March 15th, 2012

Walaupun agak stress akibat drama yang over apabila melayan Mentor 6, namun tidak dinafikan ramai juga yang tertunggu-tunggu siapakah yang bakal menjadi protege 6 orang mentor yang hebat-hebat belaka. Akhirnya semalam senarai protege telah pun dikeluarkan. Sekali tengok, kesemuanya ada pakej yang tersendiri.

peserta mentor 6

Memang masing-masing ada aura mereka yang tersendiri. Abang Nara paling tak sabar nak tengok Ella mengajar protegenya. Mesti gaya-gaya manja. Adam AF pula pastinya akan mengajar gerak tari yang menarik kepada protege lelakinya. Kepada protege Ogy, diharap anda tabah hati sekiranya Kak Ogy garang dengan anda.

Advertisement

6 gambar dan biodata protege Mentor 6 dengan membaca entri ini sepenuhnya. Adakah anda akan layan Mentor 6 kali ini selepas melihat protege-protegenya?

peserta mentor 6

Protege Ferhad

Nama : Salwani Sawi
Nama Samaran : Wanie
Asal : Wilayah Persekutuan Labuan
Umur : 18 tahun

Advertisement

peserta mentor 6

Protege Adam

Nama : Abdul Kadir Haji Unding Lana
Nama Samaran : KJ
Asal : Kota Kinabalu
Umur : 24 tahun
Pengalaman : Showdown 2010 dan 2011, Borneo Crew
dan Borneo Soul Breakers

peserta mentor 6

Protege Ella

Advertisement

Nama : Puteri Caroline Mohd Kamel
Nama Samaran : Caroline
Asal : Tanah Merah, Kelantan
Umur : 20 tahun

peserta mentor 6

Protege Ramlah Ram

Nama : Ana Syuhada Noor Asram
Nama Samaran : Ana Syuhada
Asal : Shah Alam
Umur : 21 tahun
Pendidikan: Diploma Muzik (Vokal)

peserta mentor 6

Advertisement

Protege Fauziah Dato’ Ahmad Daud

Nama : Noor Nazatul Farahin Mohd Hussin
Nama Samaran : Zatul
Asal : Bedong, Kedah
Umur : 23 tahun

peserta mentor 6

Protege Faizal Tahir

Nama : Anas Bin Ridzuan
Nama Samaran : Anas
Asal : Perak
Umur : 23 tahun
Pendidikan : Ijazah Filem, Teater dan Animasi UiTM
dan aktif dalam teater bersama Dewan Bahasa dan Pustaka

Advertisement

109 responses to “6 Protege Mentor 6 Diperkenalkan, Siapa Mampu Cipta Kejutan?”

  1. dewi says:

    sorry to say : protege kak ogy ya ampunnn. aku ada satu terms nak describe kan dia ni. tapi tak nak la tulis, nanti ada yang salah faham pulak. dah famous pulak aku kat BN ni hanya sebab satu terms tu. protege adam pun aduhaiii. ini mentor, nak cari penyanyi. kalau nak menari, pergi masuk program menari. and one more thing, adam belum layak nak jadi mentor. dia sendiri pun hancur.

Loading...