Written by AbangNara | March 30th, 2017

Secara jujurnya, ada sahaja peluang untuk meluangkan masa bersama anak-anak, Abang Nara pasti takkan lepaskan peluang itu. Tak kira lah, hari minggu ataupun cuti umum, ada je peluang Abang Nara dan wife tercinta akan buat plan. Maklumlah, budak-budak ni cepat membesar.

1

cuti sekolah yang lepas Abang Nara bawak anak-anak bermain dengan binatang di Farm in The City. Seronok jugak

Bercuti bersama keluarga bukanlah satu perkara yang mudah sebenarnya. Banyak persediaan yang perlu dilakukan, lebih-lebih jika ada anak kecil macam Abang Nara. Berdasarkan pengalaman Abang Nara, ada beberapa benda WAJIB yang kena bawa setiap kali bercuti. Kalau terlupa, memang cari nahas sebenarnya. Antaranya:-

1. Termometer
Bila pergi bercuti terutamanya kalau ke luar negara, perubahan suhu selalu akan menyebabkan anak-anak demam. Kita yang dewasa nie pun tak tahan kalau cuaca sejuk sangat. Jadi untuk memantau suhu badan, Abang Nara akan pastikan SOKANO Digital Termometer dibawa setiap kali bercuti. Satu keluarga boleh guna. Tak kira kanak-kanak atau orang dewasa.

Mudah digunakan, tepat, mudah dibawa ke mana-mana dan paling penting, bacaan suhu mudah dibaca kerana dalam bentuk digital. Harganya pun murah sangat iaitu RM17 (diskaun sebanyak 65%) jika melakukan pembelian menerusi www.11street.my. Berbaloi-baloi sangat terutamanya untuk mereka yang ada anak kecil.

2. Stok diapers untuk anak-anak
Ini adalah benda yang paling penting dan tak boleh dilupakan setiap kali pergi bercuti. Abang Nara akan pastikan stok diapers mencukupi sepanjang percutian kami. Tak naklah bila sampai ke destinasi kelam kabut kena pergi kedai cari diapers sebab stok tak cukup. Hilang mood cuti. Walaupun belum tahu nak pergi bercuti ke mana, Abang Nara dah bersedia dengan membeli MamyPoko Disney Mickey Pants di 11street sebab design ni limited edition!

3

3. Periuk dan kuali untuk memasak
Kalau pergi bercuti dan tempat tinggal ada kemudahan memasak, Abang Nara cadangkan agar korang membawa set periuk dan kualiti Tefal Bistro ini. Senang sikit nak sediakan sarapan pagi, lunch ataupun dinner untuk seisi keluarga. Dapatlah berjimat sikit ketika bercuti. Tak gitu?

4

Kualiti alatan memasak Tefal tidak perlu dipertikaikan lagi. Dengan teknologi “thermo-spot” dan “non stick coating”, confirm wife Abang Nara akan gembira mendapaat hadiah sebegini. Sekarang ini set Tefal Bistro dijual dengan diskaun 50% (cuma RM249 sahaja) di 11street.

4. Thermos untuk simpan air panas
Apabila anak-anak dah mula kelaparan, terutamanya bila tengah nak balik kampung ataupun travel mana-mana, bekalan makanan cukup penting. Aariz memang suka makan bubur ikan, Aarisa pulak suka sangat dengan sup ayam yang mak dia buat tu dan Alara pula dah mula terikut-ikut dengan Aariz. Jadi sesuai sangat Thermos Hygienic Food Jar ini. Siap dapat Food Jar Pouch secara PERCUMA beb!

5

Abang Nara dah order 3 biji dah di 11street. Senang sikit nak bawa bekal untuk budak-budak ni. Siap dapat diskaun 29%, jadi anda hanya perlu membayar RM99 sahaja!

5. Buah-buahan segar lepas balik bercuti
Abang Nara memang akan kelaparan tahap tertinggi setiap kali habis bercuti dan menjejakkan kaki ke rumah. Paling mengecewakan ialah tiada benda untuk dimakan sebab lama sangat pergi bercuti. Nak order makan kat kedai dah bosan dah. Cuti kali ini, Abang Nara akan order
buah-buahan segar dari MBG Fruit Shop 2 hari sebelum sampai ke rumah. Maknanya sampai rumah je dah ada buah-buahan untuk dimakan. Segar, berkhasiat dan menyelerakan.

6

Ada 8 jenis buah seperti oren, epal, kiwi hijau, korea pear dan banyak lagi. Semuanya fresh fresh belaka dan dijamin sedap. Anak-anak Abang Nara mesti suka sampai-sampai rumah je dapat makan buah. Kalau anak-anak anda pun jenis suka macam buah macam si Aariz, Arissa dan Alara, Abang Nara cadangkan order banyak-banyak buah-buahan segar ini di 11street. Buat stok seminggu dua terus. Anak-anak ini kita kena latih makan buah dari kecil. Dengan harganya hanya RM75.90 (12% diskaun), memang ia satu pembelian yang cukup berbaloi dan menyihatkan.

6. Nestum 3 In 1
Sekiranya destinasi percutian anda memakan masa yang lama, Abang Nara suggest bawa sekali Nestum 3 In 1 ini sebagai bekal makanan ketika memandu. Mak, ayah dan anak-anak semua boleh makan. Cuma perlu letakkan air panas sahaja dah boleh makan terus. Tak perlu nak berhenti di R&R. Anak-anak mesti suka lebih-lebih lagi yang perisa coklat tue. Selain tue boleh juga dijadikan sebagai breakfast sekiranya hotel anda tidak menyediakan sarapan pagi. Boleh beli di 11street sebab sekarang tengah ada special offer untuk Nestum 3 In 1 ini.

7

7. Makanan untuk si kucing comel
Bercuti-cuti jugak, tetapi kalau anda membela kucing di rumah, jangan tinggalkan “si meow” tanpa stok makanan yang mencukupi. Kang balik-balik kebuluran pulak si kucing tue. Zaman sekarang ni anda boleh membeli wet food untuk kucing anda. Waktu Abang Nara bela kucing dulu, si meow ni tak berapa gemar sangat dry food, jadi Abang Nara cadangkan agar membeli makanan kucing ProDiet 85g Wet Cat Food yang berperisa Salmon dan Mackarel. Cukup mudah dan kemas! Abang Nara cadangkan anda beli 48 pek terus, maklumlah tengah diskaun 14%, jadi anda hanya perlu membayar RM65.46 sahaja! Tinggalkan sebulan pun si kucing tak akan merungut. Kenyang je sepanjang masa.

8

Sebenarnya banyak lagi benda-benda best yang ada di 11street bersempena promosi Shop The World ini. Memang boleh jimat kaw-kaw punya. Nasihat Abang Nara, kenalah cepat kerana stok amat terhad. Abang Nara dan wife akan borong barangan-barangan bayi seperti susu formula, diapers, dan makanan. Boleh jimat ratusan ringgit jugaklah. Peluang begini datang sekali-sekala sahaja. Kalau terlepas, menangis air mata darah pun tiada gunanya.

Layari www.11street.my hari ini juga sebab ada baucar petrol bernilai sehingga RM1 juta untuk ditebus dengan setiap pembelian. Selamat membeli-belah!

9

TAGS:
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

7 responses to 7 Benda Ini Tidak Boleh Ditinggalkan Ketika Bercuti Bersama Keluarga

  1. b_rua says:

    macam mana nak bercuti kalau keje tak ada, duit kurang, harga semain naik, kos sara tinggi, umno curi duit rakyat dan membebankan rakyat dgn hutang. Apa nak jadi dengan negara kalau orang melayu masih tak bangun dari tidur yg mereka terang2 di tipu oleh pemimpin umno. Ayuh bangun dan mari kita tendang mereka keluar dari putrajaya.
    Mungkin lepas tu barulah kita boleh pergi bercuti

    5

    1
    • Mak Becok says:

      Bini atau suami lu dah dibut*hkan di jub*q oleh si DAPig tu kah, sampai lu terlalak mcm. si sewel?! Terlepas dr. Tg. Rambutan ka anjing rasis ni?! Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si sakit otak Homo/porno puaka Zionis Penyamaq penjajah penakut lanun DAPig oi!

      0

      1
    • Mak Becok says:

      Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si Homo/porno puaka Zionis Penyamaq penjajah penakut lanun DAPig oi! Bangsat lu & spesis jijik lu menghina bangsa Melayu & UMNO kami mcm. ni!

      0

      1
    • Mak Becok says:

      Yg. akan kena TENDANG sama Tuan IS-rael/Mossad lu, dr. Tanah Melayu pusaka nenek moyang Bumiputera berzaman kami ni, adalah lu si kuli2-puaka2 penjajah parasit Homo/porno puaka Zionis DAPig oi!

      0

      0
  2. Mak Becok says:

    Comelnya anak2 An ni!

    0

    0
  3. 2 tu penting sangat jika ada anak-anak yang kecil

    0

    0
  4. senjakala says:

    aku bab nk bwk periuk belanga g bercuti memg tk setuju lah. lebih baik aku picnic blkg umah jer.duit pun tk habih!

    1

    0