Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

6ixth Sense Terus Bawa Lagu Positif

Selepas berjaya dengan single Penerang Hati bersama Saujana, 6ixth Sense kembali dengan lagu-lagu berunsur islamik, kali ini dengan single Cintaku Padamu Seluas Angkasa. Lagu berbentuk selawat ini merupakan single terbaru yang bakal dimuatkan dalam album terbaru 6ixth Sense, Damai Yang Hilang yang khabarnya akan dipasarkan Jun ini.

sixth sense

Advertisement

Gjie, selaku gitaris utama 6ixth Sense, ketika ditemui baru-baru ini di Restoran Sofea Wangsa Maju, menyebut usaha untuk menyampaikan lagu-lagu berunsur islamik ini telah lama mereka perjuangkan.

Antara lagu kami dahulu yang memiliki genre yang hampir serupa ialah lagu Cinta Matiku dan lagu duet bersama Letto, Cinta Yang Sempurna. Kedua-duanya lagu ketuhanan. Kini kami kembali dengan lagu-lagu berunsur nasihat agar kami dan semua peminat mendapat pengajaran dan manfaat. Moga usaha kami mendapat rahmat dan keberkatan dari Allah.”

Apabila ditanya tentang perkembangan terbaru, Gjie mengakui mereka masih sibuk dengan program realiti VERSUS TV9 dan akan kembali fokus pada promosi album terbaru apabila selesai Versus Final pada 8 Jun kelak. Antara rangka promosi yang diaturkan pihak Universal Music ialah tour IPT, showcase TentangKita bersama perunding motivasi Nizal Mohamad dan Idzhar Jumali, serta siri berbuka puasa bersama peminat dan media.

Abang Nara dah dengar lagu Cintaku Padamu Seluas Angkasa menerusi video klip di atas. Sememangnya lagu tersebut menenangkan jiwa dan berkonsepkan ketuhanan seperti yang telah dikatakan. Respek kepada 6ixth Sense yang terus memperjuangkan genre lagu sebegini.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

21 Comments

  1. meeradriana

    May 17, 2012 at 2:35 am

    suka lagu sixth sense sebab melodi dia best..

    • sape2 jela

      September 4, 2012 at 9:40 pm

      yeap ;)

  2. kalau zed zaidi semuanya nak permit. pergi la mintak kat justin bibir tu

  3. snaz

    May 16, 2012 at 9:33 pm

    bang…hati2 kluarkan post nie..KANG ZZ mintak permit plak dari ADI tue…HATI2 BANG

  4. sakuraungu

    May 16, 2012 at 9:15 pm

    sixth sense daebak….!! ^__^

    • tukangkomen

      May 17, 2012 at 2:59 am

      daebak tu natang mende?? aku debik kang..

    • dean

      May 17, 2012 at 4:43 pm

      daebak tu maksudnya mintak penyepak ^__^

    • Anonymous

      September 4, 2012 at 9:43 pm

      ahaha ;D

  5. Sayasayangmaksaya

    May 16, 2012 at 9:14 pm

    Alhamdulilah….

    • Fahrin Ahmad SEKSi

      May 16, 2012 at 9:30 pm

      positif kot~~~

    • kalau rahim maarof ada lagu sensitif.

    • Tak taste

      May 16, 2012 at 9:58 pm

      Kumpulan2 rock Malaysia..ahli2nya hodoh-hodoh!!!

    • kalau physical, rasanya optional kot. aku tengok band yg muka jambu, sumpah rasa gay dan lagu2nya tapir.

    • takdename

      May 17, 2012 at 2:56 am

      telinga aku ada masalah dgn vokalis dia.. kenapa nyanyi pelat? chinchaa (cinta).. kichaa (kita).. berrrgiuuwaa (berdua).. sebab dia bukan org malaysia kah? aku tgk versus, diorang ni tak best langsung.. tapi asyik dapat masuk battle je.. black yg aku rasa berganda lg best dari dia pun kalah.. ohh ramainya peminat siksen ni kan.. mesti komen aku byk merah dari hijau.. haha. kesah pulak aku. lain orang lain citarasa kannn.. dan aku langsung tak bercita rasa lah dengan diorang.. *tetap nak try dgr lagu ketuhanan tu.. kot-kot lembut hati aku. cannot go lah dengan pelat dia.. heuww~

    • abu

      May 17, 2012 at 9:43 am

      sengau…

    • dia try adapt matt bellamy. masalahnya dua2 annoying bagi aku. so aku tak minat. lagi la bila lagu dia ada dalam vanilla coklat terus jadi macam haram. drama bodo + lagu macam hareee = absolute bayhem

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top
x
Puasa Barakah Bersama