Written by AbangNara | April 27th, 2012

Hari ini, Fasha Sandha bakal bergelar isteri kepada Jejai. Majlis pernikahan yang bakal berlangsung tidak sampai 24 jam pastinya sedang membuat hati Fasha berdebar-debar. Semoga majlis tersebut berjalan dengan lancar. Namun malam semalam, satu majlis malam berinai telah dilakukan secara kecil-kecilan oleh Fasha dan keluarga.

fasha sandha

Pastinya Fasha akan tampil anggun di majlis pernikahannya selepas berinai. Tak sabar rasanya Abang Nara nak melihat gambar-gambar sekitar pernikahan Fasha dan Jejai nanti. Apa apa pun, Abang Nara berharap agar anda semua doakan majlis mereka berjalan dengan lancar. Yang sudah tue sudahlah. Hidup mesti terus.

Lagi 6 keping gambar sekitar malam berinai Fasha Sandha dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Facebook Fasha Sandha.

fasha sandha
fasha sandha
fasha sandha
fasha sandha
fasha sandha
fasha sandha

231 responses to (7 GAMBAR)Malam Berinai Fasha Sandha

  1. sandha. says:

    Tahniah fasha! u deserve jejai xoxo

    0

    0
    • AnakAyam says:

      Fasha is the winner….ND tuh bole cari VVIP laen…

      0

      0
      • bertudung?
        fuyo!!!!!!!!!! like..

        0

        0
      • dia dah nak nikah..aku bila lagi ni?

        0

        0
      • Fasha jadi winner..tapi ND yg dpt trofi (anak/Raykal) dulu….huhu

        0

        0
      • bagus lah fasha bertudung. sejuk hati saya yang seringkali ingin menyeranah tatkala ada entry pasal fasha. ternyata saya silap. maafkan saya fasha. kamu insan yg berhati kudus.

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Neelufa Mohd Noor, aku tengok dalam facebook, ader sorang nama Angin Bayu pakai gambar profile yang sama dengan gambar kau ni.. Angin Bayu tu kau kan???

        0

        0
      • zahida rafik muka plastik yang x leh pakai setiap hari sabtu kalau nak pakai kene bayar doposen says:

        rasanya kawen tak berlengan kot ni..tu inai sampai ke lengan tu haa..

        0

        0
      • nini says:

        berinai patutnye kat jari…yg g bantai lukis ‘tatoo’ inai sampi lengan atas apa kejadah….ops luper, baju ko kan sleeveless nantie..yela baju yg ko test aritu kan….HUDUH okkk!!!! Kalu lengan tu kecik mcm nora danish xpe gak..

        0

        0
      • Fasha Sandha says:

        sukahati org la nak inai smpai ke mana pun nini..biar smpai ke lubang pantat pun ko apa perlu peduli??!!! budak kecik nie…

        0

        0
      • Anonymous says:

        YESSS…btul kata ko winner..WINNER LER SANGAT!!! jgn berbangga dlu..kawen bukan tuk shari dua jer tau… sok2 kta tk tauuuu..ape nasib.. jgn takbur dn agungkn sangat..hehe

        ps- sbg hamba ALLAH..doakan ajer yg terbaekkk

        0

        0
      • Anonymous Yg Over says:

        tahniah..n selamat menamatkan zaman ‘dara’..heh
        untung jejai dapat isteri yang suci mcm fasha..

        0

        0
      • zaia says:

        ape yg winner??
        situasi dorang tu la yg buat dorang dpt bersama jgk.
        ND dh mmg x nak Jejai dah pn, winner apanya. ingat Jejai takde sesak nafas ke cuba utk pujuk ND tu dulu, dah org terlalu terluka dan trauma, mmg payah nak patah blk dah. akhirnye Jejai beralih ke Fasha dn bila da brthn2 mesti la semakin lama semakin kuat perasaan tu lagi2 klu serasi.,of coz la nk kawin. nak cari sape lg.org lain pun da x yakin/berani nk bercinta ngn dorang kot klu tengok pada sejarah dorng.kot la kan.huhu..lgpun payah lg nak cari2 lain kan.dorang berdua saja yg faham each other,dn rasa ape yg dorng hadapi selama ni baik&buruk,so mayb dorng saling memrlukan dan seterusnye wujud syg yg xnak pisah2 da..ND da x ‘heart’ Jejai pn da.. xde winner xde loser..lain la korang ngorat2 org yg sama pastu salah sorg je dpt, leh la korang menjerit ala2 hindustan..

        0

        0
      • pemerhati123 says:

        ND winner sbb dia yg dpt jejai dulu…FS ambik lps ND…

        0

        0
      • Miss Bella says:

        winner tengkorak mu.. ko ingt nie prtndign rebut jantan ker? LOL~

        0

        0
      • adinda says:

        awat tak pakai inak sampai ketiak…kan senang

        0

        0
      • adinda says:

        awat tak pakai inai sampai ketiak…

        0

        0
      • PELIK?? says:

        AKU BENAR2 PELIK DGN NEELUFA MODH NOOR NI.BLEH X KO JGN KOMEN TIAP KALI ADE ISU BARU??KO DIAM SEHARI DUA CKIT BLEH X?SEMAK LE MUKA KO KAT CNI.APE?NAK CARI PUBLISITI MURAHAN KE?X YAH! KAT CNI BKN TEMPAT YG SESUAI TUK BENDA2 CAMTU.NAIK RIMAS AKU TGK KO MENDAGU GITU.DAGU NAK JATUH TIME WAT PLASTIC SURGERY HARI TU?

        0

        0
      • mis toro says:

        bale…ko fasha..akad nikah x pakai tudung..
        mlm berinai pakai lak..ape kes fasha oi??
        terkena sudah…dunia2…

        0

        0
    • Selitone says:

      Kalau ‘yang itu’ temanya: Best Man Wins

      Yang ini aper plak?

      Best Woman Wins… BIG time…!!! ker???

      Epic!!

      Kahkahkah…

      0

      0
    • lalala says:

      congrats fasha !dulu menyampah gler ngan die ni.. now suke pulak.. Go Fasha! i love u!

      0

      0
    • Tahniah FS :) says:

      Cantik sgt die ni kalau bertudung…serius…rase cam nk buat bini terus bile nmpk die pkai tudung ni..hewhew…moga pas kahwin nanti dpt hidayah pakai tdung……btw i ade satu benda cakap ni,,,,actually bkn fs yg duk block2 org kt fanpage die….admin die..xbaik tuduh fs bkn2..sape yg ckap fs sombong tu,,cuba la tegur die at twitter,,,if die xbusy mesti die akan reply punye….,,

      0

      0
      • kak ain says:

        bertudung… tapi selak lengan sampai dekat bahu ketiak dah… lebih baik jgn pakai tudung, pakai kain selendang je kalau nak lukis inai tu

        0

        0
      • karipole says:

        biarlah dia nak bertudung.sejuk hati aku tengok.
        Mungkin sebelum acara berinai ni dorang ada buat doa selamat ke, marhaban ke… Tu yg berinai pun bertudung.

        0

        0
    • Ak yg comel says:

      ayunye fasha pkai tudung,kahwin jugak ngn jejai..kesian pulak kt fasha ape dia buat msti kena kutuk lah.org tu pakai tudung pn kutuk,inai smpai lengan pun kutuk..ade je yang xkena..yela nora danish je yg suci murni kan..anyways,jejai pun ko dpt,anugerah kt abph pun ko dapat. dalam ramai org xsuke ko,ramai jugak yg undi ko,menang pulak tu..Tettt!!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        betul tu ak ak! aku pun tak minat kt FS ni.tapi rase meluat kt diorang yg rajin mengutuk FS seolah2 si ND tu je yg suci. ape yg FS buat semua tak betul yg betul ND jela. ramai betul penyokong si ND ni ye.tp tak jugak menang kt Abph..betullah pepatah ‘HATERS ARE CONFUSED ADMIRER’.

        0

        0
      • Indai Arth says:

        yeayyayayya….fasha gak yg menang award haritu..sah2 mmg FS bbakat..

        0

        0
      • Anonymous says:

        nie bukan cite sape yg berbakat ataupun tidak,nie cite attitute seseorg tue

        0

        0
      • Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

        buta ke mate kau ! kn fasha tengah pakai inai tu ! pakai inai mesti la nk selak lengan tangan bodoh !!!!!!! jadi orang kenape bodoh sangat ni !!!!!! bis kalau pompan tu selubong kalau nak pakai kn inai orang nk kena masok dalam selubong dia ke pe !!!!!!! cakap kalah kn bahalol pulak !!!!!!

        0

        0
      • qaseh says:

        To Anon April 27, 2012 at 5:20 pm

        ape masalah dgn attitude Fasha?
        kalau attitude die as pelakon, semua orang tau disiplin die tiptop.. pukul 9 shooting pukul 7 lagi die dah terpacak.

        kalau attitude die as a human, so yang mane satu? die kaki clubbing? artis lagi lagi ramai gi clubbing.. even ND yang suci murni tu masuk club. Lagi ape? die rampas suami orang? eh tu semua jodoh la.. FS dgn Jejai dah putus berape kali dah weh, tapi dah mmg jodoh diorg kuat tak kawin dgn ND benda boleh jadi lah.

        0

        0
      • Aku minat cite bella calamidades!!!!! says:

        aku sokong ko qaseh! ak xphm nape nak salahkn si fs sgt.kalu nak mara sal jejai n nd.bttr korang slhkn si jejai..asyik nk slhkan pompuan…huh..!

        0

        0
      • Ko Kesah says:

        ko jgn kutuk jantan nyah sebab kat bn ni ramai jantan bukan pompuan, sebab tuh ko kena thumb down..

        0

        0
    • senyum says:

      congrats Fasha n Jejai.. saya doakan yg baik2 je..semoga tambah bahagia lah lepas ni..and i wish semoga Jejai dapat jaga dan bimbing Fasha dgn baik.. semoga Allah beri keberkatan atas ikatan yg murni itu ^^,

      to Jejai, jaga lah FS ni lelok ye.. si FS sanggup hadap n hadapi segala2 nya untuk kau, dia tahan segala2 nya kerana kau so jadilah suami yg baik dan paling penting bertanggungjawab.. Insyaallah kalau niat itu baik, Allah akan permudahkan.. amin..

      0

      0
      • aper2jer says:

        tp lakonan sepesenjer..semua suci2….

        0

        0
      • Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

        betol tu qaseh minah jambu sokong hundred persen dengan kate2 kau yg penoh semangat tu…..dh jodoh fasha ngan jejai dorang kawin lah kn……jangan ada isu perampas lagi ok !!!!!!

        0

        0
    • Nora D. says:

      Perampas suami ni….kalau artis lain, ramai lak yg belasah maut!!! Nape hipo????? Double standard punye melayu…

      0

      0
    • Sayabukankakaknorman says:

      Satu perkara tentang FS ni yang aku tabik…dia kawin tak gempak mcm sesetengah artis..padahal nama alah suam2 kuku jer…pasal scha dan awal pun sama…dapat tajaan konon..mcm FS ni dia tak mau ditaja sbb tak nak terhutang budi ngan org…aku respek cra FS ni..sbb dia fikir bukannya dia tak da duit sapa owg nak kena taja…scha ngan awal plak mmg byk org taja sbb org sayang kat dorgi (nie aku bca kat dalam MEDIA HIBURAN baru2 ni ..pic depan Erra Fazira..hatuiih…mcmlah femes..makin nak dekat kawin aku tgk scha ngan awal ni POYO jer…)..untuk FS..semoga awak kekal bahagia . yang dh lepas tu lepas lah..msing2 dah dewasa..(aku tak minat dgn dia..tpi ttp respek cara dia berfikir)

      0

      0
      • Miss Bella says:

        fs x dpt restu fmly jejai, cer kalo dpt? heboh sakan mcm mse brcinta wey…

        0

        0
      • poyo la lu says:

        betul 2 respect gle kat FS nie wedding simple but nice ,cpe2 y x cke wedding FS bole bla

        0

        0
    • Tarik Tali says:

      Kenapa Nara x copy paste gambar Fasha posing tunjuk betis yg berinai sambil pakai tudung?? Konon nk coverline la.. nk tunjuk kat fasha yg ko blogger suci.. Nanti dpt invitation wedding fasha nanti.. kan nara kn?? sennag ko nk upload pic wedding kat blog ko ni.. x payah nk copy paste kat blog o forum Cari nanti.. kih3

      0

      0
    • curlassssss says:

      eh?? tangan fasha rpanyer….igtkan tgn malik nor td…sori la xdpt nk beza derr…

      0

      0
  2. Datin Paduka Umi Aida says:

    Kenapa dia pakai tudung yekk??

    0

    0
    • Anonymous says:

      Salah ker dia pakai tudung?

      0

      0
      • aku says:

        salah ke dia pakai tudung? napa la org Islam suka mengutuk sesama Islam????? Jgn suka ckp,kutuk,hina.. Cuba la doa kan yg terbaik.. Manusia mcm korg yg suka mengutuk ne baik sgt??? apa perasaan kamu kalau kamu yg dikutuk?? Islam menggalakkan umatnya menasihat melalui cara yg betul… Jauhkan diri kamu dr api neraka…

        0

        0
    • Anonymous says:

      biarla dia nak pakai tudung ke apa… maybe sebelum tu ada baca doa ke, orang marhaban ke, berzanji ke, apa-apa ke atau pun maybe dia malas nak set rambut dia ke.

      nnt kalau dia pakai seksi-seksi cakap dia tak tahu agama, tak hormati majlis. xpon, kalau rambut dia tak set, nanti cakap Fasha ni, xder seri pengantin. nak kahwin pon serabai bagai.

      cuba kalau orang tu da buat benda yg baik kita tak payah komen apa2. cuba doa jek dia kekal berterusan macam tu.

      susah bila dalam hati ni ada jek benda nak jadi bahan umpatan, kejian. Tulah namanya hidup mendengki dekat orang lain.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Maknanya org yang pakai tudung ni kengkadang sbb nk cover rambut yg serabai & busuk la bukan sbb tuntutan agama. Patut la kengkadang I jumpa pompuan pkai tudung tapi busuk, tak ikhlas rupanya

        0

        0
      • mak enon says:

        anon!!! mak ko pakai tudung x? kalo mak ko pakai tudung…statement ko tu aku anggap ko tuju kat mak ko. hanyir punyer budak!

        0

        0
      • LAILA says:

        betullah kenapa dia pakai tudung yek.bukan apa macam main2 je.bukan ke inai mcm ni dah di haramkan.tapi apa pun apa yang dia kisah kan sekejap bertudung sekejap tidak sebab bikini pun dia sanggup pakai ni yang benda macam ni kan.sendat,sendat.

        0

        0
      • Anonymous says:

        Aku bukan cakap semua perempuan, ada yg mcm tu, ko nak terasa apsal, mesti ko ngan mak ko pun pompuan busuk

        0

        0
      • ray says:

        terbaik statement anonymous….I LIKE

        0

        0
      • Fasha Sandha says:

        sial la mulut anon nie…kali anak buluh betong dia nie…

        0

        0
      • Anonymous says:

        Apa lak sial, pompuan yg siang pakai tudung, malam buat maksiat, dedah segala bagai tu lagi sial. Banyak ye kat clip 3GP. Cover baik punya dgn tudung utk buat maksiat

        0

        0
      • Fasha Sandha says:

        cam gitu ke mak awak ajar awak anon?? buat maksiat di malam hari??!!

        0

        0
      • Anonymous says:

        Takde mak yang ajar, mmg ada jek pompuan2 cam tu. Facts okayy…. slalu kluar Harian Metro. Korang nak terasa sgt ni apsal, penah buat kerr

        0

        0
      • mak enon says:

        anon yg hanyir!!!! tak boleh ke ko bersangka baik kalau? jangan jadi banggang boleh x? pakai tudung tu sbb wajib bkn sbb ikhlas.

        0

        0
      • Anonymous says:

        memang hanyir…bau but ko org…

        0

        0
      • nonon says:

        sudeh2 la anon weiiiii…dah kalah dahhh… bau longkanggggg

        0

        0
    • ray says:

      pakai tudung pun jadi persoalan ke…..kan bagus

      0

      0
      • Sedeynyerrr Haku Nengok says:

        Bagi aku la kan…lawa je si fasha nie pakai tudung…x mekap pun nampak cantik asli…sori la kalau fan ND nak dislike ke hapa ke…itu pendirian aku walaupun aku memang x minat ngan si fasha nie sebenarnya…

        0

        0
      • joyah says:

        pakai tudung tu WAJIB..tak kisah la ngko iklas ke, rambut busuk ke, serabai ke, WAJIB tetap WaAJIB..

        kalau pakai tudung nak kena tunggu ikhlas, agak2 ada tak org nak bg statement, saya tak suka smbyg sbb rasa mcm tak ikhlas..??

        0

        0
      • Ak yg comel says:

        instead judging her,better we encourage her. if a person is not wearing hijab,she must have a reason for that. who are we to judge??

        0

        0
    • Gadis says:

      Pakai tudung salah x pakai pun salah…org nk kawin doakan la yg terbaik utk die…smg kite pun mendapat seribu kebaikan…

      0

      0
    • lipas sosah nak mati says:

      tah pape…org pakai tudung pon dok tya..org tak pakai tudung dok kutuk…haiisss..kalu hati dah dengki tu ..mmg selame lamenye la ko dengki…

      0

      0
      • hoi says:

        ala pakai tudung sebab ada love bite la tuh. jejai dh x sabar la wei!! korang tengok lepas ni xpakai la tudung!!

        0

        0
  3. nana tanjung says:

    Congrats fasha. Smga tenang hadapi hari nikah dan smga di rahmati Allah SWT.

    0

    0
    • andalusia says:

      tahniah.. sudah suratan jodohnya. harap2 tiada kontroversi lagi slps ini. jaga keperibadian, jaga maruah rumahtangga..

      0

      0
  4. duitduit says:

    inailah satu badan ye kak, nampak grand sikit, hehe.

    btw congrats dapat apa yang diinginkan, jadilah isteri solehah insyaAllah, siapa tahu kan.

    lawa dia pakai tudung, lawa lagi ND pakai tudung. haha

    konklusinya, perempuan akan lebih anggun bertudung. chill

    0

    0
  5. aku positive says:

    fasha nmpk ayu..semoga perkhwinan ini mberi sinar bru dlm hdup fasha dan jejai..dan smoga perkhwinan ini diberkati allah,bahagia dan kekal hingga ke syurga..aminnnn.slmt pengtin baru kpd fasha dan jejai..

    0

    0
  6. hantu kak limah nak balik mana weh..??!! says:

    inai sampai ke siku? adeh.. bersederhanalah, itu lebih baik.

    0

    0
    • Fasha Sandha says:

      sukahati orang la hantu!!!

      0

      0
    • Anonymous says:

      tu nak bagi laki dia tengok waktu mlm pertama la kot.sambil joloks sambil tu pegang lengan tembam bberinai tuu
      uuuyeahhhh arhhh auhhhh yeahh yeahh yeah awhhhhhh berdarah lallaaaa

      0

      0
  7. duitduit says:

    inailah satu badan ye kak, grand sikit. hehe

    btw congrats dapat apa yang diinginkan, jadi isteri solehah insyaAllah, siapa tahu kan.

    lawa dia pakai tudung, tapi lawa kalau ND. haha.

    konklusinya, wanita lebih anggun memakai tudung, chill

    0

    0
  8. […] dengan lancar. Namun malam semalam, satu majlis malam berinai telah dilakukan secara … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged Berinai, Fasha, GAMBARMalam, Sandha by Azrael. […]

    0

    0
  9. sas says:

    i don’t like this lady. sorry ya.

    0

    0
  10. lolo says:

    klu dh inai smpai ke siku, kompom kot baju sanding nnt lengan pendek smpai smpai ke siku jgk. .. Btw gud pkai tudung m’hormati mjlis

    0

    0
    • anakayam says:

      ishh ko ni lolo…tak baek la buat statement camgituh…esok2 die pakai kurung time sanding…ko nk kata pe lak…senang2 je ko dpt dosa kering nati…hahaks

      0

      0
    • duitduit says:

      dia hormat majlis tu pakai tudung, at least.

      inai sampai ke siku nk buat mcm mana. entah entah mak dia suruh ke.

      baju dia tu kita tunggu dan lihat dekat pancaindera dengan BPOP nanti. oyeah !

      0

      0
  11. Akooii says:

    Aku x pahamnlaa napee org melayu nii dok sibuk nk tiru budaya hindu berinai bagaiii

    0

    0
  12. abg hassan says:

    Akooii….budaya berinai ni telah lama sebati dengan melayu khususnya apabila tiba berlakunya akad [email protected] perkahwinan. namun, untuk dikatakan ianya benar-benar dipengaruhi Hindu,masih diperdebatkan.Pengalaman saya menetap disekitar negara Arab khususnya di Yaman pada awal 90an, setiap majlis perkahwinan pasti diraikan dengan adat berinai. Mereka adalah Islam yang konservatif. Begitu juga dikebanyakkan negara Arab moden seperti Saudi dan Emiriah Arab Bersatu. Pengantin perempuan akan berinai. Lazimnya dari hujung jari tangan sehingga ke lengan dan hujung kaki hingga ke buku lali. Mungkin ianya memang telah lama diresapi dalam diri masyarakat timur tengah atau benar ianya dipengaruhi Hindu. Yang pasti ianya hampir menjadi kemestian bagi pengantin Melayu untuk berinai.

    0

    0
    • Fasha Sandha says:

      dah paham da akooi kenapa pengantin prmpuan melayu berinai??? bodoh tak kena pada tempatnya!!!

      0

      0
    • kongsi says:

      apa jua bentuk yang di ukir di mana2 bahagian tubuh yang menyerupai tatoo adalah haram dalam hukum syarak. memadai la berinai di jari sahaja. itu lebih baik. elak riak dalam mengikuti sunnah. insyAllah.

      0

      0
  13. ahkak gile glam says:

    Tahniah FS n Jejai, moga pernikahan pada hari Jumaat membawa berkat kpd rumahtangga dan kekal hgga hujung nyawa..All the best!

    0

    0
  14. lady says:

    Congrats to fasha n jejai, tp sebaiknya inai tue biarlah simple sebab budaya & adat sebenar melayu & islam tak ade inai berkerawang2 nie…anyway nampak sweet bila bertudung mcm tue:D nak tny sket aku bace kat mstar online scha tkt “kurang job bila dah kawin” ape kebodoh statement dia ramai2 artis lain tak pernah aku baca ckp macam tue semua mmg lah tkt klu job kureng lepas kawin tp dkt paper dia kate “tak ape rezeki kat tgn Tuhan yg penting kita usaha lg pun niat kita nak buat bnd baik (mendirikan masjid)” ini nampak sgt beauty wif no brain btl! klu aku jd awal SENTAP ooo…”u nak kawen dgn i in d same time tkt market jatuh & krg job” 1lg knp artis skrg nak nikah kat hotel jerk?aritu lisa skrg dia org plak kat pullman hotel aduhai…nikah kat masjidkan lbh berkatnya!

    0

    0
    • juicy says:

      1st of all congrats pd fasha dgn jejai…semoga lancar & jgn plk majlis berinai bertutup litup nanti sanding bare-back dress k!aku pun ada bace jgk thru fb link pasal scha aku ingat aku jerk perasan dia punya “kesengalan” ko pun same nampak ek lady?haha mmg pun tak sepatutnya dia ckp mcm tue, mmg bodoh lah klu ia pun wartawan tny “tak tkt job kurang ke lepas kawin” kau pepandailah jwb cover line sket ini perenggan 1st tue dah ckp awl2 “tkt tak job” nampak sgt mmg dia main ckp lepas jerk agak2 lah wei…1malaya baca kot.

      0

      0
    • hantu kak limah nak balik mana weh..??!! says:

      nikah kt masjid kang, kut d buatnye pesen tu tk bertudung, habis kena hentam balik. konfem ada yg kata; “nikah jelh kt rumah klu nikah dlm masjid pn dok nk tayang sanggul, tayang dada bagai..”. alah.., mcm sorang artis tu..

      0

      0
    • feez says:

      Tak pernah plak aku dengar nikah kat masjid ade berkat..ko ni sekolah pondok mana? nikah kat mana2 pun tak kesah.hotel ke rumah ke…asalkan mengikut syarat..skrg ni pun kalau boleh masjid tu jgn jadikan tempat keraian..aku nikah pun kat rumah..sebab pak imam tu ckp lagi bagus kat rumah, nak buat ape2 pun tak ade org marah..kadang tu gambar peluk2 dalam masjid.wlp dah halal tapi tak hormah rumah ibadah. ko paham????

      0

      0
      • hantu kak limah nak balik mana weh..??!! says:

        btl tu feez. aku sokong. jgn nikah bwh pokok sudah. sah2 la sindiket tu. silap2 kang nikah tk sah. hehe..

        0

        0
      • ikutsukeakunakkomenape says:

        tapi ok je buat kat masjid. memudahkan tetamu. tetamu dtg utk lunch, pastu boleh terus solat zohor bjemaah.

        0

        0
      • Fasha Sandha says:

        saya sokong kata2 awak feez…jgn mperlihatkan kebodohan kita melalui kata2 kita spt Lady…

        0

        0
      • dumb2 says:

        Korang ni chill2x sudeh…memasing ade pandang sendiri kot yg tak blh bla fasha sandha tue siap membodohkan org ko tak pikir ker klu org kate ko tue plak bodoh!nie mesti peminat tegar FS…anyway nikah kat mane pun tak kisah janji cukup rukun nikahnya cik lady, itu yg penting!

        0

        0
      • Fasha Sandha says:

        awak tu yg bodoh la dumb2…

        0

        0
      • Masjid says:

        Watch your statemnt….Memang ada keberkatan nikah di masjid saudara feez..rumah Allah, rumah ibadah, rumah barokah..mendirikan ‘masjid’ di dalam masjid untuk lebih keberkatan semasa majlis akad..itu yg terbaik..kalau nak nikah mana2 terpulangla, just jgn cakap nikah dalam masjid xde berkat..rujuk sumber yg sahih insyaallh akan jumpa :) syukran…

        0

        0
      • keberkatan says:

        oit2…pelik plak ko xpenah dengar nikah kat masjid ade berkat..masjid tu rumah Allah..berkat tu lebih sikit daripada kat rumah n tempat lain2 tu..cuma xpayah la smpai peluk2..cium dahi n salam sudah la..peluk kat umah la..statement tu jaga la ckit,jgn nk ckp mcm tu la..msjid tu rumah ibadah,rumah Allah lebih berkat..

        0

        0
    • tintong says:

      janganlaa mandai2 kata kalo nikah kat luar masjid x dapat berkat plak…haishhh… dan takder pun syarat2 sah nikah location kat mesti kat masjid utk dpt keberkatan. Ada sesetengah pendapat ulamak mengatakan lebih baik bernikah bukan di masjid sbb lebih banyak mendatangkan dosa dr mendapat keberkatan itu sndiri…contoh; kalo pengantin/hadirin sekalian tak menutup aurat dengan sempurna, kalo ade yg period tapi still nak masuk atau berada di beranda(sesetengah berpendapat tak boleh walaupun di kaki lima masjid), hadirin berborak pasal duniawi…ketawa, gelak2, berbuat bising dlm masjid, aksi bercium-cium lepas nikah(kalo ade) selain mengganggu jemaah lain yang benar2 ingin beribadat dlm masjid.

      0

      0
    • lady says:

      juz wanna say sorry~if ayat baik menikah kat masjid,aku td wat kontroversi kat sini:Dhehe itu cuma pendapat aku jerk…terpulanglah korg nak judge drpd sudut baik ke brk—PEACE—

      0

      0
      • sajenaktau says:

        nak tanye sikit…aku ni jahil kan…Nabi Muhammad AS dulu nikah kat masjid ke kat rumah?

        0

        0
      • x populer says:

        tak silap aku mcm pernah terbaca..hanya ada satu erkahwinan dalam masjid yang terjadi ada zaman nabi.tak ingat siapa namanya nyer..
        ketika Rasulullah dan sahabat tengah ada majlis ilmu kot,datang seorang perempuan yang mintak dikahwinkan.Rasulullah tanya ada tak siapa2 yang sudi bernikah dengan perempuan ni.pastu salah seorang pemuda dalam kumpulan tu setuju.so Rasulullah terus nikahkan.
        tolong confirmkan balik.huhu

        Tapi pada pendapat aku lah kan,nikah mana2 pun boleh..tapi paham2 la kan kalau dah joyah2 tu,masuk masjid pun confirm still tak transform2 jd sopan jugak..maka,akan menimbulkan suasana tak selesa la dlm masjid.

        err ada sapa2 boleh gerenti ke,xkan ader joyah2 yang bergosip and budak berlari dalam masjid kalau korang buat majlis dlm masjid.

        0

        0
  15. lady J says:

    tahniah… kwen gak ko ye… semoga berbahagia hingga hujung nyawa…

    0

    0
  16. siti sifir says:

    alhamdulillah.tahniah di ucap kedua bakal mempelai. semoga hidup mereka berbahgia hingga ke akhir hayat dan di limpahi barakah dr Allah swt. Cukuplah kata2 nista dilemparkan kepada artis fasha sandha dan mari kite berdoa supaya beliau terbuka pintu hati untuk menuju ke arah kebaikan seperti mana yg berlaku kepada catriona ross, irma hasni dan ramai lagi. Kite berdoa juga supaya pihak suami juga dapat membimbing si isteri ke jalan yg benar. kalu suami pun tak penuh ilmu agama di dada, mcm mane nk bimbing si isteri kan…peace yo…

    0

    0
  17. rainbow says:

    semoga menjadi isteri dan wanita solehah.. =)

    0

    0
  18. mak lampir says:

    respect plak kat fasha siap pakai tudung…alhamdullilah…selamat pengantin baru..

    0

    0
  19. tukang ajar budak says:

    lady,
    bagus jugak ape dia tak nikah kt masjid dr nikah kt masjid tp x menghormati masjid, kdg2 mase nikah tuh tetamu2 ade yg dtg bulan bagai tp nak jugak tgk time akad nikah tuh, so semua pakat redah jer..lagipon mgkin ade fotographer yg non-muslim..so ok la tak wat kt masjid..

    0

    0
    • gugu says:

      salah ke non muslim masuk masjid..manalah tau kot kot sambil ambik gambar, terus terbuka hati nak memeluk islam….org macam ko ni lah, org bukan islam ingat kita ni teruk…padahal org macam ko ni jer…typical!

      0

      0
      • qaseh says:

        its not salah la gugu.. ade je masjid yang boleh non-muslim masuk.. itu pun diorang kene pakai hijab yang masjid tu dah sediakan kan? macam masjid putrajaya, masjid kristal…

        pendapat aku pun better buat kat rumah, or tmpat lain dari buat kat msjid. melainkan yang datang tu just sedara-mara terdekat or kawan2 rapat sahaja.
        sebab kita nak jaga kesucian masjid tu. u know what is masjid rite? Rumah Allah.. seeloknye masuk situ biarlah berwudhuk, then kalau non-muslim masuk nak berwudhuk cemana? membasahkan anggota tubuh badan boleh la..

        sorry..this is just my opinion..

        0

        0
  20. ikan oreng says:

    1st pic tu pasha nampak mcm sedih je kan?
    mcm baru lepas nangis….
    apapun pasha cantik …semoga terbuka hati terus bertudung… nanti kalau p bulan madu bercanda di pantai jangan pakai bikini tau…

    0

    0
  21. maibiskut says:

    cantik fasha pakai tudung. tkesima fasha pakai tudung wlau hanya majlis b’inai. thumb up sikit. mgkin b4 ade mjlis bzanji kot.
    kalau dteruskan pemakaian tdg pun bagus. :-)

    0

    0
  22. cb says:

    kawin la segrand-grand nya mlm biasa la artis. tapi yang sebenarnya mereka nie lama dah kawin.”i mean-there’s nothing to be celebrate on the first night”, oleh sebab farsha is the winner so jejai ambik la dia jadi wife..al-maklum setiap di beri ujian keputusan nya “MEMUASKAN”, anak? huh!! bila2 pun jejai boleh bagi sbb dah terbukti keberkesaan nya…

    0

    0
    • cik bunga melur says:

      ko nih suke2 jeekkk ckp…bak kata ustazah ct nurbahyah,kalu ckp bnda x btul jd fitnah…kalu ckp bnda btul jd ngumpat….so,dua2 d’kategorikan dosa…lg 1 jgn syok sgt dgr ckp org…org nk kwen kne doakn dorng bhgia…..

      0

      0
    • kuntum says:

      uit2…ckp leklok ckit yee…bak kata ustazah ct norbahyah…kalu ckp bnda yg x btul ko jd fitnah..tp kalu ckp bnda baik kang jd ngumpat….aptb

      0

      0
    • markonah says:

      eeee lanciao la sangat molot ko tu… ko penah nengok jejai ngan fasha romen ker? lagi satu ko tau tak dato K ada baper anak? naper ct takder anak? itu la aku ckp ko ni lanciao.. ko jgn daftar ngundi ok org mcm ko neh specis undi rosak..bodow nk mamposss

      0

      0
  23. aishiteru says:

    aku doakan fasha dapat hidayah utk pakai tudung lps ni..

    0

    0
  24. suka fasha says:

    tahniah….semoga berubah kearah kebaikan

    0

    0
  25. leman lambung says:

    dia ni nak kawinaku x excited sgt nak tengok x tahu sebab apa mungkin aku x minat dia kut lagipun couple ni x glamer bagi aku. si sendat ni seminggu seblm kawen pun masih berpeluk dgn jantan lain.OMG pompuan apa mcm ni sesuailh dgn bakal laki dia kot. semoga selamat hingga ke akhir nya.

    0

    0
    • Fasha Sandha says:

      eh!! leman lambung…mulut bagus2 sikit…engko ada bukti kah dia bpeluk dgn lelaki lain seminggu b4 majlis ni?? sengaja je nak buruk2an org…dasar pilak!!!

      0

      0
      • rara says:

        kau ni Fasha Sandha jd tukang reply comment real fasha ke sampai sanggup 24jam melangut dkat BN ni tnggu nk reply comment2 yg xbrapa nk ngam dgn FS ni?trophy ABPBH hrtu kau yg tlg simpan eh?

        0

        0
      • lovelime says:

        btl lah rara menyampah aku dgn “fasha sandha” jadian nie..entah2 mmg btl FS sendiri tak pun puak2 dia jgk lah! FS congrats lah dpt bekas org…lol!!!

        0

        0
      • Fasha Sandha says:

        suka hati saya la nak melangut berjam2 dlm BN ni..makbapak engko pnya duit ker buat bayar line internet saya?? tak payah pun nak simpan trophy ABPBH Fasha utk buat komen semua nie…engko pula sakit hati bagi pihak Nora Danish kerrrr???!!!

        0

        0
      • Fasha Sandha says:

        apa lovelime?? engko menyampah??!! saya dah berjaya sakitkan hati awak ker??!! yeahhhh….

        0

        0
      • BAJET COMEL says:

        Eeeauwwww…geli aku dgn Fasha Sandha nie wei ko klu btl peminat separuh mati FS pun xyah lah over sgt ko lg memalukan dia ada lah sebab ade fans mcm ko!kata2 ko mencerminkan peribadi & IQ ko yg low…lg 1 aku nak tny sket ko kate ko dah berjaya sakitkan hati org tp org semua xreply bertubi2 mcm ko ker ORG DAH BERJAYA BUAT KO SAKIT HATI?hahah heheh huhuh kesian ko~~~

        0

        0
      • Fasha Sandha says:

        eiii…tukar nick name ke Bajet Comel ker?? spya nmpak konon nya ramai org tak suka Fasha Sandha??!! ada ku kesah..fasha tak malu dpt fans mcm aku…dia lagi happy ada org support dia…tak rasa sakit hati pun…dah mcm satu games utk aku hilangkan ngatuk..yaaahhhuu teruskannnnn…

        0

        0
      • rara says:

        dengki??ops sorry…..ok la ok la..aku paham..kau budak sekolah petang eh?sementara nak pergi sekolah mesti tak ada apa2 nak buat…dari melepak2 baik melangut dkat sini 24 jam..ye dak?????

        0

        0
      • haishhh says:

        Pelik aku tgk korg nie, fasha tgh happy2 nd pun same korg plak bertegang urat jari menaip semata2 nak bergaduh pasal bnd kecik apesal?ape dpt?ape kejadahnya lah si fasha sandha klon nie ek?sakit jiwa kot!

        0

        0
      • Fasha Sandha says:

        ah ah la rara…awak hebat la…sangat tinggi daya imaginasi awak…awak berimaginasi nak jadi macam Fasha Sandha jg ker?? kesian….

        0

        0
  26. ko says:

    aku ni bukanlah pemina fasha ke aper tak suke pon dia ngan jejai tapi tengok gambar bertudung ni nampak cantik la. pakai baju kurung tak dela nampah SENDAT kan.moga pasni da[at hidayah ke arah kebaikan aminnnnn

    0

    0
  27. hehehe says:

    aku tak sokong mn2 pun…tp pada pengalaman aku lar ms aku nak nikah dl pun kene gak berinai nie ye la mak saudara n nenek srh lgpun katanya tuk suka2 memeriahkan majlis mak saudara yg cantingkan inai tu tuk anak2 saudra bkn hanya pengantin tp sapa yg nak pun leh gak tp aku sebagai pengantik special sikit sampai buku lali aku pun kene ikut style arab (coz blh emak aku campuran arab)…tgn pulak tak ler sampai ke siku…gila babeng tu namanye…tp best gak coz ptg bt majlis khatam quran mlm duk beramai2 berinai sambil sembang2 gelak2 kn sakat bagai…

    0

    0
  28. Fasha Sandha says:

    Antara FS dan ND…manusia yang munafik ialah ND..depan2 semua org, berlagak jadi wanita lembut dan manis. Tapi dia tak sedar bhwa satu ketika dulu, aksi dia mbuang muka terhadap FS ketika FS menghulur tangan utk bjabat tangan pernah dirakamkan…biarpun FS itu sosial dan dianggap perampas suami org, at least perbuatannya jelas dan kelihatan. Dia tdk bpura2 mjadi wanita manis di hdpan semua org…aku rasa…itu lah sebab nya kali Jejai lebih suka memilih FS dan tinggalkan ND…harap2 engko sedar la ye ND..sembayang la byk2..sujud la lama2 depan kaabah minta pengampunan dari Nya dan minta diberikan ketulusan hati. Bangkai busuk tak ble lama2 disimpan…

    0

    0
    • Kipas Susah Mati Neelofa says:

      Sudah-sudah la tu… yang dah lepas, biarkan ia pergi.. Fasha Sandha & Nora Danish okay jer.. Kadang-kadang peminat yang lebih-lebih keruhkan keadaan. Fasha dah nak kahwin, Nora dah nak umrah. Kita doakan yang terbaik untuk diorang k..

      0

      0
    • jd budak baik leh tak?? says:

      jgn menuduh yg bukan2 wahai “fasha Sandha”… >> perasan la tu diri tu FS…
      hati kene baik, xmo nk meroyan kat sini ok..
      jd la budak yg baik leh tak??

      0

      0
    • mulut aku,aku pny suke says:

      tak kena kat batang idung ko bole la ckp .. cbe klu laki ko yg kne rampas,,ade ko nk bbaek dgn si perampas ke?? sedihh la ko nihh … :p

      0

      0
      • Fasha Sandha says:

        pening aku nak reply semua komen2 peminat2 fasha nie…doakan ja la terbaik utk fasha yer..spya fasha dpt mjaga suami dgn sebaiknya agar dia tak mencari prmpuan lain…ermm…kesian ND…klu ND tu pndai layan suami..tak la suami dia cari fasha…fasha juga la yg terbaik….

        0

        0
    • Anonymous says:

      fasha sandha jadian ni memang peminat setia FS yg tak ade akal kot aku rasa.. kalau minat mcm mane pun tak payah la sekat akal tu dari brfikir dgn logik… aku tak pernah tengok pasal hal brjabat tangan tu.. tp kan dulu dorg mmg bergaduh.. pasal hal rampas merampas ni… dah masa tu ND tgh sakit hati biasa la manusia tak dapat nak sembunyikan perasaan.. kira bagus la dia tak fake.. drpd dah sedap2 berskandal dgn suami org then tibe2 nak bersalam2 bagai.. tu baru fake.. nak tunjuk baik depan camera/wartawan.. kenapa ko nak cakap dia munafik n berlagak lembut dpn org? dia tak de isu dgn semua org.. dia cuma ada isu dgn FS.. yang dia ada masalah dgn FS.. so dgn FS la je la dia bermasam muka.. ape punya statement ko ni? ntah ape2 je ko punye huraian nak kutuk ND kat atas tu.. tak payah la nak minat artis beriya sgt.. doakan jela perkahwinan artis pujaan ko tu berkekalan.. tak payah la nak bukak isu lama.. kalau bukak isu lama, sebenarnya FS yg lg banyak buat perkara bodoh yg memalukan diri.. so yg lama tu biarlah.. aku bukan peminat ND.. tp aku menyampah dgn peminat separuh mati mcm ala2 fasha sandha jadian ni yg suka komen nak mengutuk n tak guna akal fikiran yg tuhan bg tu semata2 nak menyokong artis pujaan dia tu.. apa2 pun aku doakan yg terbaik utk FS, Jejai dan ND..

      0

      0
      • Fasha Sandha says:

        wah wiii wuuu….komen yg ku tunggu2..terbaekkk….saya rasa awak ni pun peminat yg hampir2 nak mati dek kerana minat dgn ND kan..saya nak menangkan artis pilihan saya..dan awak pun nak menangkan artis pilihan awak…teruskan lagi mberi komen…macam best jerrr….(prmpuan mmg byk mulut…beremosi lagi…)

        0

        0
      • APEK TUA says:

        bongok la kau nie fasha sandha jadian….
        try kau dok kat tmpt ND…aku rs bukan stakat tepis tangan…mau kau tampo muka FS tue…kat kena kat diri kau ley la kau kata FS tu tebaik la..ND xpandai layan suami laa…bongok jugak kau nie bg statement mcm xguna akal…dah FS gedik cam cacing tanah mau si jejai tu xlayan die…apepun tahniah la FS selamat pengantin baru dan semoga berbahgia di atas keruntuhan masjid org lain!

        0

        0
      • Anonymous says:

        anon (yg kt ats ni); aku cuma kata ‘bersederhanalh’ pasal berinai pn, si FS jadi2an tu ‘menghantukn’ aku. rasanya FS yg btl2 FS pn bleh trima teguran yg skema cmtu.. choii..!!

        0

        0
      • APEK TUA says:

        tu arrr kelam kabut je si fasha sandha jadian tu…
        mcm die lak yg nak kawen…FS yg nak kawen…dia mroyan lebih…ke fasha sandha jadian tu pon da ati kat si jejai tu…haha

        0

        0
    • lili says:

      fasha sandha yg diatas ko ni jantan ke pompuan. kalau pompuan lain rampas laki ko.apa perasaan ko la pompuan. dah sah2 si sendat tu muka x tau malu dah ramaps laki org boleh lagi nak salam kalau aku bukan sekadar alih muka ludah je terus.

      0

      0
    • hhh says:

      kalau perempuan lain nak rampas suami kita,tentulah kita ‘membuang muka’ , tak kan nak senyum saja!!! bodoh betullah fasha sandha ni…..adakah membuang muka lebih dahsyat dari jadi perampas….pelik betul…

      0

      0
    • mak bapak jejai says:

      jai, mak dah cakap ko xnak dgr..
      tmj dgn qabil pun reti reject ppuan mcm ni..
      xpelah nak..
      mmg jodoh ko dgn ppuan yg dah barai ni..

      0

      0
    • aper2 jer says:

      klular suami ku dirampas org..adakah aku akan berjabat tangan….bolehkah aku maafkan mcm turjer….ingat lg ayat nd…msk melodi dulu “mgs mlm2”..ajak keluar dgn alasan dier dulur kawan dgn jejai..tul ker ayat akuni..heeheheheh.

      0

      0
  29. mane nk gi tu...? says:

    semoga brbahagia….
    korang2 xyah la nk ungkit kisah lame….
    jgn kaitkn ND ngan FS lg ok… semua tu dh brlalu..
    adalah lebih baik DOAKN yg terbaik utk mereka…

    0

    0
  30. NENEK KEBAYAN says:

    beznya kawennnn…lalalala
    tahniah pada bakal mempelai..lalala
    lagu ini ditujukan kepada kedua2 mempelai…lalala

    0

    0
    • Kipas Susah Mati Neelofa says:

      Waaarrkkhhh…kah…kah…kah…kah..kah…!! Nenek pon sekarang dah letak link… Cewaahhh…!

      Like…like…!!

      0

      0
      • NENEK KEBAYAN says:

        org nak kawen..bahangnya terasa sampai kat hutan ni..kipasssss tolong kipasss nenek ni..rambut pun dah tambah ngerbang ni haaa..tak sabor nak tgk jejai dgn fasha bersanding di pelaminan..

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Dalam hutan pun panas ke nenek?

        0

        0
      • NENEK KEBAYAN says:

        pemanasan global dah ni ha.
        tp malam sejukkkk..

        0

        0
      • Ak yg comel says:

        nenek pun pandai IT lah..dalam hutan pun ade coverage ek..

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Ko ingat dalam hutan takder fibre optic? Company kitorang dah install tahun lepas..

        0

        0
  31. afi says:

    ape bnde la korng ni da babit kn name mak2 plak…ape mslh ek…..biar la org tu nk pakai tdung ke ape ke..itu pon nk kecoh…

    0

    0
  32. NENEK KEBAYAN says:

    handsomenya fahrin…omg!!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      omg nenek fahrin menang hensem!! lagi hensem dari awal the bad man. alah konon best man win. best sgt ke awal tu?? setakat pgi clubbing mabuk mabuk.PTUIHHH!!MUNGKIN AWAL TU BAIK TUK ORG CAM SCHA YG TAH PAPER TU JUGAK LA GAMAKNYA. BAIK DGN BAIK TAK BAIK NGAN TAK BAIK.PTUIHHH! EH NI SALAH ENTRY KE???

      0

      0
      • NENEK KEBAYAN says:

        hehehehe..nenek sebenornya nak reply kat si fahrin kat atas nun..tpi tak menjadi lak..eheheheeh…

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Hahahaha… takper nenek, adakalanya nasib kurang menyebelahi kita..

        0

        0
  33. izzah abg hariz yang punye says:

    aku tak paham la..dia pakai tudung gini pun ada yg nk jadikan issue…bagusla dia pakai gini menghormati majlis..harap2 nikah sok pakai gak tudung..utk 1 fasa permulaan yg baik…kot lepas ni terbukak hati dia nk berubah…tu da cukup baik..dr setengah org tu…pkai tudung pun tak reti or tak terpk nk pakai…alasan..pakai tudung cm org kampung…so kira ni permulaan yg baik la utk FS.aku bkn la die hard fan dia tp mana yg elok kite kena la bg perangsang kt dia..to FS n Jejai..finally korang akan diijabkabulkan.semoga idup diberkati dan bahagia…jom la semua kite doakan yg terbaik utk depa ni…

    0

    0
  34. zannebakhir says:

    Fasha winner ker…ND looser ker…kita manusia dan beragama islam wajib beriman pd qada dan qadar. Mcm ND beritau..setelah semua yg trjadi…jodoh mereka mmg dah trtulis….sebenarnyer perkahwinan ini baru titik permulaan utk kehidupann yg seterusnyer…(bukanpeminatsesiapa)

    0

    0
    • Fasha Sandha says:

      saya sokong Fasha is the winner!!!! cian engko ND..mmg la engko lebih cute dan comel dari Fasha..tp ada lagi ker nak prmpuan bocor mcm awak??!!!

      0

      0
  35. Deryshaa says:

    Sudah2 la dok mengutuk dia, dh nak kahwin dah pun, patutnyer kita doa yg terbaik untuk dia moga dia berbahagia hingga ke akhir hayat

    0

    0
  36. Pasar Sandar says:

    ala,bior la die nk berinai smpai mana ponnn..kome ni asek mnyebokkkkk je hal org..bongok!!

    0

    0
  37. loving says:

    Tahniah Fasha Sanda……
    smoga b’bahagia hingga k akhir hayat kamu b’dua…..
    p/s : Fasha Sanda jaga la hubungan suami isteri kmu b’dua ye &…..jgn biarkn jejeai jth k tgn org lain…..

    0

    0
  38. Anonymous says:

    huh????? Dah nak kawen yer si ‘perampas’ nieh…huurrrmmm…..tak penting pun…Good Lucklah yer :p

    0

    0
    • ahkak gile glam says:

      anon asal hati ko busuk sgt?? org nk dirikan masjid pn kau kutuk, org buat maksiat ko sokong pulak……byk songel la ko ni anon, pi g solat jumaat lau kau jantan, lau ko betina g buat keje rumah yg berlambak tu, kang laki/tunang/bf ko plak yg kena kebas!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      0

      0
  39. kucinghitamkakipanjang says:

    inilah fasha yg aku knal. even korg slalu nmpk jahat je die ni.. tp fasha sebenarnya seorg manusia normal yg bg aku x jahat pun. setiap bulan puasa fasha ni slalu join majlis berbuka dgn anak yatin, n dia mmg akan pakai tudung litup… so aku x terkejut pun dia pakai tudung masa berinai.. act jarang org pakai tudung utk berinai tp fasha pakai tudung.. mungkin nnt akan terbuka pintu hati fasha utk btudung terus. jum kita doakan…. u go fasha!

    0

    0
  40. Abg Nara says:

    mari cukupkan 300 komen dalam sini…kita lihat betapa glamer nya fasha sandha ini!!!!!!!!

    0

    0
  41. chentalove says:

    tahniah…
    tunggu je la crta esok…tnggu abg nara update ye..
    manis jga FS brtudung…….truskan…….

    0

    0
  42. chenta says:

    fasha ni mmg cantik, mmg x dpt dinafikan.. haritu pegi saloon dia, baik gila dia layan customer..

    0

    0
  43. mizz says:

    bila tgk fasha pki tudung terasa mcm kurang ckit nak ngutuk dia…skli dia bukak menderu2 kena kutuk…pakailah mcm bidadari sklipun prsaan nak kutuk tu ttp ada…myb perempuan bertudung ni kurang ckit dikutuk dari free hair… zaman skgni x tau dah nak beza mn prmpuan bertudung yg baik dan mana prmpuan free hair yg jahat…

    0

    0
  44. Fasha Sandha says:

    ye la pengutuk2 Fasha Sandha sekalian…..sekalipun aku dicerca dan dikutuk..ND pula dipuji2..tetap juga aku yang menang trophy ABPBH kan….sedehhhh….ND, bawa la diri tu ke lautan api..tak payah nak susah2 bersihkan hati..

    0

    0
    • akuu says:

      krtikal dah meroyan ko neh…..
      FS & ND cool je. Ko plak m’lbh2. hakhakhaktuih!!!

      0

      0
    • emma says:

      subhanallah..ade jugak org macam nie..Nora danish pegi buat umrah,sebab mungkin die nak tenangkan fikiran..maknanya ALLAH tu sayangkan die,bukan semua org terbuka hati nak ke tanah suci,walaupon die cuma buat umrah jer..satu je aku nak cakap kat kau,semoga ALLAH buka pintu hati kau untuk bertaubat..pintu taubat ALLAH sentiasa terbuka utk org2 macam kau…

      0

      0
    • leman lambung says:

      aku rasa dia ni ada penyakit mentallah si fasha sandha ni silap2 x ambil ubat utk sakit mental lagi ni tu yang menyalak kat sini sebab ramai anti fasha sandha kah,kah,kah dah meroyan dah si sendat ni.

      0

      0
  45. nana says:

    saya suka tgk fasha bertudung.. at least dia ade jiwa nk bertudung time majlis2 mcm ni.. :)

    0

    0
  46. suka hati aku la nak komen says:

    fs menang abph cm tasha shila.hahahahaha….beli 1 lori..kahkahkahkah

    0

    0
  47. unknown.. says:

    aq rase kan pengomen name fasha sandha ni yang over..tuan punye bdan pon xover mcam die..memalukan betul..==’

    0

    0
  48. Celena Gemas says:

    dia cantik tapi mcm x berseri….aku yg tgk tatau lak korg

    0

    0
  49. support awak says:

    congratz ……………. love u fs …………….

    0

    0
  50. kaki gosip says:

    best baca semua komen korang x kiralah suka FS atau ND.

    0

    0
  51. Ayu says:

    Tahniah !!! Semoga Bahagia Kekal Hingga Ke Akhir Nyawa FS dan Jejai dengan berpandukan Quran dan As Sunnah….Amin

    0

    0
  52. emma says:

    pelik tol aku statment2 kat atas ni..org tu yg nak kawin,korg yg nak gaduh bagai nak rak tu pahal..pastu,entry ni pasal fasha,yg nak babit2 skali ngan nora danish tu kenapa plak..satu je la ayat2 utk statment2 macam tu..STUPID…

    0

    0
  53. KL Tulip Lady says:

    i minat fasha coz she lemah-lembut, sweet, manja….ladies sepatutnya semua kena mcm ni…….susah nk tgk fasha pakai skirt atas lutut bwh peha sikit…normaly she suka pakai dress or jeans yg bawah2 sikit…ok lah tu…after ni…pakai bawah2 je tau…so sweet nak jadi wife kan…..cepat2 timang baby k…best kan if fasha dpt baby gilr…sure cute n sweet like u….take care fasha…past is past….jgn pedulikan apa org nak cakap…jodoh ajal dan maut di tangan tuhan…..i tetap akan support u tak kira u down or up….inilah namanya sejati…..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Fasha memang sopan.pakai dress labuh2..pastu bareback.hihi

      0

      0
    • Nadya says:

      Haah..yelar sejati, Terkena batang hidung ko sendiri baru ko tahu langit tinggi ke rendahkan..nanti esok laki ko kena kebas pmpuan lain barulah ko nak meroyan…ko sygla akak fasha sandha ko tuh…mmgla dah jodoh diorang tp selepas setiap penganiayaan dan pengkhianatan manusia yg bernama Jejai dan FS nilah seorang isteri kehilangan suami, Hidup ni mcm roda dik, ko jgnla tgk sesuatu perkara tu based on what u preferred to see and think.

      0

      0
  54. ila says:

    tak payah lah nak mengata orang sangat.doakan yang terbaik sudah.dah jodohnya bergitu,semuanya kan rahsia allah s.w.t.mengutuk mengata 2 tah pe2 jelah.1 jari menuding orang, 4 jari menunjuk diri sndiri.fikir2kan lah wahai manusia.yang tak baik jadikan tauladan

    0

    0
  55. fasha real. says:

    no komen..(LOL)

    0

    0
  56. TeRrY89 says:

    entry ny xde kene mengene lgsung dgn ND..nme die muncul dlm kumen byk sgt pehal???sape yg nk kawen neh??ucapan org mengutuk lg byk dr org mendoakan..org nk kawen pon korang melalak lg..at least diorg nanti kawen dh jadi halal..korang2 yg blom kawen n ade bf/gf bagai halal ke??nk ckp die perampas bagai..die rmpas laki korang kew?? dh tuhan dh tentukan jodoh diorg..ND xkekal dgn Jejai..n akhrnye jodoh die dgn FS..sape korang nk melalak kat cni?? umpamanye korang menolak Qada n Qadar Tuhan la..papepon..aku mendokan yang terbaik tuk mereke..moge jodoh berpnjangan hgga ke akhir hayat..n ND pon moge dpt jodoh jgk..

    0

    0
  57. garfield says:

    Tak payah la nak kaitkan fasha n nora danish lg..fans nora danish tolong terima qada dan qadar tuhan boleh? pelik la kenapa fans nora danish ni agung2kan sgt nora tu..perangai dia pun bukan baik sgt..dah jodoh jejai n nora tak panjang nak buat mcm mana..hanya Allah yg tahu apa yg terbaik untuk hambaNya..

    0

    0
    • Hamba Allah says:

      Assalamualaikum,
      TAHNIAH kepada fasha, ckup2 la pada fans yg suka menghina dia, dia buat perkara elok pn nak kutuk ke?? cube pkir ape perasaan korg bile brada kat tmt dia… mesti sedihh kan, kte sebagai manusia sesama islam sepatutnya mendoakan yg terbaik bukan mengutuk, kta hanya manusia biasa yg tak terlepas dr mbuat kesilapan sama jgk mcm dia. ape2 pn semoga berbahagia n kekal selamanya hgga ke syurga. Love Allah

      0

      0
    • qaseh says:

      tu la tu ..aku pun tak paham.. dok sebok sgt pasal nora tu kenape.. nora, nora punye ceritalah.. nak komen pasal nora tunggula abang nara buat entry pasal nora.. ni entry pasal fasha dah selamat pun jadi bini orang.. sebok nak masukkan hal nora.
      pastu sebok nak ngate fasha ni jahat sebb rampas jejailah..fasha attitude buruklah..
      macam la nora tu baik sgt..
      masuk club, si nora tu melendet2 gak dance..tak payah nak sorok la..
      orang lain nampak tapi diorg tak cakap pape.. sebb malas je..

      0

      0
  58. Mangkuk Ayun ada Biji says:

    bertudung litup tp aurat tak tutup..sia-sia sahaja..tk ada makner nya..

    0

    0
    • Anonymous says:

      kau memanag magkuk ayun kot. aku pon bukan la suka fasha ni sgt tapi at least dia berusaha pakai tudung gak. aurat tutup tak tutup tu takyah cerita sbb dia pon buka memag bukan jenis yg pakai tudung.bodoh sesikit nak kondem sesekali pandang positif la sikit .

      0

      0
    • Leo says:

      memang cantik bila bertudung…
      walaupun tak menutup aurat sepenuhnye…(dlm gambar di atas), sekurang-kurangnya ada bahagian aurat lain yang ditutup… Doakan yang baik2 untuk fasha, kan baik mendoakan orang daripada terus mengata :)

      0

      0
  59. Anonymous says:

    semoga selepas ini tidak ada rumahtangga artis lain roboh olehnya

    0

    0
  60. cik embun says:

    i pernah jumpe FS ni personally..and dia mmg baik lyn peminat wpun tgh cbuk shooting.. shooting start kul 9am. dia kul 7.30am dah terpacak kt situ..very the disciplined kn..
    doakn yg terbaik buat both of them.. FS ni mmg anak yg baik.. kakak yg prihatin kpd adik2 dia.. ttg citer2 peribadi yg belum tentu sahih ke x tu.. aku xnk amik tau..
    sbb aku sendiri pn bukn manusia sempurna mcm org2 yg ngutuk2 kt atas tu..
    dorg sume kn memang ahli syurga.. k..wassalam =)

    0

    0
  61. cik embun says:

    i bukan die hard fan FS.. just want to share something with u guys bout her..
    masa shooting somewhere kt cyberjaya i ada tgkp gambr dgn dia n hero dlm citer tu.. mmg dia lyn baik kitorg even cbuk shooting..
    selain tu.. FS mmg anak yg baik.. kalo compare artis yg abaikn parents dorg tu..
    kakak yg baik.. cukup jaga adik2 dia.. n pasal hal2 kontroversi tu i kurg minat nk tau..cukupla sekadar mendoakn kebahgiaan mereka..
    sbb i pn bukn manusia sempurna mcm org2 yg mengutuk2 kt atas tu..
    so u olls..keep insulting n say bad things bout her.. rezeki dia makin melimpah.. u olls mkn daging busuk je kt akhirat nnt la khannnnnn………..

    0

    0
    • Anonymous says:

      cik embun, apsal komen ko same seperti diatas (cik embun 10;01pm)
      lain kali bile dah komen,cer refresh balik page ni..gigih betul ko ye nk menaip balik walaupun maksud yg sama.nk backup Fasha punye pasal.hahaha

      0

      0
  62. Monoro says:

    Berseri2 plak si Fasha ni menjelang pernikahan…. (tapi sorry, aku bukan peminat dia)… just nak ckp itu je.

    0

    0
  63. nanabanana says:

    sempoi giler.. suka la.. selalu kalau artis mesti over the top majlis berinai.. mbazir je.. :P

    0

    0
  64. mis toro says:

    bale….akad nikah x pakai lak tudung..
    mlm berinai pakai?? ape kes fasha oii…
    terkena sudah…

    0

    0
  65. kerengga says:

    takut mak jemah tengk kuku perempuan yg pakai baju pink kat pic no 1 tue..=_=

    0

    0
  66. adamfaiz says:

    mana nak buat gempak2..kahwin tak direstuii…bukan pasal bersederhana sebenornya..cover la sikit kan..bior le kahwin..buat semak je kaat dunia artis tu..lepas ni duk umah la ye takde la org nyampah tengok muka kat tv tu lagi..dia memang a winner..win cos merampa suami org..just wait and see how long ur marriage can last..what goes around will come back around..
    i pun tak pro nora danish but i think she’s the best and ur the worst..

    0

    0
  67. suka ati aku says:

    nora danish sikit pon x kisah diaorang kawin..masih still boleh kawan ngan jejai…masih boleh doakan kebahagiaan jejai ngan fasha…..tapi kat sini korang pulak yang over2 mengutuk….da selamat da pon diaorg jadi suami isteri……..x ya nak lagak baik sangat laaaaaaa….

    0

    0
  68. cj says:

    kire ok ler tu dier pkai tdung….hrmat mjlis….dpd nikah kt masjid p xpakai tudung lgsung…..ouch…..

    0

    0
  69. anynomous says:

    Inilah perangai orang melayu komen sana sini
    buat baik salah buat buruk lagi la.

    sudah2 la
    dalam islam pun kalau kita dianiayai lebih baik mendoakan kebaikan

    baikla kita doakan sesama kita
    lebih baik
    amin….

    0

    0
  70. cj says:

    btul 2….nobody’s perfect….

    0

    0
  71. es says:

    kawen takdo restu gitulah.. kalau tak, grand weh tengok jer la masa wedding jeejai ngan nora dulu. logik akal lah korang. giler tak giler lah gi cerai bini masa ngandung 3 bulan. karma.. we’ll see..

    0

    0
  72. :) says:

    kalau rampas bf orang pn tak heran lah ni rampas laki orang kot! knapa jejai khawin ngan ND? knapa tak khawin ngan FS dari dulu? kenapaaaaaaa…

    0

    0
  73. Eita says:

    Ni la orang melayu… mcm dah tak ada keje lain… mengata orang je… org tu seksi kena kutuk..org tu pakai tudung pun kena kutuk jugak???!!!.. cuba la bagi comment yg membina sikit… apaaa daaaa….

    0

    0
  74. pemerhati sambilan says:

    insaflah…

    0

    0
  75. hamba. allah says:

    salam. kpd semua doa. yg terbaik. kpd umi aida jgn berprasangka buruk. jgn suami tu.kira baik ko dpt pakcik aku tu k.wslm

    0

    0