Written by Bella | July 7th, 2017

Mempunyai wajah yang cantik dan manis membuatkan pelakon baru Hannah Delisha,  yang kini sedang popular menerusi watak Aira dalam drama Mencintaimu Mr. Photographer menjadi perhatian netizen.

Tahukah anda Hannah  berdarah kacukan? Ibunya seorang Melayu Singapura manakala bapanya berasal dari England.  Nama sebenar beliau adalah Hannah Adlina Blackburne Birch dan mula melibatkan diri didalam industri hiburan Malaysia sebagai penyanyi kumpulan Duo, Delisha ketika berusia 17 tahun.

Hannah juga boleh menyanyi lagu dalam pelbagai bahasa antaranya, Jepun, Arab, Sepanyol, Cina dan Hindi.

Khas buat anda berikut kami sertakan beberapa lagi foto jelita Hannah Delisha dengan membaca entri ini sepenuhnya.
airasia

P.S: Ya Allah, memang tak masuk akal sungguh promosi terbaru AirAsia ini bersempena kemenangan 9 tahun berturut-turut di dalam kategori “World’s Best Low-Cost Airline”. Gila apa semua harga tiket ke destinasi tempatan dan antarabangsa murah kaw-kaw punya untuk penerbangan bermula 15 Januari 2018 sehingga 28 Ogos 2018. Memang confirm berebut semua orang dibuatnya. Kena cepat sebab promosi ini akan tamat pada 9 Julai. Sila rancang percutian anda tahun depan bermula sekarang di www.airasia.com.

61 responses to (7 FOTO) Hannah Delisha Heroin Drama Mencintaimu Mr Photographer Yang Kini Jadi Perhatian Netizen

  1. Liza says:

    Wishing you all the best Hannah ?

    8

    1
  2. Best ke cite?? says:

    Gini la industri sni mlaysia,jnji ade rupa suma nk kjar.bkat ke laut pn x kisah.da mcm cndawan da..muka2 baru suma nya.

    16

    2
    • Anonymous says:

      lakonan dan nyanyian dia boleh tahan tau….jangan la gara2 sesetangah pendatang baru yg mempertaruhkan muka semata2, terus nak cop semua mcm tu….

      52

      1
      • milah says:

        takde sapa nak pandang rendah, tp bengang jgk komen2 bodo yg suruh pelakon lain bersara semata2 sbb dia ni dah berlakon.

        2

        0
    • sara says:

      she is good, berbakat, tak kayu at all..

      40

      1
    • Okje says:

      Kalau tkde muka baru cmne nk ada pelapis? Anyway lakonan dia bagus jugak tk kaku kayu. Muka lawa tu bonus point. Open minded la sikit baru industri bole maju.

      17

      0
  3. Leylla says:

    She so cute!

    13

    1
  4. Anonymous says:

    “Tahukah anda Hannah berdarah kacukan?”… soalan x mencabar langsung.

    37

    0
    • wekkkkkkk says:

      mak nyer melayu singapore, bapa england, jdi warnanegara singapuralah, bukan malaysia,…byk jugk pelakon melayu belacan dlm malaysia ni muda2, dh kenapa x di cungkil dn kmbangkn bakat…mixmixmixmix jgk di cari oleh pengarah utk melariskan citer…x lama lpas tu akn di intai oleh kerabat malaysia…mak/bapaknyer jgk yg untung..
      wekkkkkkk

      8

      9
      • Anonymous says:

        sblm di intai oleh kerabat kene bercinta dl dgn hero dlm cite tu…wakakaka…buat gosip skit2 bg rating naik…

        13

        0
  5. Leylla Isabella says:

    She so cute!!

    4

    0
  6. sesiapasahaja says:

    Comel sgt Hannah ni, mcm doll! all the best Hannah, and I’ve fallen in love in your character as Aira Qaisara :). berlakon pun tak kayu.. keep it up!

    21

    0
  7. Anonymous says:

    Cucu jww birch

    0

    0
    • wekkkkkkk says:

      Sir JWW Birch x smpt kawenpun..sbb dia dibunuh masa mandi di Pasir Salak…Perak

      14

      0
      • Anonymous says:

        alah matsaleh x kawin pun boleh je ada anak .
        ape nak heran

        2

        1
        • Anonymous says:

          Bodoh..mak dia dulu kwin dgn bekas bapak dia orang putih..kawin betul2 ok.bukan anak haram…dulu mak dia penyanyi 80 an…nama dia norashikin tk salah..orang spore..kau mana kenal..kau orang kampung..

          3

          6
        • Anon Jugak says:

          Huk alooohh. Aku baca komen org ats sekali je aku dah faham.
          Anon 9:47pm maksud kan komen si wekkkk tu ha psl jwww birch x sempat kawin la baghal.
          Aku baca x rasa pulak dia tujukan pada si delisha kesayangan kau ni yg beriya sangat senak telor kau apehal derr ??
          Biar asal kampung jgn perangai kampung x semenggah mcm kau, x faham komen org.
          Kahkahkah.
          Lucu la weyhhh.

          4

          1
    • wekkkkkkk says:

      Anon Jugak
      says: July 8, 2017 at 2:57 pm

      ..aku guraupun masih x ada yg fhm..hanya kamu yg fhm tagline “Anon Jugak say July 8, 2017 at 2.57pm..

      1

      0
  8. biarbetik says:

    Cantik boleh berlakon…tak dari jenis kayu…sgt berbakat, boleh nangis, suara tak kepit, boleh pergi jauh kalau pandai jaga diri & bersikap humble…gd luck;)

    20

    0
  9. Princess Godzilla says:

    Dato Red da start mengintai….

    35

    0
  10. nok gebuzzz says:

    comel dan berbakat…tgk cite tu pon sbb dia ni….suke tgk rambut dgn stail dia..makin tergugat la pelakon2 perasan diva dan yg lain2 perasan dia paling cantik tu…haha!

    17

    0
  11. Anonymous says:

    mcm muka aisyah ,ank che ta bila da besaq nnt

    2

    5
  12. Anonymous says:

    She’s cute.
    But do we really need this in the industry?

    0

    6
  13. anon says:

    Lawa, tapi posing mendadanya….

    0

    8
  14. Anonymous says:

    Tk kisahlah..spore ke malaysia ke..manusia jugakkan…mana2 boleh..jgn ada yg nk dengki selalu boleh tk

    3

    0
  15. aihh says:

    tulang rusuk kiri leh bergetar ni… indahnya ciptaan..

    1

    0
  16. Cantik nye dia…

    2

    0
  17. Lokmanamirul says:

    Untunglah pelakon jelita nih

    1

    0
  18. ratugosip says:

    mcm babydoll!

    3

    0
  19. Anonymous says:

    dia sangat cantik dan berbakat… i yg perempuan pun jatuh cinta tau ..
    pelakon senior yg belum ada kerja tetap tu tu carilah kerja tetap boleh menampung masa tua anda.. sebab makin ramai lagi pelakon macm hannah nie yang akan muncul tau..

    3

    1
  20. Anonymous says:

    Aku tgk tv kuar cerita yg dia berlakon terus aku kata cute betol dia..manis je..pastu trus tgok cerita mrphotografer tu berlakon pun not bad dia ni, mcm real. Klu baca novel selalu aku bygkan muka heroin yg cute mcm dia ni la kihkihkih mcm patung ternyata wujud girl cute mcm ni.

    0

    0
  21. Anonymous says:

    perghh…kalu pajura dengan patah amin ambik gambo berlaga2 mcm dalam gamba 1st tu, gerenti 10page beautifulnara pasal isu gambo tu je.kahkahkah.

    1

    3
  22. Intan says:

    Alah. Orang singapore keje malaysia bape hinggit lah sangatttt…… dia pun belakon kat malaysia pasal minat belakon je..

    0

    3
  23. Anonymous says:

    Mantap!!

    0

    0
  24. Tahukah anda says:

    Cuba anda ukur panjang kaki anda pd pagi dn pd sblah ptg. Kaki anda akan pjg 5 hingga 10% pd sblah ptg. Ukuran dlm peratus bkn dlm cm, kaki atau sentimeter jilake sungguh.

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Drama kisah kemaruk celah kangkang lagi…udah2 ler tu.

    3

    1
  26. Ida says:

    Artis pan Asia memang cntik tapi Lakonan x soul lah Micah jemu.tgk sekejap lips tu x rasa nk follow. Layak jadi cuts produk dn model iklan lps tu kawin kerabat trus tenggelam xtahsn lama. Drama ni follow 1ep Aja x menarik cerita wtk sama.

    0

    1
  27. Goodluck Hannah says:

    All the best Hannah! Semoga tak keluar gossip dah jumpa mak bapak syafiq kyle ye! Awak cantik and berbakat, tak perlu gossip gossip murah??

    1

    0
  28. Goodluck Hannah says:

    All the best Hannah! Semoga tak keluar gossip dah jumpa mak bapak syafiq kyle ye! Awak cantik and berbakat, tak perlu gossip gossip murah??

    2

    0
  29. Dean Winchester says:

    Smlm tertengok cite ni kat astro, not bad lakonannya. Rupa pon ada, blh pergi jauh lagi minah ni. Amboi syafiq kyle, kemain menyengeh dpt bergambor laga pipi dgn awek cun. Tingat suami pnh ty sapa syafiq kyle ni, sb dia kata pipi syafiq dia chubby, tak ada aura hero, hihihi. Tp not bad apa syafiq ni kan

    1

    0
  30. #HannahDelishaFans says:

    She’s pretty and adorable..

    0

    0
  31. Anonymous says:

    zaman kejatuhan neelofa hahahaah

    1

    0
  32. Anonymous says:

    tak leh move on watak syafiq dalam tanah kubur tu…

    0

    0
  33. Anonymous says:

    tak leh move on dengan watak syafiq dalam drama tanah kubur tu….

    0

    0
  34. Mawar says:

    Tak leh move on dengan watak syafiq dalam drama tanah kubur tu…..

    0

    0
  35. Anonymous says:

    lawa banar

    0

    0

Leave a Comment

Optional