Written by Bella | August 16th, 2019

Digandingkan bersama Mira Filzah di dalam drama bersiri Sweet Dream, pelakon kacak Ben Amir  yang membawa watak Qash Adam semakin mendapat perhatian ramai.

ben amir mira filzah

Penampilan Ben yang berambut panjang membuatkan ramai wanita ‘cair’ dan disifatkan sebagai seorang yang romantis.

Siapa sebenarnya lelaki yang menjadi kegilaan ramai ini? Jom kita kenali jejaka paling hangat di pasaran.

 

BIODATA

ben amir sweet dreams

  • Muhammad Amir bin Sabaruddin atau lebih dikenali dengan nama Ben Amir dilahirkan di Kuala Lumpur pada 13 Mei 1990 dan kini berusia 29 tahun.
  • Bekas penuntut UiTM Lendu, Melaka dalam jurusan Diploma Pengajian Perniagaan.
  • Mula mencipta nama menerusi pertandingan Hero Remaja 2012 disamping pelakon popular lain iaitu Fattah Amin, Syafiq Kyle, Hafidz Roshdi, Hafreez Adam, Fendy Bakry, dan Saharul Ridzwan.
  • Namanya mula dikenali dalam drama popular Suri Hati Mr. Pilot, memegang watak sebagai Dr. Muslim. Gandingan bersama Neelofa dan Fattah Amin pada 2016.
  • Pernah digosipkan bercinta dengan pelakon jelita Uqasha Senrose.

FOTO TERKINI BEN AMIR

ben amirbiodata ben amirinstagram ben amirfoto ben amirben amir

86 responses to (7 FOTO) Ben Amir Hero Kacak Drama Sweet Dreams

  1. Huhuu says:

    Qash..love u…-mak org

    3

    4
  2. Anonymous says:

    Kacak? Haha… ketawa lagi haha.. mcm tarzan je akak nengok. Serabai berkepam gitu.

    6

    3
  3. MissLittleC*nt says:

    sorry not my type… please buckle up your taste guys… :((

    8

    5
  4. Anonymous says:

    X bergetar tulang rusuk la.. sorry bro!

    3

    4
  5. Anonymous says:

    3 bintang je.. strategi nk naikkan rating ke? Mcm ni handsome? Lol

    3

    4
  6. Anonymous says:

    Minat dia masa mula2 berlakon
    Lepas couple dgn uqasah x minat..
    Putus minat balik.. baru tebgok balik lakonannya

    3

    1
  7. Zakiah Haron says:

    Produksi hauk mane nie wey? Hero drama Tanah Kubur aje!

    2

    5
  8. !!!!! says:

    Nooooo… thanks!!!!

    2

    2
  9. Sajad says:

    Mcm tarzan jew.. keding pulak. Adoiii.

    2

    3
  10. Anonymous says:

    Alamak… potong stim. Rambut tu spoilt sgt! Zaman2 rock kapak Eddie Hamid dah berlalu bro!

    4

    4
  11. Mira X Nampak Laaa says:

    x minat jantan bibir2 tebal gini sorang dah ada ckup la. next?

    3

    2
  12. unknown says:

    Hensem je aku nengok.. confirm lagi hensem daripada somi2 & anak2 achik2 bawang sekalian yg sememeh tuh.. hahaha

    41

    1
  13. Cik Bae says:

    Maaf negara ni dah ketandusan hero ke? Ni mcm kalu kt indonesia sinetron yg direject punya la standard.

    3

    10
    • Anonymous says:

      Kesian awak pulang indon je lah nak tengok lelaki indon yg kacak… tebal2 bibir pun ramai rambut pun cantik keriting halus…. putih mulus boleh tukar2 pasangan

      2

      0
    • unknown says:

      sume cocok nak buat hape.. hahaha

      0

      1
    • Anonymous says:

      Nak yg campur org putih ya… mcm pelakun indon tu..
      Agama kelaut tukar2 pasangan sex, cium dikhalayak ramai..
      Tak perlu itu semua retis malaysia pun buat juga hingga keluar anak luar nukkah

      4

      0
    • Anonymous says:

      Nak yg campur org putih ya… mcm pelakun indon tu..
      Agama kelaut tukar2 pasangan sex, cium dikhalayak ramai..
      Tak perlu itu semua retis malaysia pun buat juga hingga keluar anak luar nikah

      1

      0
  14. Smile says:

    Korang….lakonan dia baguslah…Ada penghayatan skrip……tengoklah sampai episode demi episode

    22

    0
    • Anonymous says:

      Tak koser lah.. baik aku cuci kain .. goteng ikan. Tengok lagi meluap-luap tengok muka perasan handsome mcm hot sgt. Mira pulak.. budak2 uni dan kolej suka la layan kemaruk nk kawin visi utama lepas study! :((

      0

      5
  15. Anonymous says:

    Adik Lisa rupanya! Patutlah naik mendadak. Dah agak dah.. somebody.. somebody!

    0

    12
  16. Hero Remaja Cenggini? Omg! says:

    X kisah adik siapa pun.. muka tu penting harap bibir tebal baik ko jadi model lipstick je bro.

    0

    6
  17. Lily says:

    potong la rambut tu… ko bukan Jimbara and the group.

    0

    13
  18. Rin says:

    Takde lah hensem mane, muka susah senyum, drama sweet Dreams tak de lah best mane pun, biase lah kalau drama arahan Michael ang ni awal die nak buat sesuatu yang berlainan, sesudahnya dah melalut ke mane jalan cerita nya

    2

    5
    • Anonymous says:

      mike ang mmg camtu… awal2 1st episod je gempak.. masuk episod 3 je… krik krik krik.. xder mende pun.. saja kasi drama padahal isu senang je. buat drama punya complicated tengok muka naik bosan!!!

      2

      1
  19. Bukan Ben Amir says:

    dia bukan adik Lisa lar..korang ni pun..
    ni kira helok lar ni..korang nk hensem mcm mn lg..
    lakonan dia pun ok ape..

    20

    1
  20. Aku says:

    Tak kisah la handsome ke tak. Tapi kalau berlakon muka nak control macho je memang off!

    0

    8
    • Anonymous says:

      Mmg hero Melayu muka kemurungan kan? Terlebih feel … pulak x pernah senyum. Ketat jer! Tengok kita plak jd murung. Sbb tu malas nk layan sis. Entah apa2 jln cerita. Nak kawin.. kawin.. kawin. Tu je lah genre drama kita.

      1

      3
  21. Fakta says:

    Tak best drama2 skrg biar siapa pun hero. Yg boleh naik .. Azril Ismail dan Syafiq Kyle je. Yg lain .. bakal jadi retis jual barangan dan kelangsungan produk timbang kilo!

    2

    7
  22. chiara says:

    Bukan dia budak scammer yang selalu call org kat tb tu ke hehehe

    4

    1
  23. damai says:

    bukan adik liza lah, liza kan bungsu, dah ramai ckp muka dia iras2 liza mcm adik beradik so liza ckp dah ramai ckp muka mrk seiras, so adik lah juga, tulah kelebihaan membaca article sampai habis

    1

    3
  24. Anonymous says:

    Lisa anak bongsu.. muka je sama wei.

    1

    0
  25. mona says:

    Biasa2 je. tgok sekali, x de nak pandang kali ke-2..cukuplah setakat sekali tu je

    2

    6
  26. anonymous says:

    ni kan bekas anak ikan MILF,cik haliza misbun

    0

    0
  27. Anonymous says:

    x berapa ..he is an average dude…

    3

    2
  28. Anonymous says:

    taste uqasha tpi uqasha nabil pun sanggup…pikir2 kan..

    1

    2
  29. Mama says:

    Kalu jumpa kt luar.. x toleh 2x. Xder la se hot mana….

    1

    2
  30. Confused i says:

    Man or Transexual ? Lol

    1

    4
  31. Sieara says:

    Tatse ustazah tudung la kot …

    Handsome lagi laki aku ….by millions times

    2

    2
  32. Boo says:

    Pelik. Dh tak suka tu, mcm mana boleh sampai sini jugak eh. Lol la korang. Mengutuk org mcm diri setaraf malaikat?

    13

    0
  33. Jabir says:

    Urut sedap
    01120844150 Dila

    1

    0
  34. Anonymous says:

    zul ariffin who?

    1

    1
  35. Lavender says:

    Kenapa ramai sgt yg kutuk dia? Dia handsome laaa. Seriously! Dah lama x layan citer melayu aritu terlayan masa lik kg dan nampak dia dalam drama. I was like wowww handsome nye dia!!! Aku sorg ke yg ade perasaan camni!? Hahaha

    16

    2
  36. Anonymous says:

    Bilamna netizen terlalu bijak menilai sampai lupa apa yg dinilainya tu ciptaan Allah. Kalau bab drama,, Kita org malaysia support je produk malaysia. Incase klau x suka xyah tgk. Klau suka tgk. Tak payah terlalu over mengutuk mcm diri sndri paling hebat. Klau nak support tgk. Klau rasa xnk support diam.ada kata “Rsa benci tgk baik pi cuci kain lah, goreng ikan lah ehh ada masa plak nk mengutuk, ada masa plak nk baca blog,.. Sedih dgn sikap manusia skrg.

    5

    0
    • Anonymous says:

      Org bkn bercakap pasal ciptaan.. org ckp pasal “commercial value”. Sikit2 nk petik nama tuhan. Tuhan suruh ko join gosip ke huh? Pergi ngadap kiblat dan solat je. Media social xder pun dlm hadis sahih sis..

      0

      5
      • Anonymous says:

        Maaf ye. Sejenis yg kurang minat nak berbalah. Klau x ska just jgn tgk. X semesti yg awak x ska org lain pun x ska juga. Salam

        0

        0
  37. excuse me says:

    apa yang kacaknya? biasa je.

    0

    2
  38. Anonymous says:

    mcm bosan je citer sweet dreams tu..
    1. mira filzah asyik pakai gaya tudung yg sma je dari 1st iklan promo keluar kt tv, smpi skrg xtau dah berapa episod
    2. yg belakon jd mak mira filzah pun asyik sama je gaya rambut ikat sikit pastu ada lebih2 sikit kt depan muka tu
    3. ben amir ni pun gaya rambut ikat blkg pastu ada lebih2 sikit kt dpn, mcm rambut mak mira filzah tu

    0

    3
  39. leez says:

    rasanya yang suka komen tak hensem la, suruh orang tukar taste la apa la mesti wajah sendiri/pasangan tu nan hado jua.
    taste orang berbeza2 sukahati la. kau yang tak suka pergi la baca story ayda jebat, malam tengok channel lain

    7

    0
  40. Anonymous says:

    pakat dok komen buruk2 ciptaan Allah… mcm yg komen tu lawa sangat… tak kena mana pun level selain berani dalam ni saja

    5

    0
  41. Peminat wash adam says:

    Bg aku Ben amir ni helokkk je…biasa la.dh pengarah Suh stail rambut gtu nk buat mcm ne Kan…Nina juren pon ok…Kali ni watak Dy Len skit..baguihhhhh….mcm 2 jgk pu…semuanya ok aku tgk….jgn la.kecam.teruk2 sngt…sokonglah filem.melayu…….

    5

    0

Tinggalkan Komen Anda Di Sini