August 16th, 2019

Digandingkan bersama Mira Filzah di dalam drama bersiri Sweet Dream, pelakon kacak Ben Amir  yang membawa watak Qash Adam semakin mendapat perhatian ramai.

ben amir mira filzah

Penampilan Ben yang berambut panjang membuatkan ramai wanita ‘cair’ dan disifatkan sebagai seorang yang romantis.

Siapa sebenarnya lelaki yang menjadi kegilaan ramai ini? Jom kita kenali jejaka paling hangat di pasaran.

 

BIODATA

ben amir sweet dreams

  • Muhammad Amir bin Sabaruddin atau lebih dikenali dengan nama Ben Amir dilahirkan di Kuala Lumpur pada 13 Mei 1990 dan kini berusia 29 tahun.
  • Bekas penuntut UiTM Lendu, Melaka dalam jurusan Diploma Pengajian Perniagaan.
  • Mula mencipta nama menerusi pertandingan Hero Remaja 2012 disamping pelakon popular lain iaitu Fattah Amin, Syafiq Kyle, Hafidz Roshdi, Hafreez Adam, Fendy Bakry, dan Saharul Ridzwan.
  • Namanya mula dikenali dalam drama popular Suri Hati Mr. Pilot, memegang watak sebagai Dr. Muslim. Gandingan bersama Neelofa dan Fattah Amin pada 2016.
  • Pernah digosipkan bercinta dengan pelakon jelita Uqasha Senrose.

FOTO TERKINI BEN AMIR

ben amirbiodata ben amirinstagram ben amirfoto ben amirben amir


86 responses to “(7 FOTO) Ben Amir Hero Kacak Drama Sweet Dreams”

  1. Anonymous says:

    pakat dok komen buruk2 ciptaan Allah… mcm yg komen tu lawa sangat… tak kena mana pun level selain berani dalam ni saja

  2. leez says:

    rasanya yang suka komen tak hensem la, suruh orang tukar taste la apa la mesti wajah sendiri/pasangan tu nan hado jua.
    taste orang berbeza2 sukahati la. kau yang tak suka pergi la baca story ayda jebat, malam tengok channel lain

  3. Anonymous says:

    mcm bosan je citer sweet dreams tu..
    1. mira filzah asyik pakai gaya tudung yg sma je dari 1st iklan promo keluar kt tv, smpi skrg xtau dah berapa episod
    2. yg belakon jd mak mira filzah pun asyik sama je gaya rambut ikat sikit pastu ada lebih2 sikit kt depan muka tu
    3. ben amir ni pun gaya rambut ikat blkg pastu ada lebih2 sikit kt dpn, mcm rambut mak mira filzah tu

  4. excuse me says:

    apa yang kacaknya? biasa je.

  5. Anonymous says:

    Bilamna netizen terlalu bijak menilai sampai lupa apa yg dinilainya tu ciptaan Allah. Kalau bab drama,, Kita org malaysia support je produk malaysia. Incase klau x suka xyah tgk. Klau suka tgk. Tak payah terlalu over mengutuk mcm diri sndri paling hebat. Klau nak support tgk. Klau rasa xnk support diam.ada kata “Rsa benci tgk baik pi cuci kain lah, goreng ikan lah ehh ada masa plak nk mengutuk, ada masa plak nk baca blog,.. Sedih dgn sikap manusia skrg.

    • Anonymous says:

      Org bkn bercakap pasal ciptaan.. org ckp pasal “commercial value”. Sikit2 nk petik nama tuhan. Tuhan suruh ko join gosip ke huh? Pergi ngadap kiblat dan solat je. Media social xder pun dlm hadis sahih sis..

    • Anonymous says:

      Maaf ye. Sejenis yg kurang minat nak berbalah. Klau x ska just jgn tgk. X semesti yg awak x ska org lain pun x ska juga. Salam

Loading...