

    0

    0
  35. halo says:

    kete zizan tu inspira ke? cantik make-up…xde rupe inspira dah…

    0

    0
  36. yUyU says:

    zizan dah upload gambar kat page fb dia la..ni dorang jadi duta Mutiara Motors~

    0

    0
  37. Bosan says:

    Bosan la ceta abg Nara.

    0

    0
  38. jaja says:

    jangan boros2 yek…simpan2 buat masa depan..nanti sakit sapa yg susah?hehehe

    0

    0
  39. haha says:

    patot la c zed zaidi bengang abes ngn aaron ni…zed zaidi ko ade kete cm ni?muahahahaha…

    0

    0
  40. ko says:

    fuyyooh kereta dorang ni nak beli jer dah beratus ratus K kan. Kaya betul jadi retis. Dan aku pon haraplah diorang ni cukup bijak utk menyimpan dari sekarang. bukan apa la even org kerja apa apa pon ada naik turun kan nikan lagi retis yg sekarang ni hot tak mustahil sok lusa jatuh jatuh merudum. banyaak benda boleh terjadi apa pun Good luck AA dan ZZ eh i mean zizan Jgn lupa bersyukur pada ALLAH

    0

    0
  41. IN says:

    Adehh.. pinjam keta boleh Zizan, Aron ?

    0

    0
  42. Fuza Marquis says:

    zizan tu betul ke masih single??

    0

    0
  43. mak jemmahh says:

    cayalah!!! mak jemm nk tumpang leh? gi paso..

    0

    0
  44. Anonymous says:

    igt kete yg aaron aziz jd duta tu.drive ke hape

    0

    0
  45. bkn siapa2 says:

    rezeki diorang……. beli keto coz tuk kepuasan diri sendiri, setelah penat berkerja. chantek sgt2 keto diorang nee… leh pimjam dop???

    0

    0
  46. gembira says:

    Org kerja keras nampak la hasilnya…
    Org yg kerja agak2 mampu buat, mengata je lebih….
    Pastu salahkan pihak lain bila x mampu nak beli apa2…
    10thn lg kalau x merancang hidup dgn betul, mkn pasir la semua..pasir pun mahal.
    Menyampah tgk bangsa sendirik yg kerja selalu mengular..pastu nak komplain je….

    0

    0
  47. wak kentos says:

    Kisah Rasulullah Sebagai Pengajaran

    1) Kalau ada pakaian yang koyak, Rasulullah menampalnya sendiri tanpa perlu menyuruh isterinya. Beliau juga memerah susu kambing untuk keperluan keluarga mahupun untuk dijual.

    2) Setiap kali pulang ke rumah, bila dilihat tiada makanan yang sudah siap di masak untuk dimakan, sambil tersenyum baginda menyinsing lengan bajunya untuk membantu isterinya di dapur. Sayidatina ‘Aisyah menceritakan ‘Kalau Nabi berada di rumah, beliau selalu membantu urusan rumahtangga..

    3) Jika mendengar azan, beliau cepat-cepat berangkat ke masjid, dan cepat-cepat pula kembali sesudah selesai sembahyang.

    4) Pernah baginda pulang pada waktu pagi. Tentulah baginda teramat lapar waktu itu. Tetapi dilihatnya tiada apa pun yang ada untuk sarapan. Yang mentah pun tidak ada kerana Sayidatina ‘Aisyah belum ke pasar. Maka Nabi bertanya, ‘Belum ada sarapan ya Khumaira?’ (Khumaira adalah panggilan mesra untuk Sayidatina ‘Aisyah yang bererti ‘Wahai yang kemerah-merahan’) Aisyah menjawab dengan agak serba salah, ‘Belum ada apa-apa wahai Rasulullah. Rasulullah lantas berkata, ‘Jika begitu aku puasa saja hari ini tanpa sedikit tergambar rasa kesal di raut wajah baginda.

    5) Sebaliknya baginda sangat marah tatkala melihat seorang suami sedang memukul isterinya. Rasulullah menegur, ‘Mengapa engkau memukul isterimu? Lantas soalan itu dijawab dengan agak gementar, ‘Isteriku sangat keras kepala! Sudah diberi nasihat dia tetap degil juga, jadi aku pukul lah dia. Aku tidak bertanyakan alasanmu,’ sahut Nabi s. a. w. Aku menanyakan mengapa engkau memukul teman tidurmu dan ibu kepada anak-anakmu?

    6) Pernah baginda bersabda, ‘sebaik-baik lelaki adalah yang paling baik,kasih dan lemah lembut terhadap isterinya.’ Prihatin, sabar dan tawadhuknya baginda dalam menjadi ketua keluarga langsung tidak sedikitpun menjejaskan kedudukannya sebagai pemimpin umat.

    7) Pada suatu ketika baginda menjadi imam solat. Dilihat oleh para sahabat,pergerakan baginda antara satu rukun ke satu rukun yang lain amat sukar sekali. Dan mereka mendengar bunyi menggerutup seolah-olah sendi-sendi pada tubuh baginda yang mulia itu bergeser antara satu sama lain. Sayidina Umar yang tidak tahan melihat keadaan baginda itu langsung bertanya setelah selesai bersembahyang, ‘Ya Rasulullah, kami melihat seolah-olah tuan menanggung penderitaan yang amat berat, tuan sakitkah ya Rasulullah?’ ‘Tidak, ya Umar. Alhamdulillah, aku sihat dan segar.’ ‘Ya Rasulullah… mengapa setiap kali tuan menggerakkan tubuh, kami mendengar seolah-olah sendi bergeselan di tubuh tuan? Kami yakin engkau sedang sakit…’ desak Umar penuh cemas….

    Akhirnya Rasulullah mengangkat jubahnya. Para sahabat amat terkejut. Perut baginda yang kempis, kelihatan dililiti sehelai kain yang berisi batu kerikil, buat untuk menahan rasa lapar baginda. Batu-batu kecil itulah yang menimbulkan bunyi-bunyi halus setiap kali bergeraknya tubuh baginda.

    Ya Rasulullah! Adakah bila tuan menyatakan lapar dan tidak punya makanan kami tidak akan mendapatkannya buat tuan?’ Lalu baginda menjawab dengan lembut, ‘Tidak para sahabatku. Aku tahu, apa pun akan engkau korbankan demi Rasulmu. Tetapi apakah akan aku jawab di hadapan ALLAH nanti, apabila aku sebagai pemimpin, menjadi beban kepada umatnya?’ ‘Biarlah kelaparan ini sebagai hadiah ALLAH buatku, agar umatku kelak tidak ada yang kelaparan di dunia ini lebih-lebih lagi tiada yang kelaparan di Akhirat kelak.’

    8) Baginda pernah tanpa rasa canggung sedikitpun makan di sebelah seorang tua yang dipenuhi kudis, miskin dan kotor.

    9) Hanya diam dan bersabar bila kain rida’nya direntap dengan kasar oleh seorang Arab Badwi hingga berbekas merah di lehernya. Dan dengan penuh rasa kehambaan baginda membasuh tempat yang dikencing si Badwi di dalam masjid sebelum menegur dengan lembut perbuatan itu.

    10) Kecintaannya yang tinggi terhadap ALLAH swt dan rasa kehambaan yang sudah sebati dalam diri Rasulullah saw menolak sama sekali rasa ke tuanan.

    11) Seolah-olah anugerah kemuliaan dari ALLAH langsung tidak dijadikan sebab untuknya merasa lebih dari yang lain, ketika di depan ramai mahupun dalam keseorangan.

    12) Pintu Syurga telah terbuka seluas-luasnya untuk baginda, baginda masih lagi berdiri di waktu-waktu sepi malam hari, terus-menerus beribadah hinggakan pernah baginda terjatuh lantaran kakinya sudah bengkak-bengkak.

    13) Fizikalnya sudah tidak mampu menanggung kemahuan jiwanya yang tinggi.Bila ditanya oleh Sayidatina ‘Aisyah, ‘Ya Rasulullah, bukankah engaku telah dijamin Syurga? Mengapa engkau masih bersusah payah begini? Jawab baginda dengan lunak, ‘Ya ‘Aisyah, bukankah aku ini hanyalah seorang hamba? Sesungguhnya aku ingin menjadi hamba-Nya yang bersyukur.’

    0

    0
    • ISLAM mwajibkan kita hidup mgikut zaman kita says:

      Zaman skank org pakai kereta..pakai unta dijalan raya akn didenda.
      Zaman skank g umrah naik kapalterbang..klau naik bot makan mase..
      Zaman skank berhubung mlalui internet..klau nk g luar negara stp kali nk kepoci @ bual2 @ gosip2 makan duit lebih..

      Islam melarang ibu bapa mengajar anak-anak mereka mengikut zaman mereka sendiri.
      – anak lahir zaman 2000 tpi xtahu guna teknology..payah la camni..
      – selalu bandingkn duit bekal g skola anak ngan zaman sendiri..masuk gua jela bapak camne..
      -anak kerja manager gaji bkapal..family xbagi beli keta besar..kufur nikmat kalau camni.

      P/s : Kita diharuskan menjaga keperluan kita mengikut kadar ‘ukur baju dibadan sendiri’ kalau ALLAH S.W.T bgi rezeki gaji sebulan RM 10,000 sebulan xkn nk pakai kancil second-hand..Zakat PENDAPATAN sebulan RM10.000 x 2.5 = RM 250..yg lebih bagi aku boleh..bahaha..

      THE GREATEST AL-QURAN EVER.

      0

      0
  48. untunglah 2 org ni.. kete memang terbaik..huhu

    0

    0
  49. john sawai says:

    Evo 10 dalam RM330K brand new, GTR 35 dalam 600K baru…kalau yg depa beli dari Mutiara Motor ni recond kalau tak silap dalam 180-230 Evo10, dan 400K utk GTR…. depa bukan beli cash pun..kalau monthly mampu bayar dlm 2k ker 5k boleh la pakai… kalau jual steamboat, atau ada 10 stall burger atau income 7k above monthly boleh la pakai…bukan kena bayar beratus ribu sebulan pun…kalau kereta dlm 200k kena byr tak silap dalam 1.8k ke 2.2k sebulan kot…

    0

    0
  50. karipap says:

    zizan ni dulu tak silap pakai subaru Sti Ver.9 kira kalau pakai Evo-X ni dia dah upgrade la kot..

    0

    0
  51. Anti fans says:

    DASAR TYPICAL MELAYU (PEMALAS, PENDENGKI, CAKAP BESAR) BETULLAH TUKANG CACI ARTIS NI!!!

    0

    0
  52. puteri kalisha says:

    wah,cantiklah kereta zizan dan aoran aziz mereka berdua memang matap

    0

    0