Written by serenity | April 2nd, 2016

Semalam,kelab peminat Mira Filzah yang dipanggil Miracle FC telah menganjurkan majlis sambutan ulangtahun kelahiran Mira yang ke-23. Majlis ini diadakan di Hotel Concorde, Shah Alam. Mira mula mendapat tempat di hati peminat apabila fotonya mengenakan seragam Kastam tersebar di Internet sewaktu berlakon dalam sebuah drama.


 photo 12917792_233047810383285_362210464_n.jpg

Populariti Mira Filzah kian meningkat setelah membintangi slot drama Akasia Cinta Si Wedding Planner di TV3 bergandingan dengan Adi Putra. Seorang yang berjaya dalam pelajaran serta personaliti Mira yang enggan bersentuhan dengan pelakon lelaki dalam drama menyebabkan dia disenangi peminat.

Lagi 63 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Kaki5Photo.

Rasai getaran dan keasyikan irama muzik asli dari akar Melayu ke mata dunia. Manifestasi dan apresiasi di dalam sebuah…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Tuesday, 22 March 2016


 photo 12940804_605725432918828_635882491_n.jpg
 photo 12940810_582619418564876_346995205_n.jpg
 photo 12950451_1594764834178396_118144178_n.jpg
 photo 12940176_219101831810726_595693016_n.jpg
 photo 12940078_862522047208182_2114912116_n.jpg
 photo 12935084_940215829432955_707597376_n.jpg
 photo 12935080_206291369743125_1738765574_n.jpg
 photo 12934961_797731800360900_2102863192_n.jpg
 photo 12934894_129099120820577_1058133375_n.jpg
 photo 12934886_1763967703837336_383438245_n.jpg
 photo 12930734_482729818588794_1963892850_n.jpg
 photo 12930962_1729332300637782_1567154900_n.jpg
 photo 12917796_1536309766664567_2070668320_n.jpg
 photo 12917971_872323006210007_1249625367_n.jpg
 photo 12918501_1712354512367255_1965928850_n.jpg
 photo 12912833_108518469549523_180001938_n.jpg
 photo 12912705_1737085786573940_1456372610_n.jpg
 photo 12912446_1729109314002498_1177226590_n.jpg
 photo 12912700_1713854232186496_1201400050_n.jpg
 photo 12912530_245163735829078_1947675841_n.jpg
 photo 12907420_1745958575691037_2034665420_n.jpg
 photo 12912433_1686804428250039_1776372788_n.jpg
 photo 12907401_604716039680839_622802772_n.jpg
 photo 12907241_1074824452573844_1009412448_n.jpg
 photo 12912299_614879098690760_1101209592_n.jpg
 photo 12907215_597611700396707_2045847819_n.jpg
 photo 12907187_871495786329844_102227565_n.jpg
 photo 12905219_1773976442822158_377272300_n.jpg
 photo 12905044_144381815957183_9158280_n.jpg
 photo 12826133_1166069360079948_1215127678_n.jpg
 photo 12797986_1066883440039562_1325894948_n.jpg
 photo 12819022_576092135900869_1041182262_n.jpg
 photo 12750109_531528057050762_1515474963_n.jpg
 photo 12797924_219406175082628_1182414521_n.jpg
 photo 12783335_895335857255399_713263978_n.jpg
 photo 12724653_1277161062298501_868399387_n.jpg
 photo 12724967_711910778950672_433194872_n.jpg
 photo 12724616_937142493066663_519987281_n.jpg
 photo 12599442_975960115844375_93820990_n.jpg
 photo 12677210_199010253813779_1069542415_n.jpg
 photo 12531137_1086279758060604_174808085_n.jpg
 photo 12530872_1580030988980978_2063148902_n.jpg
 photo 12531066_1684441105149095_955274336_n.jpg
 photo 12519662_464896633699132_1828742297_n.jpg
 photo 12519547_185174585207509_132799645_n.jpg
 photo 12501562_1572430199751677_358990636_n.jpg
 photo 12519126_888573407935585_1674623585_n.jpg
 photo 12501855_1176808085705206_70725713_n.jpg
 photo 12446294_145902469138092_1610429917_n.jpg
 photo 12479421_246685922346247_1021531893_n.jpg
 photo 12445875_471007063069740_531275823_n.jpg
 photo 12383178_1546571182313530_43060638_n.jpg
 photo 12317764_1119372094776808_118970263_n.jpg
 photo 12328365_563519583809537_1337209380_n.jpg
 photo 12424736_249096278769827_633213575_n.jpg
 photo 12445786_1761813170718053_904637182_n.jpg
 photo 12383150_1088398664513810_21971570_n.jpg
 photo 11351636_147924595602288_323038671_n.jpg
 photo 12132706_478651549008747_1892753672_n.jpg
 photo 1171257_472139426314209_1520774835_n.jpg
 photo 925109_1715134528745811_1733015333_n.jpg
 photo 10575986_1184862974870746_2037043337_n.jpg
 photo 1171227_1183295855028364_745311080_n.jpg

45 responses to (64 GAMBAR) Sekitar Sambutan Ulangtahun Kelahiran Mira Filzah Yang Ke-23

  1. Anonymous says:

    cantik nya…

    0

    0
    • Unknown says:

      Aku rasa Mira more sesuai pakai selendang daripada pakai bawal.. serious, nmpk lain mcm dari pandangan aku.. #mohon_jgn_terasa #sporting_skit #salamisyak

      0

      0
  2. CTNURHALIZA says:

    Acahh macam selebriti famous. Haihh. Kene kejutan budaya mngkin? Ok ok. Grak dluu.

    0

    0
  3. Orinoco says:

    MF ni memang cantik manis n sopan je. Tapi please jgn dok lentok lentok miming hindustan.

    0

    0
  4. Kak Roslin says:

    Manis biasa aje la .
    Adi putra yg sibuk nk promote dia ni..
    Jembu lagi Putri sastra mohamed cik gu tadika tu ..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Ssh betul pakai sopan kena kutuk,pakai tudung kena kritik,baik ramah ngan peminat kata menggedik,klu x pakai tudung baju terdedah sana sini kena kutuk jg,ish..x fhm aku ngan mulut n hati ‘makhluk2″ Allah ni,serba x kena semuanya,mungkin yg kritik kat org semua serba x kena ni ada masalah hati kot,hati x bape nak bersih?

      0

      0
      • saya cantik says:

        ala,dorg sume jeles la tu.kiki

        0

        0
      • Anonymous says:

        ni yang ada manusia dok dislike ni jenis hati xbape nak bersih barangkali..betoi apa yg org ni bagitau. hai lahh dunia dunia.. buruk org nampak. buruk sndri simpan rapat

        0

        0
  5. karim bin zema says:

    comel anak pakcik badiozaman ni. rinduuuuu

    0

    0
  6. Fitri says:

    Luv u mira peduli la kata haters 2 jnji u x bukak aurat jnji u x sntuh2 pluk2 cium2 sdah Allah lbih mngetahui sgalanya…hppy birthday mira

    0

    0
  7. melati says:

    kelab Peminat ??? tgk semua saudara mara dia jer…..Dh mereng Mira ni…[email protected]#$%^&*

    0

    0
  8. projen says:

    sekali 64 gambo..byk beno

    0

    0
  9. Grammar Police says:

    Siapa buat banner “Mira Filzah is turning twenty-third”?? Seriously salah ok. It’s supposed to be “Mira Filzah is turning TWENTY-THREE” lah. Please..

    0

    0
  10. cikyah says:

    bese2 je ha if x mekap tebal. bulu mata palsu x pakai, x dak contact lense…mcm org2 bese je. x de la cntik mana pn. sama mcm youtubers yg tgh top tu…asyilla apa nama dia. x mekap, muka bese je. dh mekap kpop trs lain muka. pn lbh kurg mira filzah. tergedik2 smbil bt muka2 cute. huh

    0

    0
    • lolita says:

      asyallie. alaa yg dulu mcm cantik mcm comel tuuuu. haaa mekap sekati. mf ni pun sama, mekap berkati kati.

      0

      0
      • cikyah says:

        asyallie tu rupanya sasya solero. haha. ptt la gedik2 perasan cun. pdhal mekap sekati, berkepuk2. cmne la agaknya nk amik wuduk, pastu mekap blk. aku yg takat tepek bedak ni pn mls nk tepek lg lps wuduk

        0

        0
        • Anonymous says:

          aku nyampah at first sight tengok asyalee tu macam tak berjenis je. tapi rupanya dia mmg jenis havoc2 gitu.

          0

          0
  11. comey macam aku says:

    Mira Filzah ni sekali tgk ada iras muka adik aku. Hee. Comeeyyy… Almaklum la ikut muka kakak dia. Hakhaksss

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Lakonan biasa saja. There are more talented actress in industry.

    0

    0
  13. anonymous says:

    happy bodeii la mira pijah..harap lepas ni bukan takat berazam x bersentuhan dgn lelaki jee tapi bila bergambo jarak jarak la skit ye dgn abg adi,fikir perasaan wife dia..
    apa apa pn x mnat ko. kbye.

    0

    0
  14. Anonymous says:

    pakai seragam kastam ke jpj???

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Pki bawal ke shawl ke..bg aq manis,cantik jer tgk.make up pun xover.natural gitu.

    0

    0
  16. mawar xde duri says:

    klu nak tau yg amik gmbr tutup muka sebelah tu la cinta hati mira hehe..

    0

    0
  17. cun says:

    Aku tengok budak ni cam perasan sendiri cun jek..ni pandangan mata aku laa, korang mungkin rase die lawa

    0

    0
  18. Papa says says:

    Happy bepday mira..Anyway, sy bukan fan awak..x minat tgk lakonan awk..

    0

    0
  19. Anonymous says:

    aik..masa tgk dlm astro pejadah cerita tu pasal MF tu die sndiri gtau die lahir tahun 84..cishhh…kena tipu aku

    0

    0
  20. Anonymous says:

    dia lagi..

    0

    0
  21. menyampah says:

    dia lagi..

    0

    0
  22. abc123 says:

    dulu aku minat dia ni, sejak dia jd pengacara qari junior. cantik betul dia ni, manis je, ayu sopan sumelah.. aku tgk cter cinta si wedding planner tu sbb dia ni lah.. tp lepas abis cter tu terus aku unfollow dia, sbb dia ni lepas dh famous terlebih gedik la plak.. kat ig asek duk record video muka sndiri yg ntah pape..duk miming hindustan ntah pape.. mgkin dh terlebih diangkat peminat kot.. jd humble mcm dulu kan lg elok.. #jangankecamsaya

    0

    0
    • cun says:

      aku setuju ngan ko abc123, gaya miming die tuh yg tergedik2 die tu yg wat aku nampak die ni cam rase die ni cun sgt…dan aku tak berkenan cara die bergambar ngan adi putra (cam gatal lak aku nengok)
      sebagai peminat kite berhak memilih sape kite minat (dari segi bakat, rupa, personaliti, etc..)
      aku memang takleh minat n ade sedikit bebulu laa.bakat boleh diasah, rupa manis dipandang, personaliti aku tak bekenan. tp masih terkawal perasaan menyampah ini, takde laa sampai nak kutuk fizikal n sampai tahap menghina. cuma tukar channel lain jelah tv.

      0

      0
  23. MinatTetekBesar says:

    xde tetek siot, leper je dada dia.

    0

    0
  24. Mirrra Pijah Gedikxwyz says:

    Mira Filzah serius gedik. Dulu masa awal-awal cam okey, sekarang ni macam over perasan diri cantik & bagus. Ye tau dah famous, barang panas. Selfie dengan lelaki mesti nak rapat2 (bahasa kasar nak laga tetek). Lepastu suka sangat buat video suara ngada2, acah2 nak buat muka exotic menggoda. So pleaselah MF ye jangan guna title muslimah lah tak nak bersentuhan bagai lah kalau baru up sikit macamni perangai bukan main haruk eee yeks. Ready2, nanti kipas susah mati MF datang serang hahaha

    0

    0