Written by Bella | January 2nd, 2019

Majlis malam berinai Elfira Loy yang cukup meriah dan indah dengan tema Bollywood mewah serta eksklusif mencuri tumpuan ramai.

Elfira juga kelihatan sangat cantik serta menawan ibarat heroin Hindusta dalam busana Lengha dengan rona kuning dan merah. Selain keluarga dan teman rapat, rakan artis iaitu Bella Dally dan Sweet Qismina juga turut hadir memeriahkan majlis.

Jom kita lihat beberapa lagi foto sekitar malam berinai Elfira Loy dengan membaca entri ini sepenuhnya.

111 responses to (7 FOTO) Elfira Loy Cantik Menawan Macam Heroin Bollywood Di Malam Berinai

  1. Lily says:

    Aku confius, ni dah india ke melayu yg kawin

    45

    1
    • Anonymous says:

      kening india, hidung melayu

      30

      0
      • Pekerja Gomen says:

        kenapa ek… muka dia takde apa yg berseri pun…
        sama je…
        aku expect pmpn akan nampak stunning bila kahwin…
        sbb tu yg berlaku pada kawan2 aku..
        tp dia ni…biasa je…mcm tgh berlakon… confuse aku..

        46

        2
        • Anonymous says:

          mgkn balasan dri janji palsumu

          18

          0
        • Anonymous says:

          mungkin sebab kerap bermakeup jadi perbedaan tak ketara sgt..

          47

          0
        • leman bkn org gomen says:

          sbb kwn ko bukan retis yg make up tebal alam sentiase. time kawen tu la baru kwn ko make up tebal.
          cube xmake up lgsg seri x muke kwn ko tu?
          xyah nk confuse sgt p buat keje ko tu.. asik nk gossip je org gomen ni. haahahahaha

          10

          10
        • Anonymous says:

          Geli la yg beria ikut tema bollywood ni. So yesterday.
          Low class. Pemikiran hutan baru buka je nak tiru2 semua ni.
          Zmn nenek aku je org melayu sibuk buat style2 baju bollywood tema bagai.
          Tetaplah tema standard yg biasa org2 malaysia/melayu buat jgk yg sedap dibawa, X kisah la samaada baju yg nampak kemelayuan ataupun bkn kemelayuan mcm gaun ke dress ke apa. Ini sibuk berbollywood kalau kacuk india atau kawin india tak apa la jgk

          36

          0
        • Anonymous says:

          Punya pasal la duit dia. Ada dia mintak derma ke? Panas sgt korang ni dah knp? Sakit? Terlupa makan ubat?

          -1

          38
        • Pekerja Gomen Aku Sokong says:

          Fazura, Anzalna Nasir, Ramona Zamzam, Ummi Nazeera pun artis jugak weh… Mekap tebal hari2 gak…. elok je kahwi nampak stunning dan marvellous…

          Tgk gambar kawen dia…. masa pakai gaun putih side tepi…. perhatikan pinggang ke punggung… serius tak lawa langsung… anak dara…
          Pendek tapi punggung mcm anak lima

          40

          1
        • Anonymous says:

          to anon January 2, 2019 at 5:03 pm,
          kah3 sbab org dh nyampah dgn dia gila duit, maknya kata bab agamaaa pnting tp buat mjlis mmbazir dn tergedik2?, last2 pilihan bollywood ketinggalan nmpk murahan walaupun dh kluar cekik duit belah pihak lelaki brkoyan2

          17

          0
        • Anonymous says:

          Yang paling confuse idk why rs menyampah & meluat y t’amat sgt pd dy nie, sumpah xth knp ?

          24

          0
        • Anonymous says:

          Netizen menyampah sbb kes mak suruh bekas bf hafal surah bagai hakikatnya nak menantu loaded dan berpangkat. Terus setuju tanpa byk songeh lagi makcik lindungan kaabah tu.. hiks.

          31

          0
      • Anonymous says:

        Theme Bollywood is so 5 years ago. Nothing special sis. Next?

        25

        0
      • Anonymous says:

        Buat theme red india pun sesuai rasanya dgn kening dia tu.. huhuhu

        7

        2
    • Meera says:

      Lain kali buat tema Halloween, sesuai la kening ko yg mcm hantu tu…

      9

      2
    • Anonymous says:

      ketinggln zmn

      3

      1
    • Spongebob says:

      Dono la gais.
      Taksub betol retis2 kita dgn style bollywood kan, lagi2 buat tema kawin la berinai la apa lah.
      Pelik, pdhal baju2 kita elok cantik je pon. Dlm byk2 artis msia yg kawin, aku suka ramona zamzam, siti saleha, izara aishah, kalau uolls prasan, dieorg sume tu takde buat pon mlm berinai. Sume lawa2, mixed blood & sexy tapi lagi relax dari elfira ni yg mcm try hard naw2 dgn tema bollywood nye.
      Sorry gais, just my 2 cents.
      Peaceout yo

      16

      0
    • Huhuhaha says:

      Aktiviti keagamaan mcm ni la yg mak elfira nak… Br la padan dgn menantu yg hafal surah al mulk… Eh! Silap. Yg kena hafal tu sufian, menantu yg x jd. Menantu yg ni, surah apa la yg dia kena hafal agaknya. dah settle hafal, EL tlg celebrate dgn majlis berinai bollywood

      22

      0
    • Anonymous says:

      Tenggelam pengantinnyaaam. Kawan2 lagi berseri. Opss

      16

      0
    • Anonymous says:

      Hodoh sungguh. Pakai subang besar kat hidung

      8

      1
    • m says:

      pasai apa aku tengok macam dia try hard ah?

      1

      0
  2. Nd says:

    Tgk muka dia Sama je tak ada beza nya..

    17

    0
  3. Anonymous says:

    maduxi dixit jdi pelacur dlm filem devedas

    5

    1
  4. Bawang Blender Halus says:

    macam batak!

    5

    1
  5. Anyn says:

    Kontroversi masih merah dgn merahnya inai di jarimu…… Makanya… Cantik mcmana pun… Mcm xde seri je…syok sendiri je…. Nway congrats. #Mohonbersara #lisasurirumahsepenuhmasa

    15

    0
  6. Anonymous says:

    hentah-hape hape tah

    5

    1
  7. Anonymous says:

    cukup la bersederhana saje tak perlu letak kat hidung tu :)

    13

    0
  8. Anonymous says:

    hentah hape-hape tah

    2

    1
  9. Anonymous says:

    She is like a Christmas Tree. Alahai….less in more la El.
    Sorry, u don’t look stunning at all. Why berinai je kena tema Bollywood? Tak special langsung.

    26

    0
  10. Anonymous says:

    sampai 6/1/2019…pasti up gmbr sekor ni..

    6

    1
  11. Anonymous says:

    siap ada bunga kalung tu.. pempuan berhijab kat Malaysia ni makin lama makin over aku tgk.. lapar perhatian sangat…

    14

    0
  12. Anonymous says:

    hentah hape-hape tah..

    1

    1
  13. Anonymous says:

    nk tengok apa juadah…nya..

    1

    1
  14. Yulanda says:

    Terlalu mencuba sangat gitu la. Hakikatnya… just mediocre!

    12

    0
  15. Tanya Je says:

    Orang berhijab skrg knp over sgt eh? Melepas gian akibat terpaksa berkelitup ke?

    11

    1
  16. Anonymous says:

    india sini dan india di india, sikh di sini, sikh di punjab india, bangla dan pakistan ..SEMUA NI TAK PERNAH MEMAKAI PAKAIAN PERKAWENAN MELAYU..

    Kita je yg jakun..mudah di jajah.

    13

    2
  17. kesian kau nyah says:

    nak tak nak kena bandingkan juga… fazura pun simple je tp cantik, berseri je…tp dia ni mcm something missing la…rasanya ramai yg tak dapat nak dapat nak happy utk diaorg ni

    14

    1
  18. leman bkn org gomen says:

    aku ni xminat pn minah kecik gedik2 ni.. tp memasing pnn xyah la kutuk sgtt.. biar la dia duit dia bkn duit ko or laki ko! sbnrnye korg jealous kannnn.. si kecik ni da kawen.. korg xkawen lg or time kawen biase2 jeee pastu buat loan xabis bayar.. hahahaha

    0

    11
  19. El says:

    Tak pyh nk rasis.. spender korang pun made in Bangladesh!

    1

    4
  20. Seri Gunung says:

    Ni yg namanya iya iya Orr…muka takde seri pengantin kelaut dlm ..mak janda jiran sebelah kahwin pun meletup berseri seri…ikhlas dpd hati terpancarlh keluar tu yg namanya seri…

    6

    0
  21. Anonymous says:

    Bila org dah tak suka, cantik pun tetap buruk dimata bawang2 busuk sekelian!

    2

    8
  22. Anonymous says:

    Habislah lepas ni ko jaga baby je lah. Netizen pun dah nyampah sama ko El.. join la group Izreen, Hanez Suraya dan Sajat!

    11

    0
  23. Singbluesilver says:

    Cliche sgt dah Tema Bollywood ni. Sy rasa malam berinai yg paling menarik ialah Jihan Musa… Tema kebaya sulam & kain batik tu. Nampak meriah sgt

    6

    0
  24. mawar merah says:

    Tak cantik langsung…terlalu mengagungkan budaya org kafir..kesian nk sgt gila perhatian..ish3

    6

    0
  25. karpet says:

    ikhlas dr hati..xcantik pon..sari kau mcm karpet

    9

    0
  26. Cik green says:

    Dia ni keturunan india ke apa? Tak habis2 malam berinai style bollywoood. Bosan la. Kalau melayu buat aje la mlm berinai biasa2 aje. Lebih berseri. X yah le nk berbollywood sgt.

    7

    1
  27. Anonymous says:

    ish ish ish mulut korang ni…

    0

    3
  28. Anonymous says:

    Outdated! Thanks for trying..

    11

    0
  29. Anonymous says:

    kelabu asap kau nyah mcm bapok!

    3

    1
  30. Anonymous says:

    Bollywood, open house Hari Raya pun byk dah buat. Dah basi..

    3

    0
  31. Yawn says:

    Tema Bolywood boleh gediks lebih sikit.. buat2 x phm korng kaaannnnnn?

    3

    0
  32. Anonymous says:

    Apa agaknya perasaan dia bila semua org asyik kecam hari yang sepatutnya menbahagiakan dia? Mungkin dia boleh berpura2 bahagia dan berpura2 tak ambil pusing tapi hakikatnya pasti hati rasa tak happy, kan? Org lain bila kahwin semua org happy untuk pasangan tu tapi dia semua org tak suka. Kiri kanan depan belakang orang mengata.. sedangkan kata2 itu adalah doa. Pengantin lain didoakan perkara yang baik2 tapi dia dapat doa yg sebaliknya dan menjadi kejian org. Apa perasaan kamu, elfira? Dan kalau dia perasan, perkahwinan dia hanya dikenali kerana dia putus cinta dgn sufian. Jika tidak, jgnkan nk dicompare dengan fattzura, dgn ahmad maslan pun belum tentu!

    21

    0
    • Anonymous says:

      Sebab tu seri tak naik kot..

      9

      1
    • Anonymous says:

      Jika dulu msa putus tunang..kihkihkih…cepat reply. Duduk kt bucu ktil sorang2 lyn perasaan dan main hp.

      Lpas mnikh org komen bgai nk rak mymph. Senyp terus. Tahulh skrg sudh ” mkn sedap”.

      1

      0
    • Anonymous says:

      Ayat last ko mmg lawak…. LOL.

      1

      0
    • Anonymous says:

      tulah kesian, ni bru majlis kedua, ade lg 3 majlis ni ntah bape bakul org mengata hanya sebab keputusan dia and mak die tu. seems like rakan2 artis je aku tgk yg wish tanhniah bagai. yg lain sume dok hentam heuheueheuu

      2

      0
  33. Anonymous says:

    Idk why kenapa rasa meluat & menyampah y t’amat sgt dgn dy nie, sumpah btl2 xth knp.. Dr dulu lg xb’kenan sgt

    7

    1
  34. Anonymous says:

    Pehh ni baru malam berinai n nikah, ade lagi 4 majlis sure BN buat liputan meluas sampai bulan depan hari2 lah pasal el ni aduhhh dahla xnaik seri pastu tema bollywood sarat giler fail dooh, kate bakal husband alim tapi bini wat tema bollywood siap cucuk idong bagai

    2

    1
  35. Anonymous says:

    Yang aku herannya… Mana nye inai di tangan??? Yang aku tengok cuma cucuk hidung dan bunga kalung. Tu je. Orang berinai sepatutnya pakai seringkas mungkin supaya senang nak salin baju ke buat persiapan lain ke apa selepas tu. Tapi ko sarat mata memandang sarat lagi hidung mencucuk. Tak phm aku. Mlm berinai sebenarnya pakai sarung dan shirt camtu je. Ini dah mcm keling paria.

    8

    0
  36. Anonymous says:

    5 kali resepsi pun kalu seri pengantin hilang, guano tu? 5 kali la ko hambar ..baik kansel. 3 cukup..kalau mrmbazir lagi x berkat riak tuhan marah. Makcik x baca hadis ke tu?

    10

    0
  37. Anonymous says:

    Duk laa nk pakai mcm keling… India sana baju kurung kita pun tak kenal. Tapi takpa la, sesuai muka elloyang ni memang mcm keling pun especially tang kening yg dia rasa mcm cun sgt gamaknya tebal semacam gitu.

    5

    1
  38. Akak J says:

    5x receptions melampau nyer ko ni kerabat pun x over mcm ko wlapun laki handsome mcm Juliana Evans tu. Akak harap kekal hingga ke jannah. Jgn kandas mcm lain2 sudah keluor anak 2 mula nk minta cerai tak tahan kena basoh spender laki.

    11

    0
  39. Seri Cahaya Gillette says:

    Buat banyak majlis lagi 5 x ganda org perli dan kutuk. Biar kualiti bukan kuantiti yg harus ditekankan. Ni kalu nmpk mcm birthday je sis. Tunggu next resepsi atau seri tak timbol2?

    9

    0
  40. Kaka says:

    Sori el.. U are trying too hard sampai sarat sgt ktmuke tu.. Bollywood actress pn xde seteruk tu.. Cube tngok priyanka kawin pun x over sarat camni.. Muke dah la kecik ada hati nk pakai aksesori penuh 1 muke tu.. Less is more sis!

    Btw, kwn2 lg wayyyy prettier than pengantin.. Diorang lebih berseri dr u el..

    16

    0
  41. Anonymous says:

    x perlu byk majlis yg penting hambar…..

    3

    1
  42. Anonymous says:

    Over tapi tak wow! :((((

    6

    1
  43. miss lia says:

    mcm ade xkena je wedding dia ni. dress dan perhiasan bukan main tapi gitu2 je lah hasilnye. mungkin sebab ko xada height atau aura model. just average, not extraordinary.

    6

    1
  44. Ayoooo!!! says:

    Kalau gelang kaki dah letak ke muka .. semak la kami yg menengok ko pun naik lemassss!!!!

    5

    0
  45. Anonymous says:

    Jgn merusuh depan kuil sudah lah ye..lol

    9

    1
  46. Alanice says:

    Nak wat majlis exclusive sng je, cri org yg ade duit

    1

    1
  47. WickEd says:

    Gigih atas semua komen mengutuk…biarla dah jodoh dia…biarla semua org tua pun nak tgok anak senang…mungkin Pian ada salah bohong pada janji bukan masalah duit aja sapa tau…Pian pun dulu pernah melukai hati org lain kan? Ini satu pengajaran buat dia…aku tak berapa nak hadam kening El ni aja but ni jodoh kot…ada kenal lama2 kawin org lain…Pasal buang duit ni well, satu kali kawin…semua org pun nak buat gah2 kalau mampu ye tak? Duit dia asal takde lap dance atau strip ok la…Selamat Pengantin Baru.

    0

    7
  48. Elnino Loy says:

    Ade x mak die sroh laki die hafal surah sblm nk kawen mcm die buat kat ex tunang dlu ??

    5

    0
  49. Sofia belluci says:

    For me if we judge based on the recent celebrity wedding, definitely Nadiyah Shubab is ever such a gorgeous bride eventho she might have made her face done a lil but she still have the glow. El doesn’t look stunning in this bollywood attire as her friends outshines her nor her solemnizatiom outfit which is just too heavy and i guess she is already bottom heavy, just not quite right. But congratulations, he is quite a catch! ;

    3

    1
    • Anonymous says:

      Kaka Azraff pun stunning masa kawin. Simple je but lawa. Memartabatkan budaya melayu. Actually nak western ke..indian ke… sukahati la… but bila super sarat gini dengan receptions, what are you trying to proof? Supian, mujur la ko tak kawin dgn this lady. Dari kurus jadi rangka ko nak support her and please the family.

      9

      0
  50. Anonymous says:

    lembu ke tu? beso beno tindik idung?

    3

    0
  51. popo says:

    Ramainya org xsuka El. Kesian pulak aku nengoknyeee

    4

    0
  52. Anonymous says:

    Say no to dress to El.burokkk

    0

    1
  53. Anonymous says:

    Tunggu je after 5 years.

    1

    0
  54. dugaan says:

    perghhh, semalam budaya khawin macam kristian dah dengan vielnya kat muka, harini dengan subang lombu kat idung besar gading. aduyayyy. aku kesian ko dik. 2 majlis ko ni sangat kesian. tak cantik langsung, 1 bintang pun tak boleh nak kasik.
    harap 5 majlis ko nak buat tu, teselit juga yang buat natizen rasa kagum. fuhh 5 majlis. yang penting lakiku kaya katanya, surah pun mak dah tak hirau.

    1

    1
  55. nak tau says:

    gelang mas kawen dia beso mane..nak gak tengok..sb mak dia tak mata duitan kan.
    huhu..

    1

    0
  56. Yaya says:

    Sis mencari dimana MENAWAN yang dikatakan tu..tlg sis??

    1

    0
  57. Yaya says:

    Sis mencari dimana MENAWAN yang dikatakan tu..tlg sis??

    1

    0
  58. future skandal suami elfira says:

    lembu2 ni lepas menari dah boleh ikat tali kat hidung tu.
    dah ada tempat ikat.
    trend yg ketinggalan zaman
    hahahahaha

    1

    0
  59. future skandal suami elfira says:

    lembu2 ni lepas menari dah boleh ikat tali kat hidung tu.
    dah ada tempat ikat.
    trend yg ketinggalan zaman

    0

    0
  60. joy yah says:

    pelik tgk org islam ni dok bangga nak ikut sgt tema bollywood..klo dh jawa tu jawa je la…xyah acah2 bollywood bagai…

    1

    0

Leave a Comment

Optional